Star Wars

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Adrian_M41

#601 Re: Star Wars

Post by Adrian_M41 »

usrali su ga da valja. Epizoda 1 je bolja od ovog diznijevog smeca
banjaluka078

#602 Re: Star Wars

Post by banjaluka078 »

Da je bilo samo malo manje Finna i Rose. Ali nemam puno zamjerki. Sviđa mi se sami kraj, malac s metlom...
Kylo ni z od zloće, više kao neki nepodnošljivi tinejdžer kojem treba opaliti plesku da se dozove.
Nego, koliko je Dubrovnik bio pod opsadom za vrijeme snimanja, koliko tajnosti, koliko pripreme za snimanje i potrošenih miliona tamo, a scena jurnjave kroz grad traje dvije minute.
Negdje sam pročitala da su zamislili da se ovaj film puno bavi Lukeom, a sljedeći Leiom...ne znam jesu li zbog njene smrti morali mijenjati ideju ovog filma i kako će uticati na sljedeći nastavak.
KB9

#603 Re: Star Wars

Post by KB9 »

al scena kad ga presjece drugom rukom je :skoljka:
Reisova

#604 Re: Star Wars

Post by Reisova »

Jedva cekam opet pogledati film dok se malo prevelika ocekivanja slegnu.
Meni dobar.... Rey ekstra, Luke takodjer, Kajlo smijesan, a moja velika zamjerka je da.fali nekih likova...Kao Han Solo, Kao oni evoksi, Cubaka, kao Dja Dja,itd.... jedino se pojavila ona mala korejka koja mi je nako simpa..
Svakako cu film pogledati jos para puta pa ce to leci :)
Reisova

#605 Re: Star Wars

Post by Reisova »

Adrian_M41 wrote:usrali su ga da valja. Epizoda 1 je bolja od ovog diznijevog smeca
Ma kod Lucasa su glumili glumacke veliicine I to sporedne uloge, puno dobrih maski, ovdje toga fali I nekih mangupa kao Han Solo :)
Zoya

#606 Re: Star Wars

Post by Zoya »

Znači dobar?
Haris.ba

#607 Re: Star Wars

Post by Haris.ba »

Zoya wrote:Znači dobar?
Kako kome. Ali, nije za ne pogledati. Ne znam je li iko ko je i razočaran filmom rekao da nije za pogledati.

Meni dobar. Gledao sam ga u 3d. I mislim da je to najbolji 3d koji sam gledao na filmu. Naročito dijelovi u svemiru. Samo što ne dotakneš svemirski brod. :D
jasko_ba

#608 Re: Star Wars

Post by jasko_ba »

Odlican. :thumbup:
Zoya

#609 Re: Star Wars

Post by Zoya »

Haris.ba wrote:
Kako kome. Ali, nije za ne pogledati. Ne znam je li iko ko je i razočaran filmom rekao da nije za pogledati.

Meni dobar. Gledao sam ga u 3d. I mislim da je to najbolji 3d koji sam gledao na filmu. Naročito dijelovi u svemiru. Samo što ne dotakneš svemirski brod. :D
Radujem se. Ovakvi se filmovi i samo trebaju u 3D verziji gledati :thumbup:
Hasan006

#610 Re: Star Wars

Post by Hasan006 »

Reisova wrote:
Adrian_M41 wrote:usrali su ga da valja. Epizoda 1 je bolja od ovog diznijevog smeca
Ma kod Lucasa su glumili glumacke veliicine I to sporedne uloge, puno dobrih maski, ovdje toga fali I nekih mangupa kao Han Solo :)
Da, i glumili dosadne likove i plot device-ove bez ikakvog karaktera :D
A što se tiče mangupa tu je onaj pilot Poe, meni veoma zanimljiv lik

Btw. može neko ostavit detaljne utiske, ali bez spoilera, jer nisam gledao film još?
Adrian_M41

#611 Re: Star Wars

Post by Adrian_M41 »

Zavisi koliki si fan :-)

Film kao film je dobar ali kao Star Wars film je los. necu da spojlam jos
Adrian_M41

#612 Re: Star Wars

Post by Adrian_M41 »

Hasan006 wrote:
Reisova wrote:
Da, i glumili dosadne likove i plot device-ove bez ikakvog karaktera :D
A što se tiče mangupa tu je onaj pilot Poe, meni veoma zanimljiv lik

Btw. može neko ostavit detaljne utiske, ali bez spoilera, jer nisam gledao film još?
Isao na pretpremijeru jer sam svaki SW pregledao nebrojeno puta. Procitao skoro svaku knjigu, stripova sto sam mogao naci, odigrao svaku igricu.

Izasao iz kina razocaran sa gorkim okusom. Nema detaljnih utisaka bez spojlera. Film je uradjen odlicno. Gluma je vrh. Ubacili i marvel humora (nidze veze) Ako nisi veliki fan svidjece ti se. Ako ti ne smeta sto su se pokakili na Luke-a itd...Necu dalje iznerviro sam se vec
jasko_ba

#613 Re: Star Wars

Post by jasko_ba »

Spojleri veliki video ispod, ali par nekih stvari sto je i meni smetalo. Vrijedi pogledati
alibegoa

#614 Re: Star Wars

Post by alibegoa »

Adrian_M41 wrote:

Prequels su izmislili Star Wars za ova zadnja dva sranja
Adrian_M41

#615 Re: Star Wars

Post by Adrian_M41 »

alibegoa wrote:
Adrian_M41 wrote:

Prequels su izmislili Star Wars za ova zadnja dva sranja
Meni je Force awakens bio pravo dobar. Ali poslije ovog sam skonto da mi je bio dobar jer sam izasao iz kina onako hyped zbog zadnje scene kad se babo Luke okrene na onoj stijeni nakon 234 godine. opet sam se najezio kad se sjetim te scene
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#616 Re: Star Wars

Post by Velkoski »

ma ja čekam treći film iz trilogije da vidim kako će odraditi priču, pa ću onda to kritikovati, jer je jasno da ovako ima puno "rupa", ali... film kao film je odličan, drži pažnju, efekti su vrhunski, jedino bi onaj retardirani pokušaj od humora izbacio, ali hajde, nije 25+ ciljna skupina ionako valjda... :mrgreen:
Hasan006

#617 Re: Star Wars

Post by Hasan006 »

Adrian_M41 wrote: Isao na pretpremijeru jer sam svaki SW pregledao nebrojeno puta. Procitao skoro svaku knjigu, stripova sto sam mogao naci, odigrao svaku igricu.

Izasao iz kina razocaran sa gorkim okusom. Nema detaljnih utisaka bez spojlera. Film je uradjen odlicno. Gluma je vrh. Ubacili i marvel humora (nidze veze) Ako nisi veliki fan svidjece ti se. Ako ti ne smeta sto su se pokakili na Luke-a itd...Necu dalje iznerviro sam se vec
Jbg brate, normalno da će nastojati više da film prilagode generalnoj publici nego nolajferima koji hoće neke tamo Yuuhzan Vongove i Sith lordove iz Old Republica. A eto ti nešto kažeš razočaran a nahvali film dobro. Ja nisam gledao film ali iz trailera mogu zaključiti da je Luke razočaran u Jedi pravila i da hoće kao da balansira svijetlu i mračnu stranu. To meni ne zvuči loše, skontao čovjek da ne ide kad samo jedna strana dominira. Glupi su mi likovi koji su se žalili da je prošli bio previše neoriginalan i da su previše igrali na siguricu, a sad se žale jer se mijenjaju stvari.
Hasan006

#618 Re: Star Wars

Post by Hasan006 »

Evo čitam top komentare na Star Wars FB stranici, sve razočarenja, uništena djetinjstva, gore od Phantom Menace, ovo ono. Zaključak je da je Star Wars trenutno na tom nivou da ništa, ali bukvalno ništa, ne može zadovoljiti više od 60% fanova i da će uvijek naći neki razlog da se žale. Ništa, Disney treba gurati po svom i da ih boli kurac šta ovi nezahvalni retardi pričaju, svakako će se žaliti bilo šta da izbace.
L u c i f e r

#619 Re: Star Wars

Post by L u c i f e r »

Pokusao u 2 navrata, nisam se mogao natjerati da odgledam do kraja. Besmislena akcijska limunada...
Hasan006

#620 Re: Star Wars

Post by Hasan006 »

L u c i f e r wrote:Pokusao u 2 navrata, nisam se mogao natjerati da odgledam do kraja. Besmislena akcijska limunada...
Misliš inače o Star Warsu, ili?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#621 Re: Star Wars

Post by Velkoski »

Hasan006 wrote:Evo čitam top komentare na Star Wars FB stranici, sve razočarenja, uništena djetinjstva, gore od Phantom Menace, ovo ono. Zaključak je da je Star Wars trenutno na tom nivou da ništa, ali bukvalno ništa, ne može zadovoljiti više od 60% fanova i da će uvijek naći neki razlog da se žale. Ništa, Disney treba gurati po svom i da ih boli kurac šta ovi nezahvalni retardi pričaju, svakako će se žaliti bilo šta da izbace.
ma homo sapiens k'o homo sapiens, taman da mu tri najjače trebe dudlaju chunu naći će nešto da ne valja :mrgreen:

reddit je podijeljen :mrgreen:
Hasan006

#622 Re: Star Wars

Post by Hasan006 »

Velkoski wrote:
Hasan006 wrote:Evo čitam top komentare na Star Wars FB stranici, sve razočarenja, uništena djetinjstva, gore od Phantom Menace, ovo ono. Zaključak je da je Star Wars trenutno na tom nivou da ništa, ali bukvalno ništa, ne može zadovoljiti više od 60% fanova i da će uvijek naći neki razlog da se žale. Ništa, Disney treba gurati po svom i da ih boli kurac šta ovi nezahvalni retardi pričaju, svakako će se žaliti bilo šta da izbace.
ma homo sapiens k'o homo sapiens, taman da mu tri najjače trebe dudlaju chunu naći će nešto da ne valja :mrgreen:

Ja sam odlučio da od sad nikako ne jebem ove komentare i mišljenja fanova po internetu, definitivno najkancerogeniji i najnezahvalniji fanbase ikada. Neka se zatvore u 4 zida i drkaju kurac na originalnu trilogiju kad im ništa drugo ne valja.
L u c i f e r

#623 Re: Star Wars

Post by L u c i f e r »

Hasan006 wrote:
L u c i f e r wrote:Pokusao u 2 navrata, nisam se mogao natjerati da odgledam do kraja. Besmislena akcijska limunada...
Last jedi

Inace sam fan od kad znam za sebe.

Prvi film koji sam obozavao je bio Star Wars...
Last edited by L u c i f e r on 17/12/2017 23:19, edited 1 time in total.
Hasan006

#624 Re: Star Wars

Post by Hasan006 »

L u c i f e r wrote:
Hasan006 wrote:
Last jedi
Šta, dvaput išao u kino?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#625 Re: Star Wars

Post by Velkoski »

Hasan006 wrote:
Velkoski wrote:

Ja sam odlučio da od sad nikako ne jebem ove komentare i mišljenja fanova po internetu, definitivno najkancerogeniji i najnezahvalniji fanbase ikada. Neka se zatvore u 4 zida i drkaju kurac na originalnu trilogiju kad im ništa drugo ne valja.
a meni su originalni "nako" dok su mi prequeli dobri, valjda jer sam odrast'o uz njih :lol: :mrgreen:
Post Reply