Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Psi lutalice napali stranu državljanku u Sarajevu: Memo Haljevac spasio djevojku od čopora
Vidio sam da su je psi napali, strašna scena, pokušao sam ih otjerati. Stavio sam je u auto i odvezao do Hitne pomoći. Nakon ukazane prve pomoći u Hitnoj poslali su je u bolnicu na dalje liječenje, kazao je Memo Haljevac, koji je u tom trenutku prolazio Vrbanjom.
Iako smo proteklog mjeseca upozoravali na veliki broj pasa lutalica na Vilsonovom šetalištu reakcija nadležnih opet je izostala. Žrtva tih pasa jučer je bila jedna strana državljanka koja je u Sarajevo došla na godišnji odmor.
U jutarnjim satima trčala je pored mosta na Vrbanji gdje su je psi napali nanijevši joj strašne povrede.
Nasreću, u tom trenutku turistkinji je upomoć pritrčao sarajevski umjetnik Sulejman Memo Haljevac koji je prolazio tim dijelom grada.
Bojazan za djecu
– Vidio sam da su je psi napali, strašna scena, pokušao sam ih otjerati. Stavio sam je u auto i odvezao do Hitne pomoći. Imala je strašne povrede. Nakon ukazane prve pomoći u Hitnoj poslali su je u bolnicu na dalje liječenje, na infektivno odjeljenje – kazao je za Faktor Haljevac, razočaran jer je došlo do ovog nesretnog slučaja.
On ističe da se boji i za svoju djecu jer se svakodnevno tim putem kreće oko 20 pasa lutalica. Nada se da će neko od nadležnih napokon stati ukraj ovim psima i na adekvatan način riješiti taj gorući problem jer se građani osjećaju nesigurno, ali s pravom.
Mirza Ramić, glasnogovornik KJKP “Rad“, pri kojem djeluje Higijenski servis nadležan za rad na terenu i za uklanjanje pasa lutalica, kazao je da je ekipa nakon naše dojave izašla na teren.
Ekipe na terenu
– Obišli su i šire područje od mosta Vrbanje, Kovačića, Vilsonovog šetališta pa do Historijskog muzeja, ali nisu uspjeli pronaći te pse, ali sigurno je da će nastojati učiniti to u narednim danima te da će pse odvesti u najbližu kantonalnu veterinarsku stanicu na dalje postupanje – kazao je Ramić.
Napadi pasa lutalica u glavnom gradu BiH u proteklih nekoliko godina postali su prečesta pojava. U pojedim naseljima čopori pasa se slobodno kreću utjerujući strah u kosti građanima, a posebno djeci. Iako su oformljeni higijenski servisi za hvatanje pasa, zbog nedovoljnog broja azila gdje bi oni bili smješteni, psi ipak ostaju na ulicama.
– Obišli su i šire područje od mosta Vrbanje, Kovačića, Vilsonovog šetališta pa do Historijskog muzeja, ali nisu uspjeli pronaći te pse, ali sigurno je da će nastojati učiniti to u narednim danima te da će pse odvesti u najbližu kantonalnu veterinarsku stanicu na dalje postupanje – kazao je Ramić.
ma bolan nisam je ja izgrizo, materemi, vidis da nemam zuba u glavi
Počinje akcija uklanjanja pasa bez nadzora vlasnika i pasa lutalica
Od strane Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, obaviješteno je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da će, u skladu sa zaključkom Vlade Kantona Sarajevo od 30. juna 2016.godine, u narednom periodu poduzimati mjere uklanjanja pasa bez nadzora vlasnika i pasa lutalica.
Akciju će, u cilju zaštite bezbjednosti građana Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a KS provoditi putem KJKP Rad d.o.o. Sarajevo i KJP Veterinarska stanica d.o.o.
MUP Kantona Sarajevo će poduzimati zakonom propisane mjere protiv lica koja budu ometala rad pomenutih službi prilikom provođenja navedenih aktivnosti.
koji je ovo bullshit!
čopor iza SCC-a na onoj livadi obituje, jutros da su naišli vidjeli bi ih. Spavaju na travi kod Parlamenta ili na betonu tokom dana, hrani ih neka lujka iz one zgrade prekoputa a hranu im donosi i neki bračni par na onu livadu iza SCC-a, dolaze autom...
Ako je istina, puna podrska kantonu i siguran glas za inicijatore na sljedecim izborima. Vrijeme je bilo da prestanemo biti poligon za izivljavanje i eksperimentisanje stranih placenika i da se vratimo u 21. stoljece, pa makar i po pitanju cinjenice da nas divlje zivotinje nece proganjati po gradu.
Da Bog da nam izbori bili svake godine....a ujedno im jebem majku svima jer se koriste ovakvim metodama skupljanja glasova i kontrole naroda. Sac bit i vode u gluho doba noci pa cemo se moc plaknut poslje jebacine i tako cemo producirat nove glasove
mali_balon wrote:Da Bog da nam izbori bili svake godine....a ujedno im jebem majku svima jer se koriste ovakvim metodama skupljanja glasova i kontrole naroda. Sac bit i vode u gluho doba noci pa cemo se moc plaknut poslje jebacine i tako cemo producirat nove glasove
Trebalo bi se malo dublje zamisliti. Problem pasa postoji odavno, naravno podrzavam akciju ali ne podrzavan nacin na koji je doslo do akcije. Sve se moglo daaaaavno i jednostavno rijesiti, jok cekalo se nekoliko godina da se situacija pogorsa pa se onda rijesava. Sto je tragikomicno je da je uzrocnik i glavni krivac problema docekam i prihvacen kao spasilac i za to ce biti nagradjen glasovima i mandatima. Sad su kerovi sutra ce biti spasilac onaj ko rijesi problem vode....prekosutra struje.....pa hrane i na kraju dozvole zivota.......dok je ovaca bit ce i vune
I da....molim clanove raznih ublehaskih udruzenja za zastitu zivotinja da se suprostave policiji fizicki