nightvision wrote: Svaki put kad ne izadjes na izbore zapravo glasas za ove zelene lopove. Uostalom, sta si ocekivala, deset godina ne izlazis na izbore, jednom izadjes i ocekujes promjenu preko noci. Mislim stvarno, svaki komentar je suvisan. Ti si prototip glasaca u bosni koji bi da mu bude bolje ali da to neko drugi za njega uradi. A glasati se ne mora za crvene, ja sam socijaldemokrata bio oduvijek ali nisam za sdp glasao kao kaznu za one cetiri godine zajebancije, postoje i druge stranke pa i nezavisni kandidati kojima se moze ukazati povjerenje. Svaki glas protiv ovih zelenih lopova je glas vise koji oni moraju dobiti a baza je im je ipak ogranicena. Razumijem da je tesko animirati cijelo glasacko tijelo ali ako budemo razmisljali tako kao ti onda mozemo ocekivati samo gore. I jos nesto, svako ko ne izadje na izbore nema se pravo zaliti na stanje u drzavi jer se precutno slaze sa istim. Ili bar probajte nesto promijeniti ili se nemojte zaliti. Sjeti se, sutim - znaci dobro mi je.
Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
- spreca
#601 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
-
demagog
#602 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Koliko ja mogu iz inostranstva da upratim situaciju veca je vjerovatnoca da izadje i da se stvar nekako zataska nego da odlezi. Za puskaranje ne znam ali bice svakako politickog puskaranja.MordorSync wrote:a šta ako fahro izađe iz pržuna i pokrene revoluciju u februaru biće puškaranjademagog wrote:Evo da malo glumim Serloka Holmsa:
Cini mi se da sam uocio nesto sto drugi nisu, naime Dautbasic i Sahman su uhapseni prije dvije sedmice i policija i tuzilastvo su vec tada imali sve te snimke a nisu tada uhapsili Radoncica. Zasto?
Odgovor: Od tada do sada su pribavili neke nove dokaze npr. nove svjedoke, nove snimke ili nesto trece. Meni najvjerovatnija izgleda varijanta da su Dautbasic i/ili Sahman propjevali i sad svjedoce protiv bivseg gazde. Moguce su naravno i druge varijante, recimo da su cekali da dobiju dozvolu "odozgo" ili nesto slicno. Eto, to je moj amaterski zaklucak a za par dana ce se znati koliko sam bio u pravu.
-
nightvision
#603 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
SBB KBB. Zeleni su do sada svaki put pokazali da se samo lopovluk i kriminal moze od njih ocekivati pa oni svakako nisu opcija ni u kojoj varijantii. Ja lijepo rekoh, postoje druge stranke i drugi kandidati. Ja sam cak protiv vlade u kojoj bi jedna partija imala apsolutnu vecinu pa makar to bili i socijaldemokrati a sve je bolje od sjedenja i kuknjave kako nam je lose.VjecitiStudent wrote:Šta kad glasaš za crvene, a oni i pozelene i prolopove se odmah nakon izbora? Kakve su ti preporuke u tom slučaju?
- djevojka bez imena
#604 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Jest' meni zao FahrA. Cim pocne polugodiste dat cu djeci zadatak da napisu esej na temu Od imperije-do Centralnog.

- zateznistub
#605 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Za 10!VjecitiStudent wrote: Šta kad glasaš za crvene, a oni i pozelene i prolopove se odmah nakon izbora? Kakve su ti preporuke u tom slučaju?
-
ibizza
#606 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Ma da, ali onda nisi nista dobio.spreca wrote:svi koaliraju pa bi i oniibizza wrote:
Moze uzeti dosta glasova, ali opet nedovoljno da pobijedi SDA.
- Banksy
#607 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Ispravka, ŠJB KJB ili Šta je bilo kad je bilo.nightvision wrote:SBB KBB.VjecitiStudent wrote:Šta kad glasaš za crvene, a oni i pozelene i prolopove se odmah nakon izbora? Kakve su ti preporuke u tom slučaju?
Nikad više. Glupi jesmo, ali nismo ludi.
-
dezurni_ucenik
#608 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 12:48, edited 2 times in total.
-
dezurni_ucenik
#609 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 12:47, edited 1 time in total.
- spreca
#610 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
sve je dobit kad SDA gubiibizza wrote:Ma da, ali onda nisi nista dobio.spreca wrote:svi koaliraju pa bi i oniibizza wrote:
Moze uzeti dosta glasova, ali opet nedovoljno da pobijedi SDA.
-
Samprotivsviju
#611 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Bila jedna stara pjesmica u bivsoj zemlji, mislim da je fina za odpjevati u ovim trenutcima
Padaj silo i nepravdo,
Narod ti je sudit zvan.
Bjež'te od nas noćne tmine,
Svanuo je i naš dan.
Pravo naše ugrabljeno,
Amo natrag dajte nam!
Ne date li ne molimo,
Uzet će ga narod sam.
Gradove smo vam podigli,
Turne, kule gradili.
Oduvijek smo roblje bili,
I za vas smo radili.
Nevolja će biti vela,
Po palači tvrdimi,
Kad vidite da sa sela,
s mašklinima gremo mi.
Nastati će novo doba,
Matija Ivaniću!
Ustati ćeš tad iz groba,
S tobom u boj poći ću!
Zastava će nova viti,
Iznad naših glava tad.
Radnik seljak jedno biti,
Isti im je trud i rad!
Padaj silo i nepravdo,
Narod ti je sudit zvan.
Bjež'te od nas noćne tmine,
Svanuo je i naš dan.
Pravo naše ugrabljeno,
Amo natrag dajte nam!
Ne date li ne molimo,
Uzet će ga narod sam.
Gradove smo vam podigli,
Turne, kule gradili.
Oduvijek smo roblje bili,
I za vas smo radili.
Nevolja će biti vela,
Po palači tvrdimi,
Kad vidite da sa sela,
s mašklinima gremo mi.
Nastati će novo doba,
Matija Ivaniću!
Ustati ćeš tad iz groba,
S tobom u boj poći ću!
Zastava će nova viti,
Iznad naših glava tad.
Radnik seljak jedno biti,
Isti im je trud i rad!
- Alfons Kauders
#612 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
ovo je 100% tacno... sto sam uvijek govorio, nije problem sto nam vlast ne valja, vec sto je opozicija za kuracVjecitiStudent wrote:I ne precjenjujte više SDA, svega vam. Ispali su jaki prije svega jer su ostali karine obične i drugo, što kako vrijeme ide uspijevaju ukrasti sve veći broj glasova, na razne načine.
kako god, rezultat je isti, ljudi dominiraju... a to im je omogucila nesposobna opozicija
- zateznistub
#613 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Na stranu šta mislim o o njemu, ali činjenica o tri objekta u sarajevu od kojih je jedna najvisočija na balkanu nije za odbaciti.dezurni_ucenik wrote:MordorSync wrote:pa normalno kad je bošnjo zatucandezurni_ucenik wrote:Kad se sjetim euforije medju bosnjama kad su se napravili tornjevi.
Napravio rotirajuci restoran - ko da smo dobili spache shuttle.
-
Samprotivsviju
#614 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Koliko li je reketa opalio da ih izgradizateznistub wrote: Na stranu šta mislim o o njemu, ali činjenica o tri objekta u sarajevu od kojih je jedna najvisočija na balkanu nije za odbaciti.
- spreca
#615 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Mi nikada nismo ni imali opoziciju(pravu) a izgleda da je jos dugo necemo imatiAlfons Kauders wrote:ovo je 100% tacno... sto sam uvijek govorio, nije problem sto nam vlast ne valja, vec sto je opozicija za kuracVjecitiStudent wrote:I ne precjenjujte više SDA, svega vam. Ispali su jaki prije svega jer su ostali karine obične i drugo, što kako vrijeme ide uspijevaju ukrasti sve veći broj glasova, na razne načine.
kako god, rezultat je isti, ljudi dominiraju... a to im je omogucila nesposobna opozicija
-
nightvision
#616 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Jednom izasla na izbore i sad sve pripisuje ljevici?!Banksy wrote:Ispravka, ŠJB KJB ili Šta je bilo kad je bilo.nightvision wrote:SBB KBB.VjecitiStudent wrote:Šta kad glasaš za crvene, a oni i pozelene i prolopove se odmah nakon izbora? Kakve su ti preporuke u tom slučaju?
Nikad više. Glupi jesmo, ali nismo ludi.
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
-
dezurni_ucenik
#617 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 12:47, edited 1 time in total.
- helpdesk1
#618 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
...kao ni cinjenica da ime hotela mozes naci pored google I u periodnom sistemu elemenata Rn -radioaktivni plinzateznistub wrote: Na stranu šta mislim o o njemu, ali činjenica o tri objekta u sarajevu od kojih je jedna najvisočija na balkanu nije za odbaciti.
Last edited by helpdesk1 on 26/01/2016 11:53, edited 1 time in total.
- JThomas
#619 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
predvodio bivši reis jer je uletio cifru i za centar na kovačima...samo niko drugi nijedezurni_ucenik wrote:Kad se sjetim euforije medju bosnjama kad su se napravili tornjevi.Na stranu sto su sosoni skakali od srece, vec i drugi proglasise fahrA za legendu, kralja, "jedini koji nesto radi"
- zateznistub
#620 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Zaista ne znam, eto tuzilaštva neka istražuje i pali šamare i godine zatvora za sve što se dokaže...Samprotivsviju wrote:Koliko li je reketa opalio da ih izgradizateznistub wrote: Na stranu šta mislim o o njemu, ali činjenica o tri objekta u sarajevu od kojih je jedna najvisočija na balkanu nije za odbaciti.
Samo, činimise da nije jedini koji je poalio rekete, zar ne? Samo ovi drugi, koliko me sjećanje drži ne izgradiše ni trafike...
-
dezurni_ucenik
#621 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 12:46, edited 1 time in total.
- JThomas
#622 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
kao ni činjenica da je izgradnja tornja mnogo ispod realne cijene bila jedna od presudnih stvari za konačno uništenje vranice. koja je preživjela prvi val lešinarske privatizacije i samo par godina prije toga radila elitne projekte npr. u moskvi.helpdesk1 wrote:...kao ni cinjenica da ime hotela mozes naci pored google I periodnom sistemu elemenata Rn -radioaktivni plinzateznistub wrote: Na stranu šta mislim o o njemu, ali činjenica o tri objekta u sarajevu od kojih je jedna najvisočija na balkanu nije za odbaciti..
- zateznistub
#623 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Slažem se, ali imaju li koristi porodice ljudi koji na bilo koji način rade u Avazu, hotelu i sl? Ili i to trebamo zanemariti?dezurni_ucenik wrote: Nemamo ni ja ni ti koristi od toga sto imamo najvise tornjeve kad je Albanija ispred nas.
Ne dolazi stranac u Sarajevu da se divi poduhvatima sosonskog Hajla Selasija vec da vidi Bascarsiju, tunel spasa...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#624 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
SDA nakon hapšenja Radončića: Opredijeljeni za koaliciju sa SBB-om
FENA
Hapšenje Fahrudina Radončića predstavlja ozbiljan izazov za novouspostavljenu koaliciju, što BiH može odvesti u krizu funkcioniranja vlasti sa teškim posljedicama, saopćila je danas Stranka demokratske akcije (SDA).
"Vjerujemo da su pravosudne institucije svjesne ovih okolnosti, te da će svoj posao obaviti u najkraćem mogućem roku uz striktno poštivanje Ustava, zakona kao i vlastitih obaveza i odgovornosti, te o nalazima obavijestiti javnost", navodi se u saopćenju.
SDA naglašava da poštuje presumpciju nevinosti po kojoj niko nije kriv dok se drugačije ne dokaže.
"Opredijeljeni smo za očuvanje koalicije sa Savezom za bolju budućnost u najboljem interesu BiH i njenih građana", stoji u saopćenju.
samo da podsJetim ovu STOKU MIDERASKU DA SU PREKRSILI USTAV !!!
-
statixx
#625 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Bosnje, a i ostali, su jos uvijek ideoloski nezreo narod, kojima izbori sluze za lijecenje pubertetskih frustracija tipa "Vazno je biti Bosnak". U medjuvremenu bagra opuha drzavu i resurse, a kasnije, ako se zakuha, djecu i kapital vani...