Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
broj dva

#601 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by broj dva »

Ne kontam omladince sa bradom.
Ne kontam turbofolk, a jedva nekako i ovaj "regularni" folk.
Ne kotam ni Beyonce ni Dzej Z i svu tu muziku sa autotune, ni imena koje "slavni i uspjesni" daju svojoj djeci, cuj da ti se djete zove sjeverozapad.
Ne kontam ni hipstere ni vegetarijance.
Ne kontam ni ove smartphones, nisu telefoni nego kompjuteri.
Ne kontam sapunice niti kontam sto ih moja stara konta.
Ne kontam brojanje kalorija, ili jedi ili nemoj.
Ne kontam nacionalne zastave po privatnim kucama.
Ne kontam kad se izlazi u grad coporativno i homogeno, grupa od 6 momaka ili grupa od 8 cura.
Ne kontam ljude koji ne znaju snitu hljeba odrezat pa kad ti rezes iza njih onda moras poravnavat (zeno poznas li se u opisu??)
Laertes

#602 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laertes »

broj dva wrote:Ne kontam omladince sa bradom.
Ne kotam ni Beyonce ni Dzej Z i svu tu muziku sa autotune, ni imena koje "slavni i uspjesni" daju svojoj djeci, cuj da ti se djete zove sjeverozapad.
Ne kontam kad se izlazi u grad coporativno i homogeno, grupa od 6 momaka ili grupa od 8 cura.
Ne kontam ljude koji ne znaju snitu hljeba odrezat pa kad ti rezes iza njih onda moras poravnavat (zeno poznas li se u opisu??)
:lol: :lol: :lol:
Bambi_na_kofeinu

#603 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bambi_na_kofeinu »

Rinzler wrote:E a kad smo kod toga, stvarno ne shvatam toliku napuhanost u cjeni taxista u Sarajevu, naspram recemo Tuzle.
I u startu vidis odma papanluk neki i pokusaj varanja, nije mi se jednom desilo.
U Tuzli sasvim drukcija situacija, i uljudnost taksista na drukcijem nivou, taximetar kultura radi, s jednog kraja grada na drugi maltene 2 markice.
Dok u Sarajevu za duplo manje razdaljine naplacuju po 3 puta vise, i jos bi te varalo da ikako moze.
Ne shvatam to nikako.
Nema većih kriminalaca od taksista kod autobuske i željezničke u Sarajevu.
Crveni taksi zakon.
Rinzler

#604 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rinzler »

Primjetih to bambi x puta. Hajd da je to i ona kultura namazana krimos prica, vec ona bas plitka papanska na prvu da ugrize gladno ono sirotinjski, bez obraza, ko da sutra ne postoji.
Neshvatljivo mi da se tako ponasa insan koji o svom gradu treba da ostavi dojam profesionalizma, uljudnosti, da insam pozeli opet doc nazad jbemga.
Svasta i danas taxira, prije su to bili kakvi takvi ljudi sa slifom nekim, osnovom kulture.
Tuga bgm.
Last edited by Rinzler on 17/02/2015 16:27, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#605 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ridjobrki »

Ja sam skontao da što manje kontam to sam rahatniji.
pirmin

#606 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pirmin »

http://imageshack.us/a/img661/1175/RE3HAX.jpg

Nikad necu skontati sta mu je trebalo da se krevelji u seriji LZN.
Pa nije valjda tolika kriza bila?
A bio je sasvim solidan glumac.
Ridjobrki

#607 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ridjobrki »

Ne barkaj mi u fameliju. :D

Komedija je jako zahtjevan žanr. Ni ja nešto ne gledam LZN ali je Izet kultna uloga po kojoj će ostati upamćen a čini mi se da mu godi ta zajebancija pa zašto da ne? :)
JohnnyS

#608 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JohnnyS »

LZN je samo jedan u nizu dokaza o kakvom se vrhunskom glumcu radi. Nije lako ono odglumit, nipošto
Snake Eyes

#609 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Snake Eyes »

kockica_kockica wrote:Ne kontam facebook likove koji svake sekunde nesto objavljuju...
Ne kontam selfi slike iz wc-a
Ne kontam obozavanje Cece, Mece, Pece i ostalih
Ne kontam prevare ni one koji zagovaraju varanje u vezi i braku
Ne kontam ovo ludilo zvano "ovca" konstantno zaljenje za proslim vremenima a glasanje istih kriminalaca za ljude koji vode drzavu
Ne kontam tu zaludjenost vjerama imenima i svemu sto ima prizvuk nekakvih podjela
Ne kontam ni one koji zele biti cool time sto ne vole po facebook-u i forumima filmove kao 50 nijansi sive i twilight a isli su ih gledati na premijeri
Ne kontam ni pocetnike koji se kur.e za volanom
Ne kontam zasto je taksisti muka voziti za 3,5 KM ako se nema i posao tesko ide
Ne kontam zasto GRAS ne radi nista na poboljsanju svojih usluga i rjesavanju pitanja svojih dugovanja
Ne kontam one sto ne vole Tibru a stanuju tamo
Ne kontam one sto stanuju u centru grada i misle da su gradjani a smece bacaju kroz prozor
Ne kontam one koji zive u Sarajevu a mrze ga
Ne kontam ni one koji mrze Sarajlije sto su ponosni na to odakle su a recimo nije im mrsko sto recimo lik iz Cazina voli Cazin i ponosno to kaze
Ne kontam roditelje koji stite djecu iako znaju da su im djeca nevaspitana ili jos gore sklona kriminalu
Ne kontam zasto roditelji misle da skola i vrtic trebaju odgojiti njihovo dijete
Ne kontam ni sponzoruse kako moze otici u krevet sa likom koji je financira - nije ona sponzorusa vec kurva
Ne kontam policiju zasto ne radi svoj posao i zatvara oci pred kriminalom, dok neko ko ukrade cokoladicu ako nije od prije poznat zavrsi u zatvoru
Ne kontam poduzetnike koji misle da za 400 KM treba radniku uzeti zivot i da za tu bijednu platu ima pravo upravljati radnikom kako mu se cefne
Ne kontam one koji misle da prodavacice moraju trpiti njihova izdrkavanja
Ne kontam što niko na ovoj temi ne objašnjava stvari koje se ne kontaju likovima koji ih ne kontaju?!

:D
Sunny-7

#610 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sunny-7 »

kockica_kockica wrote:Ne kontam facebook likove koji svake sekunde nesto objavljuju...
Ne kontam selfi slike iz wc-a
Ne kontam obozavanje Cece, Mece, Pece i ostalih
Ne kontam prevare ni one koji zagovaraju varanje u vezi i braku
Ne kontam ovo ludilo zvano "ovca" konstantno zaljenje za proslim vremenima a glasanje istih kriminalaca za ljude koji vode drzavu
Ne kontam tu zaludjenost vjerama imenima i svemu sto ima prizvuk nekakvih podjela
Ne kontam ni one koji zele biti cool time sto ne vole po facebook-u i forumima filmove kao 50 nijansi sive i twilight a isli su ih gledati na premijeri
Ne kontam ni pocetnike koji se kur.e za volanom
Ne kontam zasto je taksisti muka voziti za 3,5 KM ako se nema i posao tesko ide
Ne kontam zasto GRAS ne radi nista na poboljsanju svojih usluga i rjesavanju pitanja svojih dugovanja
Ne kontam one sto ne vole Tibru a stanuju tamo
Ne kontam one sto stanuju u centru grada i misle da su gradjani a smece bacaju kroz prozor
Ne kontam one koji zive u Sarajevu a mrze ga
Ne kontam ni one koji mrze Sarajlije sto su ponosni na to odakle su a recimo nije im mrsko sto recimo lik iz Cazina voli Cazin i ponosno to kaze
Ne kontam roditelje koji stite djecu iako znaju da su im djeca nevaspitana ili jos gore sklona kriminalu
Ne kontam zasto roditelji misle da skola i vrtic trebaju odgojiti njihovo dijete
Ne kontam ni sponzoruse kako moze otici u krevet sa likom koji je financira - nije ona sponzorusa vec kurva
Ne kontam policiju zasto ne radi svoj posao i zatvara oci pred kriminalom, dok neko ko ukrade cokoladicu ako nije od prije poznat zavrsi u zatvoru
Ne kontam poduzetnike koji misle da za 400 KM treba radniku uzeti zivot i da za tu bijednu platu ima pravo upravljati radnikom kako mu se cefne
Ne kontam one koji misle da prodavacice moraju trpiti njihova izdrkavanja
:thumbup:
Al' brat-bratu, mog'o (ili mogla) si jos dodat' :D
Ridjobrki

#611 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ridjobrki »

Ja ne kontam ljude koji imaju potrebu da sve kontaju umjesto jednostavno da žive i puste druge da žive.
_mufljuz_

#612 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _mufljuz_ »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kolko ih imas alahati :lol:
Cherry-Cherry

#613 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Ne kontam kako neko može voljeti čaj. Ja čaj pijem samo kad sam bolesna i tada jedva samu sebe natjeram da ga popoijem. :( Svi čajevi su ružni i ne postoji čaj, koji valja. Znači nana, kamilica, kunica, majčina dušica, lipa, crni, zeleni, sve moguće trave, svo moguće voće, sve, sve, sve je bljak.

Živjela kafa, taj čudesni napitak. :-D
Cherry-Cherry

#614 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Ne kontam ljude, koji puste svoje dijete od 5 godina na ulicu ujutro u 7 i ono bude napolju sve do nekih doba naveče. Kako se ne brinu?
mudrac2

#615 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mudrac2 »

pa i kafa je čaj, samo je neko prozvo kafa. :D
ćiribiribela

#616 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ćiribiribela »

Cherry-Cherry wrote:Ne kontam kako neko može voljeti čaj. Ja čaj pijem samo kad sam bolesna i tada jedva samu sebe natjeram da ga popoijem. :( Svi čajevi su ružni i ne postoji čaj, koji valja. Znači nana, kamilica, kunica, majčina dušica, lipa, crni, zeleni, sve moguće trave, svo moguće voće, sve, sve, sve je bljak.

Ovo isto k'o da ja napisem "ne kontam ljude koji jedu janjetinu" zato sto je ja ne volim. :-) :mrgreen:
Cherry-Cherry

#617 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

ćiribiribela wrote:
Cherry-Cherry wrote:Ne kontam kako neko može voljeti čaj. Ja čaj pijem samo kad sam bolesna i tada jedva samu sebe natjeram da ga popoijem. :( Svi čajevi su ružni i ne postoji čaj, koji valja. Znači nana, kamilica, kunica, majčina dušica, lipa, crni, zeleni, sve moguće trave, svo moguće voće, sve, sve, sve je bljak.

Ovo isto k'o da ja napisem "ne kontam ljude koji jedu janjetinu" zato sto je ja ne volim. :-) :mrgreen:
Pa tema je takva, ko šta ne konta, odnosno ne voli. Neko nešto voli, neko ne konta kako neko to može da voli i eto. :mrgreen:
Cherry-Cherry

#618 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Inače, o ukusima se raspravlja. ;-)
broj dva

#619 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by broj dva »

_mufljuz_ wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kolko ih imas alahati :lol:

Dvi sto ne znaju hljeb rezat, mama i zena.
ćiribiribela

#620 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ćiribiribela »

Cherry-Cherry wrote:Inače, o ukusima se raspravlja. ;-)
Probaj zeleni sa vanilijom. :mrgreen:
JohnnyS

#621 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JohnnyS »

Od svega nabrojanog, samo su uvećani - čajevi. Čaj je napitak isključivo od biljke čaj. Mogu biti bijeli, zeleni, žuti, crni i oolong. Ovo ostalo pobrojano su uvarci. Dakle "čaj od šipka" je nepravilnije nego "burek od sira".
Cherry-Cherry

#622 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

ćiribiribela wrote:
Cherry-Cherry wrote:Inače, o ukusima se raspravlja. ;-)
Probaj zeleni sa vanilijom. :mrgreen:
Volim vaniliju, ali neka hvala :mrgreen:
Cherry-Cherry

#623 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

JohnnyS wrote:

Od svega nabrojanog, samo su uvećani - čajevi. Čaj je napitak isključivo od biljke čaj. Mogu biti bijeli, zeleni, žuti, crni i oolong. Ovo ostalo pobrojano su uvarci. Dakle "čaj od šipka" je nepravilnije nego "burek od sira".
De ne cjepidlači sad. :mrgreen:
sema911s

#624 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sema911s »

Visnjice

Ocito se nisi zatekla Na planini, toliko je hladno da se je I minus zaledio,.
Nalozis malo vatrice, prokuhas vode, I nekog bilja natrpas u prokuhalu vodu,

Il Sta da pijemo mi Koji nepijemo kafe, gazirane sokove, alkohol
Snake Eyes

#625 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Snake Eyes »

JohnnyS wrote:

E..e...i tooo ne kontam, dobro si!

Što su čajevi samo žuti, crni, zeleni a majčina dušica nije čaj?

:lol:
Post Reply