nebi ja bas rekao da je produkt straha, sta to ima sa strahoom kad gledam u prirodu i vidim tragove njegove kreacije a pogotovo pecat njegovog stvaranja zlatni rez od 1.618 u njegovoj kreaciji, sta to ima veze sa strahom, apsolutno nikakve, znaci samo se namece vjerovanje u postojanje Boga.aditon wrote:Meni je sve jasno, kako-šta funkcioniše, međutim ti kao da se lomiš, još nisi na čisto vjeruješ lil ne vjeruješ u Boga. Kažeš da je više dokaza da Bog postoji nego onih protiv te teze. Za vjernika nema kolebanja, ili vjeruješ ili ne.
Što se mene tiče, Bog je produkt straha od nepoznatog, a religija je tu da iskoristi taj strah i vlada masom, dakle, meni je sve jasno, kod mene nema dvojbi.
na koji nacin vlada samnom? osim sto taj strah koji naravno da postoji kod vjernika od BOga i pakla, to ja pretvorim u nesto pozitivno, naprimjer koristim taj strah da ne upadam u zlo, u grijehe, taj strah je mene spasio da ne pijem ne pusim recimo u tinejdzerskim godinama dok mi druga raja nudi to a ja to odbije i nepodpadam pod pritisak grupe upravo zbog tog straha od BOga.a religija je tu da iskoristi taj strah i vlada masom
Dali bi ti volio da tvoje dijete osjecaja strah da ne upada u grijehe , naprimjer ne pije ne pusi i ne drogira se, znaci kad osjeca taj strah da ga BOg vidi i moze kazniti u Dzehennemu, ako je dijete ili tinejdzer svjestan toga, ti i zena mozete onda mirno spavati