Muzički Almanah (naš život u muzici)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#601 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
Norman wrote: Dobra je Maša.

Razumijem ja njega, ni ja nisam dugo mogao slušati ženski vokal. Ako bi pjesma bila dobra, ja bih uvijek zamišljao koliko bi bila bolja da je pjeva, štajaznam, Bruce Dickinson.

Sad već na polici imam finu kolekciju ženskih vokala.
Ja muziku i ne posmatram kroz tu rodnu/spolnu prizmu. "Pogode" me pjesme i kada pjeva i muško i žensko. Meni je najbitniji tekst, pa onda muzika, pa tek onda vokal :D.
Upravo, zato mi i smeta ova svojevrsna diskriminacija na spolnoj razini. Prvenstveno zato što diskriminiše i diskvalifikuje
gomilu muzike koju obožavam, i svodi jednu takvu umjetnicu kao što je recimo Kate Bush na to da je "samo" žensko.
Bloo
Globalna šefica

#602 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

Niti sam ja manje žensko što me "bace u sevdah" muški vokali, niti ti manje muško ako ti to isto uradi ženski vokal :D

Rodovi su svejedno društveni konstrukti :D
dale cooper

#603 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Bloo wrote:Niti sam ja manje žensko što me "bace u sevdah" muški vokali, niti ti manje muško ako ti to isto uradi ženski vokal :D

Rodovi su svejedno društveni konstrukti :D
Yep! :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#604 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

now let's have an orgy dok slušamo Velvet Underground :mrgreen:
dale cooper

#605 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Bloo wrote:now let's have an orgy dok slušamo Velvet Underground :mrgreen:
Shiny, shiny, shiny boots of leather.... :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#606 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Strike, dear mistress, and cure his heart, so we could be heroes just for one day :D
dale cooper

#607 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
Strike, dear mistress, and cure his heart, so we could be heroes just for one day :D
Nice mash-up. :D
Bloo
Globalna šefica

#608 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

well, spank you

Image
annoy

#609 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

Znala sam da je bloo domina :D
dale cooper

#610 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Mislim da se Lou, gdje god bio, zadovoljno osmjehuje na zadnjih par postova. :D
Bloo
Globalna šefica

#611 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

annoy wrote:Znala sam da je bloo domina :D
Indeed, my little one, indeed :D
Image
annoy

#612 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

Morticia :sretan:

Pitanje je ima li muških subova na temi :D
Bloo
Globalna šefica

#613 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

annoy wrote:Morticia :sretan:

Pitanje je ima li muških subova na temi :D
možda da potražiš na temi papučari :D
annoy

#614 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

:lol:
A nemoj tako :D

Walter znam da nije :evil:

Zašto uvijek završimo na ovakvim temama :shock:
Bloo
Globalna šefica

#615 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

annoy wrote::lol:
A nemoj tako :D

Walter znam da nije :evil:

Zašto uvijek završimo na ovakvim temama :shock:
:lol: :lol: :lol:
do dale-a je :mrgreen:
prigušio čovjek svjetla, pustio blue velvet na tv-u i svira Velvet U.
dale cooper

#616 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Opet Dale kriv. :-? I kada ne pokazuje crvene gaće. :mrgreen:
annoy

#617 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

Ajme, samo fale te slike :lol:
Bloo
Globalna šefica

#618 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :lol: :lol:

mislim da cu imati maraton twin peaksa za vikend :mrgreen:
dale cooper

#619 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Bloo wrote:Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :lol: :lol:

mislim da cu imati maraton twin peaksa za vikend :mrgreen:
Biće to orgazmičan vikend. :mrgreen:
Norman

#620 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Norman »

Bloo wrote:
Norman wrote: Meni je vokal bitan, neodvojiv dio cijelog paketa. A što se tiče posmatranja kroz spolnu prizmu, meni je bio problem baš u tome što muziku ne doživljavam kao posmatrač, izvana, nego se uživim u pjesmu kao da sam ja izvođač. A to ne ide uz ženski vokal.
dao bi se tu napisati kakav rodni elaborat..kako ja uspijem da se uživim u npr. nekog Brela ili Brucea, da se saživim sa pjesmom, tekstom, emocijama, isto kao i kada neko žensko pjeva, dok npr. tebi to ne uspijeva. Da li je do rodnih kalupa, odgoja, itd.
Ne mislim uopšte da se o tome radi. Uživim se i ja u pjesmu dok slušam, evo da ostanemo na metalu: Epicu, Leaves' Eyes, Tarju, itd. I uživam u pjesmi (koju izvodi ženski vokal), osjećam emociju, sve super.

Ali dok sam ja bio u osnovnoj ili srednjoj školi, mogao sam kroz pjesmu maštati kako sam ja izvođač, Bruce Dickinson ili Adrian Smith. Biti pjevač, a ne slušatelj. Kad zatvorim oči, to je bio moj glas, moja solaža (moj Iron Maiden je imao gitaristu i pjevača u jednom, jer se nisam mogao odlučiti da li bih radije bio guitar hero ili frontman :oops: ). Ja sam tako sasvim realno :oops: u dječijoj mašti mogao stajati na zamišljenoj bini dok Bruce pjeva iz skušalica i oduševljavati ljude njegovim/svojim glasom. Ali jbg, nisam mogao biti Tarja.

Kad sam malo odrastao i prestao da slušam (tj. pjevam :lol: ) muziku na taj način, nisam imao problema ni sa ženskim vokalima. Rekao sam već, imam solidnu kolekciju takvih u kućnoj mediateci.

Eto, to je moj mali elaborat na temu. Ja krivim dječačke maštarije, u kojima su dječaci nekad M. Jordan koji zabija koš u zadnjoj sekundi, nekad Doc Holiday koji najbrže poteže pištolj. Ja sam bio Adrian Dickinson. :D
dale cooper

#621 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Norman wrote:
Bloo wrote:
Norman wrote: Meni je vokal bitan, neodvojiv dio cijelog paketa. A što se tiče posmatranja kroz spolnu prizmu, meni je bio problem baš u tome što muziku ne doživljavam kao posmatrač, izvana, nego se uživim u pjesmu kao da sam ja izvođač. A to ne ide uz ženski vokal.
dao bi se tu napisati kakav rodni elaborat..kako ja uspijem da se uživim u npr. nekog Brela ili Brucea, da se saživim sa pjesmom, tekstom, emocijama, isto kao i kada neko žensko pjeva, dok npr. tebi to ne uspijeva. Da li je do rodnih kalupa, odgoja, itd.
Ne mislim uopšte da se o tome radi. Uživim se i ja u pjesmu dok slušam, evo da ostanemo na metalu: Epicu, Leaves' Eyes, Tarju, itd. I uživam u pjesmi (koju izvodi ženski vokal), osjećam emociju, sve super.

Ali dok sam ja bio u osnovnoj ili srednjoj školi, mogao sam kroz pjesmu maštati kako sam ja izvođač, Bruce Dickinson ili Adrian Smith. Biti pjevač, a ne slušatelj. Kad zatvorim oči, to je bio moj glas, moja solaža (moj Iron Maiden je imao gitaristu i pjevača u jednom, jer se nisam mogao odlučiti da li bih radije bio guitar hero ili frontman :oops: ). Ja sam tako sasvim realno :oops: u dječijoj mašti mogao stajati na zamišljenoj bini dok Bruce pjeva iz skušalica i oduševljavati ljude njegovim/svojim glasom. Ali jbg, nisam mogao biti Tarja.

Kad sam malo odrastao i prestao da slušam (tj. pjevam :lol: ) muziku na taj način, nisam imao problema ni sa ženskim vokalima. Rekao sam već, imam solidnu kolekciju takvih u kućnoj mediateci.

Eto, to je moj mali elaborat na temu. Ja krivim dječačke maštarije, u kojima su dječaci nekad M. Jordan koji zabija koš u zadnjoj sekundi, nekad Doc Holiday koji najbrže poteže pištolj. Ja sam bio Adrian Dickinson. :D
Ali možeš biti muzičar u bendu, producent ili aranžer koji intenzivno radi sa Kate Bush na ostvarivanju njene vizije za
Hounds Of Love album. Barem sam ja maštao o tome. :oops: :D
Bloo
Globalna šefica

#622 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

Norman wrote:

Ja još uvijek to radim :oops1: plus trcanje po bini (tj. dnevnoj sobi) Aceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiighhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Neke stvari nikada ne treba prerasti (odnosno odrasti u tom segmentu)
dale cooper

#623 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Mislim da smo to svi radili/radimo. :oops: Djetinji aspekt muzičkog fandoma, koji ne treba zatomiti, zato što je zabavan. :D
Bloo
Globalna šefica

#624 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

dale cooper wrote: Ali možeš biti muzičar u bendu, producent ili aranžer koji intenzivno radi sa Kate Bush na ostvarivanju njene vizije za
Hounds Of Love album. Barem sam ja maštao o tome. :oops: :D
Image
annoy

#625 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

Nebrojeni su muzički nastupi koje sam održala u svojoj sobi :oops:

Publika je bila nadasve šarolika, sa postera na zidu su me gledali između ostalog i Morrison i Christina Aguliera 8)
Post Reply