Kakva je ova nasa vlast ne bi me iznenadilo da konobar prepava par noci u muriji zato sto ga braca morala prebiti i time su umarati za odmor.don vito wrote:Nisu budale da rizikuju sukob sa Kuvajcanima na prostoru opcine ciji je nacelnik tako blagonaklon prema njima (Kuvajcanima, vidjeti link o nelegalnoj gradnji)Edin H. wrote:Da isutaju konobara sto im kvari business?Drvosjeca iz Dejcica wrote: A ostalo osoblje hotela ko picke gledale umjesto da ulete.
Arapi u Sarajevu
-
bjelave
#601 Re: Arapi u Sarajevu
- salik79
#602 Re: Arapi u Sarajevu
Ukratko, posto je s mobitela, trio - Ganic (navodno heliodrom), Budnjo (hoteli), Saljo (hoteli). Arapi turistidon vito wrote:Prosvijetli nas, sa cim ima veze "hajka"?salik79 wrote:A ova hajka veze nema sa dozvolama i spratnoscu na koju se pozivaju.
Svugdje u svijetu, od Amerike do Papua Nove Gvineje ovo zovu "bespravnom gradnjom", a ne "hajkom"...Ministarstvo prostornog uređenja Kantona Sarajevo poništilo je rješenje načelnika općine Ilidža Senaida Memića (SDA) kojim je odobrena urbanistička saglasnost...
...Uprkos tome, arapski investitori, uz punu podršku općinskog načelnika, nastavljaju bespravnu gradnju objekta...
- salik79
#603 Re: Arapi u Sarajevu
Kao sto rekoh, do skora bio ubjedjen u sve to, dok se nisam uvjerio u suprotno. I to u dva (odvojena) navrata/slucaja.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Bahatost i bezobrazlum nisu odlika postenih i pravednika. Memic ima podosta aferima da bi sve bila slucajnost i govor zlih jezika.salik79 wrote: Do skora sam imao idenicno razmisljanje po pitanju Memica, sve dok se nisam uvjerio u suprotno. Kontam na koji nacin sada da mu halala trazim
- Drvosjeca iz Dejcica
#604 Re: Arapi u Sarajevu
Super za tebe ali Memic nije tema. Ja samo kazem da Arapi rade ono sto im lokalci predloze, kako da zaobidju zakon, utaje porez...itd. Dakle to vise govori o nama nego o Arapima, to je bila poenta mog posta. Memic je tu samo dio halke, tala vladajuce strukture. Nepismena budala koja je prije rata bio obicna fukara a danas k'o u najbolja vremena rigidnog komunizma uz pomoc vjere i SDA napredovao do nacelnika.salik79 wrote:Kao sto rekoh, do skora bio ubjedjen u sve to, dok se nisam uvjerio u suprotno. I to u dva (odvojena) navrata/slucaja.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Bahatost i bezobrazlum nisu odlika postenih i pravednika. Memic ima podosta aferima da bi sve bila slucajnost i govor zlih jezika.salik79 wrote: Do skora sam imao idenicno razmisljanje po pitanju Memica, sve dok se nisam uvjerio u suprotno. Kontam na koji nacin sada da mu halala trazim
- drndalo
#605 Re: Arapi u Sarajevu
Cekaj, hoce li to sad Memic ispasti postenjacina, pravednik, borac za zakonitost, urbanizam i prosperitet?
- don vito
#606 Re: Arapi u Sarajevu
Evo, recimo da ima istine u tome sto pises. Jel to znaci da je OK nastaviti gradnju ako je najvisi organ - Ministarstvo prostornog uređenja Kantona Sarajevo - reklo da se ne smije graditi?salik79 wrote:Ukratko, posto je s mobitela, trio - Ganic (navodno heliodrom), Budnjo (hoteli), Saljo (hoteli). Arapi turistidon vito wrote:Prosvijetli nas, sa cim ima veze "hajka"?salik79 wrote:A ova hajka veze nema sa dozvolama i spratnoscu na koju se pozivaju.
Svugdje u svijetu, od Amerike do Papua Nove Gvineje ovo zovu "bespravnom gradnjom", a ne "hajkom"...Ministarstvo prostornog uređenja Kantona Sarajevo poništilo je rješenje načelnika općine Ilidža Senaida Memića (SDA) kojim je odobrena urbanistička saglasnost...
...Uprkos tome, arapski investitori, uz punu podršku općinskog načelnika, nastavljaju bespravnu gradnju objekta...Saud (Malak), Arap koji gradi hotel i to pogolem.
- salik79
#607 Re: Arapi u Sarajevu
Najvisi organ u KS, pod pritiskom politike, odnosno pojedinaca iz politickog vrha...don vito wrote:Evo, recimo da ima istine u tome sto pises. Jel to znaci da je OK nastaviti gradnju ako je najvisi organ - Ministarstvo prostornog uređenja Kantona Sarajevo - reklo da se ne smije graditi?salik79 wrote:
Ukratko, posto je s mobitela, trio - Ganic (navodno heliodrom), Budnjo (hoteli), Saljo (hoteli). Arapi turistiSaud (Malak), Arap koji gradi hotel i to pogolem.
- Drvosjeca iz Dejcica
#608 Re: Arapi u Sarajevu
Hoce, brat Mumin je to.drndalo wrote:Cekaj, hoce li to sad Memic ispasti postenjacina, pravednik, borac za zakonitost, urbanizam i prosperitet?
.Memić je krajem 2005. godine optužen za krivično djelo ometanje rada pravosuđa jer je vrijeđao sudiju koji je izrekao presudu njegovom sinu za neovlašteno držanje oružja.
U junu 2006. godine Sud BiH ga osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca, a Apelaciono vijeće Suda BiH je iste godine ovu kaznu preinačilo na kaznu zatvora od tri mjeseca.
Sredinom 2008. godine, Memića je pomilovao Haris Silajdžić, tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH, tako što mu je zatvorsku kaznu zamijenio uvjetnom kaznom u trajanju od dvije godine
-
modem33
#609 Re: Arapi u Sarajevu
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Super za tebe ali Memic nije tema. Ja samo kazem da Arapi rade ono sto im lokalci predloze, kako da zaobidju zakon, utaje porez...itd. Dakle to vise govori o nama nego o Arapima, to je bila poenta mog posta. Memic je tu samo dio halke, tala vladajuce strukture. Nepismena budala koja je prije rata bio obicna fukara a danas k'o u najbolja vremena rigidnog komunizma uz pomoc vjere i SDA napredovao do nacelnika.
Sve si objasnio, al ima glupana iz BiH-a koji ti nece vjerovati jer im je ispran mozak.
Ono sto sam ja uvidio zivjeci u BiH-a bez stele osobine bosanceorsa jest slijedece (tjesio sam se da nije ali ipak se ispostavilo da je istinito):
1.) jebali bi se a da im ne udje stav (nema rjesenje problem dok je ovakvog stava)
2.) cinkare druge lazno ili im nesto podmecu da ih onda ocinkare (ovakvih supaka ne volim da im je u komsiluku ali je to u genima ovih ljudi)
a ovamo se smjeskaju kako te vole .... a ne vole te ako imas 1 KM vise od njih
3.) bahatost , lijenost , lazovi, krsenje gradjevinskih propisa da sad prave Tibra zgrade bez parkinga .... i svima je "to normalno u BiH-a" ....
4.) 50% ljudi upetljano i oslobodjeno svega od placanje komunalija, parkinga, poreza ...dok ostalih 50% nije oslobodjeno tj. zakon nije za sve isti
5.) jebes drzavu u kojoj ima 10.000 zakona .... u takvoj drzavi nema reda ... i gdje gradjani misle da parlament mora donositi svake 4 godine .... po nekoliko zakona ....
Last edited by modem33 on 15/08/2015 13:06, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#610 Re: Arapi u Sarajevu
Mrski komunisti opet rovare protiv brace, je li tako? Braci je uvijek neko drugi kriv.salik79 wrote:Najvisi organ u KS, pod pritiskom politike, odnosno pojedinaca iz politickog vrha...don vito wrote:Evo, recimo da ima istine u tome sto pises. Jel to znaci da je OK nastaviti gradnju ako je najvisi organ - Ministarstvo prostornog uređenja Kantona Sarajevo - reklo da se ne smije graditi?salik79 wrote:
Ukratko, posto je s mobitela, trio - Ganic (navodno heliodrom), Budnjo (hoteli), Saljo (hoteli). Arapi turistiSaud (Malak), Arap koji gradi hotel i to pogolem.
- salik79
#611 Re: Arapi u Sarajevu
Upravo ta vladajuca klika vrsi ogroman pritisak na Memica. Sto se tice nepismenosti - i to sam mislio sve doskora. I tu fulaDrvosjeca iz Dejcica wrote:[
Super za tebe ali Memic nije tema. Ja samo kazem da Arapi rade ono sto im lokalci predloze, kako da zaobidju zakon, utaje porez...itd. Dakle to vise govori o nama nego o Arapima, to je bila poenta mog posta. Memic je tu samo dio halke, tala vladajuce strukture. Nepismena budala koja je prije rata bio obicna fukara a danas k'o u najbolja vremena rigidnog komunizma uz pomoc vjere i SDA napredovao do nacelnika.
-
Ripicipi
#612 Re: Arapi u Sarajevu
A Dodiku se smijalo kada je rekao da Arapi naseljavaju BiH
Bosnjo zvani NOJ
Bosnjo zvani NOJ
- Drvosjeca iz Dejcica
#613 Re: Arapi u Sarajevu
Ko je ovdje lud? Memic SDA, SDA vlada i sada tvrdis da vladajuca klika iz SDA vrsi pritisak na Memica koji je dio te vladajuce klike.salik79 wrote:Upravo ta vladajuca klika vrsi ogroman pritisak na Memica. Sto se tice nepismenosti - i to sam mislio sve doskora. I tu fulaDrvosjeca iz Dejcica wrote:[
Super za tebe ali Memic nije tema. Ja samo kazem da Arapi rade ono sto im lokalci predloze, kako da zaobidju zakon, utaje porez...itd. Dakle to vise govori o nama nego o Arapima, to je bila poenta mog posta. Memic je tu samo dio halke, tala vladajuce strukture. Nepismena budala koja je prije rata bio obicna fukara a danas k'o u najbolja vremena rigidnog komunizma uz pomoc vjere i SDA napredovao do nacelnika.
- salik79
#614 Re: Arapi u Sarajevu
Barem ti bi, do sada, trebao znati moj stav o "braci".Drvosjeca iz Dejcica wrote:[
Mrski komunisti opet rovare protiv brace, je li tako? Braci je uvijek neko drugi kriv.
- Drvosjeca iz Dejcica
#615 Re: Arapi u Sarajevu
Naravno da ne naseljavaju, ne lupaj ako ne razumijes neke stvari. Mozes recimo da pitas i da saznas. Dodik je obicna budala.Ripicipi wrote:A Dodiku se smijalo kada je rekao da Arapi naseljavaju BiH![]()
Bosnjo zvani NOJ
-
mudrac2
#616 Re: Arapi u Sarajevu
pravda za poštenjačinu memića!salik79 wrote:Upravo ta vladajuca klika vrsi ogroman pritisak na Memica. Sto se tice nepismenosti - i to sam mislio sve doskora. I tu fulaDrvosjeca iz Dejcica wrote:[
-
Ripicipi
#617 Re: Arapi u Sarajevu
Nego sta rade, dolaze turisticki?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno da ne naseljavaju, ne lupaj ako ne razumijes neke stvari. Mozes recimo da pitas i da saznas. Dodik je obicna budala.Ripicipi wrote:A Dodiku se smijalo kada je rekao da Arapi naseljavaju BiH![]()
Bosnjo zvani NOJ
Kolika god da je budala, tu je bio u pravu, a to dokazuje i ova tema, kao i jutrosnji clanak sa klixa.
To sto tebe boli sto je to Dodik rekao, to je vec tvoj problem, ali ja nisam noj.
- salik79
#618 Re: Arapi u Sarajevu
Kao sto rekoh - identican stav tvome sam do nedavno imao i niko me ne bi mogao uvjeriti u suprotno. Sve dok se LICNO nisam uvjerio.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ko je ovdje lud? Memic SDA, SDA vlada i sada tvrdis da vladajuca klika iz SDA vrsi pritisak na Memica koji je dio te vladajuce klike.salik79 wrote:Upravo ta vladajuca klika vrsi ogroman pritisak na Memica. Sto se tice nepismenosti - i to sam mislio sve doskora. I tu fulaDrvosjeca iz Dejcica wrote:[
Super za tebe ali Memic nije tema. Ja samo kazem da Arapi rade ono sto im lokalci predloze, kako da zaobidju zakon, utaje porez...itd. Dakle to vise govori o nama nego o Arapima, to je bila poenta mog posta. Memic je tu samo dio halke, tala vladajuce strukture. Nepismena budala koja je prije rata bio obicna fukara a danas k'o u najbolja vremena rigidnog komunizma uz pomoc vjere i SDA napredovao do nacelnika.Prejebena akrobatika. Ti meni govoris da vjerujem tebi a ne svojkm ocima i presudama Suda BiH. Mozda je to moj Salik takav adet u plemenskim savezima ali u demokratiji i demkratskim sistemima to ne pije vode...hvala Allahu svemogucem.
- Thorgerson
#619 Re: Arapi u Sarajevu
Memić je, uz načelnika Konjica Emira Bubala (SDA klapa), jedini načelnik u BiH koji je osuđivan.
Dakle, likovi imaju pravosnazne presude, osuđeni. Kako su uopste jos u politici, kakko uopste smiju obavljati tako jednu vaznu funkciju kakva je nacelnik opcine?
I sad ja trebam vjerovati u to da oni kao rade 'posteno'?
U normalnoj drzavi ovakvi kao Memic ne bi mogli bit portiri u nekoj zgradi. I ja i dalje ne kontam kakva je to (ne)sorta ljudi koja ovakvom doratu da glas. Ne znam...da mi je samo upoznati te ljude, vidjeti ih...
Narod zna!
Načelnik Konjica Emir Bubalo je presudom Općinskog suda u Konjicu proglašen krivim i uvjetno osuđen na 6 mjeseci zatvora za krivično djelo prevare u službi jer je od oktobra 1998. do septembra 2000. kao načelnik Općine i poslanik u Parlamentu Federacije istovremeno naplaćivao dnevnice i putne troškove koristeći pritom službeno općinsko vozilo. Bubalo se žalio do Ustavnog suda, no bez uspjeha – presuda je pravosnažna.
U junu 2006. godine Sud BiH ga osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca, a Apelaciono vijeće Suda BiH je iste godine ovu kaznu preinačilo na kaznu zatvora od tri mjeseca.
Sredinom 2008. godine, Memića je pomilovao Haris Silajdžić, tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH, tako što mu je zatvorsku kaznu zamijenio uvjetnom kaznom u trajanju od dvije godine
Dakle, likovi imaju pravosnazne presude, osuđeni. Kako su uopste jos u politici, kakko uopste smiju obavljati tako jednu vaznu funkciju kakva je nacelnik opcine?
U normalnoj drzavi ovakvi kao Memic ne bi mogli bit portiri u nekoj zgradi. I ja i dalje ne kontam kakva je to (ne)sorta ljudi koja ovakvom doratu da glas. Ne znam...da mi je samo upoznati te ljude, vidjeti ih...
Narod zna!
- Drvosjeca iz Dejcica
#620 Re: Arapi u Sarajevu
To sto si ti ksenofob i razmisljas kao psihicki bolesni Dodkk je samo tvoj problem. Arapi ovdje dolaze turisticki i cim prodje ljeto vracaju se svojim zemljama. Da znas imalo proceduru kupovine nekretnine za strance ne bi pricao takve gluposti. Jednostavno je nemoguce se naseliti u BiH kupovinom nekretnine ili otvaranjem firme. Takva je procedura i u svim okolnom zemljama. Probaj recimo kupiti nekretninu u HR. Nemas ti pojma vec samo umisljas kao 90% forumasa. Niste makli 10 km od svoje prcije ali poznajete sve zakone, pocedure.Ripicipi wrote:Nego sta rade, dolaze turisticki?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno da ne naseljavaju, ne lupaj ako ne razumijes neke stvari. Mozes recimo da pitas i da saznas. Dodik je obicna budala.Ripicipi wrote:A Dodiku se smijalo kada je rekao da Arapi naseljavaju BiH![]()
Bosnjo zvani NOJ
Kolika god da je budala, tu je bio u pravu, a to dokazuje i ova tema, kao i jutrosnji clanak sa klixa.
To sto tebe boli sto je to Dodik rekao, to je vec tvoj problem, ali ja nisam noj.
- Drvosjeca iz Dejcica
#621 Re: Arapi u Sarajevu
U SDA, SNSD, HDZ prcijama moze sve pa i to da ratni zlocinci obnasaju visoke funkcije u policiji i vlasti. Ruku na srce Memic jos tu samo jedan u nizu i ne tako eklatantan primjer, mnogi gori od Memica su podrzani od birackog tijela tih stranaka. Takav nacin zivota je postao standard bitisanja u ovoj zemlji.Thorgerson wrote:Memić je, uz načelnika Konjica Emira Bubala (SDA klapa), jedini načelnik u BiH koji je osuđivan.
Načelnik Konjica Emir Bubalo je presudom Općinskog suda u Konjicu proglašen krivim i uvjetno osuđen na 6 mjeseci zatvora za krivično djelo prevare u službi jer je od oktobra 1998. do septembra 2000. kao načelnik Općine i poslanik u Parlamentu Federacije istovremeno naplaćivao dnevnice i putne troškove koristeći pritom službeno općinsko vozilo. Bubalo se žalio do Ustavnog suda, no bez uspjeha – presuda je pravosnažna.U junu 2006. godine Sud BiH ga osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca, a Apelaciono vijeće Suda BiH je iste godine ovu kaznu preinačilo na kaznu zatvora od tri mjeseca.
Narod zna!
-
mekaba
#622 Re: Arapi u Sarajevu
Najbolje bi bilo da nam salju preko racuna a da nikako ne dolaze bash kao i dijaspora koja se takodje ne podnosi a budu u BiH samo jedan mjesec. Nema vece mrake od ljudi u BiH. Pa nedavno su ovdje opkoljavani gradovi gdje se snajperisalo po djeci. Pa ovdje su paljene kuce pune ljudi a o broju zaklanih i silovanih da i ne govorim. Nema na svijetu primitivnijih i zlobnijih.
- don vito
#623 Re: Arapi u Sarajevu
http://nap.ba/new/vijest.php?id=15078
Kuvajćani koji su izazvali incident u bašti hotela Crystal nisu naši gosti i sumnjam da su čak bili plaćeni da izazovu incident, kazao je Alija Budnjo, vlasnik Hotela Ilidža u okviru kojih je i Crystal, piše bh. novinska agencija Patria.
- Mi radimo stalno sa Kuvajćanima i oni su naši redovni gosti. Stižu nam pacijenti iz Kuvajta koji se liječe u našim banjama. Uvijek se vraćaju jer su dobrodošli i zadovoljni uslugom - kazao je Budnjo za NAP.
On je pojasnio da je grupa Kuvajćana među kojima su bile i žene napala konobara bašte hotela, a da čak nisu ni imali narudžbu.
- Policija je izašla na lice mjesta, oni su predati dalje na postupanje i to je sve što mogu reći.
Inače, u BiH posljednjih mjeseci dolaze u velikom broju turisti iz arapskih zemalja, a brojni su primjeri njihove bahatosti. Vlasnik jedne firme za prijevoz putnika iz Sarajeva ispričao je kako Arapi često iznajmljuju autobuse i idu na planine, izletišta, ali na kraju kad završi vožnja ne žele platiti punu cijenu.
Drugi prijevoznik nam je ispričao kako su njemu lično kazali da "nije njih Bosanci bi umrli od gladi", nakon čega ih je ljuti vozač zamolio da izađu iz autobusa i da se za prijevoz do hotela sami snađu.
- Toliki bezobrazluk sebi dozvoliti je prevršilo svaku mjeru. Pošteno radim i borim se za svaku marku, ali nikome neću dozvoljavati da me ponižava i vrijeđa. Kako je krenulo, uskoro bi moglo doći do iseljavanja bh. građana ako Arapi nastave dolaziti u ovom broju.
Kako saznaje agencija Patria, u naselju Sokolović Kolonija brojni mještani smještaju se kod rodbine i prijatelja kako bi svoje kuće izdali Arapima koji u BiH borave i više od mjesec. A takva situacija je i u nekim drugim dijelovima Kantona Sarajevo.
- bach
#624 Re: Arapi u Sarajevu
Smijalo se i mani na ovom forumu i govorilo se da izmišlja i da sam ksenofob i da sam svašta nešto...Ripicipi wrote:A Dodiku se smijalo kada je rekao da Arapi naseljavaju BiH![]()
Bosnjo zvani NOJ
Evo namarisali konobara na Ilidži...Šta je sljedeće? Da proglase svoju SAO Ilidža?
-
Ripicipi
#625 Re: Arapi u Sarajevu
Pa sto ne ljetuju u Hr. ili Srbiji, sto tamo ne kupuju livade i sume? Zasto tamo ne grade naselja i naselja?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
To sto si ti ksenofob i razmisljas kao psihicki bolesni Dodkk je samo tvoj problem. Arapi ovdje dolaze turisticki i cim prodje ljeto vracaju se svojim zemljama. Da znas imalo proceduru kupovine nekretnine za strance ne bi pricao takve gluposti. Jednostavno je nemoguce se naseliti u BiH kupovinom nekretnine ili otvaranjem firme. Takva je procedura i u svim okolnom zemljama. Probaj recimo kupiti nekretninu u HR. Nemas ti pojma vec samo umisljas kao 90% forumasa. Niste makli 10 km od svoje prcije ali poznajete sve zakone, pocedure.
Ti ako mislis da je ovo samo tursticki, onda si smijesno naivan, da ne kazem nesto teze.
P.S. i da, nisam nikakav ksenofob ili psihicki bolesnih kako me ti nazva
Last edited by Ripicipi on 15/08/2015 13:45, edited 1 time in total.