kako mi se trenutno čini najrentabilniji source za addone je Super repo....baš ima upakovane najbolje koji se vrte Genesis, Phoenix, Navix, SportDevil, UK Turk, Cro on demand, Mac on demand, Robocop itd. pa addone za titlove, za advanced settings itd.
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#601 Re: Kodi/XBMC Media centar
dok čekam android box igram se na windoesu sa kodijem....bote pa ovo je nepregledno beskonačno polje svega i svačega....nakon dva dana kopanja još ništa nisam ni gledao već samo probavam razne gluposti
kako mi se trenutno čini najrentabilniji source za addone je Super repo....baš ima upakovane najbolje koji se vrte Genesis, Phoenix, Navix, SportDevil, UK Turk, Cro on demand, Mac on demand, Robocop itd. pa addone za titlove, za advanced settings itd.
- karanana
#602 Re: Kodi/XBMC Media centar
i ja najvise vremena provedem gledajuci sta sve ima a ne gledajuci nista konkretno neko se divim listi svega i svacega a ni na cemu se ne zadrzim.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#603 Re: Kodi/XBMC Media centar
e moj karanana nikad mi odrast nečemo

Last edited by JoseMujica on 27/01/2016 12:08, edited 1 time in total.
- emirsarajevo
#604 Re: Kodi/XBMC Media centar
Odlicno, hvala za odgovor, odoh probati CEC...sabanss wrote:To i nije tako lako, bar nije lako sa ovim obicnim daljinskim sto dodju uz tv box.emirsarajevo wrote: Usput, da li je neko uspio setovati daljinski od playera da pali i gasi tv? Google ne zna
Medjutim, obrnuto ne bi trebalo da je problem. Daljinski od TV-a moze upravljati boxom u 95% slucajeva. Zaguglaj HDMI CEC i svoj model televizora.
Edit: Proradio CEC cim sam promijenio hdmi kablo
Last edited by emirsarajevo on 27/01/2016 12:31, edited 1 time in total.
-
taureg71
#605 Re: Kodi/XBMC Media centar
karanana wrote:i ja najvise vremena provedem gledajuci sta sve ima a ne gledajuci nista konkretno neko se divim listi svega i svacega a ni na cemu se ne zadrzim.
hahaha da nije NBA tekmi skoro isto i ja...a slika vala kako je hvaljena samo na 20% kanala je ok, ostalo sve mutno, jadno, pa bolji strimovi na haha sport...ali ok, za filmove i serije je ok , ako imate srecu da iz 3 puta pogledate seriju, a da se ne rusi sistem vise od toga
nadam se da je puno bolje na android boxovima, ja ovo probam samo na win 10 na PC/u
-
taureg71
#606 Re: Kodi/XBMC Media centar
dobro je, mislio sam da jedini ja "pljuvam", mada nije pljuvanje, samo vise ocekujemo od ponudjenog, fakatJoseMujica wrote:dok čekam android box igram se na windoesu sa kodijem....bote pa ovo je nepregledno beskonačno polje svega i svačega....nakon dva dana kopanja još ništa nisam ni gledao već samo probavam razne gluposti![]()
-
The BEN10
#607 Re: Kodi/XBMC Media centar
Iskreno, i sam se još uvijek dvoumim oko android boxa, jer ovo što imam na Kodiju na Win nije baš ništa posebno...taureg71 wrote:hahaha da nije NBA tekmi skoro isto i ja...a slika vala kako je hvaljena samo na 20% kanala je ok, ostalo sve mutno, jadno, pa bolji strimovi na haha sport...ali ok, za filmove i serije je ok , ako imate srecu da iz 3 puta pogledate seriju, a da se ne rusi sistem vise od toga
nadam se da je puno bolje na android boxovima, ja ovo probam samo na win 10 na PC/u
-
taureg71
#608 Re: Kodi/XBMC Media centar
Iskreno, i sam se još uvijek dvoumim oko android boxa, jer ovo što imam na Kodiju na Win nije baš ništa posebno...[/quote]
cuo sam da puno bolje to izgleda na android boxu, ali kupi nesto jako dobro, nema za 30 USD a da valja na duze staze///jos malo iscitaj ili vidi kod nekoga kako to sljaka
cuo sam da puno bolje to izgleda na android boxu, ali kupi nesto jako dobro, nema za 30 USD a da valja na duze staze///jos malo iscitaj ili vidi kod nekoga kako to sljaka
-
probook
#609 Re: Kodi/XBMC Media centar
Meni 99% sluzi za filmove i radi odlicno MXIII - G! Instalirao plugine za filmove (neokino, genesis, itd. ne mogu se sada sjetiti) i plugin za titlove i uvijek gledam minimum 720p kvalitet, a skoro uvijek 1080p i niti ima trzanja, zamrzavanja itd. Kod mene odlicno radi.The BEN10 wrote:Iskreno, i sam se još uvijek dvoumim oko android boxa, jer ovo što imam na Kodiju na Win nije baš ništa posebno...taureg71 wrote:hahaha da nije NBA tekmi skoro isto i ja...a slika vala kako je hvaljena samo na 20% kanala je ok, ostalo sve mutno, jadno, pa bolji strimovi na haha sport...ali ok, za filmove i serije je ok , ako imate srecu da iz 3 puta pogledate seriju, a da se ne rusi sistem vise od toga
- dječak sa šibicama
#610 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja koristim Kodi i na racunaru i na tv boxu, moram reci da je na tv boxu puno kvalitetniji Kodi.
Zato i kako, ne znam, ali na racunaru sam iks puta ugasio Kodi jer zapinje, stuca, iznervira me i odem na filmovitu ili nesto slicno, pregledam film.
Na tv-u odnosno na boxu, mozda da se srusio jednom/dva puta Kodi, tokom reprodukcije filma ili serije. Zastopati zna, ali samo kad radi upload addona, i to ne tako cesto.
Zato i kako, ne znam, ali na racunaru sam iks puta ugasio Kodi jer zapinje, stuca, iznervira me i odem na filmovitu ili nesto slicno, pregledam film.
Na tv-u odnosno na boxu, mozda da se srusio jednom/dva puta Kodi, tokom reprodukcije filma ili serije. Zastopati zna, ali samo kad radi upload addona, i to ne tako cesto.
-
Pirija
#611 Re: Kodi/XBMC Media centar
mozda je do vas kod mene vec 5-6 godina radi na widows 7 ko flak
nikad nikakvih problema
a racunar je 1.0 dual core AMD neo sa integrisanom grafickom...
nikad nikakvih problema
a racunar je 1.0 dual core AMD neo sa integrisanom grafickom...
- emirsarajevo
#612 Re: Kodi/XBMC Media centar
Slazem se, juce sam dobio ovaj box sa ebayadječak sa šibicama wrote:Ja koristim Kodi i na racunaru i na tv boxu, moram reci da je na tv boxu puno kvalitetniji Kodi.
http://www.ebay.com/itm/221915827583?_t ... :MEBIDX:IT
i mogu reci da sam zadovoljan. Zna zastopati kod uploada addona, ali radi svoj posao.
Sada jos testiram, instaliram i deinstaliram
Jos trebam probati kako rade igrice sa google playa...
- emirsarajevo
#613 Re: Kodi/XBMC Media centar
Dosao je instaliran neki brasilian repo koji ne znam da skinuti jer nema disable ili uninstal, samo update koji ne radi...
Last edited by emirsarajevo on 27/01/2016 21:00, edited 1 time in total.
- bato99
-
batara
#615 Re: Kodi/XBMC Media centar
Konto sam i ja isti da narucim, de mi reci kakva je jacina Wifi-a na njemu..i kad gledas filmove preko Kodija da li stopa na HD-u..emirsarajevo wrote:Slazem se, juce sam dobio ovaj box sa ebayadječak sa šibicama wrote:Ja koristim Kodi i na racunaru i na tv boxu, moram reci da je na tv boxu puno kvalitetniji Kodi.
i mogu reci da sam zadovoljan. Zna zastopati kod uploada addona, ali radi svoj posao.
Sada jos testiram, instaliram i deinstaliram![]()
- emirsarajevo
#616 Re: Kodi/XBMC Media centar
Obzirom na mi je router odmah do playera, povezao sam ga lan kablom i nisam ni pokusao testirati wireless. Sa full hd filmovima nema baš nikakvih problema, potpuno je fluidan svaki do sada pušteni film (predinstaliran Kodi isengard ver.15.2).batara wrote:Konto sam i ja isti da narucim, de mi reci kakva je jacina Wifi-a na njemu..i kad gledas filmove preko Kodija da li stopa na HD-u..emirsarajevo wrote:Slazem se, juce sam dobio ovaj box sa ebayadječak sa šibicama wrote:Ja koristim Kodi i na racunaru i na tv boxu, moram reci da je na tv boxu puno kvalitetniji Kodi.
Sada jos testiram, instaliram i deinstaliram![]()
Napisao sam u predhodnom postu da zna zaštopati kod instalacije addona iz zip fajla, dok ručni unos adrese addona ide bez problema.
Problem (koji u stvari i nije neki veliki problem) je pogrešno lociranje samog uređaja u androidu:
http://mbox.co.za/forum/viewtopic.php?f=23&t=351
i rješava se novim romom, ali mi ne smeta i neću ništa dirati jer sve ostalo radi. Npr. sa google playa ne možeš instalirati facebook ili speedtest ali može tako što skinem .apk na sd karticu i instaliram ručno.
Za 50 KM trenutno nema boljeg uređaja, a vjeruj da sam imao dosta media playera koji su na kraju završili na olx.ba
Mislio sa naručiti i ovaj player od 2GB rama za 60-tak USD, ali nemam potrebe za sada...
- Tsubasa
#617 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jel samo zastopa tj moras malo duze cekati ili upaliti pa ugasit uredjaj?emirsarajevo wrote:Napisao sam u predhodnom postu da zna zaštopati kod instalacije addona iz zip fajla, dok ručni unos adrese addona ide bez problema.
ps. I zar nije 60ak km?
- Tsubasa
#618 Re: Kodi/XBMC Media centar
ps2. Jel ovo isti box? Vidim jeftiniji je, tako da bi ipak bio 50ak km. http://www.ebay.com/itm/MXQ-S805-Smart- ... SwKtlWmLprTsubasa wrote:Jel samo zastopa tj moras malo duze cekati ili upaliti pa ugasit uredjaj?emirsarajevo wrote:Napisao sam u predhodnom postu da zna zaštopati kod instalacije addona iz zip fajla, dok ručni unos adrese addona ide bez problema.
ps. I zar nije 60ak km?
- emirsarajevo
#619 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ugasim i upalim, od cekanja nema nista. To je taj box.Tsubasa wrote:ps2. Jel ovo isti box? Vidim jeftiniji je, tako da bi ipak bio 50ak km. http://www.ebay.com/itm/MXQ-S805-Smart- ... SwKtlWmLprTsubasa wrote:Jel samo zastopa tj moras malo duze cekati ili upaliti pa ugasit uredjaj?emirsarajevo wrote:Napisao sam u predhodnom postu da zna zaštopati kod instalacije addona iz zip fajla, dok ručni unos adrese addona ide bez problema.
ps. I zar nije 60ak km?
- Tsubasa
#620 Re: Kodi/XBMC Media centar
Imal mu lijeka? Kako instalirati iz zip file-a?emirsarajevo wrote:Ugasim i upalim, od cekanja nema nista. To je taj box.
- emirsarajevo
#621 Re: Kodi/XBMC Media centar
Zip se uvijek instalira i onda zastopa. Poslije restarta ides sasvim normalno na instal repo.Tsubasa wrote:Imal mu lijeka? Kako instalirati iz zip file-a?emirsarajevo wrote:Ugasim i upalim, od cekanja nema nista. To je taj box.
- joyjoy
#622 Re: Kodi/XBMC Media centar
Da li neko može potvrditi razliku u Android Box TV sa 1GB vs 2GB RAMa ? Da li ima razlike u performansama , isti čip i sve ostalo samo količina RAMa , reprodukcija videa,kodi etc etc !! ? Ne mislim gejmati ,gledam što jeftinije da prođem... e sad ako je TV box sa 2GB rama bolji volio bi se malo protegnuti!
- emirsarajevo
#623 Re: Kodi/XBMC Media centar
Mislim da nema potrebe placati player sa 2Gb 50% skuplje. Ali ako se hoces protegnuti, trazi player prema ovom linku:joyjoy wrote:Da li neko može potvrditi razliku u Android Box TV sa 1GB vs 2GB RAMa ? Da li ima razlike u performansama , isti čip i sve ostalo samo količina RAMa , reprodukcija videa,kodi etc etc !! ? Ne mislim gejmati ,gledam što jeftinije da prođem... e sad ako je TV box sa 2GB rama bolji volio bi se malo protegnuti!
http://www.cnx-software.com/2014/04/25/ ... -and-s812/
-
sabanss
#624 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kodi ima postavke koji se odnose na kesiranje i dio kesiranja ide u RAM. Ukoliko imas stabilnu internet konekciju i stabilne servere sa kojih gledas nema razlike izmedju 1 i 2 GB. Problem je sto smo u BiH pa to jos uvijek nemamo. Ukoliko ces sadrzaje prvo lokalno skidati pa gledati sasvim ti je svejedno.
Inace razlika za MX III G koji sam spominjao izmedju ove dvije verzije je 7 - 8 dolara tako da nije vrijedno ni pricati da li treba uzeti 2 GB ili ne.
Inace razlika za MX III G koji sam spominjao izmedju ove dvije verzije je 7 - 8 dolara tako da nije vrijedno ni pricati da li treba uzeti 2 GB ili ne.
- Tsubasa
#625 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ok. Imas pmemirsarajevo wrote:Ugasim i upalim, od cekanja nema nista. To je taj box.