Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
klavirdžija

#601 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by klavirdžija »

Vala i jeste ako pojma nemaš o čemu trabunjaš, pa mogao bi je ponekad i praktikovati.
ABH017

#602 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

klavirdžija wrote:Znači četnici i cionistički fašisti su i trebaju biti uzor iskrenim, pravim muminima?

Idemo dalje, o objektivni vjerniče.
Samo pokušavam objasniti bolesnu logiku. Objektivni gledaoče.
Smrcak15

#603 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Smrcak15 »

Captain Hindsight wrote:
Smrcak15 wrote:evo jedno pitanje za one koje tvrde da je Kur'an napisan od Muhammeda ili drugih ljudi a ne od Boga

kako je mogao programirati ovako nesto, da zna za neutron kao cesticu, da zna da ce se tako bas nazvati od Jamesa Chadwicka 1932 godine, i da zna tezinu neutrona naspram elektrona pa 4 cifre u izareda pogadja 1,839 , a ne 1,983 ili 9,183 itd itd imas 6236 ajeta ali samo jedan da pogodis znaci nemoguce je da ovo bude slucajnost sobzirom da imamo masa ovakvih i slicnih primjera.
Image
Toliko znanje spušteno jos prije hiljadu i po godina a muslimani još uvijek odsjecanju glave sabljom. Što ne iskoristiše to znanje nego čekaju ateiste da to nanovo otkrivaju. :mrgreen:
puno je muslimanski svijet je nazadovao i zapustio se kad su napustili nauku, zato sto ljudi nisu upuceni ni u vjeru, Allah im kaze uci citaj, izucavaj prirodu, univerzum, tijelo covjeka a ljudi "ma pusti to..."
Bloo
Globalna šefica

#604 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Bloo »

ABH017 wrote:Muslimani još uvijek odsijecaju glave sabljom?
Zanimljiva rečenica. Pogotovo, ako se sjetimo šta je, nama komšijski narod, radio prije samo 20 godina. A eno ih i sad se okupljaju na ravnoj gori i gudeći uz gusle, oštre svoje kame, nadajući se još jednoj šansi da podivljaju.
Šta reći za amerikance, koji iznjedriše toliko nobelovaca, a svi smo imali priliku vidjeti kako su se iživljavali nad svojim zatvorenicima, kako su legalnog lidera jedne države, bez suđenja, objesili za prvi dan kurban bajrama, da ne nabrajamo.
Možda su, ipak, židovi, koji su procentualno dali daleko najviše nobelovaca, najnapredniji, jer njih deset teroriše i ubija dječaka od 14 godina.

Idemo dalje, objektivna publiko.
mislim da je htio da pita što muslimani nisu iskoristili sve to što piše u Kur'anu?
da li se neko bavi izučavanjem stvari koje postoje tamo, a nisu otkrivene, a nose veliki naučni potencijal?
ABH017

#605 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

klavirdžija wrote:Jao, ovo potsjeća na one "napiši ovo ili ono u MS Webdings fontu i vidjećeš avione kako udaraju u tornjeve" nakon 911...

Narodu koji je ovoliko zatucan da mu se i ovako očiti šupljaci mogu prodati se ne može pomoći. Njima je plafon Harun Yahya, i to je to.
Da nisi i ti pripadnik nebeskog naroda?
Smrcak15

#606 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Smrcak15 »

klavirdžija wrote:
ABH017 wrote:Možda se Allah trebao konsultovati sa forumašima sa klix.ba, prilikom stvaranja svega.
Baš mu je bezveze da je ovako to stvarao, pa ljudi sad ne razumiju Njegovu logiku. Zašto nam se nije nacrtao ovdje da ga vidimo? Zašto Muhammmeda nije opremio sa nekom svemirskom letjelicom, da se on može provozati i fino nam objasniti šta i kako. Usput je mogao da mu obezbijedi i neku dobru kameru, kojom bi mogao da nam snimi svoje vozikanje po svemiru, opali po neki selfie, pa da mi sad ne nagađamo, već da brate znamo sve šta je i kako je.
Ovako On se bavi vjerom ljudi, na arapskom poluostrvu, odnosima među ljudima itd.
Zašto je mrave stvorio tako malima? Mogao je i njih učiniti većima pa da, tako vrijedni, mogu stvarati višak vrijednosti, koii bi mogao prehraniti cijelu planetu. Mogao je vala i pčele i krave napraviti većima, pa da od mlijeka i meda napravimo džennet na zemlji. Što da čekamo taj sudnji dan.
Muhamed da se "pojavio" 2000 i neke u nekoj iole civiliziranoj zemlji, umjesto 1500 godina ranije među pustinjskim kamelojebima, završio bi u ludnici.

A da se pojavio u Bosni ovih godina, vjerovatno bi nam i on prodavao domaću vodu po 5 maraka, dok je ovaca biće i vune.
ti kazes tako a velikani zapada drukcijeg su misljenja

Džordž Bernard Šo (1856-1950), poznati englesko-irski dramaturg i dobitnik Nobelove nagrade, u svojim poznatim govorima je izjavio sljedeće: “Ako ijedna religija ima priliku da preuzme Englesku i Evropu za narednih sto godina, to je onda sigurno islam.“ A o poslednjem Allahovom Poslaniku Muhammedu, s.a.v.s., rekao je sljedeće: “Uvijek sam visoko cijenio Muhammedovu vjeru zbog njene naročite vitalnosti. To je jedina religija koja, kako meni izgleda, posjeduje sposobnosti prilagođavanja promjenjivim fazama života i samo kao takva može važiti u svim periodima razvoja. Ja sam proučavao tog osobitog čovjeka (Muhammeda), i po mom mišljenju, iako nisam nikakav antikrist, njega treba nazvati Spasiteljem čovječanstva. Ja vjerujem, kada bi danas jedan čovjek, kao što je on, uspio uspostaviti vlast u modernom svijetu, on bi uspio riješiti njegove probleme na način koji bi mu pribavio potrebni mir i sreću. Ja sam prorekao za Muhammedovu vjeru da bi ona mogla biti primljena u budućoj Evropi, kao što se to već počinje primati u današnjoj.” Bernard Šo je jedne prilike rekao i ovo: “Kada bi danas došao Muhammed, svjetski bi se problemi riješili dok bi čovjek popio šoljicu kafe.”
Captain Hindsight

#607 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Captain Hindsight »

Zanimljiva rečenica. Pogotovo, ako se sjetimo šta je, nama komšijski narod, radio prije samo 20 godina. A eno ih i sad se okupljaju na ravnoj gori i gudeći uz gusle, oštre svoje kame, nadajući se još jednoj šansi da podivljaju.
Šta reći za amerikance, koji iznjedriše toliko nobelovaca, a svi smo imali priliku vidjeti kako su se iživljavali nad svojim zatvorenicima, kako su legalnog lidera jedne države, bez suđenja, objesili za prvi dan kurban bajrama, da ne nabrajamo.
Možda su, ipak, židovi, koji su procentualno dali daleko najviše nobelovaca, najnapredniji, jer njih deset teroriše i ubija dječaka od 14 godina.

Eeeee. Ali samo je muslimanima spuštena velika nauka o kojoj smrčak piše.

Dalje. Židovi su vjernici. Pravoslavci su vjernici. Amerikanci su vjernici. Iračani su vjernici. Svima korijen u Abrahamu. U čemu je problem? :mrgreen:
ABH017

#608 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

Bloo wrote:

mislim da je htio da pita što muslimani nisu iskoristili sve to što piše u Kur'anu?
da li se neko bavi izučavanjem stvari koje postoje tamo, a nisu otkrivene, a nose veliki naučni potencijal?
Znam ja šta je on htio. Kao i klavirdžija, da drugačijeg od sebe prikaže kao manje vrijednog, zaostalog, zatucanog itd. Zašto nije upotrijebio neku drugu rečenicu ili usporedbu?
klavirdžija

#609 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by klavirdžija »

ABH017 wrote:
klavirdžija wrote:Jao, ovo potsjeća na one "napiši ovo ili ono u MS Webdings fontu i vidjećeš avione kako udaraju u tornjeve" nakon 911...

Narodu koji je ovoliko zatucan da mu se i ovako očiti šupljaci mogu prodati se ne može pomoći. Njima je plafon Harun Yahya, i to je to.
...jerbo to bi nešto u napisanom promijenilo. Slabo ti ide razmišljanje, o "objektivni vjerniče", ali razmišljanje i "vjerovanje" svakako ne idu zajedno.
ABH017

#610 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

Captain Hindsight wrote:

Dalje. Židovi su vjernici. Pravoslavci su vjernici. Amerikanci su vjernici. Iračani su vjernici. Svima korijen u Abrahamu. U čemu je problem? :mrgreen:
Ti si naveo isključivo muslimane kao one koji još uvijek odsijecaju glave sabljom. Kad već znaš da to rade i drugi, zašto to ističeš?
klavirdžija

#611 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by klavirdžija »

ABH017 wrote:
Bloo wrote:

Znam ja šta je on htio. Kao i klavirdžija, da drugačijeg od sebe prikaže kao manje vrijednog, zaostalog, zatucanog itd. Zašto nije upotrijebio neku drugu rečenicu ili usporedbu?
Drugačijeg od sebe u smislu da ne koristi mozak, nego slijepo "vjeruje", a sebi uzima za pravo da drugima drži predavanja. Takve dronove, da.
Last edited by klavirdžija on 02/01/2016 13:04, edited 1 time in total.
Smrcak15

#612 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Smrcak15 »

Captain Hindsight wrote:

to je obecanje Allaha u Kur'anu da ce pokazivati te znakove kako bi ljudi lakse povjerovali u Kur'an da to nije samo puko slijepo vjerovanje bez dokaza, Allah obecaje dati dokaze kao sto sam vam prilozio

Allah obecava u Kuranu:

52. Reci: "Šta mislite, ako je Kur’an od Allaha, a vi u nj nećete da vjerujete – koje onda u većoj zabludi od onoga koji je u protivrječju dalekom od istine?"

53. Mi ćemo im pružati dokaze Naše u prostranstvima svemirskim, a i u njima samim, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur’an istina. A zar nije dovoljno to što je Gospodar tvoj o svemu obaviješten?

37. Čovjek je stvoren od žurbe. Pokazaću Ja vama, doista, dokaze Svoje, zato Me ne požurujte!
ABH017

#613 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

klavirdžija wrote:
ABH017 wrote:

...jerbo to bi nešto u napisanom promijenilo. Slabo ti ide razmišljanje, o "objektivni vjerniče", ali razmišljanje i "vjerovanje" svakako ne idu zajedno.
:lol: :lol: :lol:
ABH017

#614 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

klavirdžija wrote: Drugačijeg od sebe u smislu da ne koristi mozak, nego slijepo "vjeruje", a sebi uzima za pravo da drugima drži predavanja. Takve dronove, da.
:lol: :lol: :lol:
Captain Hindsight

#615 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

ABH017 wrote:
Bloo wrote:

Znaš ali se praviš mutav. Zašto muslimani nisu iskoristili potencijal. Objasnili cijelom svijetu upravo to što smrčak piše. Evo, siguran sam da ima još toga što nauka nije otkrila a u Kuranu piše. Dajte nam to znanje. Ne moramo čekati naučnike i težak proces otkrivanja i dokazivanja. Možemo li sa tom naukom svima napraviti bolji život? Ima li lijek protiv raka? Ima li mašina koja ne zagađuje? Ima li sistem koji cijeni čovjeka a ne ponižava ga odsijecanjem glava?
Captain Hindsight

#616 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

ABH017 wrote:
Captain Hindsight wrote:

Ti si naveo isključivo muslimane kao one koji još uvijek odsijecaju glave sabljom. Kad već znaš da to rade i drugi, zašto to ističeš?
Zato što pratim vijesti. Zato što je ovdje riječ o muslimanima. I zato što je to još samo kod muslimana legalni način egzekucija.
klavirdžija

#617 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by klavirdžija »

ABH017 wrote: :lol: :lol: :lol:
Ako uspiješ ubaciti još pokojeg smajlija, možda ti se argumentacija ublehe nekim čudom sama pojača, dijete. Sada bar razumijem što još uvijek nisi ni u mekteb krenuo.
ABH017

#618 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

Captain Hindsight wrote: Zato što pratim vijesti. Zato što je ovdje riječ o muslimanima. I zato što je to još samo kod muslimana legalni način egzekucija.
Ma hajde?
De dokaži to, ako tako tvrdiš.
Jel odgovarao i jedan od onih izraelskih vojnika?
Američkih? Igdje iko?
Je li legalno bacanje kasetnih bombi po civilnim ciljevima u Siriji i Iraku? Hoće li neko možda odgovarati za to?
klavirdžija

#619 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by klavirdžija »

Tek sad vidjeh i ove mindermudrolije o dinosarima... Ovo već postaje humorističko štivo.
ABH017

#620 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

klavirdžija wrote:
ABH017 wrote: :lol: :lol: :lol:
Ako uspiješ ubaciti još pokojeg smajlija, možda ti se argumentacija ublehe nekim čudom sama pojača, dijete. Sada bar razumijem što još uvijek nisi ni u mekteb krenuo.
Za tvoju informaciju, moja djeca su već davno prevazišla mekteb, možda su tvojih godina, lutko.

Btw, zna li neko prevod riječi kamelojebine?
ABH017

#621 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

Sad i mindermudrolije... :-)

Šta ovu današnju djecu uče u školama?
Kakav odgoj i nauk.
I onda se pitamo zašto nam je narod zatucan? :D
ABH017

#622 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by ABH017 »

Captain Hindsight wrote: Znaš ali se praviš mutav. Zašto muslimani nisu iskoristili potencijal. Objasnili cijelom svijetu upravo to što smrčak piše. Evo, siguran sam da ima još toga što nauka nije otkrila a u Kuranu piše. Dajte nam to znanje. Ne moramo čekati naučnike i težak proces otkrivanja i dokazivanja. Možemo li sa tom naukom svima napraviti bolji život? Ima li lijek protiv raka? Ima li mašina koja ne zagađuje? Ima li sistem koji cijeni čovjeka a ne ponižava ga odsijecanjem glava?
Pa vidiš, lijepo bi bilo da krenemo od osnovnih stvari. Najprije od lijepog kućnog odgoja.
Jel ti imaš neku psihičku potrebu da pogrdno nazivaš sve što je drugačije od tebe?
Imaš neki problem u komunikaciji?
Smrcak15

#623 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by Smrcak15 »

Captain Hindsight wrote: Znaš ali se praviš mutav. Zašto muslimani nisu iskoristili potencijal. Objasnili cijelom svijetu upravo to što smrčak piše. Evo, siguran sam da ima još toga što nauka nije otkrila a u Kuranu piše. Dajte nam to znanje. Ne moramo čekati naučnike i težak proces otkrivanja i dokazivanja. Možemo li sa tom naukom svima napraviti bolji život? Ima li lijek protiv raka? Ima li mašina koja ne zagađuje? Ima li sistem koji cijeni čovjeka a ne ponižava ga odsijecanjem glava?
Dajte nam to znanje.
dajemo vrlo rado
Možemo li sa tom naukom svima napraviti bolji život?
mozemo

Ima li lijek protiv raka?
ima, poslanik ga je otkrio, a to je curokutovo sjeme

Ima li sistem koji cijeni čovjeka a ne ponižava ga odsijecanjem glava?
stani malo, jeli to islam dozovljava ubijanje nevinih ljudi, niposto, nego se ubijaju ubice, dileri droge, silovatelji, vracari itd znaci najgore sorte ljudi koji pocine kriminalno djelo.
klavirdžija

#624 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

Post by klavirdžija »

Čovjek pita za konkretan primjer tog "naučnog znanja" zakukuljenog zarezima, pa ako prešaltaš ovo slovo ovdje a ono ondje itd. Dakle, nečega što ćafiri još ne otkriše nečim vama tako stranim, a što se inače naziva naučna metoda umjesto baljezganja.
Captain Hindsight

#625 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"

ABH017 wrote:
Captain Hindsight wrote: Zato što pratim vijesti. Zato što je ovdje riječ o muslimanima. I zato što je to još samo kod muslimana legalni način egzekucija.
Ma hajde?
De dokaži to, ako tako tvrdiš.
Jel odgovarao i jedan od onih izraelskih vojnika?
Američkih? Igdje iko?
Je li legalno bacanje kasetnih bombi po civilnim ciljevima u Siriji i Iraku? Hoće li neko možda odgovarati za to?
Da dokažem. Hahahaha. Moja vjera mi ne dozvoljavam da se spuštam na taj nivo. Tvoji vršnjaci vole vijesti više nego se hljeba najesti. Čudi me da nisi upratio jutrošnju vijest sa "izvora islama".

Već sam Ti rekao prije par dana šta mislim o abrahamskim bogovima. A ustvari o ljudima koji vjeruju u takve bedastoće. Židovi, kršćani, muslimani. Svi iz iste korpe ljubomore, ega sujete, nadmenosti, zabrana, kazni, zločina. Nemoj se čuditi da se ljudi koji vjeruju u takvog boga ponašaju upravo onako kako si ih gore opisao. Tako da, slažem se sa tobom. Samo dodaj muslimane u taj skup da slika bude potpuna. :mrgreen:
Post Reply