Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SDS?!
-
putokaz1
- Helena2014
#602 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
putokaz1 wrote:zar snsd sp dns nemaju 42
Imaju 44 kako kaže Dodik, al evo i Bosić najavljuje da ima 42 , a u NSRS ih ima 83 poslanika
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da očekuje da Savez za promjene u ponedjeljak, 24. novembra, na prvoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, ima i više od 42 poslanika u svom bloku. "Mi ćemo u ponedjeljak imati trenutak istine. Sve će biti jasno", uvjerava Bosić.
Podsjetio je da neke od stranaka još uvijek nisu donijele odluku kojem političkom bloku u Republici Srpskoj će se prikloniti.
"Vjerujem da će shvatiti da je vrijeme promjena u Republici Srpskoj došlo i da se ono ne može zaustaviti. Možda se može odložiti raznim radnjama kao što je kupovina poslanika, ali zaustaviti se sigurno ne može. I Milorad Dodik je apsolutno svjestan te činjenice", tvrdi lider SDS-a.
-
zavrzlama
#603 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
..radostan dan wrote:zavrzlama, batali šuplju...šta umotavaš, ko da si slastičar...prihvati ponuđenu opkladu.zavrzlama wrote:
Ebiga radosni....jest tesko znati da ce dodik dobiti jos jedan mandat....![]()
evo, ako hoćeš da obrnemo, ako misliš da je mala kvota na dodika ...
Mene uopste ne interesuje koja je stranka u manjem entitetu na vlasti,jer znam da oni sto se tice BIH nista ne odlucuju dok im srbija ne da zeleno svjetlo..posto je BIH taoc srbije i njenih pretenzija na BIH.ja samo izbor vlasti u rs-u vidim kao potvrdu kojim ce putem ici srbija...ti si doskoro na sva zvona pisao kako srbiju ne inetresuje BIH niti utice na njihov EU put i kako srbija ide velikim koracima ka EU,i sta se desi zadnjih par godina,pa srbija tapka u mjestu i jos je pojacala skepticizam kod sopstvenog naraoda i dodatne uslove koje trazi EU(bas juce EU postavila ultimatum srbiji)...svi problemi srbije su u BIH(kosovo je drugorazredan problem,jer su se istog odrekli) praviti famu i neizvjesnost ko ce pobijediti u rs-u je udar na inteligenciju prosjecno politickog upucenog covjeka
Interesantnija je opklada da ce za godinu dana BIH prestici srbiju na putu u EU..
-
zavrzlama
-
radostan dan
#605 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
putokaz1 wrote:zar snsd sp dns nemaju 42
ma pusti ove amatere...ovo ti je hit nedelje u er esu -
- Helena2014
#606 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
SDS UVODI REZERVNE IGRAČE, IMA PRAVO NA 3 IZMJENE PRED POČETAK UTAKMICE SNSD -SDS
Od mandata poslanika osvojenog na izborima 12. oktobra odustao je gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, a njegov mandat CIK je dodijelio sljedećem kvalifikovanom kandidatu sa liste koalicije DNS-NS-SRS Dušku Iviću.
I gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević obavijestio je CIK da odustaje od mandata koji je dobio kao kandidat PDP-a, pa će njega u Narodnoj skupštini Republike Srpske zamijeniti Zoran Pologoš.
Mandat aktuelnog načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, koji je odustao od mjesta poslanika u Narodnoj skupštini, odlukom CIK-a pripao je sljedećem kvalifikovanom kandidatu sa liste koalicije SDS-PUP-SRS Novaku Motiki.
Od mandata poslanika osvojenog na izborima 12. oktobra odustao je gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, a njegov mandat CIK je dodijelio sljedećem kvalifikovanom kandidatu sa liste koalicije DNS-NS-SRS Dušku Iviću.
I gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević obavijestio je CIK da odustaje od mandata koji je dobio kao kandidat PDP-a, pa će njega u Narodnoj skupštini Republike Srpske zamijeniti Zoran Pologoš.
Mandat aktuelnog načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, koji je odustao od mjesta poslanika u Narodnoj skupštini, odlukom CIK-a pripao je sljedećem kvalifikovanom kandidatu sa liste koalicije SDS-PUP-SRS Novaku Motiki.
-
radostan dan
#607 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
navikao sam da mlatiš praznu slamu, al što si počeo da laaaažeeeeš crni mitre...dajder mi jedan takav post kao potvrdu, pa da ti se izvinem na javno.zavrzlama wrote:
ti si doskoro na sva zvona pisao kako srbiju ne inetresuje BIH niti utice na njihov EU put i kako srbija ide velikim koracima ka EU...
a do tad - ne laži, porašće ti rep.
- Helena2014
#608 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Novi klub poslanika u NSRS
Mirko Šarović, potpredsjednik SDS-a: U RS bi mogao vladati „klub kupljenih poslanika“
-
radostan dan
#609 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
koji je datum izlaska ovih novina, tačnije - ovog broja?
- Helena2014
#610 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
radostan dan wrote:koji je datum izlaska ovih novina, tačnije - ovog broja?
sutra 22.11., tako piše na naslovnoj
-
zavrzlama
#611 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
pa sav smisao tvog pisanja je omalovazavanje srbijanskog uticaja na BIH,ko biva srbija je ozbiljna i jaka drzava da bi se bavila BIH,pa u nemogucnosti argumenta potezes posaliceradostan dan wrote:navikao sam da mlatiš praznu slamu, al što si počeo da laaaažeeeeš crni mitre...dajder mi jedan takav post kao potvrdu, pa da ti se izvinem na javno.zavrzlama wrote:
ti si doskoro na sva zvona pisao kako srbiju ne inetresuje BIH niti utice na njihov EU put i kako srbija ide velikim koracima ka EU...
a do tad - ne laži, porašće ti rep.
ne kopa mi se po postovima kad si izrevoltiran samnom i par puta sa skijasem uspio od uobicajenih 5-6 rijeci u postu napisao polijep tekst ,braneci neodbranjivo...
-
radostan dan
#612 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
treba čitati između redova, oba tabora, i pratiti kad (vremenski)izbacuju neku tvrdnju...zato pitam. tako se više sazna, nego ono - javio mi miško da mu je reko pera da je gledo đuru kako kaže...Helena2014 wrote:radostan dan wrote:koji je datum izlaska ovih novina, tačnije - ovog broja?
- filosofman
#613 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
radostan dan wrote:treba čitati između redova, oba tabora, i pratiti kad (vremenski)izbacuju neku tvrdnju...zato pitam. tako se više sazna, nego ono - javio mi miško da mu je reko pera da je gledo đuru kako kaže...Helena2014 wrote:radostan dan wrote:koji je datum izlaska ovih novina, tačnije - ovog broja?
- filosofman
#614 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
"Mi ćemo u ponedjeljak imati trenutak istine. Sve će biti jasno", uvjerava Bosić.
Podsjetio je da neke od stranaka još uvijek nisu donijele odluku kojem političkom bloku u Republici Srpskoj će se prikloniti.
"Vjerujem da će shvatiti da je vrijeme promjena u Republici Srpskoj došlo i da se ono ne može zaustaviti. Možda se može odložiti raznim radnjama kao što je kupovina poslanika, ali zaustaviti se sigurno ne može. I Milorad Dodik je apsolutno svjestan te činjenice", tvrdi lider SDS-a.
BN TV
http://www.rtvbn.com/324722/Bosic-Savez ... ace-vecinu
BN TV
http://www.rtvbn.com/324722/Bosic-Savez ... ace-vecinu
-
radostan dan
#615 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
ovo da podvedemo pod tandara-broć...zavrzlama wrote:
pa sav smisao tvog pisanja je omalovazavanje srbijanskog uticaja na BIH,ko biva srbija je ozbiljna i jaka drzava da bi se bavila BIH,pa u nemogucnosti argumenta potezes posalice![]()
evo, meni se kopa -ne kopa mi se po postovima
ima još bar 50 ovakvih mojih tvrdnji, za ovih 4-5 godina. meni nije problem, ako treba, svaki ću ti izlistati.isto to ga čeka i sa eu (vučića)...nikad je vidjeti neće (srbija). kao ni bih. i turska. i ostali.radostan dan
radostan dan wrote:
ko ga jebe (vučića), što ga je primO, sad nek guta...
stavljena kapija...gle čuda, na isto mjesto gdje je nekoć i bila.
kakav bolan skijaš i revolt, u oktobru 2011. sam mu nacrtao kako će se završiti njegova politika.kad si izrevoltiran samnom i par puta sa skijasem uspio od uobicajenih 5-6 rijeci u postu napisao polijep tekst ,braneci neodbranjivo...![]()
(ako treba, i to ću da ti kopiram ovdje, ti si moj drug, nije mi teško
i ovo - vučića nema ako nema dodika...pa bolan, lakše je vučiću okrenuti šukala bosiću, nego putinu uvesti sankcije, a sve u cilju ispunjenja želja zapada. a to su na današnji dan dva glavna zahtjeva.
- mirnisan
#616 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
zar se to pita na ovim prostorima?homega wrote:I tako.. Momo Mandić, preko Gorana Pavlovića, otkupi zvornički "BIRAČ" od Litvanaca. Odakle mu onoliki novac
hajde nek neko pita bakira,silajdzica, cengice, zukica,dodika, ........
-
zavrzlama
#617 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Sad si kontradiktoran sam sebi...kladis se o pobjedi dodika,a sad pises kako je vucicu lakse sukala dat bosicu nego uvoditi sankcije rusiji,na osnovu cega temeljis tezu o dodikovoj pobjedi,ako znas za dva uvjeta EUradostan dan wrote:ovo da podvedemo pod tandara-broć...zavrzlama wrote:
pa sav smisao tvog pisanja je omalovazavanje srbijanskog uticaja na BIH,ko biva srbija je ozbiljna i jaka drzava da bi se bavila BIH,pa u nemogucnosti argumenta potezes posalice![]()
Zato se obicno kacis na tandara -broc postove
evo, meni se kopa -ne kopa mi se po postovima
ima još bar 50 ovakvih mojih tvrdnji, za ovih 4-5 godina. meni nije problem, ako treba, svaki ću ti izlistati.Kad ti kazes "ko ga jebe" je OK.ako ja kazem koga je jebe i da je cetnik,spominjes nekakve prismotre i guras me u nacionaliste..radostan dan
radostan dan wrote:
ko ga jebe (vučića), što ga je primO, sad nek guta...![]()
isto to ga čeka i sa eu (vučića)...nikad je vidjeti neće (srbija). kao ni bih. i turska. i ostali.
stavljena kapija...gle čuda, na isto mjesto gdje je nekoć i bila.
kakav bolan skijaš i revolt, u oktobru 2011. sam mu nacrtao kako će se završiti njegova politika.kad si izrevoltiran samnom i par puta sa skijasem uspio od uobicajenih 5-6 rijeci u postu napisao polijep tekst ,braneci neodbranjivo...![]()
![]()
(ako treba, i to ću da ti kopiram ovdje, ti si moj drug, nije mi teško)
Nije poenta kako je zavrsila skijaseva politika,nego trebas priznati da je ispravnija,moralnija od one koju ti branis![]()
i ovo - vučića nema ako nema dodika...pa bolan, lakše je vučiću okrenuti šukala bosiću, nego putinu uvesti sankcije, a sve u cilju ispunjenja želja zapada. a to su na današnji dan dva glavna zahtjeva.
-
radostan dan
#618 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
ne...ne...ne sprdam se ja sa tvojim analizama. jedno je sprdnja, a drugo je neslaganje sa njima.
u tvojim analizama želja uvjek pobjedi realnost, zato ih smatram često netačnim ili neobjektivnim.
(moj doživljaj, znači - ne nužno tačan, ali je takav).
nastavimo poslije, samo da završim neke obaveze...
u tvojim analizama želja uvjek pobjedi realnost, zato ih smatram često netačnim ili neobjektivnim.
- Danguba
#619 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
jednostavno pitanje: moze li SNSD na posten nacin imati vecinu?
-
zavrzlama
#620 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
Ja pisem sopstvene stavove i vidjenja....a moje je vidjenje da je BIH taoc srbije koja i sama sebi pravi stetu pokusavajuci da ratni plijen u BIH kapitalizuje u nekoj buducnosti....ovo je cinjenica i moze se sa 1000000 argumenata podkrijepiti...radostan dan wrote:ne...ne...ne sprdam se ja sa tvojim analizama. jedno je sprdnja, a drugo je neslaganje sa njima.
Tvoj problem u komunikaciji(slaganju/neslaganju) sa mnom je u tome sto je tvoje kritikovanje srbije i srpske politke sasvim OK.ALI kad ja ili neko drugi to radi,to je srbomrzac,nacionalista,osoba koja ide emocijama i zeljom kako kazes a ne realnosti i argumenata....ti imas za 4 godine preko 13 000 postova od toga njih 30% sa jednom jedinom rijecu ,jedno 30% sa jednom recenicom,a ostatak ne vise od tri recenice
-
zavrzlama
#621 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
moze....oni koji se prodaju su neposteni,oni koji kupuju iste se ne moze nazvati nepostenim nego mocnim...Danguba wrote:jednostavno pitanje: moze li SNSD na posten nacin imati vecinu?
- Danguba
#622 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
ok...iako je i to krivicno djelo za obje strane...ima li u svemu tome ucjena i prijetnji?zavrzlama wrote:moze....oni koji se prodaju su neposteni,oni koji kupuju iste se ne moze nazvati nepostenim nego mocnim...Danguba wrote:jednostavno pitanje: moze li SNSD na posten nacin imati vecinu?
- Paranoid
#623 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
..ako povremeno pratiš PTPC ... onda nema.Danguba wrote:ok...iako je i to krivicno djelo za obje strane...ima li u svemu tome ucjena i prijetnji?zavrzlama wrote:moze....oni koji se prodaju su neposteni,oni koji kupuju iste se ne moze nazvati nepostenim nego mocnim...Danguba wrote:jednostavno pitanje: moze li SNSD na posten nacin imati vecinu?
-
zavrzlama
#624 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
naravno da ima prijetnji ucjena...zamisli kad npr. iz srbije upozore bosica ili cavica da je srbijanski interes ostanak dodika na vlasti,sta mislis da li je jednostano se suprostaviti,pa ko koljevic malo zaplivati u nekom jezeru ili drini...Danguba wrote:ok...iako je i to krivicno djelo za obje strane...ima li u svemu tome ucjena i prijetnji?zavrzlama wrote:moze....oni koji se prodaju su neposteni,oni koji kupuju iste se ne moze nazvati nepostenim nego mocnim...Danguba wrote:jednostavno pitanje: moze li SNSD na posten nacin imati vecinu?
dogovor ko ce vladat u rs-u,nije na realciji snsd -sds,nego na relaciji srbija-snsd/sds
- Danguba
#625 Re: Srpska Demokratska Stranka (SDS) kao pozitivna alternativa Miloradu Dodiku i SNSD-u u BiH i RS?!Novi "Vučićevski" SD
slazem se da srbija drzi kljuc formiranja vlasti u bih samo imam osjecaj da se dodik malo oteo kontroli.
zna ko god dodje i kada god dodje nece imati mira.
zna ko god dodje i kada god dodje nece imati mira.