ponovo si svojom "logikom" zakljucio da ateista koji ne prati muhameda MORA pratiti Staljina itd. Ja nisam komunista, nisam nacionalista, nisam fasista... ne pratim te ljude.skupljac_zeljeza wrote:Da stavimo sve na papir pa usporedimo u duhu naziva teme da li je bolje biti sljedbenik Mojsija, Isusa ili Muhammeda a.s. nego sljedbenik Staljina, Čaušeskua, Mao Ce -tunga, Kaligule, Napoleona, Hitlera, Dawkinsa i drugih ljudskih autoriteta sa čijim nizanjem bih ovdje mogao odužiti? Ova lista se ne može tek tako zaobići u ovoj priči, ali ona je samo početak jer pričati kako neko nije ničiji sljedbenik zvuči nerealno ako su nas učili da "društveno biće određuje svijest čovjeka"....Ali Kemal wrote:Sve je jasno, ni ja ne bi mogao boljeMyTao wrote: ublazeni vjernik
1. ne prati sve sto je Muhamed pripovjedao
2. ne daje puno sadake, ali ne kolje puno one koji napuste vjeru
3 zakljucak, sto manje pratis muhameda, bolja si osoba.
Veliki vjernik
1. Prdrzava se svega sto Muhamed pripovjeda
2. Daje PUNO sadake, kolje one koji napuste islam
3. zakljucak, sto se vise pridrzavas Muhameda, gora si osoba.
Sta ti tu nije jasno?![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_w ... death_toll
Ja sam ateista I nemam vodje I nekog da me uci... sta me ko ima uciti kako nema dokaza za postojanje boga? pa to je jasno I pticama na glavi... zato se I zove vjera. Mnogi vjernici cak I priznaju da nema dokaza, ali vjeruju jer im to daje neku nadu itd...
Ti si jako ogranicen tom logikom.