- Tu smo od pola 10, čekamo, čamimo....podržavam borce, i sam sam bio borac, ovo je sramota države.
Blokada puteva
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#601 Re: Blokada puteva
- O'zone
- Globalni moderator
#602 Re: Blokada puteva
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma - vrijeđanje, psovanje”muz66 wrote:Fukaro jedna dusevna, borci preko ledja gradjana traze da se oni drugi, lazni borci skinu sa spiskova koje su nemilice sastavljali. Sutra ti isti "skinuti" borci blokiraju ulice. I kakav je to uopste termin DEMOBILISANI BORAC? Kume svoju si guzicu i porodicu branio, kao i moj otac. Rat gotov, suti i guraj dalje. Mrsupizdumaterinu.Fudo387 wrote:Pa sta je?muz66 wrote:Fudo, Fudo, polizao...sladoled, logicno.
Kukate na 138394085039475097459045 tema, alija, sda, ne valja, kriza, besposlica, kucemo stacemo...
Izadje saka jada koja vas branila kad su trebala muda k'o u bizona...i, aaaajjjj, beba mi se smrzava u autu.
Upali grijanje u autu.
Picke su ako se razidju dok im to ne uplate sta traze.
» muz66
15 dana
- SmokingMan
#603 Re: Blokada puteva
Ne znam mnogi bi sutra mogli ostati i bez posla zbog ovog nepromišljenog poteza boraca. 
- supercali
#604 Re: Blokada puteva
Malo je jebeno biti na bilo kojoj strani jer znam sigurno da medju ovim borcima ima i dzabaljebarosa koji hoce da se zakace na penziju
S druge strane trebalo bi ovo podrzati sveukupno stanovnistvo u borbi protiv vlasti protiv budzetlija kojih ima na 15 nekakvih nivoa
S druge strane trebalo bi ovo podrzati sveukupno stanovnistvo u borbi protiv vlasti protiv budzetlija kojih ima na 15 nekakvih nivoa
- spreca
#605 Re: Blokada puteva
Ovo je kusur od boraca.....i ono malo sazaljenja koje je narod imao su prokockali....isti ovi ljudi koje oni blokiraju rade i placaju te njihove zahtjeve a ovi navodni borci ih drze u okruznjeu kao oni sa okolnih brda sarajevoKikibombona wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Žalosne slike građana BiH koji, kao nekad u ratu, vuku djecu i torbe, napuštaju automobile i pješice idu preko planinskih prevoja, petlji i mostova. U najhladnijoj noći ove zime.
Zbog grupice terorista koji ih pokušavaju ubiti na -15.
Komesari večeras treba da dokumentuju svoje ostavke jer nisu u stanju osigurati vladavinu prava u FBiH.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Borci su cetiri godine umirali na liniji, od zime i metaka, pa sta imaju od toga!??
Ako su borci prezivjeli stotine dana u blatnjavim rovovima, mogu vala i gradjani par dana u automobilima. Evakuisati djecu, bolesne i to je to. Ovakve stvari bi nas trebale ujediniti i usmjeriti na vlast koja je odgovorna za propdanje u svakom pogledu. Sirotinja nista nije kriva, izvarani su.
Srednja klasa i bogatuni nemaju osjecaj za ljude koji zive u totalnoj neimastini. I ova tema je dokaz za to. Ko vasa jebe sto nemate.
A sto se tice boraca...
Radi se o nepismenoj sirotinji koja je izvarana i koja se borila za elitu. Sada od toga imaju kurcinu. I evo, opet masu zastavama, sve sa vojnim uniformama, nista nisu naucili. Ovi ljudi bi sutra opet uzeli pusku... jbg...
-
kakavdanakneiskustvu
#606 Re: Blokada puteva
Banksy wrote:... i da, sretan vam Dan nezavisnosti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#607 Re: Blokada puteva
Onaj u bijeloj trenerci sto je zamalo zaplakao je ovako rekao...piupiu wrote:Ja sam čula 'mi smo stvorili ovu državu'._BataZiv_0809 wrote:Sta kaze mi se izvinjavamo gradjanima ali mi smo stvorili gradjane.
-
SHTEVELEC
#608 Re: Blokada puteva
Nisu se borili za elitu nego za sebe i svoju familiju, i moj stari se borio, zavrsio rat, stari se slomio da nadje pos'o, radio, zaradjiv'o, ovi su lezali po kafanama i kakili kako je bilo u ratu, sta su radili, umjesto da traze pos'o (a mogli su ga tada nac'), da traze neke donacije/nepovratni krediti za pokretanje posla (i to je moglo), oni su cekli da im neko da penziju par milja pa opet da legnu u kafanu i kenjaju kako je bilo u ratu... E to je bilo prije 22 godine, jebi ga vise, odlijepi se od rata i radi nesto... A da ne spominjem koliko njih koji su sada po cesti skoci da brani nekoga k'o je '92-'95 bio na Marienplacu i gled'o vijesti kako je u Bosni a sad ima penziju, to mu je jaran/komsija/zet, nebitno, a ne konta da zbog njega ima 300KM te neke penzije umjesto 600KM ili koliko vec... Sve bi ja to bagerom razgrn'o s ceste, idi na Poljine, pred skupstinu, parlament, nebitno, njih fataj i mlati, nemoj handrit' ljude koji s tim veze nemajuKikibombona wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Žalosne slike građana BiH koji, kao nekad u ratu, vuku djecu i torbe, napuštaju automobile i pješice idu preko planinskih prevoja, petlji i mostova. U najhladnijoj noći ove zime.
Zbog grupice terorista koji ih pokušavaju ubiti na -15.
Komesari večeras treba da dokumentuju svoje ostavke jer nisu u stanju osigurati vladavinu prava u FBiH.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Borci su cetiri godine umirali na liniji, od zime i metaka, pa sta imaju od toga!??
Ako su borci prezivjeli stotine dana u blatnjavim rovovima, mogu vala i gradjani par dana u automobilima. Evakuisati djecu, bolesne i to je to. Ovakve stvari bi nas trebale ujediniti i usmjeriti na vlast koja je odgovorna za propdanje u svakom pogledu. Sirotinja nista nije kriva, izvarani su.
Srednja klasa i bogatuni nemaju osjecaj za ljude koji zive u totalnoj neimastini. I ova tema je dokaz za to. Ko vasa jebe sto nemate.
A sto se tice boraca...
Radi se o nepismenoj sirotinji koja je izvarana i koja se borila za elitu. Sada od toga imaju kurcinu. I evo, opet masu zastavama, sve sa vojnim uniformama, nista nisu naucili. Ovi ljudi bi sutra opet uzeli pusku... jbg...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#609 Re: Blokada puteva
Trebalo bi, ali ovo nije način.supercali wrote:Malo je jebeno biti na bilo kojoj strani jer znam sigurno da medju ovim borcima ima i dzabaljebarosa koji hoce da se zakace na penziju
- jao_situacije
#610 Re: Blokada puteva
samo kad neko poludi i napravi belaj
onda će šćepini botovi shvatiti da im ovo nije cg
eno u sred kadra stoji prvoborac od 25 godina ili vidno lud ili vidno drogiran
vrti glavom lijevo desno samo što se ne pobije sa voditeljicom
- Maraschino
#611 Re: Blokada puteva
Sta kaze, duznost sirotinje je da ide ratovati a mi cemo danas sjediti u toplim kancelarijama i pljuvati po toj ''sirotinji''.
-
DeleteTheElite
#612 Re: Blokada puteva
Podrska za one koji su branili drzavu bez obzira na način na koji su napravili blokadu. Nije smiješno. Situacija je ozbiljna. Doveli su ljudski ponos u pitanje. Da narod mora kopat po kontejnerima. Juce su sa osam metaka branili drzavu a danas kopaju po smecu. Ma podrska i da se izbore za svoja prava
- DaffyDuck
#613 Re: Blokada puteva
Uopste nisi svjestan kakva je ovo laz!DeleteTheElite wrote:Sta napravise ovi politicari od drzave. Papua nova gvineja i Burundi su Norveska za nas. Nije niko od dragosti na minus 10 . Ljudi nemaju vise izlaza,narod je gladan. Ovo je pocetak socijalnih nemira koji su neizbjezni. Drzava nema marke a sirotinje gomila. Moze se njima izaci u susret ali eto po istoj recepturi nekoga drugog sa istim ciljevima
Drzava, BiH ima novac! Ali gdje se trosi? Koliko je laznih boraca, udruzenja? Koliko je politicara, savjetnika, ministara, komisija?! Gdje su akcize? Gdje su putarine, takse? Para ima, al nema za beskonacne ucjene bez čistke terena
-
zrakomlat
#614 Re: Blokada puteva
jao_situacije wrote:samo kad neko poludi i napravi belaj
-
mahalik
#615 Re: Blokada puteva
kakavdanakneiskustvu wrote:Šta radi policija?astala_vistala wrote:Ja prosto ne mogu da vjerujem sa kakvim leatrgicarima i marvom djelim zivotni prostor,znaci docekali smo da borce Armije RBIH nazivaju bandom,sljamom,budala i sl zato sto su odlucili na ovom kijametu da krenu u borbu za svoja prava koja su zasluzili! ocigledno nisu imali "srece" da ih ne pokupi neki metak ili da ostanu bez jednog dijela tijela jer su jedini koji NIŠTA nisu dobili.
Živim za dan kada cu biti u mogućnosti da napustim ovu vukojebinu punog erdognaluka da se odreknem drzavljanstva i promjenim identitet.
i usput ugroze živote sotinama drugih gradjana,djece na minus 12
- triconja
#616 Re: Blokada puteva
Jesu je i stvorili, svaka im cast._BataZiv_0809 wrote:Onaj u bijeloj trenerci sto je zamalo zaplakao je ovako rekao...piupiu wrote:Ja sam čula 'mi smo stvorili ovu državu'._BataZiv_0809 wrote:Sta kaze mi se izvinjavamo gradjanima ali mi smo stvorili gradjane.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#617 Re: Blokada puteva
Rani se jarane, Fakat. Da ne bih popio ban, samo da ponovim @sabininu kratkuFudo387 wrote:Ranicu se, matere mi.sabina1 wrote:U Sarajevu Fuade , u Sarajevu se vjeruj - borilo .Fudo387 wrote:
Cuj, svi su se borili?
A dje si se ti borila?
.
u Sarajevu se vjeruj - borilo
Još smo živi. I dabogda stalo sve, taman nas vukli ko stoku sa ceste. Ko je slijep i ismijava moje suborce, kakvi su god, želim mu da , eto, nađe sebi drugu zemlju, narod i istoriju, neka se preimenuje u rajane, brajane, džonove, alekse, neka amerikanizira ili germanizira, ili "švedizira" svoje ime.
Hajte da više raskrstimo među samima sobom.
S moje strane, evo dok gledam svoju poderanu maskirnu jaknu i sabiram životne uspone i padove, sabiram slike iz rata, i borim se kao magarac da i dan danas u svom narodu donesem barem nešto korisno, kao obični radnik: Svi vi koji unižavate ljude kojima je pukao film i koji su na ledenu zimu odlučili izvesti ovaj očajnički pokušaj- razmislite dobro o svom licemjerstvu. I svi vi koji ste se silno napatili u autima u kolonama
Ja sam razmislio. Ne dam na svoje ljude, na svoje suborce, ma koliko bilo okrutno i otežavajuće po "građane".
Policajci, oni stariji, su naša braća. Apelujem na policiju da ne okrene silu na svoju braću.
Ubačenim kriminalcima- jao vama!.
Smrzni se Bosno, od stida i studeni.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#618 Re: Blokada puteva
šta je način?Tomahawk11 wrote:Trebalo bi, ali ovo nije način.supercali wrote:Malo je jebeno biti na bilo kojoj strani jer znam sigurno da medju ovim borcima ima i dzabaljebarosa koji hoce da se zakace na penziju
-
jefff
#619 Re: Blokada puteva
Ova situacija je dobra za sitne kriminalce, provale i kradje automobila. Otvorite cetvere oci.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#620 Re: Blokada puteva
Fakat, ne kontam borce koji su u kadru, a mlađi od menejao_situacije wrote:samo kad neko poludi i napravi belaj
-
mali_balon
#621 Re: Blokada puteva
Samo da jednom kamiondziji pukne film pa samo krene kroz njih....
- supercali
#622 Re: Blokada puteva
Nisam rekao je li ili nije zato sam i rekao malo je jebeno sada reci ja sam na strani boraca ili gradjana u koloniTomahawk11 wrote:Trebalo bi, ali ovo nije način.supercali wrote:Malo je jebeno biti na bilo kojoj strani jer znam sigurno da medju ovim borcima ima i dzabaljebarosa koji hoce da se zakace na penziju
- insomnia78
#623 Re: Blokada puteva
Jbg i borci su nekad bolesni morali ratovati. Zamisli po ovakvom vremenu lezis nedje u snijegu i nemas dekice, grijalice i ostalih ceCherry-Cherry wrote:Mogu misliti kako je ljudima u koloni bez vode, hrane, toaleta na ovom minusu... Recimo boli te nešto i imaš temperaturu, a nemaš tabletu, dekicu i grijalicu...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#624 Re: Blokada puteva
Bolan, oni blokirali ljude sa djecom, ljude koji idu s posla, a ovi koje bi trebalo ovo dotaći uz mezu na vikendicamaVelkoski wrote:šta je način?Tomahawk11 wrote:Trebalo bi, ali ovo nije način.supercali wrote:Malo je jebeno biti na bilo kojoj strani jer znam sigurno da medju ovim borcima ima i dzabaljebarosa koji hoce da se zakace na penziju
Nek blokiraju sve institucije, kad se za JMBG blokiralo, može i sad.
- AmiĐa_Idriz
#625 Re: Blokada puteva
Koliko je balvana večeras palo?