Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#601 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dječak sa šibicama »

nosara wrote:
dječak sa šibicama wrote:
nosara wrote:
Kako su znali cije faxove objavit...?
Pa valjda znaju koga su angazirali da ovo odradi i prebaci krivnju na islamske teroriste/inace vrlo mirne i razumne ljude :izet: :-)
Ti imas problem...
Hvala Bogu nemam, ja nemam potrebu poistovjecivati se sa radikalnim ubicama, zlocincima, niti im traziti alibije za njihova zlocinacka djela.
nosara

#602 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

-LIBERO- wrote: Organizuj se, lobiraj, protestvuj...napravi pravni tim strucnjaka, advokata, i proguraj...il se bar bori za to na taj nacin, da se neke stvari zakonski i pravno, samim tim i krivicno, sankcionise. To je put civilizacijske borbe za licna uvjerenja. A ne oruzije, ubistva, teror...to moze, i hoce, izazvati samo kontrafekat.
Kasno... Vec je sudijska nadoknada, a zloce iz medjunarodnih struktura moci vode tri razlike...
ZPP

#603 Re: Terorizam u Parizu!

Post by ZPP »

-LIBERO- wrote: Procitaj par postova@opetja033. Jako zdrav pristup ovoj problematici, iz ugla covjeka vjernika.
Organizuj se, lobiraj, protestvuj...napravi pravni tim strucnjaka, advokata, i proguraj...il se bar bori za to na taj nacin, da se neke stvari zakonski i pravno, samim tim i krivicno, sankcionise. To je put civilizacijske borbe za licna uvjerenja. A ne oruzije, ubistva, teror...to moze, i hoce, izazvati samo kontrafekat.

Nasi ljudi, barem ulema i intelektualci muslimani, hitno moraju reagovati da nasa omladina ne idealizira i ne podrzava ovakve stvari i rezone 'brace'. Pogledaj samo uzasne prepiske na FB, ispod clanaka na portalima, ovdje na forumila. Gdje se iz petnih zila pokusava relativizirati, i u celofanu, opravdati ovo sve. Sjeme ovog rezona ocito tinja i kod nas ovdje pitanje je samo da li ce se dozvoliti da se radikalnije primi...sto bi kasnije proizvelo slicne 'pravne' reakcije oruzijem i ubistvima i po nasim ulicama.

Reagovati dok je jos vakat. Mora se pouka izvuci iz ovoga. Pustimo se, barem vecom raspravom, geostrateskih previranja i desavanja. Hajmo mi u nadoj avliji, jos uvijek na vrijeme posloziti moralne, eticke i prioritetne vrijednosti. I slozno se zalagati za to.

Islamska zajednica, pojedinacno svaki efendija, svi mi osobno...drzava.

Mozda nisi citao komentare, na poziv da se preb francusku ambasadu zapali svijeca, ili polozi olovka, kako dosta njih poziva na fizicki napad i obracun, ubistvo i sl.tih ljudi koji imaju najmeru uraditi to. Halo ba....otici ce sve u K ako mu se ne usprotivimo svi zajedno.
Pakovanjem u celofan, relativizacijom, potpunom ili djelomicnom, samo sami sebi stetu radimo.
Bravo za post! :thumbup:

Pitari moji pametni :razz:
BHCluster

#604 Re: Terorizam u Parizu!

Post by BHCluster »

Da li ce ove apologete da pokrenu sudski postupak protiv ove "zavjere"?
Red Wolf

#605 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Red Wolf »

34sf4drgu67d25 wrote:
MyTao wrote:Znaci poceli su teoreticari zavjere sa svojim glupostima :-) Koji su to retardusi majko draga.
Image

:D
Ako ovo nije dokaz, onda nista nije... zastitar koji nosi light pancir!

Nesumnjiv dokaz, by Saff.
Ne prejudiciram nista al da krenemo redom,ubice dosle sa namjerom,profesionalci,fulaju haustore,pucaju po ulici,hodaju,to traje,nigdje policije,na zgradama neko za nesto hoda,jeli light ili super light nebitno,ubice bjeze,mjenjaju auto,cek sad malo,da li i dalje sa fantomkama,nevjerujem,pa gdje su te silne kamere po ulicama,zgradama,opet bjeze i :run: pobjegose,policije nigdje,tek poslije info,znamo ko su nasli im licne u auto i tako prodje dan a njih nema pa nema al su locirani :shock: ,malo je ovo,malo
Last edited by Red Wolf on 08/01/2015 12:32, edited 1 time in total.
Mračajski proto

#606 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Mračajski proto »

-LIBERO- wrote:
BHF_Manijak wrote:
I na kraju samo da dodam, neki pogresno shvataju i veze nema sta je sloboda govora. Lupaju k'o maksim po diviziji. Nije to bas sloboda da mozes svugdje i srati sta hoces. Izadji nasred ulice u Njemackoj i "vikni" heil Hitler, pa se pravdaj slobodom govora. Lijepo ces se provesti.
Kad god ko nesto hoce da sere, gluposti valja, pravda se slobodom govora. Svako zna za svoja nakva prava, a niko da upita za obaveze i odgovornost.
Procitaj par postova@opetja033. Jako zdrav pristup ovoj problematici, iz ugla covjeka vjernika.
Organizuj se, lobiraj, protestvuj...napravi pravni tim strucnjaka, advokata, i proguraj...il se bar bori za to na taj nacin, da se neke stvari zakonski i pravno, samim tim i krivicno, sankcionise. To je put civilizacijske borbe za licna uvjerenja. A ne oruzije, ubistva, teror...to moze, i hoce, izazvati samo kontrafekat.

Nasi ljudi, barem ulema i intelektualci muslimani, hitno moraju reagovati da nasa omladina ne idealizira i ne podrzava ovakve stvari i rezone 'brace'. Pogledaj samo uzasne prepiske na FB, ispod clanaka na portalima, ovdje na forumila. Gdje se iz petnih zila pokusava relativizirati, i u celofanu, opravdati ovo sve. Sjeme ovog rezona ocito tinja i kod nas ovdje pitanje je samo da li ce se dozvoliti da se radikalnije primi...sto bi kasnije proizvelo slicne 'pravne' reakcije oruzijem i ubistvima i po nasim ulicama.

Reagovati dok je jos vakat. Mora se pouka izvuci iz ovoga. Pustimo se, barem vecom raspravom, geostrateskih previranja i desavanja. Hajmo mi u nadoj avliji, jos uvijek na vrijeme posloziti moralne, eticke i prioritetne vrijednosti. I slozno se zalagati za to.

Islamska zajednica, pojedinacno svaki efendija, svi mi osobno...drzava.

Mozda nisi citao komentare, na poziv da se preb francusku ambasadu zapali svijeca, ili polozi olovka, kako dosta njih poziva na fizicki napad i obracun, ubistvo i sl.tih ljudi koji imaju najmeru uraditi to. Halo ba....otici ce sve u K ako mu se ne usprotivimo svi zajedno.
Pakovanjem u celofan, relativizacijom, potpunom ili djelomicnom, samo sami sebi stetu radimo.

SA DINAMITOM U GRUDIMA OTVORIT ĆEMO PUT DŽIHADU!
johntra

#607 Re: Terorizam u Parizu!

Post by johntra »

Hvala Bogu nemam, ja nemam potrebu poistovjecivati se sa radikalnim ubicama, zlocincima, niti im traziti alibije za njihova zlocinacka djela.
ti si već zaključio da smo na strani ubica, jer volimo malo misliti svojom glavom ili moramo vjerovati svemu što nam plasira CNN?
ne znam onda ko ispada veći glupan, ali ono, fakat...
gdje si vidjeo da je iko od nas napisao da su ubistva opravdana, da su super, da sve novinare na svdijetu treba pobiti?
previše hipsterski razmišljaš, nažalost...
Havatar

#608 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

Osim ako nisu u pitanju ustase , cetnici, asadisti i putinovci..
AcaLukas

#609 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

BHF_Manijak wrote:
AcaLukas wrote:
Grijesis. Sud je rekao svoje, Breivik niti je lud nit' psihicki bolesnik. Za mene nema razlike izmedju Breivika i ovih kozojeba. Medjutim postoji jedna velika razlika. Breivika su osudjivali 99% evropljana, cak i otvoreni fasisti. Nas narod ne osudjuje razne kozojebe poput ovih u Parizu, oni u Pakistanu koji ubise 150 djecaka itd. Pogledaj forum i argumente, pa poslije napada u Pakistanu se pisalo "sto ste se digli, pa ovi su mala maca za Karadzica" :shock:

Kao argument. Logika je vecini nasem narodu strana rijec, i mnogi brane ove kozojebe samo sto na papiru dijelimo vjeru. Pa dovoljno je procitati sta misle o incidentu u Velikoj Kladusi gdje je izboden hodza. :-)

Bolesnici.

Mnogima nije problem vehabije zele zaklati hodze, jer krstasi su bili gori 1992-1995 :oops:
Ma vidi druze, ja nemam s tim problema, osuditi ove debile, jer za mene upravo to i jesu, ali me nervira uzasno generaliziranje. Znaci ja ove ljude ne gledam kao nekog ko se bore za mene, u moje ime ili u ime moje vjere, moja vjera to nije.
Imao sam poptuno isto misljene kao ti, nerevirale me generalizacije ali sada znam zasto postoje. I ja sam generalizirao Srbe, ne zbog Karadzica, Drazu, Mladica i ostali aktivnih govana nego zbog onih salonaca koji i dan danas prave klipove gdje "otkrivaju" istinu o Srebrenici, gdje pravdaju genocid zbog Osmanskog Carstva itd. Ako pogledas argumente naseg naroda, ne samo u slucaju ovog atentata nego o ISIS-u, o napadu na skolu u Pakistanu itd. vidices da su argumenti i "razmisljana" potpuno isti. Ustvari, postoji jedna razla, salonci rade u korist njihovog naroda kada kriju Srebrenicu, Markale i tako dok ce nas nasi "salonci" unistiti totalno (iako oni nemaju kapacitet da shvate gdje ovo sve vodi).

Umjesto da se samo osudi, dovoljne je na komentar na stranici Saffa ( :-) ) staviti RIP/nek je im laka zemlja/sto ovi teroristi blate muslimane i mirna Bosna. Ali ne, jedni velicaju, drugi negiraju, treci relitiviziraju. Bas kao kod salonaca gdje jedan hoda u majici Mladica, drugi kaze da je u Srebrenici pobijeno samo 2000, dok treci pravdaju zbog Jasenovca 1940.

Muhammeda a.s. su kamenovali, proganjali, pa nije ni slicno postupao, a kamo li za nekakve crteze da skace, dakle to nije moj put i upravo zbog toga me nervira trpanje u jedan kos islama, muslimana sa ovim likovima, onim bombasima po Iraku, Afganistanu, Iranu i slicno...

Ovo je gnusan cin, ali budimo dosljedni i svaki slican osudimo, a ne samo kad je pocinje, satro, u ime islama.
Ponavljam, ovakve likove za muda nasred trga u Parizu, druge nema.
Problem je sto mnogi nasi nemaju pojma o Muhammedu a.s., osim one propagande sto im serviraju kopiladi Kralja Fahda.
I na kraju samo da dodam, neki pogresno shvataju i veze nema sta je sloboda govora. Lupaju k'o maksim po diviziji. Nije to bas sloboda da mozes svugdje i srati sta hoces. Izadji nasred ulice u Njemackoj i "vikni" heil Hitler, pa se pravdaj slobodom govora. Lijepo ces se provesti.
Kad god ko nesto hoce da sere, gluposti valja, pravda se slobodom govora. Svako zna za svoja nakva prava, a niko da upita za obaveze i odgovornost.
Slazem se, ali je to stvar ideologije. Njemci su demokratski izborili zakon o "Heil Hitler", jevreji demokratskom borbom o holokastu. Nisu slali nepismene kreze da napadaju civile. Trenutni zakon Francuske nema nista protiv ruganja, sto se tih 10% muslimana u Francuskoj nisu aktivirali i demokratsi trazili svoja prava?
Banksy

#610 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Banksy »

victory wrote:
Banksy wrote:
victory wrote:
Victory??? :shock: Djerdan victory???? :shock:

Sretan povratak. :)

Navrno na kratko, Iznervirala me hinjska apologetika zla.
Pretpostavljala sam ... Bez obzira, lijepo je vidjeti da si još uvijek tu, negdje.
Veliki pozdrav.
nosara

#611 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

johntra wrote:
ti si već zaključio da smo na strani ubica, jer volimo malo misliti svojom glavom ili moramo vjerovati svemu što nam plasira CNN?
ne znam onda ko ispada veći glupan, ali ono, fakat...
gdje si vidjeo da je iko od nas napisao da su ubistva opravdana, da su super, da sve novinare na svdijetu treba pobiti?
previše hipsterski razmišljaš, nažalost...
On ima problem...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#612 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

OldMayor wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ne mogu vjerovati da policija Francuske puši foru ličnih karata u autu. Pa, profesionalci koji onako pucaju, trče, neće prekšiti osnovno pravilo svake moguće vojske, kad ideš u akciju ne nosiš identifikaciona dokumenta, samo pločicu oko vrata sa krvnom grupom. Ako pogineš da ne znaju ko si. Onaj od 18 godina , je , navodno čuo svoje ime na TV i sam se prijavio i da nema veze sa atentatom. I ko je još povjerovao, a naročito policija da zaista jesu zaboravili svoje lične u autu? :-) :-)
A zasto svi kontaju da su ono profesionalci, cuj kako trce i pucaju hahah..

Pa jbt jel vi fakat mislite da je toliko tesko pucati, sta je vama ljudi...narocito posto vecina ovih terorista prodje osnovnu obuku po sumama, gdje im objasne osnove.

Za ovo uopste ne moras biti fizicki spreman, nego psihicki. Jest tesko uzeti kalas i rokati...ovo isto onda kad su govorili kako Mevlid drzi pusku, ko pravi vojnik...lik ispuco 150 metaka i uspio ranit policajca - nema, pravi profesionalac, moja nana od 80 godina bi mozda vise pogodila.

Kakve plocice, kakve gluposti...previse filmova gledate...

Ja sam 100% siguran da se radi o obicnim likovima, koji su obuceni da barataju puskom i to je to. Jedina spremnost koju oni imaju jeste psihicka.

Pa sjetite se onih vehabija iz sirije po fejzbuku, i ja ih znam iz vidjenja nekoliko. Kad ih vidis na fejsu reko bi specijalci, a znam ih da se hljeba najest ne znaju. Al ce zato lobanju poturit za nekakav dzihad. :-) zato ih ih prava vojska i skida ko komarce. A ovi znaju samo klat civile i novinare, u sukobu sa pravom vojskom su nula, jer nemaju osnovno znanje.
Tkz pucanje na dva dodira, pucaju po dva metka , štede municiju, grupisanje pogodaka što ukazuje na vrhunsku obučenost u rukovanju vatrenim oružjem. Da li su učili privatno ili gdje sa oružjem su vrlo spretni. Da ne pametujem ja iz obavještajne agencije naše zemlje, gledajući snimke sinoć su slično komentirali. E, pa više vjerujem njima, nego tebi, bez obzira na moje mišljenje, a o pucanju nisam expert, ali ponešto znam.
A da se ja i ti dogovorimo opljačkat trafiku, bili nosili lične karte u autu? Ja, ne bih.Pločice nisu ni film ni glupost. Ima ih svaki vojnik i civil na misiji u Nato-u, na primjer. Legija također. Oznaka krvne grupe.
nosara

#613 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote: Tkz pucanje na dva dodira, pucaju po dva metka , štede municiju, grupisanje pogodaka što ukazuje na vrhunsku obučenost u rukovanju vatrenim oružjem. Da li su učili privatno ili gdje sa oružjem su vrlo spretni. Da ne pametujem ja iz obavještajne agencije naše zemlje, gledajući snimke sinoć su slično komentirali. E, pa više vjerujem njima, nego tebi, bez obzira na moje mišljenje, a o pucanju nisam expert, ali ponešto znam.
A da se ja i ti dogovorimo opljačkat trafiku, bili nosili lične karte u autu? Ja, ne bih.Pločice nisu ni film ni glupost. Ima ih svaki vojnik i civil na misiji u Nato-u, na primjer. Legija također. Oznaka krvne grupe.
Vrlo dobro...

Ma sve se moze izanalizirat i saznat istina, ali ne na prvu, kako kaze cnn... :roll:
AcaLukas

#614 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

sahara1428 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ma da, logicno je sasvim, ovi koji su sve to izrezirali, "slucajno" su "uhapsili" neko sasvim drugo auto. Nisu se sjetili da isti automobil cope, cisto zbog slika, novinara, medija.

Mislim, to su naivci jedni, sta oni znaju, cijeli svijetom upravljaju ali razotkrise ih klix forumasi i clanovi FB stranice Vijestiummeta.

Mashallah, niko nejma sto Bosna imade.
:!: ISPRAVAK KRIVIH NAVODA

FB stranica Vijestiummeta do 12:04 8.1.2015. nije izbacila NIJEDAN post koji govori o teoriji zavjere vezano za dogadjaj u Parizu, o tome govori Saff

Eh sad opletite dalje
Istina. Vijestiummeta hvale ovaj napad, dok Saff krece s teorijama zavjere. Jedni ponosni cetnici, drugi salonski. Pardon, vehabije. :D
OldMayor

#615 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

Ma dobro...ajde eto sad bas ima materijala za zavjere, pocnite...mislim vidim uveliko se pocelo.

:-)
dječak sa šibicama

#616 Re: Terorizam u Parizu!

Katarina je Lazanskog zajebala :D

Zena sve zna o ponasanju profesionalnih ratnika.

Nema sta, ja ne znam sto novinari pisu, sto CNN trosi pare na izvjestaje, novinare, strucnjake, samo klix procitati i sve znas, sve je otkriveno.
VjecitiStudent

#617 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

A police source told the Reuters news agency that one of the suspects had been identified by his identity card, which had been left in the getaway car. This is not confirmed.
AcaLukas

#618 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

11:45 Agencije javljaju da su dvojica glavnih osumnjičenika za jučerašnji napad u Parizu locirana u regiji Aisne, istočno od Pariza.

Lokalna televizija javlja da su locirani u Picardyju, te da su teško naoružani.

Prepoznao ih je vlasnik benzinske postaje u blizini Villers-Cottereta, javlja AFP. Navodno se kreću u smjeru Parizu u automobilu Renault Clio, javlja Le Parisien.
Obavezno ih zive pohvatati, i sudjenje medijski dobro ispratiti.

ako ih pobiju, slijedi nova teorija zavjere "pobili ih da ne svjedoce istinu" :-)
Stara Mossadska skola, tako su ubili i one heroje sto uletise u World Trade Center :oops:
sahara1428

#619 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sahara1428 »

AcaLukas wrote:
sahara1428 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ma da, logicno je sasvim, ovi koji su sve to izrezirali, "slucajno" su "uhapsili" neko sasvim drugo auto. Nisu se sjetili da isti automobil cope, cisto zbog slika, novinara, medija.

Mislim, to su naivci jedni, sta oni znaju, cijeli svijetom upravljaju ali razotkrise ih klix forumasi i clanovi FB stranice Vijestiummeta.

Mashallah, niko nejma sto Bosna imade.
:!: ISPRAVAK KRIVIH NAVODA

FB stranica Vijestiummeta do 12:04 8.1.2015. nije izbacila NIJEDAN post koji govori o teoriji zavjere vezano za dogadjaj u Parizu, o tome govori Saff

Eh sad opletite dalje
Istina. Vijestiummeta hvale ovaj napad, dok Saff krece s teorijama zavjere. Jedni ponosni cetnici, drugi salonski. Pardon, vehabije. :D
Bitno je da ti nije prošla laž, kao i ona sa Šešeljem, idemo dalje :D
OldMayor

#620 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

nosara wrote:
KatarinaKosaca wrote: Tkz pucanje na dva dodira, pucaju po dva metka , štede municiju, grupisanje pogodaka što ukazuje na vrhunsku obučenost u rukovanju vatrenim oružjem. Da li su učili privatno ili gdje sa oružjem su vrlo spretni. Da ne pametujem ja iz obavještajne agencije naše zemlje, gledajući snimke sinoć su slično komentirali. E, pa više vjerujem njima, nego tebi, bez obzira na moje mišljenje, a o pucanju nisam expert, ali ponešto znam.
Vrlo dobro...

Ma sve se moze izanalizirat i saznat istina, ali ne na prvu, kako kaze cnn... :roll:
Dobro i? Sta sad ovo znaci, da su u pitanju vojnici jel? Ili da nisu? Ili su neki agenti koji su poturili necije licne...ne kontam.

Ja nisam rekao da nisu spretni i da ne znaju pucat, znaju...ali jbmu puska nije kvantna fizika. Napravljena je da ameba s njom moze upravljati. Jer upravo vecina vojske i treba da bude tupa i da ne razmislja tikvom previse.

Ali ovakve iste 'analize' sam slusao i za Mevlida...za kojeg se ispostavilo da je tokmak koji vjerovatno ne zna tablicu mnozenja. Ali ponavljam, zato ce zbog 'odbrane' vjere poturit glavu pod snajper.
Last edited by OldMayor on 08/01/2015 12:42, edited 2 times in total.
Mračajski proto

#621 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Mračajski proto »

dječak sa šibicama wrote:Katarina je Lazanskog zajebala :D

Zena sve zna o ponasanju profesionalnih ratnika.

Nema sta, ja ne znam sto novinari pisu, sto CNN trosi pare na izvjestaje, novinare, strucnjake, samo klix procitati i sve znas, sve je otkriveno.
Divim se tebi i sličnim epigonima koji jedu sve što im servira Zapad; CNN i slični proizvođači ''Istine''.
dječak sa šibicama

#622 Re: Terorizam u Parizu!

VjecitiStudent wrote:
A police source told the Reuters news agency that one of the suspects had been identified by his identity card, which had been left in the getaway car. This is not confirmed.
Drugim rijecima, pricaju zene u brijacnici.

Kao da policija istog dana kada se desi ovakvo nesto, bilo sta iznosi novinarima, tipa pojedinosti, detalji :-)
nosara

#623 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
Ako nije identifikovan preko licne, onda kako jeste...? Bili su zakrabuljeni, cini mi se...!?

A sta, nije potvrdjeno...? :-)
Opetja033

#624 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Opetja033 »

Havatar wrote:
Osim ako nisu u pitanju ustase , cetnici, asadisti i putinovci..
:thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#625 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

OldMayor wrote:Ma dobro...ajde eto sad bas ima materijala za zavjere, pocnite...mislim vidim uveliko se pocelo.

:-)
Da netko zna pucat nije nikakva teorija zavjere. Zna i puno raje na Pašinom. I ti si trebao znati, prije nego što si zaključio da pojma nemaju o pucanju. voljela bih da forumaš @Dozer da svoj osvrt, on jeste expert za pucanje.
Da Nato daje i civilima (prevodiocima, svećenicima itd) pločicu sa oznakom krvne grupe, svaka vojska vojnicima, nije ni teorija zavjere ni filmovi kako kažeš. Ako ne znaš, kao što očito ne znaš, nemoj tvrditi.
Post Reply