POLJINE HILLS

Post Reply
Dr. Kuca

#601 Re: POLJINE HILLS

Post by Dr. Kuca »

preludezalude wrote:
Nece nista goriti. Bakir nas je istrenirao i uspavao za ovih 20-ak godina.[/quote]
I Egipat je spavao dugo. I Sirija je spavala dugo.[/quote]

I sta su dobili? I sta cemo mi dobiti, sem moralne satisfakcije? woow zapalit ces kucu imamovicu, bakiru, zlatku, baljicu itd.itd. Sada im je gore nego ranije. Nije svaka revolucija dobra revolucija. I tu ce s eone vodje ograditi, dobit nesto, obicna buranija ce opet biti obicna. Inace mi je malo bezvza ta prica, da ljudi koji zive bolje ne smiju sebi priustiti luksuz jer ce neko tamo sa 3 razreda osnovne skole ili neko sa mozgom pileta htjeti razapeti. Pa ni u komunizmu nisu svi zivjeli jednako. Znas kako kazu, kako posijes...
iTo

#602 Re: POLJINE HILLS

Post by iTo »

Pojilne su glavna tema kod sponzorusa :)
ultima_palabra

#603 Re: POLJINE HILLS

Post by ultima_palabra »

Hajvan wrote:
ultima_palabra wrote:Da mogu priuštiti sve to, teško da bih živio u Sarajevu.

pa vidiš, ima nas koji jesu vrlo lako odlučili živjeti u Sarajevu.
Nikakav problem... samo nećeš valjda reći da ti je neko dužan obezbjediti sve navedeno?

Odnosno, postoji gore sve to, ali narod taj lokalitet vidi kao simbol socijalne nepravde, opravdano ili ne. A ja se s narodom ne bih igrao.
Hajvan

#604 Re: POLJINE HILLS

Post by Hajvan »

ultima_palabra wrote:
Hajvan wrote:
ultima_palabra wrote:Da mogu priuštiti sve to, teško da bih živio u Sarajevu.

pa vidiš, ima nas koji jesu vrlo lako odlučili živjeti u Sarajevu.
Nikakav problem... samo nećeš valjda reći da ti je neko dužan obezbjediti sve navedeno?

Odnosno, postoji gore sve to, ali narod taj lokalitet vidi kao simbol socijalne nepravde, opravdano ili ne. A ja se s narodom ne bih igrao.

niko nikom nije ništa dužan… zalaziš pomalo u demagogiju i opšti diskurs "pametovanja"...

živio.
:run:
razonoda

#605 Re: POLJINE HILLS

Post by razonoda »

iTo wrote:Pojilne su glavna tema kod sponzorusa :)
Moguce :-) ali ''pjevaci sigurno nece. Bilo b ono u po-noci ...Halideee de zapjevaj, i naravno sve djaba
VjecitiStudent

#606 Re: POLJINE HILLS

Post by VjecitiStudent »

Dr. Kuca wrote:
preludezalude wrote: I Egipat je spavao dugo. I Sirija je spavala dugo.
I sta su dobili? I sta cemo mi dobiti, sem moralne satisfakcije? woow zapalit ces kucu imamovicu, bakiru, zlatku, baljicu itd.itd. Sada im je gore nego ranije. Nije svaka revolucija dobra revolucija. I tu ce s eone vodje ograditi, dobit nesto, obicna buranija ce opet biti obicna. Inace mi je malo bezvza ta prica, da ljudi koji zive bolje ne smiju sebi priustiti luksuz jer ce neko tamo sa 3 razreda osnovne skole ili neko sa mozgom pileta htjeti razapeti. Pa ni u komunizmu nisu svi zivjeli jednako. Znas kako kazu, kako posijes...
Kako gdje, tekovine revolucije iz 18. vijeka su duboko u temeljima današnje Francuske.
VjecitiStudent

#607 Re: POLJINE HILLS

Post by VjecitiStudent »

Hajvan wrote: no, nažalost to je po urbanističkom planu Kantona jedina lokacija predviđena za rezidencijalnu gradnju!

dakle- samo kuće, nema zgrada, poslovnih objekata, privrednih objekata… samo i jedino samostalni stambeni objekti.

evo, šta bi meni savjetovao?

- želim živjeti u kući;
- sa solidnom okućnicom;
- bez mogućnosti da se u bližoj ili daljoj budućnosti u okolici izgradi- hala bilo koje vrste, poslovni objekat, zanatska radnja, kokošinjac, svinjac;
- sa kompletnom infrastrukturom (voda, kanalizacija, el. enrgija, net); kao i
- širokih ulica sa jasno razdvojenim trotoarima, kolnikom i drvoredima između te uličnom rasvjetom;
- da je sigurno za kretanje- bez mogućnsosti kako gore navodite nasilničkih i barbarskih atavizama i poriva;
- da je relativno blizu (cca 15-20 minuta hoda) jednom od sekundarnih gradskih centara koji posjeduje škole, pijac, tržnice, kafee, restorane- sve ono što je potrebno na dnevnoj osnovi; te,
- da ima dobru povezanost s poslovnim centrom i historijskim dijelom grada do kojih bi moji ukucani došli za relativno kratko vrijeme kako radi poslovnih obaveza, tako i zbog zadovoljenja drugih potreba (kino, pozorišta, specijalizirane radnje, restorani itd).

imaš neku ideju?
Stup je nekad davno bio takav, Otes također, Peyton na Ilidži se još uvijek dobro drži.
Međutim, nepostojanje bilo kakvih urbanističkih principa u svakodnevnoj primjeni, kod nas vrlo brzo uništi i najbolje lokacije.

U takvom pravnom okruženju, nakon što nas zapljusne talas neminovne imigracije i reprezentativne Poljine će relativno brzo izgledati ovako

Image
Last edited by VjecitiStudent on 02/12/2014 14:02, edited 1 time in total.
Dr. Kuca

#608 Re: POLJINE HILLS

Post by Dr. Kuca »

VjecitiStudent wrote:
Dr. Kuca wrote:
preludezalude wrote: I Egipat je spavao dugo. I Sirija je spavala dugo.
Kako gdje, tekovine revolucije iz 18. vijeka su duboko u temeljima današnje Francuske.
Nisu samo francuske nego i evrope. Ali to je neko drugo vrijeme. Ja govorim o danasnjim, koje nisu donijele niakakav napredak.
VjecitiStudent

#609 Re: POLJINE HILLS

Post by VjecitiStudent »

Dr. Kuca wrote:
VjecitiStudent wrote:
Dr. Kuca wrote:
Nisu samo francuske nego i evrope. Ali to je neko drugo vrijeme. Ja govorim o danasnjim, koje nisu donijele niakakav napredak.
Ima pozitivnih primjera i u današnjim revolucijama.
Tunisu, odakle je nedavno sve počelo, uopće ne ide loše.
http://www.bbc.com/news/world-africa-30273807
neki

#610 Re: POLJINE HILLS

Post by neki »

preludezalude wrote:
neki wrote:
preludezalude wrote: Nemam ja nista protiv investitora, ali imam protiv novopecene burzoazije koja je stekla ogroman novac na krvi svog naroda (bukvalno).
Gorit ce to, gorit ce, samo ako ovako nastave da rade kako rade zadnjih 20 godina.
A ko si ti da ocjenjujes ko je na koji nacin stekao novac? I da jos na osnovu toga prijetis paljevinom?
Da je ovo drzava kakvu prizeljkujes prvi bi ti letio na robiju, i to dugogodisnju..
Jako dobro se zna kako su zivjeli politicari prije rata, kako zive danas, koliku imaju platu, sta imaju od imovine i da li su je mogli legalno zaraditi. Isto tako znamo kako zivi obican svijet, sta mu je obecano a sta je dobio (zadnjih 20 godina). Ja nikome nista ne prijetim, ja predvidjam da ce do toga doci.
Imam osjecaj da si se nasao prozvan.
Moja IP adresa je lako nalazljiva, tako da nadlezne institucije - IZVOLITE.
Po cemu si siguran da ce tu zivjeti iskljucivo politicari, kad pozivas na kompletnu paljevinu?
I ti politicari nisu na te pozicije pali s neba, nego ih je tu upravo doveo taj "obican svijet" koji sad pozivas da ih pali. I zamisli, vrlo malo njih je zavrsilo svoju politicku karijeru s jednim mandatom. Ne, vecina ih je ponovo izabrana na iste pozicije, s kojih su sisli tek kad su zakonom bili primorani na to, a ne sto je narod izabrao nekog drugog. I sta to govori o tom tvom "obicnom svijetu"?
Dr. Kuca

#611 Re: POLJINE HILLS

Post by Dr. Kuca »

VjecitiStudent wrote:
Dr. Kuca wrote:
Ima pozitivnih primjera i u današnjim revolucijama.
Tunisu, odakle je nedavno sve počelo, uopće ne ide loše.
http://www.bbc.com/news/world-africa-30273807
[/quote]

1-2 od 5-6. Nisam zagovornik revolucije, pogotovo ne kod nas. Ne znamo se mi nosit sa tim, imali smo "revoluciju" 90ih, pa vidi danas.
Banksy

#612 Re: POLJINE HILLS

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Kako gdje, tekovine revolucije iz 18. vijeka su duboko u temeljima današnje Francuske.

Nicolas Sarkozy has been charged with corruption in a probe linked to allegations that the French ex-president received up to €50 million in illegal campaign financing from the late Libyan dictator Muammar Gaddafi.
After 15 hours of questioning by police, the conservative politician was driven to offices of a judge in the small hours of Wednesday where he, his lawyer and a senior magistrate were told they were being charged with corruption and “influence-peddling”.

The former French president Jacques Chirac has been handed a two-year suspended prison sentence after being found guilty of embezzling public funds to illegally finance the conservative party he led.
He was convicted of embezzling public funds, abuse of trust and illegal conflict of interest.
The suspended sentence goes on Chirac's criminal record but means he does not have to go to prison. The court said it took into account his age, health and status as a former head of state when determining the sentence.

Mitterrand who cannot escape justice
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... stice.html

French corruption
Elfs and dwarfs
http://www.economist.com/node/2216369

itd.
Trebam te

#613 Re: POLJINE HILLS

Post by Trebam te »

Ima li ko cijenu i plan?

:bih:
jao_situacije

#614 Re: POLJINE HILLS

Post by jao_situacije »

Trebam te wrote:Ima li ko cijenu i plan?

:bih:
ja isto pitam za cijenu, i ako će biti neka fina urbanistička ideja što da ne. Šta me briga jel mi komšija ima optužnicu ili ne.. i sad mi zna MUP pokucati na vrata i pitati jesam li vidio komšiju i jel dolazi kući.
Hajvan

#615 Re: POLJINE HILLS

Post by Hajvan »

Image
preludezalude

#616 Re: POLJINE HILLS

Post by preludezalude »

sema911s wrote:I Egipat je spavao dugo. I Sirija je spavala dugo.

sabane sta je to u siriji bolje dosli ima talibani i habaju drzavu,., pogledaj koliko je sirija turista imala prije rata i koliko sada, i sta ce poslije rata ostat,.
isto sa egiptom,., koliko su samo ispusili para te godine, i koliko sada imaju manje turista,. da ne pominjemo libiju[/quote]
Sabane, nisi uopste shvatio. U Siriji nije nista bolje. A kad si vec spomenuo Ti... Sta je sve Bosna imala prije rata i kako se zivjelo, a sta ima sada! Upravo ova sadasnja situacija moze biti motiv za promjene.
HM 2011

#617 Re: POLJINE HILLS

Post by HM 2011 »

preludezalude wrote:
sema911s wrote:I Egipat je spavao dugo. I Sirija je spavala dugo.

sabane sta je to u siriji bolje dosli ima talibani i habaju drzavu,., pogledaj koliko je sirija turista imala prije rata i koliko sada, i sta ce poslije rata ostat,.
isto sa egiptom,., koliko su samo ispusili para te godine, i koliko sada imaju manje turista,. da ne pominjemo libiju
Sabane, nisi uopste shvatio. U Siriji nije nista bolje. A kad si vec spomenuo Ti... Sta je sve Bosna imala prije rata i kako se zivjelo, a sta ima sada! Upravo ova sadasnja situacija moze biti motiv za promjene.[/quote]

Pa evo mijenja se, grade se stambeni objekti, projekti za stanovanje, boravak turista, kondominijumi, tu i tamo koja fabrikica.... Situacija se mijenja na bolje vjerovali Vi ili ne.....

Jeste da je nemam za vile na poljinama i da je u takvoj situaciji jedno 95% stanovništva BiH - ali koliko shvatam - bukvalno ista situacija je svugdje u svijetu.....

jedino gdje smo u poređenju sa svijetom zakazali jeste inflacija monete koju koristimo i položaj iste u odnosu na ostale monete na svejtskom tržištu (tzv. standard)..... Pa kada odemo van domovine sve izgleda skuplje negdje duplo negdje i po 10 puta više..... Ali i to će se promjeniti.....

Ja sam za da umjesto da palimo vile na poljinama - da palimo one nebodere u vilsonovom pored elektroprivrede - GP Butmir - SDP ????? Kad već palimo ????

Ima li neko bolje prijedloge za paljenje ? Sad pa sad je koktel napravit..... Da nekome kuću spalimo ili šta ?

SAMO SDA - NA SVIM NIVOIMA - U JEDINSTVU JE SNAGA !
muzicar_iz_parka

#618 Re: POLJINE HILLS

Post by muzicar_iz_parka »

Polako sa tom paljevinom dok prođe zima. :D

Da je ovo uređena i pravna država kao što nije, moralo bi se na svakom ulaganju većem od par desetina hiljada KM znati porjeklo novca, ko krši zakon bude sankcionisan i tu se priča završava.

Vrlo jednostavno.
preludezalude

#619 Re: POLJINE HILLS

Post by preludezalude »

Dr. Kuca wrote:
preludezalude wrote:
Nece nista goriti. Bakir nas je istrenirao i uspavao za ovih 20-ak godina.
I Egipat je spavao dugo. I Sirija je spavala dugo.[/quote]

I sta su dobili? I sta cemo mi dobiti, sem moralne satisfakcije? woow zapalit ces kucu imamovicu, bakiru, zlatku, baljicu itd.itd. Sada im je gore nego ranije. Nije svaka revolucija dobra revolucija. I tu ce s eone vodje ograditi, dobit nesto, obicna buranija ce opet biti obicna. Inace mi je malo bezvza ta prica, da ljudi koji zive bolje ne smiju sebi priustiti luksuz jer ce neko tamo sa 3 razreda osnovne skole ili neko sa mozgom pileta htjeti razapeti. Pa ni u komunizmu nisu svi zivjeli jednako. Znas kako kazu, kako posijes...[/quote]

Nisi shvatio poentu moje recenice "I Egipat je spavao dugo. I Sirija je spavala dugo." To sam spomenuo u smislu da su i Egipat i Sirija bile dugo stabilne i mirne drzave. Ali uz pravilan okidac... eksplodira kao bure baruta. Ne ulazim u to sta je tamo bio okidac, nije ni vazno. Ja govorim za BiH, da iako izgleda sve ok... uz pravi okidac puknut ce kao bure baruta. Ova drzava je puna problema...korupcija, mito, nepotizam, visemilonske kradje bez sankcija, ratno profiterstvo bez sankcija...
Ne postoji drustvo u kojem svi zive jednako. Uvijek ce biti milionera i sirotinje. Ali kod nas se radi o politicarima milionerima, a prijeratnim lopovima i kokuzima. Najveci problem je nerad i korumpiranost pravosudnog sistema. Da on radi kako treba, sve bi bilo drugacije. 90% politicara bi zavrsili na robiji sa oduzetom visemilionskom vrijednom imovinom. Ovako, svi oni mogu raditi kako hoce i sta hoce, a bez bojazni od sankcija. Niko nije budala... sta je to Brankovic, Izetbegovic, Covic... imao prije rata, a sta ima sada. Kako su se obogatili? Po zakonu!!!
Nasa zemlja nije tako davno izasla iz rata, ratne rane su jos svjeze, ima jako puno ljudi koji su zadrzali oruzje i drze ga spremnog za nedaj boze. Kad covjek nema sta da jede ili nema sta da svom djetetu da jesti, on je spreman na sve.
Prosle demonstracije su po mom misljenju bile na rubu oruzanog sukoba. Da je kojim slucajem policija upotrijebila oruzje, budi siguran da bi situacija izmakla kontroli i da bi demonstranti posegnuli za oruzjem, a tada bi sve krenulo lancanom reakcijom. Ne zelim da dodje do toga, ali je po mome misljenju jako moguce, da se kojim slucajem ponovo pokrenu demonstracije tada bi bio puno jaci gnjev demonstranata jer politicari nisu nista ucinili prema bolje sutra nakon proslih demonstracija.
jao_situacije

#620 Re: POLJINE HILLS

Post by jao_situacije »

muzicar_iz_parka wrote:Polako sa tom paljevinom dok prođe zima. :D

Da je ovo uređena i pravna država kao što nije, moralo bi se na svakom ulaganju većem od par desetina hiljada KM znati porjeklo novca, ko krši zakon bude sankcionisan i tu se priča završava.

Vrlo jednostavno.
Hmm a misliš da se ne provjerava ? pa znaš li ti da SIPA ima poseban odjel samo za to od bankarskih transakcija preko određene cifre novca što banke moraju prijaviti, pa kupovine preko 30 000KM sa ugovorom kod notara koji je također dužan obavijestiti SIPU pa sad ovaj zakon o sprječavanju pranja novca. Provjerava se to itekako samo što raja koja mjesečno obavi transakcije od 1000 KM max. i nema pojma o tome, jer ih i ne zovne SIPA za porijeklo novca pa misle da se to ne radi.
HM 2011

#621 Re: POLJINE HILLS

Post by HM 2011 »

preludezalude wrote:
Dr. Kuca wrote:
preludezalude wrote:
Nece nista goriti. Bakir nas je istrenirao i uspavao za ovih 20-ak godina.
I Egipat je spavao dugo. I Sirija je spavala dugo.

I sta su dobili? I sta cemo mi dobiti, sem moralne satisfakcije? woow zapalit ces kucu imamovicu, bakiru, zlatku, baljicu itd.itd. Sada im je gore nego ranije. Nije svaka revolucija dobra revolucija. I tu ce s eone vodje ograditi, dobit nesto, obicna buranija ce opet biti obicna. Inace mi je malo bezvza ta prica, da ljudi koji zive bolje ne smiju sebi priustiti luksuz jer ce neko tamo sa 3 razreda osnovne skole ili neko sa mozgom pileta htjeti razapeti. Pa ni u komunizmu nisu svi zivjeli jednako. Znas kako kazu, kako posijes...[/quote]

Nisi shvatio poentu moje recenice "I Egipat je spavao dugo. I Sirija je spavala dugo." To sam spomenuo u smislu da su i Egipat i Sirija bile dugo stabilne i mirne drzave. Ali uz pravilan okidac... eksplodira kao bure baruta. Ne ulazim u to sta je tamo bio okidac, nije ni vazno. Ja govorim za BiH, da iako izgleda sve ok... uz pravi okidac puknut ce kao bure baruta. Ova drzava je puna problema...korupcija, mito, nepotizam, visemilonske kradje bez sankcija, ratno profiterstvo bez sankcija...
Ne postoji drustvo u kojem svi zive jednako. Uvijek ce biti milionera i sirotinje. Ali kod nas se radi o politicarima milionerima, a prijeratnim lopovima i kokuzima. Najveci problem je nerad i korumpiranost pravosudnog sistema. Da on radi kako treba, sve bi bilo drugacije. 90% politicara bi zavrsili na robiji sa oduzetom visemilionskom vrijednom imovinom. Ovako, svi oni mogu raditi kako hoce i sta hoce, a bez bojazni od sankcija. Niko nije budala... sta je to Brankovic, Izetbegovic, Covic... imao prije rata, a sta ima sada. Kako su se obogatili? Po zakonu!!!
Nasa zemlja nije tako davno izasla iz rata, ratne rane su jos svjeze, ima jako puno ljudi koji su zadrzali oruzje i drze ga spremnog za nedaj boze. Kad covjek nema sta da jede ili nema sta da svom djetetu da jesti, on je spreman na sve.
Prosle demonstracije su po mom misljenju bile na rubu oruzanog sukoba. Da je kojim slucajem policija upotrijebila oruzje, budi siguran da bi situacija izmakla kontroli i da bi demonstranti posegnuli za oruzjem, a tada bi sve krenulo lancanom reakcijom. Ne zelim da dodje do toga, ali je po mome misljenju jako moguce, da se kojim slucajem ponovo pokrenu demonstracije tada bi bio puno jaci gnjev demonstranata jer politicari nisu nista ucinili prema bolje sutra nakon proslih demonstracija.[/quote]

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja sam za da umjesto da palimo vile na poljinama - da palimo one nebodere u vilsonovom pored elektroprivrede - GP Butmir - SDP ????? Kad već palimo ????

ili samo palimo onima koji nisu osvjedočeni kao FGR ?

Zaista mentalitetni problem - interesantno je kako Vas je drsko naružio dijasporac par stranica prije.......

Tri neboder pred očima - a ovi od kamen temeljca naumili paliti......

A tek tornjak - pošteno stečene imovine.....

Nije ni čudo što nas kao narod JEBE ko stigne....
Last edited by HM 2011 on 03/12/2014 00:10, edited 2 times in total.
muzicar_iz_parka

#622 Re: POLJINE HILLS

Post by muzicar_iz_parka »

jao_situacije wrote: Hmm a misliš da se ne provjerava ? pa znaš li ti da SIPA ima poseban odjel samo za to od bankarskih transakcija preko određene cifre novca što banke moraju prijaviti, pa kupovine preko 30 000KM sa ugovorom kod notara koji je također dužan obavijestiti SIPU pa sad ovaj zakon o sprječavanju pranja novca. Provjerava se to itekako samo što raja koja mjesečno obavi transakcije od 1000 KM max. i nema pojma o tome, jer ih i ne zovne SIPA za porijeklo novca pa misle da se to ne radi.
Imamo mi sjaset zakona, ali slabo se šta provodi.
Sve kontraverzni biZmismeni izgradiše hiljade objekata u ukupnoj vrijednosti par milijardi, a niko od njih u zatvoru iako se za mnoge zna na koji su način došli do para.
Ne možeš reći da niko od njih nije napravio nijednu transakciju preko 30 000 Ka Emova.

Džaba i da SIPA to zabilježi i proslijedi dalje kad se to ne procesuira.
HM 2011

#623 Re: POLJINE HILLS

Post by HM 2011 »

muzicar_iz_parka wrote:
jao_situacije wrote: Hmm a misliš da se ne provjerava ? pa znaš li ti da SIPA ima poseban odjel samo za to od bankarskih transakcija preko određene cifre novca što banke moraju prijaviti, pa kupovine preko 30 000KM sa ugovorom kod notara koji je također dužan obavijestiti SIPU pa sad ovaj zakon o sprječavanju pranja novca. Provjerava se to itekako samo što raja koja mjesečno obavi transakcije od 1000 KM max. i nema pojma o tome, jer ih i ne zovne SIPA za porijeklo novca pa misle da se to ne radi.
Sve kontraverzni biZmismeni izgradiše hiljade objekata u ukupnoj vrijednosti par milijardi, a niko od njih u zatvoru iako se za mnoge zna na koji su način došli do para.
Ne možeš reći da niko od njih nije napravio nijednu transakciju preko 30 000 Ka Emova.

Hrak pljuc Radeljaš je kriv, hrak pljuc, Radeljaš je sam sebi isplatio za zemljište, hrak pljuc, Esso......

Licemjeri.
Altair_SA

#624 Re: POLJINE HILLS

Post by Altair_SA »

iTo wrote:Pojilne su glavna tema kod sponzorusa :)
:lol: :lol: :lol: :lol:

A kako i nece, valja im sad naci nekog, rezervisati na vakat i uvaliti se rego :oops:
jao_situacije

#625 Re: POLJINE HILLS

Post by jao_situacije »

muzicar_iz_parka wrote:

Ne sporim to nikako, ali postoji činjenica kad je zakon stupio na snagu ne može se retroaktivno primjeniti (unazad), mnoge stvari su nikle poslije rata i mnoge pare su se oprale na razno razne načine npr. Fahro i Kelmendi. A evo vidio si i sam da se prati to, kad su ove marketing likove pohapsili, e sad optužnica je druga stvar svakako ali prate oni to sve. A ovaj zakon o 30 000, ne znam jel star godinu dana tako da ovo sve prije što se radilo piši propalo.
Post Reply