Kutak za anti - VW trenutak

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
golfiista

#601 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by golfiista »

Bakir1 wrote:sto seremo da izvines emko? ti bi trebalo da si malo pametniji, posebno sto mi se cini da imas na svome auto s-line?
Veliko S na malom autu.
supercali

#602 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

Meni je najjace kad se porede auto i kao argumenti se stave rezultati na hokenhajmu
Pa nije ti kuca na startu a posao na 13-oj krivini pa da svaki dan vozas hokenhajm jbt
emko1234

#603 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by emko1234 »

golfiista wrote:
emko1234 wrote:Joj kako serete, i Bakir i Golfista.

Dakle ne možemo porediti RS i BMW 520d jer je oktavija kao RS i to joj je velika prednost nad običnim bmw-om.

Možemo li ovo uprediti onda?

http://fastestlaps.com/models/bmw-m5

Hockenheim short "powercar layout" 1:19.70

i ovo

http://fastestlaps.com/models/renault-m ... 275-trophy

Hockenheim Short Christian Gebhardt 1:15.40
Ne možemo porediti sportski auto i tog megana kojeg nema na normalnoj cesti. Ako već porediš poredi bmw m1 sa meganom rs. Vidiš da si tvrdoglav.
Šta ba nema? Pretpostavljam da misliš da se ne prodaje?
http://www.renaultsport.co.uk/cars/mega ... ification/
Ovo mi je prvo izbacilo kad ukucam u google, auto jeste neka ograničena serija al itekako se prodaje i itekako se može kupiti.
Bakir1 wrote:sto seremo da izvines emko? ti bi trebalo da si malo pametniji, posebno sto mi se cini da imas na svome auto s-line?
Serete zato što se kao ne može uporediti Octavija RS stara 7 godina s nanovijim bmwom. Octavija RS prvo nije opšte agresivna košto je golf gti u dizel varijanti. Drugo ima manje konja, i ima serijski motor koji se ugrađuje još u koliko hoćeš modela VW grupe. Dakle nista izvanredno ta oktavija nema što bi je recimo činilo superiornom u odnosu na bmw koji je duplo skuplji, ima sigurno bolje sisteme i tehnologije i 7 godina je mlađi.

Eto zašto serete, evo sad bmw M5 se ne može porediiti s meganom RS. Zašto? Slabiji je 230 konja, ali je opet 5 sekundi brži. U čemu je sad fazon?
emko1234

#604 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by emko1234 »

supercali wrote:Meni je najjace kad se porede auto i kao argumenti se stave rezultati na hokenhajmu
Pa nije ti kuca na startu a posao na 13-oj krivini pa da svaki dan vozas hokenhajm jbt
Opet si glup respo, ne poredimo škodu feliciu i opela kadeta nego auta koja su vožena na stazi i njihova vremena.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#605 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by JoseMujica »

treba ih tako zguzit na ovome da nikome više na pamet ne padne varanje ni države ni kupaca
Bakir1

#606 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

emko1234 wrote:
Serete zato što se kao ne može uporediti Octavija RS stara 7 godina s nanovijim bmwom. Octavija RS prvo nije opšte agresivna košto je golf gti u dizel varijanti. Drugo ima manje konja, i ima serijski motor koji se ugrađuje još u koliko hoćeš modela VW grupe. Dakle nista izvanredno ta oktavija nema što bi je recimo činilo superiornom u odnosu na bmw koji je duplo skuplji, ima sigurno bolje sisteme i tehnologije i 7 godina je mlađi.

Eto zašto serete, evo sad bmw M5 se ne može porediiti s meganom RS. Zašto? Slabiji je 230 konja, ali je opet 5 sekundi brži. U čemu je sad fazon?
meni su te usporedbe sulude posebno koje vi izvlacite sa staze, na kojoj ste bili koliko puta? i koliko ce puta vlasnik bmw-a sa 2,0 dizel motorom i gumom sa ogromnim profilom otici na istu i hoce li konsultovati vase infromacije prilikom kupovine?
dok za vlasnika rs modela vrijedi suprotno, taman ce se neko iskrcati para i para za rs model kada to sve ima dostupno i za puno manje novaca.
motor u seriji kazes, ok, sta je sa ovjesom u seriji?
carterham ima isti motor kao civic type r, vrijedi li tu neka dodirna tacka?
supercali

#607 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

emko1234 wrote:
supercali wrote:Meni je najjace kad se porede auto i kao argumenti se stave rezultati na hokenhajmu
Opet si glup respo, ne poredimo škodu feliciu i opela kadeta nego auta koja su vožena na stazi i njihova vremena.
I sta kaze rezultat ako je megan isao 1:45:56 a bmw ili bilo ko drugi 1:46:12?
mobsterc

#608 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mobsterc »

Ali mene brine sta cemo sa audijem:
http://fastestlaps.com/models/audi-a4-2-0-tdi
Skoda rs brza 'puno', i dosta bolja kupovina... Znaci ako gledamo ulozeno dobijeno skoda nema premca. Ako cemo se kurciti onda bmw, pa necemo kupiti skuplju skodu a sporiju :D
condy

#609 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

http://fastestlaps.com/models/skoda-octavia-1-8-tsi
http://fastestlaps.com/models/bmw-320si

Evo ova Octavija nije rs model.

Zaostaje za BMW-om samo 10 stoti dijelova sekunde.

Eto @bakire, jel valja sad usporedba.
Pošto si spominjao franzuce, C5 sa 240ps, sporiji je za skoro 4 sekunde :D
http://fastestlaps.com/models/citroen-c5
supercali

#610 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

Condy i sta kaze taj rezultat od 4 sekunde razlike?
Prije ces naruciti janjetinu kod gojka?
Bakir1

#611 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

ma sve je ok, samo neka usporedbi, nekome je to vec bitno, valjda, meni ne, uopste....
Ja imam privatno Koreja, Belgija-Njemacka, cisti Japan i Svabu pod krinkom.
poslovno hljeb zaradjujem iza volana prevaranata, cak imam jednog kojeg povremeno vozim prevaranta ovog aktuelnog.
nisam bas ni u jednog suludo zaljubljen (sem japanaca) i svaki je po necemu dobar i los, tako da ne spadam u fanaticnu kategoriju da mi pogodis zicu sa c5 :D
condy

#612 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

supercali wrote:Condy i sta kaze taj rezultat od 4 sekunde razlike?
Prije ces naruciti janjetinu kod gojka?
To govori da su druga dva vozila dosta agilnija na cesti sa dosta manjim motorima. Taj C5 ima motor od 3 litre i trebao bi da bude puno superiorniji na testovima.

Ja sam uvijek objektivan :mrgreen:
Ima DS3 koji je bolji i od Octavije i od BMW-a
http://fastestlaps.com/models/citroen-ds3-thp-150
supercali

#613 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

Pa nece svi agilnost
Onaj ko kupi c5 sigurno nece istrazivati koliko je agilan
I rolls royce ima preko 500 konja i bas me zanima koji su mu rezultati na stazi
condy

#614 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

Pa, nego šta hoće od motora od 3 litre i auta koji ima taj motor ispod haube ?
Bakir1

#615 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

Vozis li ti na stazi?
Imas i ti skoro toliko
emko1234

#616 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by emko1234 »

Bakir1 wrote:
emko1234 wrote:

meni su te usporedbe sulude posebno koje vi izvlacite sa staze, na kojoj ste bili koliko puta? i koliko ce puta vlasnik bmw-a sa 2,0 dizel motorom i gumom sa ogromnim profilom otici na istu i hoce li konsultovati vase infromacije prilikom kupovine?
dok za vlasnika rs modela vrijedi suprotno, taman ce se neko iskrcati para i para za rs model kada to sve ima dostupno i za puno manje novaca.
motor u seriji kazes, ok, sta je sa ovjesom u seriji?
carterham ima isti motor kao civic type r, vrijedi li tu neka dodirna tacka?
Ja ne znam što ti stalno potenciraš te gume. Petica u seriji koliko ja znam dolazi na felgama od 17 cola, pa nije 98 godina dragi Bakire pa da na auto stavljaju 225.75-15.
Što se tiče ovjesa, kažem ti da apsolutno nema neke razlike između te oktavije i recimo golfa GTD ili audija s s line opremom. Malo tvrđi nego kod običnih varijanti. Daleko su ta auta od pravih track day auta košto je recimo Megane RS ili Golf R ili Cupra i slični drugi.
condy

#617 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

@bakir
Kod mene je 2.7 tdi 132 kw i nisam ga imao priliku voziti na stazu, a bas bi volio, da vidim koliko moze.

Na stazi sam u Njemačkoj od poznanika imao priliku voziti a6c6 2.0 tfsi i bmw f30 328i. Sa audijem sam se bolje snalazio jer ga vozim. Za BMW-om koji je drastično jači i brži, treba više vježbe tako da nisam smio ići do kraja sa njim.

Usput volim karting iako me znaju dječurlija uzeti :lol:
Bakir1

#618 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

Onako ja za gume i stazu, bezveze, sto si narucio s line, vizuelno ljepsi?
Koliko je to malo u odnosu na ovjes bmw-a?
Moze jedan spin?
Smijes li se zaletiti preko lezeceg sa audijem kao ja sa 265/75?
Ili jos jedan skakati po makadamu?
Cega ti je zao? Auta ili novcanika?
@ condy kako to? Nisu li perfomanse bile broj 1 i vrijeme na stazi kada si kupovao sa 2,7?
lavic

#619 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by lavic »

Ja bih samo postavio pitanje, a sta se pokusava dokazati sa ovim vremenima, i silnim komparacijama.

Auto je postalo kao i kosulja, sat, mobitel.... roba koju kupujes prema licno postavljenim prioritetima, koji god da su.

Ako imas pare i zelis to, kupis, furaj i uzivaj.

Hocemo li sad pocet i poredit k'o nosi Tag H, Rolex, ili Dox-u i Raketu na ruci, je li kosulja Alhos ili Boss, jos samo nismo poredili cija zena ima vecu S... ili bolje se G...
mad_max_ba

#620 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mad_max_ba »

Vrlo vjesti spinovi vw-easha.
sad ce pocet pljuvat po svim ostalim. VW DAS (tehnolski) AUTO mos mislit
condy

#621 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

Bakir1 wrote: @ condy kako to? Nisu li perfomanse bile broj 1 i vrijeme na stazi kada si kupovao sa 2,7?
Pa kako si zaključio da su mu perfomanse loše ?

Ja sam u prvom planu mislio kupiti Golfa V R32. Međutim, neke druge stvari u životu mi to nisu dopustile.
Bakir1

#622 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

Ko ti to rece?
Ja te pitam jesu li bile presudne?
Boljih i brzih ima za iste pare ili?
condy

#623 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

Perfomanse vozila su mi uvijek najbitnije. Kupujem ono što mogu, jesam li mogao bolje to je druga stvar.
Bakir1

#624 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

jel benzinac ima bolje perfomanse?
nemoj sad vrludati kupujes ono sto mozes, iste pare boljih i brzih na stazi da ili ne?
golfiista

#625 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by golfiista »

condy wrote:Perfomanse vozila su mi uvijek najbitnije. Kupujem ono što mogu, jesam li mogao bolje to je druga stvar.
Ti nisi pravi Bošnjo, ja uvijek kupim ono što ne mogu :D
Post Reply