Veliko S na malom autu.Bakir1 wrote:sto seremo da izvines emko? ti bi trebalo da si malo pametniji, posebno sto mi se cini da imas na svome auto s-line?
Kutak za anti - VW trenutak
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- golfiista
#601 Re: Kutak za anti - VW trenutak
- supercali
#602 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Meni je najjace kad se porede auto i kao argumenti se stave rezultati na hokenhajmu
Pa nije ti kuca na startu a posao na 13-oj krivini pa da svaki dan vozas hokenhajm jbt
Pa nije ti kuca na startu a posao na 13-oj krivini pa da svaki dan vozas hokenhajm jbt
-
emko1234
#603 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Šta ba nema? Pretpostavljam da misliš da se ne prodaje?golfiista wrote:Ne možemo porediti sportski auto i tog megana kojeg nema na normalnoj cesti. Ako već porediš poredi bmw m1 sa meganom rs. Vidiš da si tvrdoglav.emko1234 wrote:Joj kako serete, i Bakir i Golfista.
Dakle ne možemo porediti RS i BMW 520d jer je oktavija kao RS i to joj je velika prednost nad običnim bmw-om.
Možemo li ovo uprediti onda?
http://fastestlaps.com/models/bmw-m5
Hockenheim short "powercar layout" 1:19.70
i ovo
http://fastestlaps.com/models/renault-m ... 275-trophy
Hockenheim Short Christian Gebhardt 1:15.40
http://www.renaultsport.co.uk/cars/mega ... ification/
Ovo mi je prvo izbacilo kad ukucam u google, auto jeste neka ograničena serija al itekako se prodaje i itekako se može kupiti.
Serete zato što se kao ne može uporediti Octavija RS stara 7 godina s nanovijim bmwom. Octavija RS prvo nije opšte agresivna košto je golf gti u dizel varijanti. Drugo ima manje konja, i ima serijski motor koji se ugrađuje još u koliko hoćeš modela VW grupe. Dakle nista izvanredno ta oktavija nema što bi je recimo činilo superiornom u odnosu na bmw koji je duplo skuplji, ima sigurno bolje sisteme i tehnologije i 7 godina je mlađi.Bakir1 wrote:sto seremo da izvines emko? ti bi trebalo da si malo pametniji, posebno sto mi se cini da imas na svome auto s-line?
Eto zašto serete, evo sad bmw M5 se ne može porediiti s meganom RS. Zašto? Slabiji je 230 konja, ali je opet 5 sekundi brži. U čemu je sad fazon?
-
emko1234
#604 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Opet si glup respo, ne poredimo škodu feliciu i opela kadeta nego auta koja su vožena na stazi i njihova vremena.supercali wrote:Meni je najjace kad se porede auto i kao argumenti se stave rezultati na hokenhajmu
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#605 Re: Kutak za anti - VW trenutak
treba ih tako zguzit na ovome da nikome više na pamet ne padne varanje ni države ni kupaca
- Bakir1
#606 Re: Kutak za anti - VW trenutak
meni su te usporedbe sulude posebno koje vi izvlacite sa staze, na kojoj ste bili koliko puta? i koliko ce puta vlasnik bmw-a sa 2,0 dizel motorom i gumom sa ogromnim profilom otici na istu i hoce li konsultovati vase infromacije prilikom kupovine?emko1234 wrote:
Serete zato što se kao ne može uporediti Octavija RS stara 7 godina s nanovijim bmwom. Octavija RS prvo nije opšte agresivna košto je golf gti u dizel varijanti. Drugo ima manje konja, i ima serijski motor koji se ugrađuje još u koliko hoćeš modela VW grupe. Dakle nista izvanredno ta oktavija nema što bi je recimo činilo superiornom u odnosu na bmw koji je duplo skuplji, ima sigurno bolje sisteme i tehnologije i 7 godina je mlađi.
Eto zašto serete, evo sad bmw M5 se ne može porediiti s meganom RS. Zašto? Slabiji je 230 konja, ali je opet 5 sekundi brži. U čemu je sad fazon?
dok za vlasnika rs modela vrijedi suprotno, taman ce se neko iskrcati para i para za rs model kada to sve ima dostupno i za puno manje novaca.
motor u seriji kazes, ok, sta je sa ovjesom u seriji?
carterham ima isti motor kao civic type r, vrijedi li tu neka dodirna tacka?
- supercali
#607 Re: Kutak za anti - VW trenutak
I sta kaze rezultat ako je megan isao 1:45:56 a bmw ili bilo ko drugi 1:46:12?emko1234 wrote:Opet si glup respo, ne poredimo škodu feliciu i opela kadeta nego auta koja su vožena na stazi i njihova vremena.supercali wrote:Meni je najjace kad se porede auto i kao argumenti se stave rezultati na hokenhajmu
- mobsterc
#608 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Ali mene brine sta cemo sa audijem:
http://fastestlaps.com/models/audi-a4-2-0-tdi
Skoda rs brza 'puno', i dosta bolja kupovina... Znaci ako gledamo ulozeno dobijeno skoda nema premca. Ako cemo se kurciti onda bmw, pa necemo kupiti skuplju skodu a sporiju
http://fastestlaps.com/models/audi-a4-2-0-tdi
Skoda rs brza 'puno', i dosta bolja kupovina... Znaci ako gledamo ulozeno dobijeno skoda nema premca. Ako cemo se kurciti onda bmw, pa necemo kupiti skuplju skodu a sporiju
-
condy
#609 Re: Kutak za anti - VW trenutak
http://fastestlaps.com/models/skoda-octavia-1-8-tsi
http://fastestlaps.com/models/bmw-320si
Evo ova Octavija nije rs model.
Zaostaje za BMW-om samo 10 stoti dijelova sekunde.
Eto @bakire, jel valja sad usporedba.
Pošto si spominjao franzuce, C5 sa 240ps, sporiji je za skoro 4 sekunde
http://fastestlaps.com/models/citroen-c5
http://fastestlaps.com/models/bmw-320si
Evo ova Octavija nije rs model.
Zaostaje za BMW-om samo 10 stoti dijelova sekunde.
Eto @bakire, jel valja sad usporedba.
Pošto si spominjao franzuce, C5 sa 240ps, sporiji je za skoro 4 sekunde
http://fastestlaps.com/models/citroen-c5
- supercali
#610 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Condy i sta kaze taj rezultat od 4 sekunde razlike?
Prije ces naruciti janjetinu kod gojka?
- Bakir1
#611 Re: Kutak za anti - VW trenutak
ma sve je ok, samo neka usporedbi, nekome je to vec bitno, valjda, meni ne, uopste....
Ja imam privatno Koreja, Belgija-Njemacka, cisti Japan i Svabu pod krinkom.
poslovno hljeb zaradjujem iza volana prevaranata, cak imam jednog kojeg povremeno vozim prevaranta ovog aktuelnog.
nisam bas ni u jednog suludo zaljubljen (sem japanaca) i svaki je po necemu dobar i los, tako da ne spadam u fanaticnu kategoriju da mi pogodis zicu sa c5
Ja imam privatno Koreja, Belgija-Njemacka, cisti Japan i Svabu pod krinkom.
poslovno hljeb zaradjujem iza volana prevaranata, cak imam jednog kojeg povremeno vozim prevaranta ovog aktuelnog.
nisam bas ni u jednog suludo zaljubljen (sem japanaca) i svaki je po necemu dobar i los, tako da ne spadam u fanaticnu kategoriju da mi pogodis zicu sa c5
-
condy
#612 Re: Kutak za anti - VW trenutak
To govori da su druga dva vozila dosta agilnija na cesti sa dosta manjim motorima. Taj C5 ima motor od 3 litre i trebao bi da bude puno superiorniji na testovima.supercali wrote:Condy i sta kaze taj rezultat od 4 sekunde razlike?
Ja sam uvijek objektivan
Ima DS3 koji je bolji i od Octavije i od BMW-a
http://fastestlaps.com/models/citroen-ds3-thp-150
- supercali
#613 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Pa nece svi agilnost
Onaj ko kupi c5 sigurno nece istrazivati koliko je agilan
I rolls royce ima preko 500 konja i bas me zanima koji su mu rezultati na stazi
Onaj ko kupi c5 sigurno nece istrazivati koliko je agilan
I rolls royce ima preko 500 konja i bas me zanima koji su mu rezultati na stazi
-
condy
#614 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Pa, nego šta hoće od motora od 3 litre i auta koji ima taj motor ispod haube ?
- Bakir1
#615 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Vozis li ti na stazi?
Imas i ti skoro toliko
Imas i ti skoro toliko
-
emko1234
#616 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Ja ne znam što ti stalno potenciraš te gume. Petica u seriji koliko ja znam dolazi na felgama od 17 cola, pa nije 98 godina dragi Bakire pa da na auto stavljaju 225.75-15.Bakir1 wrote:meni su te usporedbe sulude posebno koje vi izvlacite sa staze, na kojoj ste bili koliko puta? i koliko ce puta vlasnik bmw-a sa 2,0 dizel motorom i gumom sa ogromnim profilom otici na istu i hoce li konsultovati vase infromacije prilikom kupovine?emko1234 wrote:
Serete zato što se kao ne može uporediti Octavija RS stara 7 godina s nanovijim bmwom. Octavija RS prvo nije opšte agresivna košto je golf gti u dizel varijanti. Drugo ima manje konja, i ima serijski motor koji se ugrađuje još u koliko hoćeš modela VW grupe. Dakle nista izvanredno ta oktavija nema što bi je recimo činilo superiornom u odnosu na bmw koji je duplo skuplji, ima sigurno bolje sisteme i tehnologije i 7 godina je mlađi.
dok za vlasnika rs modela vrijedi suprotno, taman ce se neko iskrcati para i para za rs model kada to sve ima dostupno i za puno manje novaca.
motor u seriji kazes, ok, sta je sa ovjesom u seriji?
carterham ima isti motor kao civic type r, vrijedi li tu neka dodirna tacka?
Što se tiče ovjesa, kažem ti da apsolutno nema neke razlike između te oktavije i recimo golfa GTD ili audija s s line opremom. Malo tvrđi nego kod običnih varijanti. Daleko su ta auta od pravih track day auta košto je recimo Megane RS ili Golf R ili Cupra i slični drugi.
-
condy
#617 Re: Kutak za anti - VW trenutak
@bakir
Kod mene je 2.7 tdi 132 kw i nisam ga imao priliku voziti na stazu, a bas bi volio, da vidim koliko moze.
Na stazi sam u Njemačkoj od poznanika imao priliku voziti a6c6 2.0 tfsi i bmw f30 328i. Sa audijem sam se bolje snalazio jer ga vozim. Za BMW-om koji je drastično jači i brži, treba više vježbe tako da nisam smio ići do kraja sa njim.
Usput volim karting iako me znaju dječurlija uzeti
Kod mene je 2.7 tdi 132 kw i nisam ga imao priliku voziti na stazu, a bas bi volio, da vidim koliko moze.
Na stazi sam u Njemačkoj od poznanika imao priliku voziti a6c6 2.0 tfsi i bmw f30 328i. Sa audijem sam se bolje snalazio jer ga vozim. Za BMW-om koji je drastično jači i brži, treba više vježbe tako da nisam smio ići do kraja sa njim.
Usput volim karting iako me znaju dječurlija uzeti
- Bakir1
#618 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Onako ja za gume i stazu, bezveze, sto si narucio s line, vizuelno ljepsi?
Koliko je to malo u odnosu na ovjes bmw-a?
Moze jedan spin?
Smijes li se zaletiti preko lezeceg sa audijem kao ja sa 265/75?
Ili jos jedan skakati po makadamu?
Cega ti je zao? Auta ili novcanika?
@ condy kako to? Nisu li perfomanse bile broj 1 i vrijeme na stazi kada si kupovao sa 2,7?
Koliko je to malo u odnosu na ovjes bmw-a?
Moze jedan spin?
Smijes li se zaletiti preko lezeceg sa audijem kao ja sa 265/75?
Ili jos jedan skakati po makadamu?
Cega ti je zao? Auta ili novcanika?
@ condy kako to? Nisu li perfomanse bile broj 1 i vrijeme na stazi kada si kupovao sa 2,7?
-
lavic
#619 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Ja bih samo postavio pitanje, a sta se pokusava dokazati sa ovim vremenima, i silnim komparacijama.
Auto je postalo kao i kosulja, sat, mobitel.... roba koju kupujes prema licno postavljenim prioritetima, koji god da su.
Ako imas pare i zelis to, kupis, furaj i uzivaj.
Hocemo li sad pocet i poredit k'o nosi Tag H, Rolex, ili Dox-u i Raketu na ruci, je li kosulja Alhos ili Boss, jos samo nismo poredili cija zena ima vecu S... ili bolje se G...
Auto je postalo kao i kosulja, sat, mobitel.... roba koju kupujes prema licno postavljenim prioritetima, koji god da su.
Ako imas pare i zelis to, kupis, furaj i uzivaj.
Hocemo li sad pocet i poredit k'o nosi Tag H, Rolex, ili Dox-u i Raketu na ruci, je li kosulja Alhos ili Boss, jos samo nismo poredili cija zena ima vecu S... ili bolje se G...
- mad_max_ba
#620 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Vrlo vjesti spinovi vw-easha.
sad ce pocet pljuvat po svim ostalim. VW DAS (tehnolski) AUTO mos mislit
sad ce pocet pljuvat po svim ostalim. VW DAS (tehnolski) AUTO mos mislit
-
condy
#621 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Pa kako si zaključio da su mu perfomanse loše ?Bakir1 wrote: @ condy kako to? Nisu li perfomanse bile broj 1 i vrijeme na stazi kada si kupovao sa 2,7?
Ja sam u prvom planu mislio kupiti Golfa V R32. Međutim, neke druge stvari u životu mi to nisu dopustile.
- Bakir1
#622 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Ko ti to rece?
Ja te pitam jesu li bile presudne?
Boljih i brzih ima za iste pare ili?
Ja te pitam jesu li bile presudne?
Boljih i brzih ima za iste pare ili?
-
condy
#623 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Perfomanse vozila su mi uvijek najbitnije. Kupujem ono što mogu, jesam li mogao bolje to je druga stvar.
- Bakir1
#624 Re: Kutak za anti - VW trenutak
jel benzinac ima bolje perfomanse?
nemoj sad vrludati kupujes ono sto mozes, iste pare boljih i brzih na stazi da ili ne?
nemoj sad vrludati kupujes ono sto mozes, iste pare boljih i brzih na stazi da ili ne?
- golfiista
#625 Re: Kutak za anti - VW trenutak
Ti nisi pravi Bošnjo, ja uvijek kupim ono što ne mogucondy wrote:Perfomanse vozila su mi uvijek najbitnije. Kupujem ono što mogu, jesam li mogao bolje to je druga stvar.