Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
agnostic_front

#601 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by agnostic_front »

hrasno38 wrote:
Ja ne bi dao Ogija za desetoricu takvih mercedes i BMW efendija. Meni se Alija popisao na glavu i borbu 95 u Dejtonu i tu je prica zavrsena. Ogi i njegov brat niti su koga ubili i igraju srcem za ovu zemlju i sve dok je tako zaboli me sta misle simpatizeri efendija iz druge drzave.
Dosadni ste ba više s tim popišao se neko na borbu, a '95. svi govorili, potpisuj Alija, makar k'o avlija. Sad svi Rambo, do Tokija bi došli, samo Alija potpisa.
skuterumoj

#602 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by skuterumoj »

Logovan wrote:="skuterumoj"]
Ja zadovoljan,pobjeda, kao i mnogi drugi. Ali se u potpunosti slazem sa tobom u vezi Belgije. Noc i dan.
Zadovoljan sam i ja, samo daj da se pobjeđuje nebitno kako i da se ode na EP.
Apsolutno. Uistinu se nadam da ce oni koji trebaju da podignu formu, bilo to novi klub(bijeg sa klupe) ili nametnuti se radom da se udje
u prvih 11 u timu u kojem si.

Sira je to tema sada da ne idem u off topic..kao npr dovodjenje nekih koji i ako zaista mogu poboljsati reprezentaciju i njenu igru itd..
Nekom/nekima se zahvaliti..

Pobjeda :thumbup:
Logovan

#603 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by Logovan »

Džeko me je sa onom greškom prije gola Izraelaca podsjetio na Vranješa. :lol: :D
Idemedosumom

#604 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by Idemedosumom »

Crni pape, od koga ti izgubi 3:0...

Svejedno, u ovoj se utakmici vidjelo da nam igrači nisu 100% uigrani, da nisu svi fizički fit jer griju klupe u klubovima, a ipak smo izdominirali israel, moglo je i gore po njih bit.

Da li je ko uživo pratio Wels i Belgiju? Osim ako je Wels nafakaški došao do pobjede (u što sumnjam), onda je ta utakmica pokazala koliko je Belgija u biti navikana ekipa. Ako se forma momaka popravi, ako to Meša još bolje uigra, siguran sam da i njih možemo dobit.
Artest

#605 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by Artest »

Kakva sreca pa je Mujdza uhvatio koju utakmicu pred kraj BL i dosao spreman. Da je igrala hajdukova pometina, sijevalo bi na sve strane. Ovako, imas neki mir kad je Mujdza tu (i kad je fit); blokirao je onu njihovu opasnu akciju oko 50. minute, i odigrao takticki maksimalno odgovorno. Jeste da ga jednom nije bilo kad je Izraelac lose sutirao, ali mi nije jasna Besiceva reakcija u tom trenutku, trckara kroz sredinu kao nesvjestan, umjesto da trci pokrit rupu na drugoj stativi.
hillbill

#606 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hillbill »

agnostic_front wrote:
hrasno38 wrote:
Ja ne bi dao Ogija za desetoricu takvih mercedes i BMW efendija. Meni se Alija popisao na glavu i borbu 95 u Dejtonu i tu je prica zavrsena. Ogi i njegov brat niti su koga ubili i igraju srcem za ovu zemlju i sve dok je tako zaboli me sta misle simpatizeri efendija iz druge drzave.
Dosadni ste ba više s tim popišao se neko na borbu, a '95. svi govorili, potpisuj Alija, makar k'o avlija. Sad svi Rambo, do Tokija bi došli, samo Alija potpisa.
ma ja........i sad vranjes kriv
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#607 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hrasno38 »

agnostic_front wrote:
hrasno38 wrote:
Daleko od toga da nismo prizeljkivali potpis u rovovima najiskrenije ali onda nek mi ne kenjaju ovi Zukorlicevi indijanci kako bi trebalo i sta bi trebalo. Svako ko zaq ovu drzavu igra srcem za mene je dobro dosao. Decko nije istetovirao ni Drazu ni Mladica ni Karadzica nego nesto stio je 100% legalno u BiH a to je entitet RS kojeg nisam potpisao ni ja ni Vranjes a zna se ko jeste i s obzirom da je donio mir u tom trenutku tako je kako je. Dakle svaka tetovaza F BiH, RS-a i BiH je 100% legalna sve dok ne bude neki novi DFejton.
Grean

#608 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by Grean »

hrasno38 wrote:
Daleko od toga da nismo prizeljkivali potpis u rovovima najiskrenije ali onda nek mi ne kenjaju ovi Zukorlicevi indijanci kako bi trebalo i sta bi trebalo. Svako ko zaq ovu drzavu igra srcem za mene je dobro dosao. Decko nije istetovirao ni Drazu ni Mladica ni Karadzica nego nesto stio je 100% legalno u BiH a to je entitet RS kojeg nisam potpisao ni ja ni Vranjes a zna se ko jeste i s obzirom da je donio mir u tom trenutku tako je kako je. Dakle svaka tetovaza F BiH, RS-a i BiH je 100% legalna sve dok ne bude neki novi DFejton.
Hajde ne pisi gluposti, nisi balavac. Banalizujes stvari i pricas nesto u sto ni sam ne vjerujes samo da bi kontrirao.

Dejton smo potpisali jer nije moglo dalje, znam dobro ko' i ti. Alija jeste bio nesposoban ali tvorac Dejtona je jedan od sinova Izraela, tvorac Dejtona, te Ogijeve tetovaze i imena koje taj dio BiH nosi....ako cemo mak na konac.
north

#609 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by north »

Posra nam se Wales u ćeif :evil: ....sada je 2 mjesto skoro pa nemoguće, ostaje borba za baraž a i to će biti jebeno :-) ....Slijedeće kolo Izrael-Andora :skoljka: , i ako popušimo u Belgiji a zapeće ko sivonje nakon zadnja dva kiksa, mi smo opet ne -4 :roll: ...Mora se iščupati bar bod u Belgiji, ali kako žalosna ti majka kad 95% ekipe ti ne igra u svojim klubovima...Wales i Cipar se moraju uzeti, jedan kiks tu i mi smo gotovi, Andoru ne računam...Sreća u nesreći je što je Izrael odron na gostovanjima jačim, a njima valja u Wales i Belgiju i tu će vjerovatno obje popušiti, nadam se :roll: ...Što se tiče tekme, ovo je sasvim ok i više nego što sam očekivao kad se zna kako malo a većinom nikako naši igrači igraju u svojim klubovima...Dobro je sve u svemu kako je moglo biti :bih:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#610 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by Chmoljo »

halo, ratnici, legionari, janjičari i generali - poštedite nas živi bili.
DoZeN

#611 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by DoZeN »

Ocekivana pobjeda BIH,kao sto sam rekao prije tekme,Izrael je slaba ekipa.Poraz u Izraelu je odraz tadasnjeg stanja u reprezentaciji sa Susicom
Last edited by DoZeN on 12/06/2015 23:52, edited 1 time in total.
trcicu trceci

#612 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by trcicu trceci »

ako pobijedimo belgiju, drugi smo :izet: nije to nemoguce
hrasno38

#613 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hrasno38 »

Kretenizam No 1

http://radiosarajevo.ba/novost/191625/t ... jaca-video

kad nemas protivnickih navijaca udri na svoje!!

Kretenizam No 2

http://radiosarajevo.ba/novost/191628/k ... aela-video

odlicno se sjecam da se nasoj himni nije zvizdalo u Izraelu

Kretenizam No3

http://radiosarajevo.ba/novost/191626/p ... kucao-foto

moras bit bas onako kvalitetan debil da napises ovako besmislenu poruku
DoZeN

#614 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by DoZeN »

trcicu trceci wrote:ako pobijedimo belgiju, drugi smo :izet: nije to nemoguce
Belgija mora dobiti BIH, bice vrlo vrlo tesko
Grean

#615 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by Grean »

Halo bolan sjasi vise, opra nas na ruke.

Bosnjaci ne vole i nisu nikad volili izrael. Tebi ako ne pase napisi im pismo podrske i predaj u ambasadu. Ognjenu plati novu tetovazu. Ne znam sta da ti covjek vise kaze da popustis sa moralnim pridikama.
Idemedosumom

#616 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by Idemedosumom »

al zato Belgija nije morala dobit Wels :D :roll:
It_is_a_Leclerc

#617 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by It_is_a_Leclerc »

north wrote:Posra nam se Wales u ćeif :evil: ....sada je 2 mjesto skoro pa nemoguće, ostaje borba za baraž a i to će biti jebeno :-) ....Slijedeće kolo Izrael-Andora :skoljka: , i ako popušimo u Belgiji a zapeće ko sivonje nakon zadnja dva kiksa, mi smo opet ne -4 :roll: ...Mora se iščupati bar bod u Belgiji, ali kako žalosna ti majka kad 95% ekipe ti ne igra u svojim klubovima...Wales i Cipar se moraju uzeti, jedan kiks tu i mi smo gotovi, Andoru ne računam...Sreća u nesreći je što je Izrael odron na gostovanjima jačim, a njima valja u Wales i Belgiju i tu će vjerovatno obje popušiti, nadam se :roll: ...Što se tiče tekme, ovo je sasvim ok i više nego što sam očekivao kad se zna kako malo a većinom nikako naši igrači igraju u svojim klubovima...Dobro je sve u svemu kako je moglo biti :bih:
Mi sa tri pobjede i jednim porazom do kraja imamo 17 bodova
Izrael sa dvije pobjede (Kipar i Andora), remijem protiv Velsa i porazom od Belgije ima 16 bodova

Što se tiče 2. mjesta, tu je priča više-manje završena.
trcicu trceci

#618 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by trcicu trceci »

mah, oni ce biti pod velikim pritiskom, ja mislim da je ovo dobar rezultat za nas-poraz belgije, sa3 pobjede smo u barazu, a sa 4 drugi :D da je belgija pobijedila to ne bi bilo tako
palermo

#619 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by palermo »

Meni se isto ne čini loš ovaj poraz Belgije.Mislim da su sada manje mogućnosti da oni u zadnjoj utakmici protiv Izraela nešto majmunišu. A nama je svakako igrati protiv Belgije.

Ukoliko bi podigli igru za nekih 30 % a mislim da možemo, onda nismo bez šansi u Belgiji,makar da neriješeno odigramo
shake69

#620 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by shake69 »

trcicu trceci wrote:mah, oni ce biti pod velikim pritiskom, ja mislim da je ovo dobar rezultat za nas-poraz belgije, sa3 pobjede smo u barazu, a sa 4 drugi :D da je belgija pobijedila to ne bi bilo tako
Kako ne bi? Belgija da je dobila mi preskačemo Vels s pobjedom protiv njih kuci! Sad piši propalo!
hrasno38

#621 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hrasno38 »

Grean wrote:Halo bolan sjasi vise, opra nas na ruke.

Bosnjaci ne vole i nisu nikad volili izrael. Tebi ako ne pase napisi im pismo podrske i predaj u ambasadu. Ognjenu plati novu tetovazu. Ne znam sta da ti covjek vise kaze da popustis sa moralnim pridikama.
Jok eto nego cu cutati na papanluk koji 20 i kusur godina jebe ovu zemlju iz dana u dan a sve pod nekim zavjesama i pokrivcima nacionalnih ponosa. Sve dok budete udarali po bilo kojem nasem igracu bez valjanog razloga ja cu vam odgovarati. Ne kazem ja da Ogi nije napravio budalastinu ali izuzetno cijenim to sto je skonto sta je napravio te je prepravio i to je isto tako nesto sto treba postovati.
LSD

#622 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by LSD »

trcicu trceci wrote:mah, oni ce biti pod velikim pritiskom, ja mislim da je ovo dobar rezultat za nas-poraz belgije, sa3 pobjede smo u barazu, a sa 4 drugi :D da je belgija pobijedila to ne bi bilo tako
ovaj vecerašnji poraz Belgije je dobar za nas - samo ako pobjedimo Belgiju u gostima (a to "samo" je veliko ko Trebević iz naše perspektive, jel), a zapravo prava prica je : da je sa ovom pobjedom Velsa - nama drugo mjesto nedostižno :!: ....naravno da od te pobjede u Belgiji nema ništa, da se ne lažemo...nama je 95% ekipe totalno van forme i utakmica usljed grijanja klupe, a ni Belgija više nije ona kad smo ih mlatnuli 4-1 gore....ko je gledao maloprije highlightse vidio je da je Belgija razvalila Vels, a li oni nafakaši zabiše gol i pronosaše ih vile ispred njihovog gola.....samo mi možemo sami sebe dovesti u situaciju da pravimo kalkulacije vec u 6 kolu i maštamo o pobjedi u gostima protiv najjace ekipe u grupi, a prije toga pušimo kite od Kipra na svom terenu.
Last edited by LSD on 13/06/2015 00:10, edited 3 times in total.
hrasno38

#623 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
north wrote:Posra nam se Wales u ćeif :evil: ....sada je 2 mjesto skoro pa nemoguće, ostaje borba za baraž a i to će biti jebeno :-) ....Slijedeće kolo Izrael-Andora :skoljka: , i ako popušimo u Belgiji a zapeće ko sivonje nakon zadnja dva kiksa, mi smo opet ne -4 :roll: ...Mora se iščupati bar bod u Belgiji, ali kako žalosna ti majka kad 95% ekipe ti ne igra u svojim klubovima...Wales i Cipar se moraju uzeti, jedan kiks tu i mi smo gotovi, Andoru ne računam...Sreća u nesreći je što je Izrael odron na gostovanjima jačim, a njima valja u Wales i Belgiju i tu će vjerovatno obje popušiti, nadam se :roll: ...Što se tiče tekme, ovo je sasvim ok i više nego što sam očekivao kad se zna kako malo a većinom nikako naši igrači igraju u svojim klubovima...Dobro je sve u svemu kako je moglo biti :bih:
Izrael sa dvije pobjede (Kipar i Andora), remijem protiv Velsa i porazom od Belgije ima 16 bodova

Sta je bolan nebio zavrseno???? Sto to mi ne mozemo dobiti Belgiju???? Isto tako ste pricali i pred Cirinu utakmicu sa Belgijom pa smo ih poderali ko novinu u sred Belgije. Mi teoretski mozemo biti i prvi i drugi jer kod tebe ocito svi dobijaju samo mi nesto nismo sigurni.
Better Man

#624 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by Better Man »

Kako je počelo dobro je završilo.
north

#625 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by north »

It_is_a_Leclerc wrote:

Tačno....I meni se čini da Izrael do kraja ne može preko 16 bodova, ali opet haj ga znaj :roll: ....Samo što je utakmica kvalifikacija za nas protiv Wales-a, nama je bod tu ravan porazu i opraštanju od EP, a Wales-u bod znači ovjeru plasmana, mada su oni već sada skoro pa sigurni...A Wales ispade jeben do pič..materine, 4 boda uzeli u dvomeču sa belgijancima, plus 0-3 u Izraelu :-) .....Znači, protiv Wales-a je biti ili ne biti, ne protiv Belgije iako je i to prevažno, jer bi nam bod tu valjao pravo... o 3 da ne pričamo, to bi već značio bingo i gotovo osiguran baraž, a i 2 mjesto bi se moglo napasti, mada ja u njega fakat ne vjerujem...Jebo nas je Safet sa Kiprom i Izraelom, malo je reći, to je nemoguće nadoknaditi do kraja u smislu da se direktno plasiraš na EP...
Locked