ma ima... oni siromašniji koji djecu nisuz mogli poslati u osijek i zagreb počeli su u sarajevo na studij dolaziti 1998 za nekih 5 godina završili su faks zaposlili se u nekoj od institucija te se udali/oženili prodali djedovu njivuHafis wrote:Zar stvarno ima i takvih slučajeva? 2005-te?Black swan wrote: i svakako ne hrvati koji su se doselili u sarajevo 2005. iz žepča i srednje bosne i hercegovine pokupovali poslove i stanove i sada palamude o ugroženosti
Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#601 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
-
privremeni
#602 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Black swan wrote:o tome jesu li ugroženi hrvati u sarajevu mogu govoriti samo hrvati rođeni u sarajevu
ne bošnjaci
ne hrvati iz drugih gradova
i svakako ne hrvati koji su se doselili u sarajevo 2005. iz žepča i srednje bosne i hercegovine pokupovali poslove i stanove i sada palamude o ugroženosti
za vise od 10 godina pracenja ovog foruma, nisam vidio takvu temu a da nije bila zatvorena poslije druge stranice.... i tebe ponekad prenese, a da nije bilo otvorenih tema, bilo je....
A ovo za doseljavanje hrvata u Sarajevo, jel se ti zaje....s???
-
pemanapemani
#603 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Sarajevo jeste i hrvatsko, a ti si fašist zato što smatraš svoje (u ovom slučaju hrvatsko, a može biti bilo čije) za nešto više u rasnom smislu, kulturnije, inteligentnije i sl.no_mani=no_fjučr wrote:Zar klix nije BiH portal, stvarno ne vidim razloge da pisem realno o Sarajevu, pitam te da li sam lagao? To sto ti donosis ocjenu tko je, a tko nije fasista je iskljucivo tvoj osobni hendikep covjeka koji sudi, ako sam iskljucivo za Hrvatsku automatizmom sam fasista. Zar sama cinjenica tvog pitanja zasto pises na forumu odaje dojam da si ucahuren u zatvorenost ili se ipak slabije izrazavas. Sarajevo je i hrvatsko koliko je bosnjacko, jednako, nije komunisticko, samo sto su ovi drugi uletili sa ljudima koji imaju opasne namjere, koje suvremen svijet dozivljava kao teroriste, nemoj reci da opet lazem, Vehabije su bosnjacko remek djelo, njih nisu Hrvati doveli, zar ne?pemanapemani wrote:Već sam te pitao, zašto onda pišeš na forumu koji je iz takvog grada i na kojem piše 90% ljudi iz Sarajeva.no_mani=no_fjučr wrote:pemanapemani
Hrvati su ugrozeni iz razloga sto ne zasluzuju nekvalitetan zivot, Sarajevo danas nije europski grad, infrastrukturalna razina je na najnizem mogucem nivou, djeca u vrticima se truju, javni prijevoz, prljavstina, smece, sigurnost. Kontrola javnih sluzbi ne postoji, ako ti mislis da je tu dostojan zivot za Hrvate, varas se. Sarajevo je sugav grad, pun sandzaklija, ubica i vehabija, grad bez nade, tamo gdje se i muzeji zatvaraju, realno kao Hrvat tu bi trebao biti ugrozen
Tvoj problem je što si fašista i što svoj narod (hrvatski) smatraš višom rasom.
Sarajevo jeste u problemima, ali to je moj grad i smatram da je moja dužnost da ga, u skladu sa svojim mogućnostima, pokušam učiniti boljim.
Tebe, Hafisa i slične bih zamolio da više ne baljezgate o ugroženosti Hrvata u Sarajevu, jer ne živite u ovom gradu.
-
pemanapemani
#604 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
I čisto da dodam i neću više, takve Crkva najviše voli i gura.Black swan wrote:ma ima... oni siromašniji koji djecu nisuz mogli poslati u osijek i zagreb počeli su u sarajevo na studij dolaziti 1998 za nekih 5 godina završili su faks zaposlili se u nekoj od institucija te se udali/oženili prodali djedovu njivuHafis wrote:Zar stvarno ima i takvih slučajeva? 2005-te?Black swan wrote: i svakako ne hrvati koji su se doselili u sarajevo 2005. iz žepča i srednje bosne i hercegovine pokupovali poslove i stanove i sada palamude o ugroženostii kupili stan na kredit jer su imali dobru platu
Znam ih bar pet iz svoje generacije koji su kupili stanove i uvalili se na državne jasle. Nemam ništa protiv, ali nemoj onda serendati o ugroženosti.
- Truba
#605 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
ne znam šta nije jasno... pa sarajlije rodjeni hrvati ne mogu doći do izražaja od hrvata iz kiseljaka i žepča ne znam što tu nije jasnoprivremeni wrote:![]()
za vise od 10 godina pracenja ovog foruma, nisam vidio takvu temu a da nije bila zatvorena poslije druge stranice.... i tebe ponekad prenese, a da nije bilo otvorenih tema, bilo je....
A ovo za doseljavanje hrvata u Sarajevo, jel se ti zaje....s???
pa pišem iz osobnog iskustva ne lupetaram
isto je i srbima jer dolaze pravi s pala
odosmo mi od teme ali eto... eh sada da se vratimo na temu... isto je u organizaciji dolaska pape i svih aktivnosti
- Truba
#606 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
pa normalno je da ckrva voli katolike sa sela koji idu svake nedjelje na misu i vjenčaju se u crkvipemanapemani wrote: I čisto da dodam i neću više, takve Crkva najviše voli i gura.
za razliku od dosta sarajevskih hrvata koji žive nevjenčani
samo treba logično razmišljati
-
Hafis
#607 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Moguće. Samo ne vjerujem da se radi o nekom impozantnom broju..možda nekoliko desetina ukupno...ne više.Black swan wrote:ma ima... oni siromašniji koji djecu nisuz mogli poslati u osijek i zagreb počeli su u sarajevo na studij dolaziti 1998 za nekih 5 godina završili su faks zaposlili se u nekoj od institucija te se udali/oženili prodali djedovu njivuHafis wrote:Zar stvarno ima i takvih slučajeva? 2005-te?Black swan wrote: i svakako ne hrvati koji su se doselili u sarajevo 2005. iz žepča i srednje bosne i hercegovine pokupovali poslove i stanove i sada palamude o ugroženostii kupili stan na kredit jer su imali dobru platu
U moje vrijeme je Sarajevo bilo magnet...proveo sam više od jedne godine života u njemu studirajući a onda...duga priča. Uglavnom, mislim sve najljepše o tom razdoblju i nosim zaista lijepe, prelijepe uspomene...i na grad i na ljude.
Međutim, danas to više nije to ...jednostavno ne prepoznajem više ništa...arhitektura centra, marindvora, titove, baščaršije potpuno je ista...ali mi se grad mnogo promijenio...ugođaj, ljudi, artmosfera.... i iskreno da ti kažem jedva čekam da obavim što sam došao i da palim nizbrdo.
Danas stvarno se rijetko desi da se poneko dijete odavde uputi na studij gore...dosta je nesigurna i opasna sredina, pogotovo za mladu osobu koja ne zna najbolje ''pravila'' koja vladaju na ulici....jedino još tomatologija, pošto je na faksu u Splitu još uvijek jedan klijentelistički lobi koji treba proći za upisa...kao nekad birvaktile đto je bilo na medicinskom faksu u Sarajevu, pa se išlo u Tuzlu ili čak i Prištinu na medicinu.
Last edited by Hafis on 24/04/2015 15:37, edited 1 time in total.
- Truba
#608 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
broj doseljenih je dovoljan da bi župe živjele i da bi se broj održavao na nekom normalnom nivou
da nisu samo babe i dede
da nisu samo babe i dede
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#609 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
samo neka Papa ponese svoju hranu iz Rima
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#610 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» BenDover
trajno
» BenDover
trajno
- Truba
#611 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
za sada se najviše dalmatinaca prijavilo 
biće invazija ikavice
biće invazija ikavice
- Banksy
#612 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
JoseMujica wrote:samo neka Papa ponese svoju hranu iz Rima
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#613 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
jebga čak nije ni smiješno koje smo mi dno....meni su ljudi pričali, u djecu se kleli, da je Klinton za vrijeme posjete Sarajevu pio lažnu Radensku iz točionice u Sokolović Koloniji, koja je par godina kasnije zatvorena policijskom akcijom.
Sad jel im vjerovat...ni Esso a.s. neznade
Sad jel im vjerovat...ni Esso a.s. neznade
- Banksy
#614 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Sigurno, vjerujem 100%, to smo mi ...
- Truba
#615 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
ja sam malo razočaran kad sve ovo vidim 
najradije bih taj dan proveo kući naspavao se gledao film seriju čitao knjigu strip...laganini radit na vikendici
bez stresa
ionako ne gledam TV samo pročitat izvješće sutradan na internetu
kad vidim dilentatizam improvizacije svak se u sve petlja... svi sve znaju svi su najpametniji
jednostavno ti se sve poseru u ćeif
voditelj velikog dijela programa je, čuo sam, homić
nije ni to problem osim što ima kvalitetnijih sarajlija koji rade po medijima ne moramo uvoziti feminizirane muškarce iz drugih kantona...
tako sam prije 5 godina čuo za kačavendu pa nisam vjerovao
problem je kad treba jesti govna nigdje nikog ali kad se treba slikati i ubirat lovu ni za šta tad niču kao kurčeve pečurke
najavio se neki pješak iz pakraca i bajkeri iz mostara
aj nek je nekome bar godra
najradije bih taj dan proveo kući naspavao se gledao film seriju čitao knjigu strip...laganini radit na vikendici
bez stresa
ionako ne gledam TV samo pročitat izvješće sutradan na internetu
kad vidim dilentatizam improvizacije svak se u sve petlja... svi sve znaju svi su najpametniji
jednostavno ti se sve poseru u ćeif
voditelj velikog dijela programa je, čuo sam, homić
tako sam prije 5 godina čuo za kačavendu pa nisam vjerovao
problem je kad treba jesti govna nigdje nikog ali kad se treba slikati i ubirat lovu ni za šta tad niču kao kurčeve pečurke
najavio se neki pješak iz pakraca i bajkeri iz mostara
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
pemanapemani
#617 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Ne znam katolika u Sarajevu koji nije pri Odboru za doček. Svi nešto kukaju kako se satiru, rade po 12 sati, ubijaju se od posla...
Bezbeli, žešća improvizacija kao i sve u BiH.
Usprkos svemu, kao po pravilu, sve će ispasti dobro
.
Bezbeli, žešća improvizacija kao i sve u BiH.
Usprkos svemu, kao po pravilu, sve će ispasti dobro
-
almir90
#618 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Na herceg-ćetnićkom forumu su pravo zapjenili zašto Papa dolazi u Teheran kod terorista i džihadista, kažu da su stvarno razoćarani i da će mu naškoditi tako što neće doći u Teheran. Pa, nema smisla, Papa je trebao da obiđe herceg-četničku prijestolnicu i glavni njihov grad Mostar, pa je zatim trebao da obiđe Međugrmlje, il' je Međušumlje, pa i huda Gospa je najavila svoje predskazanje ili ukazanje, ma nije bitno više, uglavnom se i ona najavila pojaviti, a Papa ovako izda "svoje", sramota. Kažu, mole se da ove džihadiste što prave stolicu "uture" unutra njakavu bombicu, ka'u nije ti niš' čudno od naših da urade. 
- Truba
#619 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
bas si ga udrobio ono pisti ti iz usiju da si ono sto dolazi u nizu poslije ceta i ustasa
-
almir90
#620 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Balija?Black swan wrote:bas si ga udrobio ono pisti ti iz usiju da si ono sto dolazi u nizu poslije ceta i ustasa
Trolam malo, moram jbg-a.
- Truba
#621 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
superbalija
to ne postoji kod ceta i ujka
pa dobro moras i ti malo
imamo svi te faze

to ne postoji kod ceta i ujka
pa dobro moras i ti malo
imamo svi te faze
-
almir90
#622 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Il' bolje rečeno balija na pakliće.Black swan wrote:superbalija
to ne postoji kod ceta i ujka![]()
pa dobro moras i ti malo
imamo svi te faze![]()
Ja to 'vako povremeno, onako mućki provociram.
- Truba
#623 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
samo treba sabura imat
bice bolje
il emigrirat u nizozemsku tamo nema ovih problema
bice bolje
-
almir90
#624 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Mah, hebeš to, ko bi se navikao na normalan život, nisam budala.Black swan wrote:samo treba sabura imat
bice bolje
- Truba