Pa sad, spanulis je druga vrsta pleja. Mislim da je sve do postavke ekipe. Mrzio sam igrati sa tipovima igraca kao spanulis. Dzaba poeni. Uzeo bih tea svaki dan pored spanulisa. O parkeru bi se dalo pricati vec mada je i on ostarioTomahawk11 wrote:Auf....ako mislis na ovo EP, onda je bar treci. A ako i izostavimo Parkera, onda je tu Spanoulis. Sigurno bolji od Tea. Nemoj mi samo price da Spanoulis nije play.llull wrote:Hehehe sad smo carevi, svadjamo se da protivnik potencijalni ima bolji tim...zg1911 wrote:je, sve stoji. zdrijeb je prva liga. u grupi niko sem grka i nas (kod vas npr 5 dobrih momcadi), krizamo se sa smijesnom grupom.
i meni je simon nas najbolji igrac. odnosno, kako ja to velim, bojan je najbolji ali kruno je najpouzdaniji. i opcenito najvise pruza za nacionalnu momcad.
anyway, slazem se sa svim sem sa onim da je igracki (na papiru) hrvatska 30% bolja. da ga ubijes srbija je bolja na pozicijama 1 i 5. ostalo je diskutabilno
Jbg na kecu je Teo najjaci u evropi to je najjasnije, ali sto se tice petice, Tomic i Zizic su daleko ispred Raduljice, Kuzmica i Milutinova.
Eurobasket 2015
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bodkin
#601 Re: Eurobasket 2015
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#602 Re: Eurobasket 2015
Razumijem ja sta hocete reci za Spanoulisa.
Mene Teo najvise nervira sto zna s vremena na vrijeme upasti u rupu. Inace odlican play.
Parker jeste ostario, ali je ko vino.
Mene Teo najvise nervira sto zna s vremena na vrijeme upasti u rupu. Inace odlican play.
Parker jeste ostario, ali je ko vino.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#603 Re: Eurobasket 2015
Nijemci imaju priliku poslati Spance kuci. Spanci su pokazali dosta slabosti, ali mislim da su ipak bolja ekipa od Nijemaca.
Kod domacina je dobar onaj mali iz Atlante, ali je najveci problem sto je Dirk u nikakvoj suterskoj formi. Vidi se da kilavi, ne moze tricu pogoditi ni pod razno, a i one suteve sa poludistance koje je prije zmireci pogadjao, cesto fuli. Bori se, ali vidi se da su godine pritisle.
U svakom slucaju, moglo bi biti gutavo.
Kod domacina je dobar onaj mali iz Atlante, ali je najveci problem sto je Dirk u nikakvoj suterskoj formi. Vidi se da kilavi, ne moze tricu pogoditi ni pod razno, a i one suteve sa poludistance koje je prije zmireci pogadjao, cesto fuli. Bori se, ali vidi se da su godine pritisle.
-
Bodkin
#604 Re: Eurobasket 2015
Schroeder nije dibar u glavi. Fizika mu je strasna. Kad pozeli probije odbranuTomahawk11 wrote:Nijemci imaju priliku poslati Spance kuci. Spanci su pokazali dosta slabosti, ali mislim da su ipak bolja ekipa od Nijemaca.
-
llull
#605 Re: Eurobasket 2015
Spanci kalikulisu, nemoguce je da su toliko losi ...nekako mi ne ide da se takav tim toliko urusi.
-
radostan dan
#606 Re: Eurobasket 2015
bože sačuvaj, čitam Vas obojicu..llull wrote:Hehehe sad smo carevi, svadjamo se da protivnik potencijalni ima bolji tim...zg1911 wrote:je, sve stoji. zdrijeb je prva liga. u grupi niko sem grka i nas (kod vas npr 5 dobrih momcadi), krizamo se sa smijesnom grupom.
i meni je simon nas najbolji igrac. odnosno, kako ja to velim, bojan je najbolji ali kruno je najpouzdaniji. i opcenito najvise pruza za nacionalnu momcad.
anyway, slazem se sa svim sem sa onim da je igracki (na papiru) hrvatska 30% bolja. da ga ubijes srbija je bolja na pozicijama 1 i 5. ostalo je diskutabilno
mislim da pišem u ime većine.
... prijavio sam vas čmolji.
-
llull
#607 Re: Eurobasket 2015
Ako Srbija dobije ovo onda su stvarno najdominantnija ekipa u ovom momentu u evropi... Samo nisu bezazleni ovi italijanski revolverasi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#608 Re: Eurobasket 2015
Zakljucujes nakon par utakmica u grupnoj fazi. Nepobitno je da Srbija ima materijal za sampiona. Samo, pitaju se nesto Francuzi i Grci, a ko zna, i Spanci, pa i Talijani ako iskoriste potencijal koji imaju.llull wrote:Ako Srbija dobije ovo onda su stvarno najdominantnija ekipa u ovom momentu u evropi... Samo nisu bezazleni ovi italijanski revolverasi.
Srbija ko Srbija ima samo srebro iz Poljske.
Svaka cast na pobjedi nad Spanijom. Turska, Njemacka i Island ipak nisu konkurenti za vrh.
Tu dominaciju ce morati da potvrde do kraja prvenstva.
-
llull
#610 Re: Eurobasket 2015
Pa osim sto je dobila jednog evropskog i jednog svjetskog i evropskog prvaka u grupi, srebrenog sa SP 2010. Izvini ali uporedi ostale grupe i prikazane utakmice ko je trenutno najdominantniji ... Ok grci su jedino tu uz Srbiju.Tomahawk11 wrote:Zakljucujes nakon par utakmica u grupnoj fazi. Nepobitno je da Srbija ima materijal za sampiona. Samo, pitaju se nesto Francuzi i Grci, a ko zna, i Spanci, pa i Talijani ako iskoriste potencijal koji imaju.llull wrote:Ako Srbija dobije ovo onda su stvarno najdominantnija ekipa u ovom momentu u evropi... Samo nisu bezazleni ovi italijanski revolverasi.
Srbija ko Srbija ima samo srebro iz Poljske.
Svaka cast na pobjedi nad Spanijom. Turska, Njemacka i Island ipak nisu konkurenti za vrh.
Tu dominaciju ce morati da potvrde do kraja prvenstva.
Da se osvrnemo na onu nocasnju polemiku o play-u ... Teodosic stvarno podigao forumu bas bas ...
-
sukis
#611 Re: Eurobasket 2015
Teodosic nije normalan, frajer razvaljuje.
Ja zaista ne vidim ekpiu na prvenstvu koja bi mogla da pobijedi ove srbe. 
-
radostan dan
#612 Re: Eurobasket 2015
lopta je okrugla...otprilike vam je tomahavk u prvoj rečenici dao najpreciznije objašnjenje,
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#613 Re: Eurobasket 2015
radostan dan wrote:lopta je okrugla...otprilike vam je tomahavk u prvoj rečenici dao najpreciznije objašnjenje,
-
llull
#614 Re: Eurobasket 2015
Kosarka je sport u kome onaj koji je bolji na utakmici bolji, tu nema das gol pa bunker i izdrzis.
Ja nisam rekao da ce Srbija osvojiti, nisam ni pomislio na to... Ali samo kazem po prikazanom trenutno najbolje igraju i nezaustavljivi su ... samo to.
Ja nisam rekao da ce Srbija osvojiti, nisam ni pomislio na to... Ali samo kazem po prikazanom trenutno najbolje igraju i nezaustavljivi su ... samo to.
- CSKA
#615 Re: Eurobasket 2015
Raspadamo se bez Bjelice i Teodosica a vi pricate o nekim zlatima,dominacijama itd...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#616 Re: Eurobasket 2015
Talijani ko Sunsi birvaktile. Teski run'n'gun. Samo shibaj, pa ko koga.
Imaju ofanzivni potencijal, samo sto se ne mogu dogovoriti da igraju odbranu.
Imaju ofanzivni potencijal, samo sto se ne mogu dogovoriti da igraju odbranu.
-
llull
#617 Re: Eurobasket 2015
Pisao sam o tome, jednostavno takav tim, takav im koncept... Prangijanje do zore, i ako ih krene najebali su protivnici a ako ne onda su oni donji.
Problem je sto kod srbije nije jos najmanje jedan spoljnji igrac usao u mec...
Galinari zasticen kod sudija kao bijeli medvjed.
Problem je sto kod srbije nije jos najmanje jedan spoljnji igrac usao u mec...
Galinari zasticen kod sudija kao bijeli medvjed.
-
sukis
#618 Re: Eurobasket 2015
Ovo je horor sa ovim trojkama.
U grupi smrti imas 5 pobjeda, osim nijemaca sve ostalo rijeseno prije kraja. 
- CSKA
#619 Re: Eurobasket 2015
Ja sve imam utisak da je citava ova grupa bila samo neki trening,osim utakmice sa Njemackom.Niko odbranu ne igra u grupi.
-
llull
#620 Re: Eurobasket 2015
Evo nisam pametan, sad stvarno ne znam sta bih rekao... Ovo toliko dobro djeluje da je nestvarno, a opet nekako mi je neprirodno da budem samouvjeren da Srbija ide na zlato.
Jednostavno pregazeni italijani, ustv svi su pregazeni osim nijemaca...
Jednostavno pregazeni italijani, ustv svi su pregazeni osim nijemaca...
- shake69
#621 Re: Eurobasket 2015
Kako se shupci Poljaci sada bore da pobijede Fince. Jucer im nije trebalo, sta ih briga za neku Bosnu, a danas zapeli protiv jace ekipe od Izraela da izbjegnu tezeg protivnika u doigravanju.
- sWeeT_Companion
#622 Re: Eurobasket 2015
Srbi 5 od 5... sad slijedi ono pravo.
- It_is_a_Leclerc
#623 Re: Eurobasket 2015
Srbija definitivno pokazala najviše u grupnoj fazi. To ne znači da su najbolji. Naprosto, Srbija je imala 5 vrlo komplikovanih i teških protivnika, za razliku od npr. Grčke koja osim Hrvatske (koja zapravo i nije neka konkurencija Grcima) i nije imala ozbiljnog konkurenta, ili Francuske koja se prošetala preko vrlo jadnih ekipica.
-
llull
#624 Re: Eurobasket 2015
To i je poenta moje price, naprosto je tako da ce se zbog debilnog zrijeba iz b grupe odstraniti 2 ekipe koje bi se za sami vrh borile.It_is_a_Leclerc wrote:Srbija definitivno pokazala najviše u grupnoj fazi. To ne znači da su najbolji. Naprosto, Srbija je imala 5 vrlo komplikovanih i teških protivnika, za razliku od npr. Grčke koja osim Hrvatske (koja zapravo i nije neka konkurencija Grcima) i nije imala ozbiljnog konkurenta, ili Francuske koja se prošetala preko vrlo jadnih ekipica.
-
kakavdanakneiskustvu