Zar nisi rekao da se odjavljuješ da teme? Zato ti i nisam replicirala. Može se netko izjadati na nepravdu, naravno, ljudski je, na svoj problem, ali je malo neobično da u tu svakodnevnu jadikovku unosi mržnju prema cijelom gradu, a ne prema osobi, stranci, grupi ljudi, nego cijelom jednom gradu, uvodeću , pri tom i period 1941-1945 ustaške okupacijeEnergični leptir wrote:Svakom se njegova sranja na svojestven način sakupljaju i na svojestven način i razliju. Brani li ti ko da se izjadaš?oridjidji wrote:Uh kolika je ovo istina.dezurni_ucenik wrote:Previse ostavljas dojam kao da si jedini koji je u dubokom sranju. Ima nas jos koji su u zivotnim govnima.
Oh, kako mrzim Sarajevo
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#601 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
-
Energični leptir
#602 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Pa jauči, ko ti brani. Ja sigurno ne.a imam i ja pravo da se izjadam na tu nepravdu prema rodnom mi gradu.
Ako još neko misli da je gotovo stihovni status na privatnom zidu morao sadržavati odlike analitičkog teksta... možda su u pitanju prevelika očekivanja.Može se netko izjadati na nepravdu, naravno, ljudski je...
Last edited by Energični leptir on 04/09/2015 16:25, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#603 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Pa, upravo sam to i uradila mojom replikom tvom postuEnergični leptir wrote:Pa jauči, ko ti brani. Ja sigurno ne.a imam i ja pravo da se izjadam na tu nepravdu prema rodnom mi gradu.
-
dezurni_ucenik
#604 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Energični leptir wrote:Svakom se njegova sranja na svojestven način sakupljaju i na svojestven način i razliju. Brani li ti ko da se izjadaš?oridjidji wrote:Uh kolika je ovo istina.dezurni_ucenik wrote:Previse ostavljas dojam kao da si jedini koji je u dubokom sranju. Ima nas jos koji su u zivotnim govnima.
Sta da ti kazem, kriva drzava, kriv sistem, krivi politicari. Krivi su ljudi koji vjecito kukaju na vlast a biraju iste. Komplet drzava je otisla u kurac. Sluzimo iskljucivo da bi bili eksperiment ostatku svijeta, ko kakvi pokusni kunici , analiziraju nas kako reagujemo u odredjenim situacijama.
Jutros kad sam procitao onaj clanak o onom penzioneru iz Londona, pomislio sam na sekundu da sanjam nesto ruzno. Tvoj problem je izgleda sto si preveliki idealista, mastas o nekim utopijama. Malo se spusti na zemlju, nismo mi drustvo za daydreaminga. Govorim ti iz licnog iskustva, jer je ruzan osjecaj kad shvatis na kraju u kojem crnilu zivimo.
-
Energični leptir
#605 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Tako nekako.Tvoj problem je izgleda sto si preveliki idealista...
-
oridjidji
#606 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Presto sam da se jadam, iako mi ni sada nije idealno u zivotu.Energični leptir wrote:Svakom se njegova sranja na svojestven način sakupljaju i na svojestven način i razliju. Brani li ti ko da se izjadaš?oridjidji wrote:Uh kolika je ovo istina.dezurni_ucenik wrote:Previse ostavljas dojam kao da si jedini koji je u dubokom sranju. Ima nas jos koji su u zivotnim govnima.
Moje sranje u ovom nije materijalno, jer sam uvijek imao i imam varijantu B. Ali jeste bilo emotivno i ne pada mi na pamet da se kajem zbog privatnog statusa na privatnom zidu.
Jbg, pazi onda ko ti je prijatelj na tome privatnome zidu.
-
VjecitiStudent
#607 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Koji crni privatni status i privatni zid!!?Energični leptir wrote:Svakom se njegova sranja na svojestven način sakupljaju i na svojestven način i razliju. Brani li ti ko da se izjadaš?oridjidji wrote:Uh kolika je ovo istina.dezurni_ucenik wrote:Previse ostavljas dojam kao da si jedini koji je u dubokom sranju. Ima nas jos koji su u zivotnim govnima.
Moje sranje u ovom nije materijalno, jer sam uvijek imao i imam varijantu B. Ali jeste bilo emotivno i ne pada mi na pamet da se kajem zbog privatnog statusa na privatnom zidu.
Pa nisi privatno pismo prijateljima napisao, pa neko od njih, zlica jedna, svima rastelalio, nego si to na FB objavio, kao tekst sa znakom malog globusa pored, kao "Public", što u prevodu znači da cijeli svijet, tj. svih milijardu i kusur korisnika FB može da ga pročita ako poželi, a ne samo rodbina, prijatelji i slično.
-
Energični leptir
#608 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
I to i dalje ostaje samo i isključivo moj jebeni status. Izraz rezigniranosti da. Zbir stavova koje sam uvijek imao i koje otvoreno govorim svakome i od kojih sam mnoge već utkao u desetine tekstova, da, ali da je takvo nešto vrijedno analize na hiljadama foruma, grupa, portala, đe hiljade ljudi pokušavaju proniknuti, šta li mi je bože i đe svako zna sve moje razloge, e pa to je fakat fenomen.Koji crni privatni status i privatni zid!!?
Pa nisi privatno pismo prijateljima napisao, pa neko od njih, zlica jedna, svima rastelalio, nego si to na FB objavio, kao tekst sa znakom malog globusa pored, kao "Public", što u prevodu znači da cijeli svijet, tj. svih milijardu i kusur korisnika FB može da ga pročita ako poželi, a ne samo rodbina, prijatelji i slično.
-
VjecitiStudent
#609 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Radio iz ideala kod Muje Selimovića!!?Energični leptir wrote:Eh vidiš, ta dva kazana meni nikada nisu trebala. Sa svojim CV-om sam mogao dobiti stipendiju za mnogo univerziteta širom EU, a s obzirom da sam EU državljanin, ne bih imao problema ni sa boravkom ni poslom u bilo kojoj drugoj zemlji. U Danima i školi sam radio što iz dubokog uvjerenja, možda i naivnosti, da nije rješenje da svi odemo. Nemam pojma ko si ti, kao i mnogi što sipate neku moralnost i uzvišenost iza nickova, ali ja nisam na birou i pare koje mogu imati od bilo koje stipendije i bilo kojeg posla kao EU državljanin, koji govori dva strana jezika i CV-em koji imam, trostruko nadmašuju pare s, kako kažeš "Mujinog kazana," ili škole. Možda mizerije kao što si ti ne mogu shvatiti da se neke stvari zaista rade iz ljubavi i uvjerenja, pa i zaista debilne naivnosti, ali šta vam ja mogu. Napokon, da mi je bilo do kazana kao kazana bio bih podoban, pa bi ostao na kazanu, ili bih bio dio neke od političkih afilijacija (znaš ono, Srbin u SDA, DF-u, potrebni poslanik u kantonalnom klubu, ovo, ono) koja bi mi omogućila da ostanem na kazanu kao mnogi kazanaši. Zadnja naivnost koju sam učinio u životu je bila ta da sam izignorisao gotovu stipendiju i prihvatio se posla u školi, misleći da tako radim bolje, ispravnije, da ću biti korisniji... A ti sad prosipaj žuč, pamet, radi šta god hoćeš. Ja znam šta je bilo i jeste u mom srcu. Jebga, od sada će ipak ići lakše u Njemačkoj i sa turističkim biznisom. Pozdravljen budi. Provjeri na birou jesam li prijavljenOpa što se neko naljutio, izgleda, pogodi ja "u sridu".
Nije Sarajevo ništa gore ni bolje no što je bilo prije godinu, dvije ili deset, no se sad Vuku izmakao i državni kazan i kazan Mujinih "BH Dana".
Kad i takva veličina opet mora na biro, ko 75 000 drugih, i gorih i boljih, dioptrija se odmah mijenja.
I sve nam je ovako, svako samo sebe vidi.
Ostatak posta, nije za komentarisanje.
Mali savjet: Ovih dana, svaka što ti ostane nenapisana, zlata vrijedi.
Hoćeš li sad i kod Fahre pisati iz ideala?
Pardon, sad izgleda postaješ profesionalni Srbin, opet ti prokleti ideali.
http://www.nedeljnik.co.rs/sr/2015/09/0 ... u-sarajevu
-
Energični leptir
#610 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ako pogledaš moje članke u kontinuitetu, hajde mi nađi i jedan od njih, a da su se tokom rada u Oslobođenju i Danima izmjenili radi vlasnika kojeg spominješ. Ili kada sam pisao po principu sarajevske novinarske "škole": tal na snazi, branimo ga, tal se raspo gađajmo ga govnima? Sva sreća postoje internet arhive, pa se to može utvrditi je li tako bilo ili ne. Da, radio sam u tim novinama. Baš kao i svi saradnici koji su imali slobodu da pišu svoje stavove i analize. Kada sam vidio da to više neće biti tako i da ću postati žrtva post-izbornih kombinacija, a da će slobode koje su postojale biti vrlo skučene ili nestati, ili da ću morati trpjeti poniženja dao sam otkaz.Radio iz ideala kod Muje Selimovića!!?
Pisaću svugdje gdje mogu pisati ono što mislim bez cenzure. Može li se to kod Fahre? Teško, dakle ne!Hoćeš li sad i kod Fahre pisati iz ideala?
Nedeljnik je novina koja se uređuje po principu "neka cvjeta hiljadu cvjetova". Prema mojim poimanjima dobar koncept novine u kojem mogu nastupiti i Latinka Perović, Džemaludin Latić, fanovi Dobrice Ćosića, ljevičari, desničari, novina koja ima izdanje Mond Diplomatique i ako sam, opet, napisao nešto što sam napisao u više svojih tekstova i ako sam, u tom smislu principijelan, da ideali. I ne samo ideali, nego i principi. Ne znam, zaista, kako taj tekst odudara od bilo čega što sam napisao unazad 4 godine u Danima, na Radiosarajevu, Buki, Slobodnoj Bosni?Pardon, sad izgleda postaješ profesionalni Srbin, opet ti prokleti ideali.
Last edited by Energični leptir on 04/09/2015 17:34, edited 3 times in total.
- zateznistub
#611 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Vecu suplju sam samo cuo u ratu na predavanjima moralista pred slanje na obronke bosanskih planina...
-
Energični leptir
#612 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Misli ti šta god hoćeš, ali to ti je tako.zateznistub wrote:Vecu suplju sam samo cuo u ratu na predavanjima moralista pred slanje na obronke bosanskih planina...
- zateznistub
#613 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ti zaista mislis da si jedii koji ima problem sa i u Sarajevu? Da si jedini Sarajlija koji se susreće se svime sa cim se susreće?Energični leptir wrote:Misli ti šta god hoćeš, ali to ti je tako.zateznistub wrote:Vecu suplju sam samo cuo u ratu na predavanjima moralista pred slanje na obronke bosanskih planina...
Kad bih tebi i ostalim poceo pisati jade koji me tiste, probleme materijalne i one druge pa trebala bi mi sva memorija ovog portala da stane na jedno mjesto...
-
direstraits0078
#614 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Procita li iko dEo ovog teksta (cEo se moze procitati samo ako kupis pisano izdanje)?zateznistub wrote:Vecu suplju sam samo cuo u ratu na predavanjima moralista pred slanje na obronke bosanskih planina...
Sarajevski hIstoricar, vuk s jagnjecom kozicom.
-
Energični leptir
#615 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Izvini, gdje sam ja rekao/napisao da je sve u tom rezigniranom statusu napisano isključivo radi mene?Ti zaista mislis da si jedii koji ima problem sa i u Sarajevu?
Ahahahahahahaha.. ovo je već bizarno... ahahhaahah!Tekst mijesa ekavicu i ijekavicu, pa ovo ni bolje obrazovanim KOS-ovcima
- piupiu
#616 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Jao, jao, stigao je i obavještajac sa informacijama o kontraobavještajnom radu ...direstraits0078 wrote:
Procita li iko dEo ovog teksta (cEo se moze procitati samo ako kupis pisano izdanje)?
Sarajevski hIstoricar, vuk s jagnjecom kozicom.Tekst mijesa ekavicu i ijekavicu, pa ovo ni bolje obrazovanim KOS-ovcima i kosovkama nije proslo. Koji otirac u pokusaju.
Koji dijalekt/jezik koristi portal? Gdje su te kombinacije u tekstu? Ako ih i ima, može li se raditi o lošem lektorisanju? Ili se, ipak, radi o upotrebi ekavice samo u standardnim elementima stranice za svaki članak na portalu? Šta smo još saznali? Da se Vukova baba švalerala s Mladićevim stricem?
-
Energični leptir
#617 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Šta švalerala, snajperisala sa kancelarijske stolice, da bolje manevrira od jednog prozora do drugog. Sve ima zapisano u raznim pouzdanim ratnim izvještajima o opasnim babama.da se Vukova baba švalerala s Mladićevim stricem?
- Gojeni H
#618 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Cekaj ba malo, ove Sarajlijice se sad malo k'o umiljavaju, da im ne zahatoris, pa da opet bude kako su istjerali jos jednog Srbina i kako nisu multi-kulti.Energični leptir wrote:Misli ti šta god hoćeš, ali to ti je tako.zateznistub wrote:Vecu suplju sam samo cuo u ratu na predavanjima moralista pred slanje na obronke bosanskih planina...
De nam reci gdje mi to slavimo Francetica, Crnu Legiju i sta god si jos nasr'o?
Za razliku od tebe, ja sam gledao zive kosture kako izlaze iz sume s dvocijevkama i PAP-ovkama bjezeci od cetnicke kame u Srebrenici.
Gdje su dokazi da je Oric naredjivao ili vrsio ubistva civila? Kada ce jednom prestati ta prica?
-
direstraits0078
#619 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Gojeni H wrote:Cekaj ba malo, ove Sarajlijice se sad malo k'o umiljavaju, da im ne zahatoris, pa da opet bude kako su istjerali jos jednog Srbina i kako nisu multi-kulti.Energični leptir wrote:Misli ti šta god hoćeš, ali to ti je tako.zateznistub wrote:Vecu suplju sam samo cuo u ratu na predavanjima moralista pred slanje na obronke bosanskih planina...
De nam reci gdje mi to slavimo Francetica, Crnu Legiju i sta god si jos nasr'o?
Za razliku od tebe, ja sam gledao zive kosture kako izlaze iz sume s dvocijevkama i PAP-ovkama bjezeci od cetnicke kame u Srebrenici.
Gdje su dokazi da je Oric naredjivao ili vrsio ubistva civila? Kada ce jednom prestati ta prica?
Jos jedan kupljen za male pare. Mada su njemu sasvim dovoljne. Zivotni/poslovni put im je svima isti. Na kraju zavrse kao onaj ekspert hali gali(jasevic) navali. Patetika. Nema vise tenkova preko Drine pa udaraju cime imaju. Samo ignorisati govna.
-
mg
#620 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Samo da upitam jel se ovo autor txta javio na temu? Ako jeste da pratim. Postaje zanimljivo. 
-
direstraits0078
#621 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Jakako, vidi da bi ovdje mogao ponesto i da usicari. Svugdje drugdje su ga lagano odyebaus. Osim naravno u novinama cELe republike srpske.mg wrote:Samo da upitam jel se ovo autor txta javio na temu? Ako jeste da pratim. Postaje zanimljivo.
-
Energični leptir
#622 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Zijeeeeeeev... koja percepcija stvarnosti... eto, ako mi se umile svi, ostajem, biću sretan-zadovoljan.Cekaj ba malo, ove Sarajlijice se sad malo k'o umiljavaju, da im ne zahatoris, pa da opet bude kako su istjerali jos jednog Srbina i kako nisu multi-kulti.
Ne znam u ime kojih "vas" se javljaš, ali ti mogu reći da je stvar još gora od proslavljanja (mada su stavovi kako je Hitler bio sasvim ok, da je trebao potamaniti Jevreje, da je ok gaziti po izraelskim zastavama i spaljivati ih i da je Handžar divizija bila jedna sasvim regularna formacija više nego mainstreem mišljenje ogromnog broja mladih ljudi s kojima sam imao priliku sjediti i razgovarati), a radi se o prešućivanju i iskrivljivanju kompletnog razdoblja Drugog svjetskog rata u Sarajevu, kako bi se eksiviralo učešće muslimanske, odnosno bošnjačke elite, kako u Holokaustu, tako i u genocidu/asimilaciji nad Srbima. Ako pregledaš udžbenike, službene gradske historije, o tome ni mukajet. A da se škole zovu po Aliji Nametku, Enveru Čolakoviću, Huseinu Đozi i drugim režimski involviranim ljudima iz razdoblja NDH, o tome da i ne govorim...De nam reci gdje mi to slavimo Francetica, Crnu Legiju i sta god si jos nasr'o?
Očeš da te zaposlim u KOS da i ti nešto ušićariš?Jakako, vidi da bi ovdje mogao ponesto i da usicari.
.Za razliku od tebe, ja sam gledao zive kosture kako izlaze iz sume s dvocijevkama i PAP-ovkama bjezeci od cetnicke kame u Srebrenici
Tada sam bio dijete, ali sam više puta boravio u Srebrenici,razgovarao s ljudima. Ne moraš meni objašnjavati užas tih ljudi. Međutim, ono što nasamo ispričaju o Naseru, teško da se uklapa u njegovu ulogu u novobošnjačkoj mitologiji.
Istraživačko-dokumentacioni centar je za uže Podrinje registrovao između 870 i 1000 srpskih civilnih žrtava. Za te zločine niko nije odgovarao, a nekako mi je prenaivno vjerovati da glavni zapovjednik s tim nije imao nikakve veze. Prije sam sklon vjerovati u ono što na terenu svi znaju da je posrijedi. Zastrašivanje svjedoka preko beogadskih veza i/ilipotkupljivanje na isti način na koji su i mnogi Bošnjaci primili novac da šute o zločinima kojima su svjedočili, pa će mnogi četnički katili, među kojima ima i Orićeve raje, ostati nekažnjeni.Gdje su dokazi da je Oric naredjivao ili vrsio ubistva civila? Kada ce jednom prestati ta prica?
Last edited by Energični leptir on 04/09/2015 19:04, edited 1 time in total.
- johnnykola
#623 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
u 99% se uopće njome ne baviti, ono komentiraj glupost neku tešku (sa Komšićem je recimo bilo provala za izvoza, te može ovo te ne može ono, te odlazim te tu sam, đe sam?:ppp) i ako hoćeš izađi na izbore. Samo i jedino to. A predzadnje? Baš je komformist neko ko se ne druži baš s narodom. Priječenje nenadano za njega zakači Vuka, pa vidiš kako mu je. Na to je Fridrih mislio.piupiu wrote:All clear, no, imam i dvije primjedbe na 'sentence' - ne baviti se politikom ne znači i ne govoriti o njoj i ne suprotstavljati joj se. A, ovo zadnje ... recite ne komformizmu!johnnykola wrote: Narode niti voli niti mrzi.
Ne bavi se politikom.
Ne budi bogat, a ni prosjak.
Slavnima i utjecajnima uklanjaj se s puta.
Ženu uzimaj iz nekog inog naroda, ne iz vlastitog.
Tvoju djecu nek' tvoji prijatelji odgajaju.
Nikakvoj se crkvenoj ceremoniji ne podvrgavaj.
Ne žali zbog kakva prijestupa nego zato učini neko dobro djelo više.
Da bi uistinu mogao govoriti, prednuj egzil.
Ne priječi svijet spram tebe ni ti sebe spram svijeta.
-
dezurni_ucenik
#624 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
A zasto ti tek sad pises o tom stvarima ? Zasto to nisi pisao prije deset godina ?
- piupiu
#625 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ne zakuhavaj.Energični leptir wrote:Šta švalerala, snajperisala sa kancelarijske stolice, da bolje manevrira od jednog prozora do drugog. Sve ima zapisano u raznim pouzdanim ratnim izvještajima o opasnim babama.da se Vukova baba švalerala s Mladićevim stricem?