Ostaviti brak radi druge osobe?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
SaraFina

#601 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

S4mpion wrote:
SaraFina wrote:@šampinjone, :D

Pa meni su fetiš ovi kliksinih godina bili. Ali sad nemam ništa protiv ni vršnjaka, kako su sazreli.
Muškarac sa 26-34 idealan tip.

Ako je slobodan!

@Pakice, bacimo ih lavovima nega se goste.
To je zakon prirode ionako! :D
Znači 10+ godina razlike si preferirala?

Kad muškarci preferiraju 10+ onda oni "traže kćerke svojih vršnjakinja?"

Veliki broj djevojaka u svojim dvadesetim ne žele svoje vršnjake, već starije tipove, ali im je problem svariti zašto muškarci u svojim tridesetim više ne žele svoje vršnjakinje, već mlađe djevojke.

Dvostruki aršini. :mrgreen:

Nije tačno .. Muškarci do nekih 25 su u odnosu na vršnjakinje nezreli i normalno je da djevojka trazi društvo par godina starijeg mladića.
Sad sam u tim godinama da se razlika u zrelosti sa mojim vrśnjacima izgubila.
I to je jednostavno zivotni proces.
Nisam ja trazila striktno deset godina starije. Gdje vidiš to?
SaraFina

#602 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

prog321 wrote:Kad primjetim svoje vrsnjakinje iz srednje skole, ja predjem ulicu i pretvaram se da ih ne vidim.
Te bore, te kilaza, te ogromni puder da to sve sakrije. :-D

A kad ih primijetiš sa kcerkama? Pridješ?

Onda Mama kaze ovo je " čika Prog " mamin školski kolega :D

A djevojka? Jaooo čika Prog ako ste u gradu mozete me upoznati sa sinom ili kćerkom!
Sunny-7

#603 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Sunny-7 »

sadie_forever wrote:
Sunny-7 wrote:
SaraFina wrote:@šampinjone, :D

Pa meni su fetiš ovi kliksinih godina bili. Ali sad nemam ništa protiv ni vršnjaka, kako su sazreli.
Muškarac sa 26-34 idealan tip.

Ako je slobodan!
@Pakice, bacimo ih lavovima nega se goste.
To je zakon prirode ionako! :D
Evo ti lajk za ovu boldiranu... Malo je djevojaka tvoje dobi kojima nesto znaci status ozenjen, zarucen. :thumbup:
Ejj,pa gdje zivis? koja to cura trci za ozenjenim
Jbg, dozivjela a i naslusala se tih prica... Ima tih djevojcica sto si zadaju cilj...i ostvare ga... ljubav je to :D
pakica_

#604 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by pakica_ »

meni apsolutno nije problem da musko od 40 hoce zensko od 30...
pogotovo kad mi nesto serendamo kako mi sa 30 hocemo muskarca od 35-40..
Đe onda problem? oni hoce mladje, mi starije.. :D
malo mi je bljak kad onaj od 45 hoce onu od 18, ali i ona je punoljetna, sve legalno, ako je to njen izbor dedera brate..
da l' zbog para, da l' zbog father figure, da l' zbog neceg treceg, sve dok je obostrani pristanak u pitanju.... :thumbup:
S4mpion

#605 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by S4mpion »

sadie_forever wrote:
S4mpion wrote: Znači 10+ godina razlike si preferirala?

Veliki broj djevojaka u svojim dvadesetim ne žele svoje vršnjake, već starije tipove, ali im je problem svariti zašto muškarci u svojim tridesetim više ne žele svoje vršnjakinje, već mlađe djevojke.

Kad sam bila 18,idealan je bio tip s 28,danas sam 26 i idealan je do 30

tako vecinom ide,znaci sto stariji-manja razlika u godinama se preferira
U svojim dvadesetim ti nisi željela svoje vršnjake, sasvim je fer da muškarac u svojim tridesetim ne želi svoje vršnjakinje. Prirodna ravnoteža. :mrgreen:
prog321

#606 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by prog321 »

Naravno da pridjem ako je kcerka u blizini.
Odmah se stvorio razlog da budem ljubazan. :-D
sadie_forever

#607 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by sadie_forever »

Sunny-7 wrote: Jbg, dozivjela a i naslusala se tih prica... Ima tih djevojcica sto si zadaju cilj...i ostvare ga... ljubav je to :D
tu vise zamisljam balavice do max 23 godine,koja ozbiljna bi se dopustila to :skoljka:
sadie_forever

#608 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by sadie_forever »

S4mpion wrote:
sadie_forever wrote:

Kad sam bila 18,idealan je bio tip s 28,danas sam 26 i idealan je do 30

tako vecinom ide,znaci sto stariji-manja razlika u godinama se preferira
U svojim dvadesetim ti nisi željela svoje vršnjake, sasvim je fer da muškarac u svojim tridesetim ne želi svoje vršnjakinje. Prirodna ravnoteža. :mrgreen:
Samo u svojim jako ranim 20im,sad kad sam u srednjim 20im zelim muskarce vrsnjake :D
SaraFina

#609 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

prog321 wrote:Naravno da pridjem ako je kcerka u blizini.
Odmah se stvorio razlog da budem ljubazan. :-D

Čika Proggggg :D
S4mpion

#610 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by S4mpion »

SaraFina wrote:

Nije tačno .. Muškarci do nekih 25 su u odnosu na vršnjakinje nezreli i normalno je da djevojka trazi društvo par godina starijeg mladića.
Već spomenuh prirodnu ravnotežu. :mrgreen: Vršnjaci su ti do 25 bili nezreli. Sasvim je OK da ti njima u 35-oj budeš "prezrela" i da traže nešto mlađe. :pusi:
Matzan

#611 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Matzan »

Muškarci, ne budite naivni, ne nasjedajte na šuplju!
Žena mora biti minimalno 7 do 20-ak godina mlađa, inače ćete u vrhuncu svoje potentnosti imati babu u klimaxu,
neitanteresovanu za sex, koja se stalno znoji i kojoj više ne treba grudnjak jer može sise u gaće utrpati.
Ove što su najglasnije protiv malo veće razlike u godinama itekako bi lako progutale istu ako je u pitanju tip koji
ima par miliončića i više na accountu.

Žene se mogu zaljubiti u pubertetu i sve do nekih tnejdžerskih godina, tad hormoni rade svoje pa se javljaju i emocije,
ali čim preguraju 20-u odmah postaju hladne i proračunate.

Ne dajte svoju muškost i Bogomdanu ulogu vođe i lidera u porodici.
U ženskoj je prirodi da jedno misli, drugo priča, a treće radi. Tako i oni što se zanose da su "moderni", koji nemaju
ništa protiv da žena preuzme glavnu ulogu u kući, metroseksualci i sl. izrodi muškog roda prije ili kasnije će biti
naguženi od te iste žene koja je ohrabrivala takvo ponašanje i prosipala šuplju o ravnopravnosti, jer nijedna ne želi,
neće i ne može da trpi pizduna pored sebe.

Pretpostavljam da se dio mlađih forumaša možda neće složiti sa mnom, ali nadoći će i oni u vožnji.
S4mpion

#612 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by S4mpion »

sadie_forever wrote:
S4mpion wrote: U svojim dvadesetim ti nisi željela svoje vršnjake, sasvim je fer da muškarac u svojim tridesetim ne želi svoje vršnjakinje. Prirodna ravnoteža. :mrgreen:
Samo u svojim jako ranim 20im,sad kad sam u srednjim 20im zelim muskarce vrsnjake :D
Ne gubi vrijeme, pojest će ih godine. :mrgreen:
S4mpion

#613 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by S4mpion »

Uvijek mi je bila fascinantna ustaljena ženska zabluda da su njihovi vršnjaci nezreli u poređenju s njima. :mrgreen:
hanamontanaa

#614 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by hanamontanaa »

Puno je razloga zašto žene, cure,vole starije muškarce,sigurno je i ovdje bila debata o tom... Uglavnom, zrelost, samopouzdanje,iskustvo, pa i materijalna sigurnost :zoka: Ja ne bih mogla izdvojiti niti jednu od ovih karakteristika posebno, (možda samopouzdanje), ali znam da me oduvijek privlače stariji. Sa godinama se ta razlika smanjuje, ovo sto @sara kaže, kako sazrijevaju, ali nikad ispod 5 god.prvog bi vjerovatno proglasili pedofilom, a i sad čikice u igri(vitalan :mrgreen: ).
Ono što ne kontam sta curu (slučaj soraja27) koja je mlada privuče na još mlađem muškarcu, tačnije balavcu. Ja na primjer,znam curu,sad je u ranim 30-tim,koja je uvijek bila s isključivo mlađim tipovima,ona 19,on 17, ona 25, on jedva punoljetan itd.kad sam je pitala,kaže "nemam pojma, otkaceniji su :-) meni glup razlog ali njoj odgovara...
Ima li iskusnih kugerica da pojasne ovaj fenomen,jos bolje lovina :mrgreen: ?
SaraFina

#615 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

S4mpion wrote:
SaraFina wrote:

Već spomenuh prirodnu ravnotežu. :mrgreen: Vršnjaci su ti do 25 bili nezreli. Sasvim je OK da ti njima u 35-oj budeš "prezrela" i da traže nešto mlađe. :pusi:
Ja mislim da muškarci koji traze ne formirane zenske ličnosti u tim nekim srednjim tridesetim imaju problem više sa egom ..

Nego što im je vršnjakinja prezrela kako ti kazeš ..

Od vajkada muško sebe vidi u vezi kao dominantnu osobu, kao vodju znači.
Zeni od 35 godina teško da će moći prodati te folove, jer ona će odmah detektirati da njegova zelja za dominacijom je ustvari strah.
Strah od toga da sa tom zenom nikad neće uspjeti ispoljiti svoju zelju za dominacijom kao sa mladjom djevojkom.

I to je ključ tog odnosa. Strah! Muški!
SaraFina

#616 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

S4mpion wrote:Uvijek mi je bila fascinantna ustaljena ženska zabluda da su njihovi vršnjaci nezreli u poređenju s njima. :mrgreen:

Sa 21 i 22 godine, muškarci mojih godina i mladji mi jesu bili nezreli.
Mozda se i djevojke u tim godinama ufuraju, da su odraslije i samouvjerenije nego što ustvari jesu, pa je i to razlog.
Obična furka.

Medjutim sada muškarac mojih godina mi je sasvim ok i emotivno i psihički.
Dakle pozeljan kao partner.

Ne bi ga izbacila iz kombinacije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#617 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:
@Bato, moji argumenti stoje. Lova odredjuje stepen ocuvanosti zene.
Ako joj ti mozeš priuštiti ili ona sebi u braku kozmetiku i tretmane koji uz to idu, fitnes i ostalo, sigurno nećeš uveče kad dodješ s posla naći domaćicu u masnoj kućnoj haljini sa viskom kg.
Ima tu i genetike.

Djaba Donateli Versace sva lova i cinjenica da nikad nije ribala govna iz solje, kad je monstrum (a i prije operacija je bila poprilicno gadna).

Nego moje zapazanje se odnosilo na tvoj nacin argumentacije.

Svoje iskustvo uzimas kao jedini relevantan arsin. "Ja vidjela puno vise dobrodrzecih zene, dakle zene se bolje drze od muskaraca". O tome se radi.
S4mpion

#618 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by S4mpion »

SaraFina wrote:
S4mpion wrote:
Ja mislim da muškarci koji traze ne formirane zenske ličnosti u tim nekim srednjim tridesetim imaju problem više sa egom ..

Nego što im je vršnjakinja prezrela kako ti kazeš ..

Od vajkada muško sebe vidi u vezi kao dominantnu osobu, kao vodju znači.
Zeni od 35 godina teško da će moći prodati te folove, jer ona će odmah detektirati da njegova zelja za dominacijom je ustvari strah.
Strah od toga da sa tom zenom nikad neće uspjeti ispoljiti svoju zelju za dominacijom kao sa mladjom djevojkom.

I to je ključ tog odnosa. Strah! Muški!
Možeš ti mislit šta god želiš, ne znači da si u pravu. :mrgreen:

Za muškarca, žena od 25 ima bolje izglede za uspješno osnivanje porodice nego žena od 35. Godine im ne idu na ruku. To je činjenica. I to je igra koju žene kreiraju. Želite starije muškarce? Držite se svog stava i u tridesetim. :pusi:
S4mpion

#619 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by S4mpion »

SaraFina wrote:
S4mpion wrote:Uvijek mi je bila fascinantna ustaljena ženska zabluda da su njihovi vršnjaci nezreli u poređenju s njima. :mrgreen:

Mozda se i djevojke u tim godinama ufuraju, da su odraslije i samouvjerenije nego što ustvari jesu, pa je i to razlog.
Obična furka.

Sada, taj muškarac je naučen da su vršnjakinje zabranjeno voće, a njegov izbor je veći nego nekad. Mora i on nekog, zbog godina, izbacit iz kombinacije. :mrgreen:
SaraFina

#620 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:
@Bato, moji argumenti stoje. Lova odredjuje stepen ocuvanosti zene.
Ako joj ti mozeš priuštiti ili ona sebi u braku kozmetiku i tretmane koji uz to idu, fitnes i ostalo, sigurno nećeš uveče kad dodješ s posla naći domaćicu u masnoj kućnoj haljini sa viskom kg.
Ima tu i genetike.

Djaba Donateli Versace sva lova i cinjenica da nikad nije ribala govna iz solje, kad je monstrum (a i prije operacija je bila poprilicno gadna).

Nego moje zapazanje se odnosilo na tvoj nacin argumentacije.

Svoje iskustvo uzimas kao jedini relevantan arsin. "Ja vidjela puno vise dobrodrzecih zene, dakle zene se bolje drze od muskaraca". O tome se radi.

Ne govorim sad o ovisnicima o esteskoj hirurgiji. Ni poznatim ni ne poznatim.
Samo ti hoću reći da argumenti pojedinaca ovdje ne stoje. Nije se apsolutno odnosilo na tvoj upis a ni moja iskustva iz blize i dalje okoline.
Onoliko koliko osoba ulozi u sebe kad je prehrana, fizicke aktivnosti i stil zivota općenito u pitanju od mladosti pa do zrelih godina, toliko joj se i vrati bez obzira na spol.
Zato ove zezancije koje Prog prosipa o svojim vršnjakinjama treba gledati isključivo kao " lozionu" a ne ozbiljne argumente.
Last edited by SaraFina on 21/04/2015 12:58, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#621 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by _BataZiv_0809 »

Ima jedna izreka, mozda je bolje reci zapazanje, koju cesto citiram, a kaze: "Na zeni je privlacna mladost, a na muskarcu iskustvo".

I onda kad malo bolje porazmislimo o tome, dodjemo do interesantnih zakljucaka. Po odredjenim istrazivanjima, smatra se da prosjecan muskarac adolescentske dobi za svojom vrsnjakinjom kasni cca 4 godine. Sto znaci da muskarci kasnije sazrijevaju i u velikom su pocetnom zaostatku za njeznijim spolom, koji se kako vrijeme protice, polako smanjuje.

Cinjenica je da zene imaju odredjen bioloski sat i da kako vrijeme prolazi, opada im sposobnost reprodukcije. Zbog toga evolutivno uslovljeno, "na zenama je privlacna mladost".

Muskarci sporije sazrijevaju, ali tokom vremena ih iskustvo uci kako akumulisati sredstva i zbrinuti porodicu, sto ih, ponovo evolutivno uslovljeno, cini privlacnijim, dakle "iskustvo".

Nekad je to bio ulovljen vepar na ledjima, sad su stabilna egzistencija i dobra finansijska potkozenost.

Dakle to su jednostavno uloge koje nam je dodijelila priroda i evolucija, pa je poprilicno besmisleno lamentirati nad cinjenicom da su zene seksualno nadmocnije nad muskarcima, kao i da su muskarci nadmocniji u poslovnom svijetu.
sumirprimus

#622 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by sumirprimus »

Matzan wrote:Muškarci, ne budite naivni, ne nasjedajte na šuplju!
Žena mora biti minimalno 7 do 20-ak godina mlađa, inače ćete u vrhuncu svoje potentnosti imati babu u klimaxu,
neitanteresovanu za sex, koja se stalno znoji i kojoj više ne treba grudnjak jer može sise u gaće utrpati.
Ove što su najglasnije protiv malo veće razlike u godinama itekako bi lako progutale istu ako je u pitanju tip koji
ima par miliončića i više na accountu.

Žene se mogu zaljubiti u pubertetu i sve do nekih tnejdžerskih godina, tad hormoni rade svoje pa se javljaju i emocije,
ali čim preguraju 20-u odmah postaju hladne i proračunate.

Ne dajte svoju muškost i Bogomdanu ulogu vođe i lidera u porodici.
U ženskoj je prirodi da jedno misli, drugo priča, a treće radi. Tako i oni što se zanose da su "moderni", koji nemaju
ništa protiv da žena preuzme glavnu ulogu u kući, metroseksualci i sl. izrodi muškog roda prije ili kasnije će biti
naguženi od te iste žene koja je ohrabrivala takvo ponašanje i prosipala šuplju o ravnopravnosti, jer nijedna ne želi,
neće i ne može da trpi pizduna pored sebe.

Pretpostavljam da se dio mlađih forumaša možda neće složiti sa mnom, ali nadoći će i oni u vožnji.
to matzane,mazan heroj ne zlocinac! :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#623 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:
Samo ti hoću reći da argumenti pojedinaca ovdje ne stoje. Nije se apsolutno odnosilo na tvoj upis a ni moja iskustva iz blize i dalje okoline.
Onoliko koliko osoba ulozi u sebe kad je prehrana, fizicke aktivnosti i stil zivota općenito u pitanju od mladosti pa do zrelih godina, toliko joj se i vrati bez obzira na spol.
Zato ove zezancije koje Prog prosipa o svojim vršnjakinjama treba gledati isključivo kao " lozionu" a ne ozbiljne argumente.
Donatela je primjer gdje tvoj argument ne stoji. Spićkala je u svoj izgled godišnji budžet prosječne afričke drzžave, pa je opet gadna. I to prije estetkih operacija.

A i inace argument "koliko ulozis, toliko ti se vrati" stoji samo u laboratorijskim uslovima. Stvarni zivot je najcesce nesto drugo.
SaraFina

#624 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

S4mpion wrote:
SaraFina wrote:

Obična furka.

Sada, taj muškarac je naučen da su vršnjakinje zabranjeno voće, a njegov izbor je veći nego nekad. Mora i on nekog, zbog godina, izbacit iz kombinacije. :mrgreen:

Meni je ovo pomalo ograničeno :)

Još me vršnjaci ne izbacuju iz kombinacija, pa mozda zato? :D
Ja inače volim specifičnije vrste muškog roda, pa i ovi zreli mojih godina nemaju problema a niti kompleksa što nisu u djiru sa maloljetnicama.
Imponuje im partnerski odnos, zatim psihološki moment i na kraju psihička zrelost i ravnopravnost. Jesi čuo za takve ikad? :D

Uglavnom, ti sve argumente temeljiš na pogresnim stavkama. Zena ima ograničen vremenski period za reprodukciju, a muškarci kao nemaju? Mislim da bi se medicinskim fenomenima na tom polju trebao pozabaviti malo više :D
SaraFina

#625 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:
Donatela je primjer gdje tvoj argument ne stoji. Spićkala je u svoj izgled godišnji budžet prosječne afričke drzžave, pa je opet gadna. I to prije estetkih operacija.

A i inace argument "koliko ulozis, toliko ti se vrati" stoji samo u laboratorijskim uslovima. Stvarni zivot je najcesce nesto drugo.

A ovaj nije spičkao?

Mickey Rourke (* 16. September 1952 )

Kako ti on izgleda? Mozeš ga prepoznati? Moja Mama ga vidjela u trećerazrednom nekom filmu i morala sam googlati da joj dokazem da je frajer njene mladosti ruševina :D
A za razliku od Donatele bio je faca nekad.
Donatela nije imala toliko što ni upropastiti. Garib prije, Garib poslje :D

Zato ti govorim ostavi po strani ovisnika o esteskoj hirurgiji, jer jednostavno to nije mjerodavan argument.

A mišljenja sam da umjerenost u zivotu i mladosti itekako daje bonus kad je izgled u pitanju u zrelijim godinama.
Post Reply