Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
BHCluster

#601 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

emillio estevez wrote:
BHCluster wrote:
emillio estevez wrote:
Mozda sa razlikom da su Zidovi stoljecima zivjeli bili sastavni dio njemackog drustva .
Ali ovo je tema o osobama koje u Njemmackoj borave par dana i tek zele doci .

I ako je problem prenijeti razmisljanje Njemca koji razmislja drugacije od vladajuce elite ?!
Onda je bolje da Svabe i nemaju vise pravo glasa .
Znci tradicija se nastavlja.

Kakva tradicija ?
:lol: To sto sam vec naveo.
PeppermintSA

#602 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by PeppermintSA »

emillio estevez wrote:
Sirijci ne bjeze samo od ISILa , bjeze od SA ,od siromastva .
Ostali od siromastva i kako izjavljuju da se skoluju.
Sve to stoji, i kako sam rekao, tim ljudima se mora omogućiti ulazak u Zapadne zemlje. To je ono što nas dijeli od zvijeri. Moramo osjećati empatiju, moramo pomagati onima u nevolji, moramo podijeliti naše blagostanje sa onima koji su u manjku istog. To nas uči svaki moral, svaka vjera.

Međutim, moj post se nije odnosio na to. On se odnosio na jednu notornu činjenicu koju, iz nekog razloga, svi izbjegavaju imenovati. Ta činjenica je sljedeća: Dok autohotno stanovništvo Zapadnih zemalja s vremenom postaje sve ''bezbožnije'' (pod ovim ne mislim ništa pežurativno), sve ateističkije, sve raskalašenije, muslimanski imigranti postaju sve konzervativniji i tradicionalniji. Prva generacija muslimanskih imigranata je svakako vjerski fanatičnija od stanovništva Zapadnih zemalja - to je i logično, međutim druge i treće generacije su sve gore i gore.

Kada pričamo o strahu prosjećnog Evropljanina, moramo pričati jednostavnim jezikom jer ljudi uglavnom na životna pitanja gledaju jednostavno. Dakle, nekog Nijemca odbija činjenica da on smatra da je normalno i poželjno (karikiram), da djevojka od 25 godina ode u diskoteku, popije 5 votki i završi u krevetu s nekim likom, dok djevojke arapskog porijekla biva prebijena od strane oca ako privuče pažnju nekog muškarca s kojim nije u srodstvu. Najbanalniji primjer.

To je suštinski problem. Nije stvar u kršćanstvu VS islamu, jer da je tako kršćanske zemlje bi imale gori odnos prema pristalicama Budizma ili Hinduizma, budući da su te mnogo drugačije od Kršćanstva u poređenju s Islamom. Ne, taj odnos ne postoji. Zašto? Pa zato što je trenutno ubjedljivo NAJVEĆA razlika između islamskog svijeta i zapadnog svijeta u nijhovim odnosima prema seksualnosti i polovima. To je to.
tututuuuu

#604 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Austrijanci vracaju migrante natrag Sloveniji i Hrvatskoj. Toliko o izbjeglicama i otvorenim granicama te registraciji. Zemlje koje su ih cesto zvale da dodju, optuzivale druge za nedolicno ponasanje, sad ih vracaju.
'Migranti ne traže sigurnost, već biraju gospodarski najprivlačnije države'

http://www.jutarnji.hr/austrija-vraca-m ... -/1424724/
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#605 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Zviz »

emillio estevez wrote:
PeppermintSA wrote:Trebaju se ljudi primiti, neovisno od toga jel' pišaju i seru po grobljima. Ti ljudi bježe od ISIL-ovske kame, od četvorogodišnjeg sektaškog rata, od bojnih otrova i masovnih ubistava i Zapadni svijet im mora pomoći, kada je već sam itekako učestvovao u stvaranju tamošnjeg haosa.

Međutim, ja mogu i razumijeti i bojaz ljudi u zapadnoevropskim zemljama. Muslimansko stanovništvo iz arapskih zemalja i Afrike se izrazito teško integriše. Pod integracijom ne mislim na pamfletsku demagogiju kojom se uglavnom puca po medijima, već mislim na klasični oblik integracije - kulturna integracija. Sukob više nije po liniji kršćanstva i islama, već je po liniji sekularizma i vjere. U većini zapadnih zemalja vjera, odnosno kršćanstvo predstavlja isključivo neko kulturno naslijeđe koje se manifestuje u kupovanju poklona za Božić i spavanju na nedjeljnoj misi kad te baba natjera da odeš, dok stil života, kvazimoralna načela i vrijednosti sve više primaju konture potpunog bezbožništva, odnosno ateizma.

Najprostije rečeno, postoji ogromna, nepokolebljiva razlika između jedne civilizacije u kojoj je, recimo, one night stand, ili ti seks na noć normalna i poželjna stvar, te civilizacije u kojoj je seks najveći tabu i izvor harama. To je najbanalniji primjer. E ta, takve stvari mene plaše. Ja sam zagovornik multikulturalizma, ali kada taj multikulturalizam ne zadire u progresivne trendove kao što su slobodarstvo, slobodnoumnost, seksualne slobode, jednakopravnost polova, sekularizam i demokratske tekovine (sloboda govora isl.).

Danas se svak skoluje. Sranje u bojama, fakulteti uz put se zavrsavaju, mlati se prazna slama. Pun svijet skolovanih, a jedva ces naci troje sto znaju upaliti ves masinu ili promjeniti gumu na biciklu.
tututuuuu

#606 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

PeppermintSA wrote:
emillio estevez wrote:
Sve to stoji, i kako sam rekao, tim ljudima se mora omogućiti ulazak u Zapadne zemlje. To je ono što nas dijeli od zvijeri. Moramo osjećati empatiju, moramo pomagati onima u nevolji, moramo podijeliti naše blagostanje sa onima koji su u manjku istog. To nas uči svaki moral, svaka vjera.

Međutim, moj post se nije odnosio na to. On se odnosio na jednu notornu činjenicu koju, iz nekog razloga, svi izbjegavaju imenovati. Ta činjenica je sljedeća: Dok autohotno stanovništvo Zapadnih zemalja s vremenom postaje sve ''bezbožnije'' (pod ovim ne mislim ništa pežurativno), sve ateističkije, sve raskalašenije, muslimanski imigranti postaju sve konzervativniji i tradicionalniji. Prva generacija muslimanskih imigranata je svakako vjerski fanatičnija od stanovništva Zapadnih zemalja - to je i logično, međutim druge i treće generacije su sve gore i gore.

Kada pričamo o strahu prosjećnog Evropljanina, moramo pričati jednostavnim jezikom jer ljudi uglavnom na životna pitanja gledaju jednostavno. Dakle, nekog Nijemca odbija činjenica da on smatra da je normalno i poželjno (karikiram), da djevojka od 25 godina ode u diskoteku, popije 5 votki i završi u krevetu s nekim likom, dok djevojke arapskog porijekla biva prebijena od strane oca ako privuče pažnju nekog muškarca s kojim nije u srodstvu. Najbanalniji primjer.

To je suštinski problem. Nije stvar u kršćanstvu VS islamu, jer da je tako kršćanske zemlje bi imale gori odnos prema pristalicama Budizma ili Hinduizma, budući da su te mnogo drugačije od Kršćanstva u poređenju s Islamom. Ne, taj odnos ne postoji. Zašto? Pa zato što je trenutno ubjedljivo NAJVEĆA razlika između islamskog svijeta i zapadnog svijeta u nijhovim odnosima prema seksualnosti i polovima. To je to.
Ne mora i ne treba. Znas li ti koliko u svijetu ima gladnih? Onih sto su puno vise gladni i ugrozeni od osoba koje mogu priustiti platiti put krijumcarima po 10.000 eura do EU, s dobrim telefonima itd.? Ko ce sve te ljude primiti, izdrzavati? Treba biti realan. A ovi, ocito je da mnogi idu samo gdje im je ekonomski najbolje, isto kao da se ja sad bez ikakvih papira uputim u Svedsku jer mi u BiH nije dobro i jer je BiH siromasna zemlja puna siromasnih i nezaposlenih. Hoci li uci, a kamo li biti primjen u Svedsku? Sve se bojim.
VCorp

#607 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by VCorp »

triiksa wrote:
VCorp wrote:

Ma nismo. Tad su Srbi uvodili svoju politiku a sad kmeče jer su kita od države i ljudi u očima svjetske javnosti.
Vidim drži se nivo rasprave... :-)
Pa pitao si jesi li to u probuđen u 92 - oj ? :lol: Kazem ti da nisi. Ne vidim sta sam slagao.
VCorp

#608 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by VCorp »

tututuuuu wrote:
PeppermintSA wrote:
emillio estevez wrote:

Ne mora i ne treba. Znas li ti koliko u svijetu ima gladnih? Onih sto su puno vise gladni i ugrozeni od osoba koje mogu priustiti platiti put krijumcarima po 10.000 eura do EU, s dobrim telefonima itd.? Ko ce sve te ljude primiti, izdrzavati? Treba biti realan. A ovi, ocito je da mnogi idu samo gdje im je ekonomski najbolje, isto kao da se ja sad bez ikakvih papira uputim u Svedsku jer mi u BiH nije dobro i jer je BiH siromasna zemlja puna siromasnih i nezaposlenih. Hoci li uci, a kamo li biti primjen u Svedsku? Sve se bojim.
Znaš šta mene više zanima ? Kad jake europske države protjeraju te ekonomske imigrante koji ne ispunjavaju uslove, gdje će se oni naseliti ? Čisto sumnjam da će nazad u svoje vukojebine, u Njemačku i ostale imperijalističke države neće moći ni proviriti pa će naseliti u države gdje su najmanje čuvane granice i gdje se najmanje vodi računa o tom problemu s njima.

Ups, sad se sjetih gdje bi mogli doći ...
Kikibombona

#609 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kikibombona »

Asta wrote:Dijete nije ni migrant ni izbjeglica. Dijete je dijete i ono nista nije krivo i ne moze nista uciniti.
Bila sam izbjeglica i tada smo pomagali ljudima koji imaju djecu i nismo ih otimali od roditelja da bolje prodjemo. Ovo je sramota sta rade i prestanite ih zvati muslimanima oni su Sirijski kurdi i ona najgora olos koja se skoro sest godina rata negdje sakrivala i sada prodali dusu djavolu i onima koji su ih zavadili i tako ce vecina njih jednog dana opet prodati i dusu i sebe i raspaliti nekom bombom po nekoj ambasadi da bi oni sto su ih nama poslali ponovo zavodili "demokratiju" tamo gdje ima nafte.
Treba ih sve vratiti tamo odakle su dosli ili ih posati kod onih koji ih nama salju.
Fina, mala fasisticka dusa!

Eto, ti si velicina i zasluzujes zivot u Evropi, vise od nekog Sirijca. Svabe se ubise od hvale na vas racun. Skandinavci vas isto tako obozavaju. Koji jad. Ako su Sirijci stoka za nas, onda smo mi stoka za Nijemce. Da li nas radi toga treba psovati i protjerati? Koliko je nasih hapalo na zapadu? Licno poznajem dvocifren broj nasih lopova koji pljackaju po zapadu.

Dalje, kakvi sirijski Kurdi?
Kakvo jebeno sranje!
Apsolutna vecina izbjeglica su Arapi!
I Arapi i Kurdi su dominantno muslimani!
Ili mozda ti mislis da si bolja muslimanka od njih? :lol:
don vito

#610 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by don vito »

emillio estevez wrote: I ako je problem prenijeti razmisljanje Njemca koji razmislja drugacije od vladajuce elite ?!
Onda je bolje da Svabe i nemaju vise pravo glasa .
Image
ActionWoman

#611 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ActionWoman »

tututuuuu wrote:
pemanapemani wrote:
Pošteno i to je sasvim u redu. Sve je ok dok ne tražiš protjerivanje nekoga i zalažeš se za zabranu zajedničkog života između ljudi koji su različitih religioznih uvjerenja, rase, etnije... onda je to fašizam, koji smo, između ostalog, osjetili i na svojoj koži.

Bio si izbjeglica, dobivao si degenek i vjerovatno verbalne uvrede, ali nisi spakovan i vraćen u Sarajevo 1993.

Ovo gore napisano je istina (možeš i ne moraš vjerovati). Radi se o rimokatoličkom groblju Stup.
Ne, ja se zalazem za zabranu zajednickog zivota civiliziranih ljudi i onih koji vrse nuzdu na tudjem groblju, onih koji otimaju tudju djecu da se proguraju u redu... Ti si pak napisao da bi im oprostio to (taj cin, ne njihovo porijeklo, etnos, vjeru... o tom nije bilo ni govora), navodivsi slucaj svog tate. Ti im mozes oprostiti samo u svoje ime, al ne u moje ime. Ja imam pravo takve ljude smatrati divljacima, a ako sam ja zbog tog fasist, onda neka tako bude.
Prvi put kad sam vidjela snimak izbjeglica na groblju ostala sam otvorenih usta. Ponovo sam pogledala snimak i onda sam vidjela da je neko napravio lezaj na dva groba. Proslo je dva dana od kad sam vidjela snimak i pokusala sam da shvatim/svarim ono sto sam vidjela na snimku. Moja neka razmisljanja su:

1. neko je napravio lezaj na grobu jer je zemlja hladna i mokra, a kamen barem nije mokar (ovdje bih i ja oprostila ako bi legli na grob nekog mog (ovo zaista mislim jer sam probala zamisliti kako bi bilo da to rade na grobu nekoga meni bliskog ko je umro u skorije vrijeme)
2. vatra je nalozena na groblju (na travi) jer je izbjeglicama hladno (i ovo bih oprostila jer ima logike)
3. baca se smece po groblju (ne bih oprostila, pocistili bi cijelo naselje)
4. nisam vidjela neke fekalije na ovom snimku
5. na snimku sam vidjela policajca kako cuva strazu. Znaci da je neko doveo i odobrio boravak izbjeglica na tom groblju i da ih uprkos scenografiji niko ne sklanja odatle.

Mislim da mrtvima ne smetaju izbjeglice koje loze vatru na groblju i koje spavaju na grobovima. Meni jedino, zaista, smeta ono smece, kojeg da nema cijela scena ne bi izgledala onako dramaticno, ali stoji cinjenica da ga nisu bacile sve izbjeglice vec neke izbjeglice, a zbog tih nekih se stigmatiziraju svi.

I ja sam protiv mijesanja civilizovanih i necivilizovanih (ali i prije ovih izbjeglica smo imali suzivot civilizovane raje (miroljubivih osoba koje postuju zakone) i necivilizovane (onih koji cine kriminalna djela, koji ne pustaju pjesake da predju ulicu, one koji pljuju, one koji ne razvrstavaju smece, one koji bacaju smece gdje stignu, one koji bacaju cikove po ulici, one koji ti dodju u goste i puse pored tvoje djece, one koji su korumpirani, pedofile, itd.). Tutice, slabo ces moci razvrstati narod. Nije riza da se moze prebrati. Ko od nas zna koje su vjeroispovijesti oni ljudi na groblju? Ko od nas zna da su bas oni koji su snimljeni na snimku isti oni koji su bacili smece? Mozda su ovi dosli na smece. Mi sudimo ljudima na osnovu nase kulture, tople sobe u kojoj gledamo vijest gdje oni pale vatru. I mi smo u ratu lozili knjige, odvaljivali stabla u parkovima i nismo bili necivilizovani vec nas je nuzda natjerala. Nisu sve izbjeglice na tom groblju pravile ono sto mi u normalnim uslovima nikada ne bi i ne trebaju sve izbjeglice biti odgovorne za djelo pojedinaca. Takodjer, niko izbjeglicama ne pokazuje kako domacini ocekuju da se oni ponasaju. Kako neko (izbjeglica) spontano da zna sta mi ocekujemo od njega/nje. Evo sta se moze uraditi da situacija bude podnosljivija
https://www.youtube.com/watch?v=yfVmdOIZZ30
don vito

#612 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by don vito »

ActionWoman wrote:Takodjer, niko izbjeglicama ne pokazuje kako domacini ocekuju da se oni ponasaju. Kako neko (izbjeglica) spontano da zna sta mi ocekujemo od njega/nje.
Glavna zeljeznicka stanica u Budimpesti

Image
tututuuuu

#613 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

ActionWoman wrote:
tututuuuu wrote:
pemanapemani wrote:
Pošteno i to je sasvim u redu. Sve je ok dok ne tražiš protjerivanje nekoga i zalažeš se za zabranu zajedničkog života između ljudi koji su različitih religioznih uvjerenja, rase, etnije... onda je to fašizam, koji smo, između ostalog, osjetili i na svojoj koži.

Bio si izbjeglica, dobivao si degenek i vjerovatno verbalne uvrede, ali nisi spakovan i vraćen u Sarajevo 1993.

Ovo gore napisano je istina (možeš i ne moraš vjerovati). Radi se o rimokatoličkom groblju Stup.
Ne, ja se zalazem za zabranu zajednickog zivota civiliziranih ljudi i onih koji vrse nuzdu na tudjem groblju, onih koji otimaju tudju djecu da se proguraju u redu... Ti si pak napisao da bi im oprostio to (taj cin, ne njihovo porijeklo, etnos, vjeru... o tom nije bilo ni govora), navodivsi slucaj svog tate. Ti im mozes oprostiti samo u svoje ime, al ne u moje ime. Ja imam pravo takve ljude smatrati divljacima, a ako sam ja zbog tog fasist, onda neka tako bude.
Prvi put kad sam vidjela snimak izbjeglica na groblju ostala sam otvorenih usta. Ponovo sam pogledala snimak i onda sam vidjela da je neko napravio lezaj na dva groba. Proslo je dva dana od kad sam vidjela snimak i pokusala sam da shvatim/svarim ono sto sam vidjela na snimku. Moja neka razmisljanja su:

1. neko je napravio lezaj na grobu jer je zemlja hladna i mokra, a kamen barem nije mokar (ovdje bih i ja oprostila ako bi legli na grob nekog mog (ovo zaista mislim jer sam probala zamisliti kako bi bilo da to rade na grobu nekoga meni bliskog ko je umro u skorije vrijeme)
2. vatra je nalozena na groblju (na travi) jer je izbjeglicama hladno (i ovo bih oprostila jer ima logike)
5. na snimku sam vidjela policajca kako cuva strazu. Znaci da je neko doveo i odobrio boravak izbjeglica na tom groblju i da ih uprkos scenografiji niko ne sklanja odatle.

Mislim da mrtvima ne smetaju izbjeglice koje loze vatru na groblju i koje spavaju na grobovima. Meni jedino, zaista, smeta ono smece, kojeg da nema cijela scena ne bi izgledala onako dramaticno, ali stoji cinjenica da ga nisu bacile sve izbjeglice vec neke izbjeglice, a zbog tih nekih se stigmatiziraju svi.

I ja sam protiv mijesanja civilizovanih i necivilizovanih (ali i prije ovih izbjeglica smo imali suzivot civilizovane raje (miroljubivih osoba koje postuju zakone) i necivilizovane (onih koji cine kriminalna djela, koji ne pustaju pjesake da predju ulicu, one koji pljuju, one koji ne razvrstavaju smece, one koji bacaju smece gdje stignu, one koji bacaju cikove po ulici, one koji ti dodju u goste i puse pored tvoje djece, one koji su korumpirani, pedofile, itd.). Tutice, slabo ces moci razvrstati narod. Nije riza da se moze prebrati. Ko od nas zna koje su vjeroispovijesti oni ljudi na groblju? Ko od nas zna da su bas oni koji su snimljeni na snimku isti oni koji su bacili smece? Mozda su ovi dosli na smece. Mi sudimo ljudima na osnovu nase kulture, tople sobe u kojoj gledamo vijest gdje oni pale vatru. I mi smo u ratu lozili knjige, odvaljivali stabla u parkovima i nismo bili necivilizovani vec nas je nuzda natjerala. Nisu sve izbjeglice na tom groblju pravile ono sto mi u normalnim uslovima nikada ne bi i ne trebaju sve izbjeglice biti odgovorne za djelo pojedinaca. Takodjer, niko izbjeglicama ne pokazuje kako domacini ocekuju da se oni ponasaju. Kako neko (izbjeglica) spontano da zna sta mi ocekujemo od njega/nje. Evo sta se moze uraditi da situacija bude podnosljivija
Stvar je u tome da nisu uopce morali dolaziti na groblje, ja razumijem za vatru, da je hladno itd... Ali od kud uopce potreba doci na necije groblje? Imaju prihvatilista, satori, kampovi a na kraju krajeva ostale zelene i ine povrsine kao sto su parkovi itd... Nisam ni ja vidio fekalije, al mislim da mozemo sa prilicnom sigurnoscu zakljuciti da ih i ima, jer, ljudska bica kao i sva ziva bica imaju odredjene fizioloske potrebe. Policija sigurno nije tu jer je neko "odobrio", vec sto su ih tu nasli pa osiguravaju da ne bi doslo do kakvih eskalacija. Sigurno ih niko na sred groblja nije organizirano doveo.

Mrtvima ne smetaju to je sigurno... Stvar je da takvi ljudi ocito nemaju ni trun postovanja prema tudjem, to je problem. A koje god vjeroispovijesti da su, nije mi uopce bitno.
Last edited by tututuuuu on 24/09/2015 16:01, edited 1 time in total.
ActionWoman

#614 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ActionWoman »

don vito wrote:
ActionWoman wrote:Takodjer, niko izbjeglicama ne pokazuje kako domacini ocekuju da se oni ponasaju. Kako neko (izbjeglica) spontano da zna sta mi ocekujemo od njega/nje.

Image

ista ta stanica kada im neko pokaze sta se ocekuje od njih
Drvosjeca iz Dejcica

#615 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

na žalost pojedini, isti oni kao i na prošloj temi, sve više idu na to da se zatvori i ova. Svojim cinizmom, komentarima i raspravama izvan konteksta sve više i više upropaštavaju i ovu temu.
prošla tema je zaključana, jer ćemo sada postaviti određena pravila:

ksenofobe, balave tasturne desničare i flejmere/trolove slabo ću tolerisati.

međusobno vrijeđanje isto tako.

demokratija garantuje slobodu govora, ali niko ne brani da, ukoliko imate maloumne teorije zavjera, ili ste ponosni na činjenicu da ste svijetle puti i rođeni relativno zapadno, izađete na ulicu i to jasno iskažete. ili otvorite blog. na forumu nećete.

forumaši koji smatraju da se ovo gore na njih ne odnosi, bujrum.

ali imajte na pameti da ne raspravljate o kubikaži motora, niti nekim šupcima iz bh politike. pričate o istinskoj ljudskoj tragediji, koja je počela mnogo ranije, i koja ima još užasnijih nespiričanih priča od one malenog utopljenog djeteta na turskim obalama. Ajlana.

sjetite se naših tragedija, sjetite se naših patnji i sjetite se koliko je i verbalna podrška značila našim ljudima u tom vremenu.
Mislim da će moderacija imati posla ponovo.
ActionWoman

#616 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ActionWoman »

quote="tututuuuu

Ne, ja se zalazem za zabranu zajednickog zivota civiliziranih ljudi i onih koji vrse nuzdu na tudjem groblju, onih koji otimaju tudju djecu da se proguraju u redu... Ti si pak napisao da bi im oprostio to (taj cin, ne njihovo porijeklo, etnos, vjeru... o tom nije bilo ni govora), navodivsi slucaj svog tate. Ti im mozes oprostiti samo u svoje ime, al ne u moje ime. Ja imam pravo takve ljude smatrati divljacima, a ako sam ja zbog tog fasist, onda neka tako bude.[/quote]

https://www.youtube.com/watch?v=yfVmdOIZZ30[/quote]

Stvar je u tome da nisu uopce morali dolaziti na groblje, ja razumijem za vatru, da je hladno itd... Ali od kud uopce potreba doci na necije groblje? Imaju prihvatilista, satori, kampovi a na kraju krajeva ostale zelene i ine povrsine kao sto su parkovi itd... Nisam ni ja vidio fekalije, al mislim da mozemo sa prilicnom sigurnoscu zakljuciti da ih i ima, jer, ljudska bica kao i sva ziva bica imaju odredjene fizioloske potrebe.

Mrtvima ne smetaju to je sigurno... Stvar je da takvi ljudi ocito nemaju ni trun postovanja prema tudjem, to je problem. A koje god vjeroispovijesti da su, nije mi uopce bitno.[/quote]

Ni na sudu ne mozes nekoga osuditi na osnovu pretpostavke tako da je pretpostavka da su obavljali nuzdu u groblju samo to, pretpostavka. Opet, tamo je policajac koji cuva strazu. Neko im je odobrio da budu tamo. Na kraju krajeva, zasto taj policajac nije nesto uradio u vezi ponasanja na groblju. Koga cuva? Zbunje?
tututuuuu

#617 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Drvosjeco...

Jedini si ti koji tu trolla uporno pejstajuci to i ponavljajuci jedno te isto. Postaj, prijavi ako hoces i cao.
tututuuuu

#618 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

ActionWoman...

Dopunio sam za policajca. smijesno je stvarno misliti da ih je tu neko organizirano doveo? Na groblje ih organizirano doveli?

A i ja o cemu vise raspravljam, nevjerovatno je to. Ja sam sto se tice ovog s grobljem zavrsio s diskusijom.
Drvosjeca iz Dejcica

#619 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

tututuuuu wrote:ActionWoman...

Dopunio sam za policajca. smijesno je stvarno misliti da ih je tu neko organizirano doveo? Na groblje ih organizirano doveli?

A i ja o cemu vise raspravljam, nevjerovatno je to. Ja sam sto se tice ovog s grobljem zavrsio s diskusijom.
I bilo je vrijeme.
triiksa

#620 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by triiksa »

Ne pada snijeg da pokrije brijeg vec da svaka zvijerka pokaze trag... Da ne bi ovih izbjeglica i migranata, nikad ne bih skontao kakvih finih i uljudnih ksenofoba, rasista a vala i nacista ima po Evropi a vala i po ovom forumu.
A sve satro multi kulti...
don vito

#621 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by don vito »

ActionWoman wrote:
don vito wrote:

Image

ista ta stanica kada im neko pokaze sta se ocekuje od njih
Ako sam dobro shvatio, potrebno im je objasniti da u Evropi ljudi ne ostavljaju smece za sobom? Pohvalno je sto su prihvatili sugestiju, ali sama cinjenica da ih neko mora upozoriti na nesto takvo pokazuje o kakvoj kulturoloskoj razlici pricamo.
ActionWoman

#622 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ActionWoman »

PeppermintSA wrote:
emillio estevez wrote:

Vidim, tebe najvise sekira seks. Ne vjerujem da ce (znam da nece) roditelj krscanin reci svojoj kcerki "Idi sceri, rokni 5 votki i zavrsi u krevetu sa nekim likom. Sreca, ja, tvoj babuka, nisam onaj Arapin pa te necemo nalemati. Samo ces malo biti mamurna ujutro. Hajd i lijepo se provedi"
Drvosjeca iz Dejcica

#623 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

don vito wrote: Ako sam dobro shvatio, potrebno im je objasniti da u Evropi ljudi ne ostavljaju smece za sobom? Pohvalno je sto su prihvatili sugestiju, ali sama cinjenica da ih neko mora upozoriti na nesto takvo pokazuje o kakvoj kulturoloskoj razlici pricamo.
To je ta kulturna razlika o kojoj pričaš? :mrgreen:
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je sudu optužni prijedlog protiv saobraćajnog policajca Miroslava Kuzmanovića i Dragana Borote zbog sumnje da su počinili tešku krađu nad nekoliko migranata krajem avgusta u centru Beograda, javlja Tanjug. Nakon hapšenja mediji su prenijeli da je Kuzmanović u blizini Autobuske stanice, nakon što je pokazao službenu iskaznicu, od trojice migranata zatražio da mu predaju sav novac koji imaju kod sebe i uzeo im oko 2.000 eura.
Sada će pametnjaković Tutut da se javi i da postavi pitanje a odakle njima 2000 Eura. :lol:
don vito

#624 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by don vito »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
don vito wrote: Ako sam dobro shvatio, potrebno im je objasniti da u Evropi ljudi ne ostavljaju smece za sobom? Pohvalno je sto su prihvatili sugestiju, ali sama cinjenica da ih neko mora upozoriti na nesto takvo pokazuje o kakvoj kulturoloskoj razlici pricamo.
To je ta kulturna razlika o kojoj pričaš? :mrgreen:
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je sudu optužni prijedlog protiv saobraćajnog policajca Miroslava Kuzmanovića i Dragana Borote zbog sumnje da su počinili tešku krađu nad nekoliko migranata krajem avgusta u centru Beograda, javlja Tanjug. Nakon hapšenja mediji su prenijeli da je Kuzmanović u blizini Autobuske stanice, nakon što je pokazao službenu iskaznicu, od trojice migranata zatražio da mu predaju sav novac koji imaju kod sebe i uzeo im oko 2.000 eura.
Sada će pametnjaković Tutut da se javi i da postavi pitanje a odakle njima 2000 Eura. :lol:
Ne, o ovoj kulturoloskoj razlici

Image

Marxloh, cetvrt njemackog grada Duisburga, vec odavno "No-go-Area" za njemacku policiju i autohtono stanovnistvo.
PeppermintSA

#625 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by PeppermintSA »

ActionWoman wrote:

Vidim, tebe najvise sekira seks. Ne vjerujem da ce (znam da nece) roditelj krscanin reci svojoj kcerki "Idi sceri, rokni 5 votki i zavrsi u krevetu sa nekim likom. Sreca, ja, tvoj babuka, nisam onaj Arapin pa te necemo nalemati. Samo ces malo biti mamurna ujutro. Hajd i lijepo se provedi"
Seks je primjer u cijeloj ovoj priči.

I naravno, neće to babo reći, ali ona će ipak otići i to uraditi. Arapska imigrantkinja i treće generacije neće. Nemojmo se praviti ludi, oboje znamo otvorenost Zapadne Evrope, a ujedno i zatvorenost arapskog svijeta.
Post Reply