a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Capsicum

#601 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Capsicum »

Mozda je bio najveci izbor, ali najuredniji nije bio sigurno... Cesto sam znao tamo odustati od kupovine proizvoda zato sto nije bilo moguce utvrditi njegovu cijenu ili je bio toliko prljav (bukvalno crna cadj) da nisam htio prljati ruke... Ne samo da su cijene bile ispremjestane, vec ih za neke proizvode uopste nije bilo. O prljavim korpama i kolicima koja vuku u stranu da i ne govorim.
StupskaBitanga

#602 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Ona zadnja emisija AJB business je otkrila to sto pričam. Mercator je bio statusni simbol, mjesto društvenih okupljanja i događaja a pritom prvi tc u Sarajevu sa podzemnom garažom i sistemom sve na jednom mjestu. Posta butici sve tu da se obavi. Plac one gospodje sto zapomaže za mercatorom sve govori. Asortiman je bio raznovrsniji u galeriji okusa i šteta sto je propao i sto glavni mercator nije krenuo u tom smjeru
zipoo

#603 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by zipoo »

Capsicum wrote:Mozda je bio najveci izbor, ali najuredniji nije bio sigurno... Cesto sam znao tamo odustati od kupovine proizvoda zato sto nije bilo moguce utvrditi njegovu cijenu ili je bio toliko prljav (bukvalno crna cadj) da nisam htio prljati ruke... Ne samo da su cijene bile ispremjestane, vec ih za neke proizvode uopste nije bilo. O prljavim korpama i kolicima koja vuku u stranu da i ne govorim.
A koji je to bio uredan, cist i pregledan ?
Po svabiji prljaviji i neuredniji od obicne piljare, a Bosnju smeta papiric u korpi.
karanana

#604 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by karanana »

tako je. mozda je bio prljav i zapusten ali je opet bio najuredniji, osim mozda marketa u alti.
DaffyDuck

#605 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by DaffyDuck »

zmajadaH wrote:
DaffyDuck wrote:Odoh veceras po prvi put u Bingo u Hadzicima u namjeri da obavim kupovinu i.... samo cu reci da imaju OGROMAN razlog sto je zabranjeno fotografisanje.... :run:

p.s.zavrsila sam u Interexu

Koji je razlog zabrane slikanja ? Ja sam recimo slikao perutnina viršle one manje samo zbog cijene koja je bila 0.50 KM.
Onako sumnjičavo sam ih pregledao, vrtio po rukama, tražio manu, rok...Sve OK i slikah da pošaljem viberom ''nevjernim tomamma'' :mrgreen:

Niko mi nije branio slikanje.Zato me i interesuje.
To treba pitati njih. Al ono je toliko natrpano, razbacano, neuredno, nepregledno... ma opsti haos. Na jednom dijelu ne mozes proci kolicima izmedju polica. Da je moje i ja bi zabranila slikanje, od sramote :-?
the_stick

#606 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by the_stick »

kako radim u blizini vjecne vatre, konzum u bbi mi je najcesca stanica za neke sitne kupovine poslije posla... u zadnje vrijeme sam pokusao dati sansu amku, koji ima 2 radnje u titovoj (kod centralne banke i kod bbi), ali sam svaki put razocarao... opskrbljenost 0 bodova... svaki put kad sam usao, od 4 artikla koja su mi trebala, 2 nemaju... ne pricamo ni o kakvim posebnim artiklima nego o svakodnevnici - vocne kase za bebe, hljeb ili bilo kakvo pecivo u 5 poslije podne, itd... uglavnom, da ne bih kupovao 2 artikla tamo, 2 ovamo, na kraju svaki put nerado zavrsim u konzumu, ali bar nadjem ono sto mi treba... nije 100% vezano za temu, ali cisto da podijelim frustraciju... :)
Banksy

#607 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Banksy »

Nažalost, kako stvari stoje, Konzum u Ložioničkoj je i dalje mjesto s najboljom ponudom raznih artikala, sve na jednom mjestu. Ja u ovom trenutku ne vidim boljeg.
dobar osjecaj

#608 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by dobar osjecaj »

Meni su sve te trgovine i trzni centri isti. Kupujem gdje se zateknem i ako mi bas nije zurba za neke stvari, sacekacu da ih kupim tamo gdje vidim da je jeftinije. U Merkator u Lozionickoj sam isla jer mi je bio relativno blizu mjesta stanovanja i nekako je uvijek bila veca vjerovatnoca da cu tamo naci sve moguce sitnice koje nisam nalazila zbirno u drugim trgovinama u mojoj blizini. Galerija okusa mi je isto bila cesto odrediste zbog toga sto su stvarno imali bogatiji izbor proizvoda koje isto tesko da sam mogla naci zbirno u bilo kojoj drugoj trgovini. Poslije ova dva odredista, najcesce zalazim u Konzumove trgovine, opet zbog relativno sadrzajnog izbora stvari koje ja trebam. Ponekad odem u Bingo u Kranjcevicevoj kad mi je bas usput a ostale sitnice u sitnim porodicnim trgovinama blizu mjesta stanovanja.
Kada bih kupovala emocijama, radije bih kupovala u malim porodicnim ducanima. Emocije za bilo kakve lance, bili oni ino ili domaci uopste nemam.
homega

#609 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by homega »

Banksy wrote:Nažalost, kako stvari stoje, Konzum u Ložioničkoj je i dalje mjesto s najboljom ponudom raznih artikala, sve na jednom mjestu. Ja u ovom trenutku ne vidim boljeg.
Konzum WIZA
homega

#610 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by homega »

TANDEM u Kotorcu. Ima veliku površinu, ima solidan asortiman proizvoda, ali nema neki poseban kvalitet.
StupskaBitanga

#611 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

homega wrote:
Banksy wrote:Nažalost, kako stvari stoje, Konzum u Ložioničkoj je i dalje mjesto s najboljom ponudom raznih artikala, sve na jednom mjestu. Ja u ovom trenutku ne vidim boljeg.
Konzum WIZA
i taman kad odeš nema kupaca i kupuješ haman sam
Ko voli nek izvoli
homega

#612 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by homega »

StupskaBitanga wrote:
homega wrote:
Konzum WIZA
i taman kad odeš nema kupaca i kupuješ haman sam
Ko voli nek izvoli
I niko te ne vidi, ni koliko si bogat i moćan - koliko novca trošiš, ni šta kupuješ :D
StupskaBitanga

#613 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

jedino zaštitar radnici i poneki zalutali kupaac eventualno šetac
Drvosjeca iz Dejcica

#614 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

homega wrote:TANDEM u Kotorcu. Ima veliku površinu, ima solidan asortiman proizvoda, ali nema neki poseban kvalitet.
Pa druže to mi je tri dana jahanja u jednom pravcu. :oops:
homega

#615 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by homega »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
homega wrote:TANDEM u Kotorcu. Ima veliku površinu, ima solidan asortiman proizvoda, ali nema neki poseban kvalitet.
Do Binga u Hadžićima su 4, pa opet pun Bingo. Tandem jebe što je u RS-u :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#616 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

homega wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Do Binga u Hadžićima su 4, pa opet pun Bingo. Tandem jebe što je u RS-u :lol: :lol:
Jes' al' Bingo ima poveze za konje, sjeno i vodu besplatno ako kupiš preko 50KM. :lol:
StupskaBitanga

#617 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

biće bliže sada Bingo (veliki)
homega

#618 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by homega »

StupskaBitanga wrote:biće bliže sada Bingo (veliki)
Kako, gdje, kada... ?
StupskaBitanga

#619 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Tuš Lukavica pa Stup poslije ide Interex
Prostora koliko hoćeš samo treba biti strpljiv
BHF_Manijak

#620 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by BHF_Manijak »

Ne odgovori nama nikad Duffyduck sta je skont'o sto je zabranjeno slikati!!! :mrgreen: :mrgreen:
DaffyDuck

#621 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by DaffyDuck »

hajd Boga ti, vrati se koji post iznad pa procitaj :-) :D
dobar osjecaj

#622 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by dobar osjecaj »

Ja ne kontam u cemu je furka na guzvu dok obavljas kupovinu. Kao da ce neko od tih silnih kupaca podijeliti moje troskove sa mnom :?
HomeSweetHome

#623 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by HomeSweetHome »

Mozda nije prikladna tema, ali samo da pitam zna li neko da li je Interex na Koreji jos uvijek Interex ili je to sada Bingo?
the_stick

#624 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by the_stick »

HomeSweetHome wrote:Mozda nije prikladna tema, ali samo da pitam zna li neko da li je Interex na Koreji jos uvijek Interex ili je to sada Bingo?
jos uvijek je Interex... navodno bi od 1.1. trebao postati Bingo, ali ja jos nigdje nista zvanicno nisam vidio...
dpjokala26

#625 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by dpjokala26 »

kad mi treba veca nabavka ja trknem do lidla u metkovicu.gepek pun ko sipak.ima svega,dobrog i kvalitetnog po povoljnim cijenama.
tako da me ne interesuju seoski granapi poput biga,konzuma i akove. :roll:
Post Reply