Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- soccerfan88
#601 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Nepoznanica je ko će sa Mešom u stručni štab. Spominju se Lugušić, Janković, ali i francuski trener koji Mešu prati već godinama u ekipama koje je radio.
- Neću birati sam svoje pomoćnike, ali i ne mogu ih sam birati jer ljudi u Fudbalskom savezu BiH također imaju dobar uvid u stanje trenera u BiH i siguran sam da ćemo zajedno napraviti pravu ekipu. Stefan, francuski trener, koji me prati već godinama je neko koga sam predložio Savezu, ali ne želim nikoga favorizirati. Sutra će sve biti jasnije. – pourčio je Baždarević na gostovanju na Face TV-u.
- Ono što se mora znati je da u stručnom štabu samo mogu raditi oni koji neumorno žele raditi i živjeti za reprezentaciju i ako se pokaže sa vremenom da neko ne odgovara tom zadatku, ja ću morati reagovati. – najavljuje popularni Meša.
Baždarević želi biti trener koji aktivno učestvuje u radu sa svojim igračima, ali i koji zna sve njihove životne probleme, brige…
- Ja sam trener koji živi sa svojom ekipom. Naravno uvijek se mora znati distanca između igrača i trenera, ali želim biti blizak sa svojim igračima, jer ja još uvijek razmišljam kao igrač. Nekada utrčim i u teren, ponese me, jer mislim da samo ako razmišljam kao igrač mogu dobro reagovati i kao trener. – rekao je Mehmed Baždarević.
http://reprezentacija.ba/18241-mehmed-b ... -reagovacu
Samo u kost dragi Mesa. Sa ovima fino ne mozes.
- Neću birati sam svoje pomoćnike, ali i ne mogu ih sam birati jer ljudi u Fudbalskom savezu BiH također imaju dobar uvid u stanje trenera u BiH i siguran sam da ćemo zajedno napraviti pravu ekipu. Stefan, francuski trener, koji me prati već godinama je neko koga sam predložio Savezu, ali ne želim nikoga favorizirati. Sutra će sve biti jasnije. – pourčio je Baždarević na gostovanju na Face TV-u.
- Ono što se mora znati je da u stručnom štabu samo mogu raditi oni koji neumorno žele raditi i živjeti za reprezentaciju i ako se pokaže sa vremenom da neko ne odgovara tom zadatku, ja ću morati reagovati. – najavljuje popularni Meša.
Baždarević želi biti trener koji aktivno učestvuje u radu sa svojim igračima, ali i koji zna sve njihove životne probleme, brige…
- Ja sam trener koji živi sa svojom ekipom. Naravno uvijek se mora znati distanca između igrača i trenera, ali želim biti blizak sa svojim igračima, jer ja još uvijek razmišljam kao igrač. Nekada utrčim i u teren, ponese me, jer mislim da samo ako razmišljam kao igrač mogu dobro reagovati i kao trener. – rekao je Mehmed Baždarević.
http://reprezentacija.ba/18241-mehmed-b ... -reagovacu
Samo u kost dragi Mesa. Sa ovima fino ne mozes.
- Murat Sabanovic
#602 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
covjek nije ni sjeo na selktorsku stolicu, a vec su mu mediji poceli "sastvljati" ekipu.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/milan- ... /141227002
http://www.klix.ba/sport/nogomet/milan- ... /141227002
- legionar2010
#603 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Cijeli intervju na FACE TV - 26.12.2014
P.S.: znasto ne radi youtube opcija za direktno gledanje sa foruma????
Last edited by legionar2010 on 27/12/2014 13:20, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Edin H.
#605 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ukini malo s, nakon http.legionar2010 wrote:Cijeli intervju na FACE TV - 26.12.2014
https://www.youtube.com/watch?v=g3M67zHndMA
- legionar2010
#606 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Hvalalegionar2010 wrote:Cijeli intervju na FACE TV - 26.12.2014
http://www.youtube.com/watch?v=g3M67zHndMA
- muha_sa
- phillie
#608 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Konacno i dokaz da se strucni stab popunjava po nacionalnom kljucu....
http://www.klix.ba/sport/nogomet/bazdar ... /141227044
Jedino ovaj Francuz "zalutao" al eto on je kao tampon zona

PS. Emira beton!
http://www.klix.ba/sport/nogomet/bazdar ... /141227044
Jedino ovaj Francuz "zalutao" al eto on je kao tampon zona
PS. Emira beton!
- It_is_a_Leclerc
#609 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Koji transfer blama
-
missko
#610 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mesa je ovdje potrosna roba samo neko na koga ce se svaliti krivica zbog izgubljenog EP. Pojest ce ga oni vukovi od nasih igraca a i savez ce ga poslije samo sahranit. Mesa mi izgleda previse iskren i naivan za ove nase kabadahije.
Ovako prizeljkujem.
Osim otisao u Katar da ne bude da nema iskustva internacionalno pa ce nakon izgubljenih kvalifikacija zasjesti dugorocno na selektorsku poziciju jer Mesa ima ionako ugovor samo do kraja kv.
Ovako prizeljkujem.
Osim otisao u Katar da ne bude da nema iskustva internacionalno pa ce nakon izgubljenih kvalifikacija zasjesti dugorocno na selektorsku poziciju jer Mesa ima ionako ugovor samo do kraja kv.
- phillie
#611 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ma tako je i Safet izgledao nakon Cire.
- shalla
#612 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Emiru sam upoznao prije 12-13 godina, hodala sa mojim drugom, i tada je bila beton betona jeb'la sliku svoju. Sise vazda bile ko bebina glava, zgodna, elokventna, ma drama dobra
On topic, Dragan Perić? To onaj što je bio trener Zrinjskog?
- Altair_SA
#613 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
shalla wrote:Emiru sam upoznao prije 12-13 godina, hodala sa mojim drugom, i tada je bila beton betona jeb'la sliku svoju. Sise vazda bile ko bebina glava, zgodna, elokventna, ma drama dobra![]()
Ali fakat ubija kako je dobra... nije da ih nema dobrih, ali ona ima nekako to nesto, perverzno
Ozbiljno bi je trebali angazovati ko psihologa, moralna podrska u svakom pogledu
Mesi sretno
Jedino pizdim zbog ovog preseravanja oko nacionalnog kljuca
Naprijed Mesa, naprijed BiH
- mushkile chibira
#614 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 12:08, edited 1 time in total.
- sadmire
#615 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mesa zna radit sa slabim ekipama, to mu je specijalnost...a mi smo trenutno losi i u sustini slaba ekipa tako da sam zadovoljan njegovim izborom i zelim mu puno srece i uspjeha...
- shalla
#616 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mah, budala, bio je fakat laf + sportista pa je furao furku "daj da okrenem što više treba u životu", bilo ih je i boljih od Emire koje je ostavljao...mushkile chibira wrote:Off topic,shalla wrote:Emiru sam upoznao prije 12-13 godina, hodala sa mojim drugom, i tada je bila beton betona jeb'la sliku svoju. Sise vazda bile ko bebina glava, zgodna, elokventna, ma drama dobra![]()
Nemoj mi samo reci da drug ovo nije skroz priveo dok je hodao s njom ?
Zato i sad sa svoje 33-34 godine živi životom tinejdžera, da se razumijemo ne kažem da je to nešto loše ali eto, ja sam malo drugačijih pogleda na život...
-
SSemir
#617 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
a neki su ovdje psovali halilhodzicu i govorili kako izmislja kada je rekao da ne zeli da mu se po nacionalnom kljucu namecu suradnici..
- trcicu trceci
#618 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ne znam, nekako m bolje da je tako po nacionalnosti, opet zna se neki red, a moze se naci ljudi koji vrijede u svakoj od tri. Moze se desiti ovako da se prebacuje kako se forsiraju ovi ili oni, ili sta ja znam
- Point.
#619 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Realno, ko od tih srpskih i hrvatskih fudbalskih/nogometnih strucnjaka u izvrsnom odboru ili uopste u savezu briga za BiH reprezentacijom? Kladim se da 99% od njih gledaju prije srbijansku ili hrvatsku reprezentaciju nego bosanskohercegovacku, ako utakmice idu istpvremeno. Onoj budaletini iz Listice jos nije zaigrao Bosnjak u ekipi a on veliki beha s(š)portski patriota. Nigga please.trcicu trceci wrote:Ne znam, nekako m bolje da je tako po nacionalnosti, opet zna se neki red, a moze se naci ljudi koji vrijede u svakoj od tri. Moze se desiti ovako da se prebacuje kako se forsiraju ovi ili oni, ili sta ja znam
- shalla
#620 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Može li mi neko objasniti, jel ovaj Gillie (ili kako već) predstavlja hrvata ili srbina u stručnom štabu?
Ko je Vahi branio da dovede nekog Okbawmundea ili Prevallierea?
Ko je Vahi branio da dovede nekog Okbawmundea ili Prevallierea?
- insaneinthebrain
#621 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
on je iz reda ostalih, trazili finci i sejdic 
- MOSALJOZE
#622 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Kući sam imao policajca, oca, kod kojeg se znalo kad se dolazi, kad se odlazi. Da dođem kući poslije jedanaest sati uvečer, moglo se desiti samo da me policija dovede, inače ne bih ušao u kuću. Jednom sam došao u 12, kada sam izabran za najboljeg igrača Jugoslavije. Povodom toga u hotelu “Igman” je upriličen prijem, svi su bili tu, sjećam se, zvanice, novinari… nije bilo mobitela da se javim da ću zakasniti. Kad sam došao, kucam, otac ne otvara (smijeh). Kasnije je mama ostavljala ključ, stari bi zaspao, jer je ranio na posao, pa se ostajalo i duže.

-
Eborg
#623 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Kad smo već kod Emire (DRAMA!
), u razgovoru sa Baždarevićem da se primijetiti da je prilično krut prema toj ideji (možda i Emiri
) da se sportski psiholog priključi stručnom štabu. Bojim se da i on i dalje razmišlja kao Sušić, tj. kao igrač iz 70-ih i 80-ih koji se drži samo onoga što je prošao u svojoj igračkoj karijeri. Naravno da Baždarević ima moju podršku no očekivao sam da je malo moderniji trener.
Po meni su u reprezentaciji za ta 2-3 dana okupljanja važniji psiholog, kondicioni trener (istezanje, zagrijavanje), nutricionista i kuhar nego svi ostali treneri zajedno koji postavljaju čunjeve i organizuju vježbe dodavanja.
Po meni su u reprezentaciji za ta 2-3 dana okupljanja važniji psiholog, kondicioni trener (istezanje, zagrijavanje), nutricionista i kuhar nego svi ostali treneri zajedno koji postavljaju čunjeve i organizuju vježbe dodavanja.
- Tito_i_Partija
#624 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ovo nikad nisam mogao da shvatim. Pregovori idu, niko nema sigurne i provjerene informacije zasto Vaha ne potpisuje, a uveliko se javljaju nasi primitivci koji mu jebaju sve po spisku zato sto ne trci da potpise.SSemir wrote:a neki su ovdje psovali halilhodzicu i govorili kako izmislja kada je rekao da ne zeli da mu se po nacionalnom kljucu namecu suradnici..
I sad kad se je uspostavilo da su pregovori ustvari bila samo medijska zajebancija montirana od naseg usranog fudbalskog saveza, niko od tih forumskih supaka nece da pokaze da ima imalo karaktera pa da makar kaze "joj, eto ja se zajebo oko Vahe, mozda je covjek bio u pravu." Ali sad se uveliko kritikuje to sto se saradnici biraju po nacionalnom kljucu, kao da je tek sad odjednom postao problem.
Mi ba i ne zasluzujemo bolje, fakat. Nek nas savez
-
__Phoenix__
#625 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Znam da će to pokušati uraditi Meša, ali u tome mu moraju pomoći i sve strukture Saveza. Ekipa i stručni štab moraju biti maksimalno izolovani od svega... Također, znam i to da će novi selektor u rad uvesti neke nove, moderne tehnologije i standarde. Iznenadio sam se kada sam saznao da njih, mislim na moderne tehnologije u fudbalu - Polar sistem u pristupu treninzima ili slične metode,sprave i uređaje.., do sada nije koristio nijedan selektor u N/FSBiH,niti ih Savez uopšte posjeduje, dodaje Petković.