USA fan page

Post Reply
kosava

#601 Re: USA fan page

Post by kosava »

Tacno a i na prvoj je slici treci sa lijeva stoji u zadnjem redu.
kosava

#602 Re: USA fan page

Post by kosava »

Gojeni H wrote:@kosava/@LDLT

Jesmo li to poceli slaviti i agresiju na Irak i 165 000 mrtvih iracana vec 2006.godine, ili glumimo neki ku.ac?
Suti moj gojeni da nebi oslobadjanja Iraka koliko bi nas tad gorivo kostalo, ali vise je zajebancija za one sto misle da nema vojnika nad kozakom iz crvene armije.
jao_situacije

#603 Re: USA fan page

Post by jao_situacije »

Jesmo li to poceli slaviti i agresiju na Irak i 165 000 mrtvih iracana vec 2006.godine, ili glumimo neki ku.ac?
Kako li oni spavaju kad dođu kući.. Zamisli kad se ovom snajperisti počnu vraćati lica neke djece i žena koje je iz zahebancije rokao...
kosava

#604 Re: USA fan page

Post by kosava »

jao_situacije wrote:

Kako li oni spavaju kad dođu kući.. Zamisli kad se ovom snajperisti počnu vraćati lica neke djece i žena koje je iz zahebancije rokao...
Ko janjad bar ovi koje ja znam, kakve zene kakva djeca niti optika ko u filmovima pa da vidis mu mladez ispod lijevog oka. :roll:
jao_situacije

#605 Re: USA fan page

Post by jao_situacije »

kosava wrote:
jao_situacije wrote:

Ko janjad bar ovi koje ja znam, kakve zene kakva djeca niti optika ko u filmovima pa da vidis mu mladez ispod lijevog oka. :roll:
Ako ti tako kažeš.. :roll:
nosara

#606 Re: USA fan page

Post by nosara »

kosava

#607 Re: USA fan page

Post by kosava »

Nosara dje ba zapelo? Pa otisili su Amerikanci kuci a oni imaju i dalje problme u Iraku mozda ako Rusi i Srbi im dodju mozda oni uspostave mir.
daddy-kool

#608 Re: USA fan page

Post by daddy-kool »

Problem ovih država (Irak i Libija među ostalim) je velika međuetnička i međuplemenska mržnja i neslaganje koje su samo diktatori velikom represijom držali pod kontrolom. Nešto slično kao kod nas što je bilo.
daddy-kool

#609 Re: USA fan page

Post by daddy-kool »

Image
Image
Image
daddy-kool

#610 Re: USA fan page

Post by daddy-kool »

Image
Image
Image
Image
Image
Avetinho

#611 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

daddy-kool wrote:Problem ovih država (Irak i Libija među ostalim) je velika međuetnička i međuplemenska mržnja i neslaganje koje su samo diktatori velikom represijom držali pod kontrolom. Nešto slično kao kod nas što je bilo.
Kakva mrznja, sve je to uvijek bilo bratstvo-jedinstvo. Eno pitaj nosaricu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#612 Re: USA fan page

Post by pici »

Image

Kip slobode (en.:Statue of Liberty, punim nazivom Liberty enlightening the World) je spomenik u Sjedinjenim Američkim Državama, na ušću rijeke Hudson u New Yorku. Izrađen u Parizu, bio je poklon Francuske kojim je obilježena stogodišnjica neovisnosti SAD-a 1886. godine.

Image
shibonja

#613 Re: USA fan page

Post by shibonja »

Samo za one koji su zaradili,pa mogu reci skoro pa milione $ !!

Cekam da se prepoznamo :D :D :D :D

Image

Long Live USA

Image
General War

#614 Re: USA fan page

Post by General War »

shibonja wrote:Samo za one koji su zaradili,pa mogu reci skoro pa milione $ !!

Image

Long Live USA

Image
Za one koji su miljke zaradili i jos zaradjuju :D ovaj se hotel zvao drugacije :wink: pod ovim imenom hotela samo koja stoja je legla ti su okasnili vec
shibonja

#615 Re: USA fan page

Post by shibonja »

General War wrote:

Image

Long Live USA

Image
Za one koji su miljke zaradili i jos zaradjuju :D ovaj se hotel zvao drugacije :wink: pod ovim imenom hotela samo koja stoja je legla ti su okasnili vec

Da nisi i ti preso u prvoj grupi?
Navedi iz koje zemlje i tachno kako,i to moze znacit samo jedno,da se odlicno znamo :D
Grover

#616 Re: USA fan page

Post by Grover »

Srebrenica atrocities: evidence of US complicity

Image

Friday, November 17, 2006 - 11:00
By Michael Karadjis

For years, the role of the United States in conniving with Serbian leader Slobodan Milosevic in the destruction of the Bosnian Muslim town of Srebrenica has been shrouded in mystery.

When heavily armed Bosnian Serb nationalists seized the town from Dutch United Nations "peace-keepers" in July 1995, along with expelling tens of thousands of Muslims, they led away 8000 men and boys and slaughtered them in captivity, the largest single massacre in Europe since World War II.

Now the "smoking gun" is being uncovered. Richard Holbrooke, who at the time was assistant secretary of state in the Clinton administration, recently revealed in an interview with French magazine Paris-Match that his initial instructions from US national security adviser Anthony Lake were to sacrifice the three remaining Muslim "enclaves" in East Bosnia — Srebrenica, Zepa and Gorazde — to the Serb nationalists, led by indicted war criminals General Ratko Mladic and Radovan Karadzic.

Holbrooke claims he rejected the instructions, but in the past he has emphasised his rejection only of pressure to abandon Gorazde, leaving the question of the other two unclear — till now.

The same issue of Paris-Match also had an interview with the chief prosecutor of The Hague Yugoslav war crimes tribunal, Carla del Ponte, who claims that Western officials held a meeting with Milosevic, Karadzic and Mladic in 1995, to discuss the plans to seize Srebrenica. She said there were minutes of the meeting and that she knew the names of the officials, but was unable to use this as evidence because they refused to confirm their attendance.

The appalling performance by the United Nations and NATO powers — which had thousands of troops all over Bosnia — in refusing to lift a finger to protect the Muslim population of Srebrenica, a UN-designated "safe area", has long been heavily criticised.

https://www.greenleft.org.au/node/36616
Avetinho

#617 Re: USA fan page

Post by Avetinho »

Sta ce ovo bit, grovercicev sumadijski blog iz Izprdcica place za pobijenim u Srebrnici.

Grovercic, dzaba sviras kurzu, Bosance po Srebrnici su, pored "nasih domacih" ceta, ubijali i Sumadinci iz Izprdcica. Nikakav Holbruk i Karla del Ponte.
L u c i f e r

#618 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

By Michael Karadjis
Zanimljivo prezime, odnekud poznato... :izet:
nosara

#619 Re: USA fan page

Post by nosara »

That’s rich: Poverty level under Obama breaks 50-year record

Although the president often rails against income inequality in America, his policies have had little impact overall on poverty. A record 47 million Americans receive food stamps, about 13 million more than when he took office.

The poverty rate has stood at 15 percent for three consecutive years, the first time that has happened since the mid-1960s. The poverty rate in 1965 was 17.3 percent; it was 12.5 percent in 2007, before the Great Recession.

In spite of the administration’s anti-poverty efforts, however, the government reported this week that poverty by some measures has been worse under Mr. Obama than it was under President George W. Bush. The U.S. Census Bureau reported that 31.6 percent of Americans were in poverty for at least two months from 2009 to 2011, a 4.5 percentage point increase over the pre-recession period of 2005 to 2007.

“When the war on poverty started, about 6 percent of children were born outside of marriage,” he said. “Today that’s 42 percent — catastrophe.”
General War

#620 Re: USA fan page

Post by General War »

shibonja wrote:
General War wrote:

Image

Long Live USA

Image

Da nisi i ti preso u prvoj grupi?
Navedi iz koje zemlje i tachno kako,i to moze znacit samo jedno,da se odlicno znamo :D
CAC 289.....pa skontaj ;-) nigdje ja nisam prelazio samo nastavio.
LDLT

#621 Re: USA fan page

Post by LDLT »

Image
Image
Image
Image
Image
LDLT

#622 Re: USA fan page

Post by LDLT »

Američko trošenje na vojsku, udio u GDP
Image
1947-2010
Danas recimo izdvajaju manje o okviru svog GDPa nego za vrijeme Reagana, zapravo ovoliko malo nisu izdvajali još od 1940.
U apsolutnom iznosu
Image
GandalfSivi

#623 Re: USA fan page

Post by GandalfSivi »

Vidim, ubi se Nosara kucajuci, pa da odgovorim na dvije stvari, onako na prvu... Prvo, zdravstveno osiguranje. Od moje bruto plate, kada platim poreze, zivotno, socijalno i zdravstveno, odbije se ukupno 32%. U Bosni mi se za isto odbijalo 70+%. Svi mi mrzimo doktore, qli podlije par nesreca i jednog raka, u bolnici se osjecam kao u hotelu. U svakom momentu sam imao pet doktora oko sebe, usluga u svakom pogledu na vrhunskom nivou.

Druga stvar, obrazovanje. U Bosni dok prodjem studensku sluzbu, gubio sam svaku volju za zivotom, ne samo za obrazovanjem. U Americi sam ponovio fakultet i zavrsio magistrat, i ono, ne moze se porediti. Uslovi koje sam imao su naucna fantastika za vecinu svijeta. Nema para koje to mogu platiti... Ali eto, nasladjujte se pricama o glupim Amerikancima, dok ce Amerika jos uvijek biti svjetski lider u mnogim poljima...
LDLT

#624 Re: USA fan page

Post by LDLT »

Image
nosara

#625 Re: USA fan page

Post by nosara »

GandalfSivi wrote:Vidim, ubi se Nosara kucajuci, pa da odgovorim na dvije stvari, onako na prvu... Prvo, zdravstveno osiguranje. Od moje bruto plate, kada platim poreze, zivotno, socijalno i zdravstveno, odbije se ukupno 32%. U Bosni mi se za isto odbijalo 70+%. Svi mi mrzimo doktore, qli podlije par nesreca i jednog raka, u bolnici se osjecam kao u hotelu. U svakom momentu sam imao pet doktora oko sebe, usluga u svakom pogledu na vrhunskom nivou.

Druga stvar, obrazovanje. U Bosni dok prodjem studensku sluzbu, gubio sam svaku volju za zivotom, ne samo za obrazovanjem. U Americi sam ponovio fakultet i zavrsio magistrat, i ono, ne moze se porediti. Uslovi koje sam imao su naucna fantastika za vecinu svijeta. Nema para koje to mogu platiti... Ali eto, nasladjujte se pricama o glupim Amerikancima, dok ce Amerika jos uvijek biti svjetski lider u mnogim poljima...
Vrlo objektivno... :-)
John Taylor Gatto, Oružja za masovno poučavanje – Putovanje nastavnika kroz mračni svijet obaveznog školovanja

“To je, nažalost, svrha obveznog besplatnog školovanja”, zaključuje Gatto. Ovako razrađen, pruski sustav pokazao se idealnim ne samo u svrhu stvaranja zaglupljenog biračkog tijela, ne samo poslušne radne snage, nego i – osvrnimo se oko sebe – “krda bezumnih potrošača”. A kome je to u ono doba došlo kao kec na desetku? Dakako, vizionarima poput Andrewa Carnegiea i J. D. Rockefellera, koju su znali što treba podržati nesebičnim ulaganjima i izljevima oduševljenja, a sve u svrhu enterostrukog profita.

Da bi se upravljalo milijunskim masama – da posudim Orwellov izraz – “prola”, potrebno je, kroz ovako osmišljen sustav, ljude od malih nogu lišiti znatiželje, fleksibilnosti, pustolovnosti – pogledajte djecu kakva su prije no što krenu u školu (i nastavnike koji su tek počeli raditi) – i istovremeno ih zatupljivati idiotskim programima ili ih zatrpavati beskonačnim količinama podataka; rezultat je isti: nesigurni, demoralizirani, izolirani pojedinci s malo vjere u osobnu inicijativu i kritičko promišljanje svijeta oko sebe općenito, i vladajućih struktura posebice. U doba kad se proizvode goleme količine proizvoda, nužne su goleme mase potrošača. Sjeća li se itko da je glupo kupovati ono što mu ne treba? Je li itko toga danas svjestan? Ako je sustav podešen tako da mlade ljude ne potiče da misle, onda će, uza sve navedeno, postati i žrtvom marketinških i PR vračeva, a marketing se, u tom smislu, također počeo razvijati u SAD-u, početkom 1920-ih. U to doba je svoj ured u New Yorku otvorio Edward Bernays, nećak Sigmunda Freuda, koji je genijalno primjenjivao ujakove spoznaje u reklamnim kampanjama i osmišljavanju “američkog načina života”. Stvari su se, vidimo, razvijale paralelno: golem broj potencijalnih potrošača najprije je trebalo primjereno odškolovati, da bi proizvodili golem broj proizvoda, da bi zatim te proizvode kupovali, i sve to da bi ostali pasivni i eliti donosili profit.
Post Reply