Nemam ja pojma ko ti je dijaspora, ali obrati se njima. Ja zastupam Lihtenstajnsko/Svicarsku frakciju u Skandinaviji tacnije u Danskoj.Cyrax wrote:Turisticka atrakcija![]()
Doduse mogli smo napraviti sarajevsku Pamplonu samo umjesto bikova turiste neka ganjaju tuzne oke.
Ne zajebavaj dijasporo Danske ti
Problem pasa lutalica
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#601 Re: Problem pasa lutalica
-
L u c i f e r
#602 Re: Odg: Problem pasa lutalica
Znači trolas.Zviz wrote:Evo ti jedan savjet ako glasas za te nacionaliste onda njima jebi mater. Ili ako si tog misljenja da ce uvijek isti biti na vlasti pa ti se ne glasa za druge, hej e bas zato opet podrzavas iste kojima bi trebao da se zahvalis zbog situacije. Da budemo nacisto. Ili buda faca, ipak nije to neka zapadna drzava sa 2km udaljenosti fino kokni jednog politicara ove sedmice, a naredne drugog, i tako jos jednom jednog trece sedmice tama ce sistem kolabirati i past ce sve na noge, previse posla za istrazivanje, samo suti i ne pricaj nikome. Vec jednom ucini(te) nesto. I to bi bio korak naprijed. A eto oruzija u toj drzavi na svakom cosku. Za vrijeme rata nije bilo tolikog problema oko pasa bez vlasnika, pa ni do prija par godina ali eto od jednom. Da ih nije neko doveo mozda, mozda neko ko se je zakacijo sa nekim sa vrha? Jel iko postavljo to pitanje.huxley wrote:Cuci, zivis li ti u Bosni? Ako ne zivis, nisi pogodjen ovim problemom, i nemas pojma o cemu se prica. Mog sina je ugrizao pas, i kuburim sa ovim svaki dan, ne smijem pustiti djecu da se igraju ispred zgrade.
Odosmo mi na na neko 1001 Zabrdja.
Kao prvo kad je to Sarajevo imalo uslove za djecu? Daj budimo malo realni, ja nemam pojma koliko vas pamti Sarajevo prije rata ali svak zna da djecijih igalista je bio na prste si mogao nabrojati, inace se igralo po dvoristima ili oko zgrada (gdje je ko zivio) inace da je bilo odgajalista i igralista nebi se omladina balivala savcim pa cak i tadasnje vrijeme. U moje vrijeme bio hit ako maznes kakvu saobracajnu velicine stolni-tenis stola i onda pucas stolnog tenisa. Inace omladina tada visila po onim lokalnim birtijama ucilo se igrati bilijara i poneka je imala fliper ili one arcade-igrice, to je tad bilo druga galaksija u kvartu. I sad eto 11.000 pasa bez vlasnika je problem veci, a sta to sve nije problem u BiH. Romi, vjerski objekti, korumpirani politicari, Kinezi, sverc, mafijasi, losa infastruktura etc. etc.
Mislim, koji samo absurd. Psi bez vlastnika problem, a noliki golubovi na Bascarsiji koji sve serdom zaseravaju nisu nikada predstavljali problem cistoce. Te jos zanimacija slikati se sa njima dok im mrvi. Pa eto mrvite malo vece mrve psima pa se i sa njima slikajte - turisticka atrakcija. Iskoriti potencijal.
Zato, ako ne zivis, bezveze trolas, i odjebi lagano. Jebem mater svima kojima su psi preci od ljudi.
- Zviz
#603 Re: Problem pasa lutalica
Nemam pojma sta to znaci ali sam siguran da to ne cinim, nego imam svoj nacin da nekome nesto odvorim na taj nacin.
Jel iko u toj drzavi sposoban da rijesi i jedan problem?
Jel iko u toj drzavi sposoban da rijesi i jedan problem?
-
L u c i f e r
#604 Re: Problem pasa lutalica
Dont feed...
Zzz...
Zzz...
- Cyrax
#605 Re: Problem pasa lutalica
Zviz wrote: Nemam ja pojma ko ti je dijaspora, ali obrati se njima. Ja zastupam Lihtenstajnsko/Svicarsku frakciju u Skandinaviji tacnije u Danskoj.

-
nightvision
#606 Re: Problem pasa lutalica
nije ih bilo prije toliko ali se nakotili u medjuvremenu i postali su problem.Zviz wrote: Za vrijeme rata nije bilo tolikog problema oko pasa bez vlasnika, pa ni do prija par godina ali eto od jednom. Da ih nije neko doveo mozda, mozda neko ko se je zakacijo sa nekim sa vrha? Jel iko postavljo to pitanje.
evo savjet. ko oko zgrade ima copore ovih podivljalih ustrojenih zvijeri neka nabavi otrova protiv glodavaca i slicnih krupnijih stetocina, ima ga u svakoj poljoprivrednoj apoteci. Onda neka kupi ovu hranu za "cuke" od 1,5km, lijepo pomijesa otrov sa tom hranom, podijeli je na vise manjih dijelova i navece kada niko ne gleda podijeli obrok oko kontejnera. mozda prije toga mozete par dana hraniti cukice hranom bez dotaka da ih se "pripitomi" i navikne pa tek onda primjeniti posljednju veceru.
eh sad, svaki keroljubac koji se uzjebe da nesto kaze unaprijed neka zna da sam mu se sjetio majke, sestre, rodice, tetke, amidzicne, i sve druge blize i dalje zenske rodbine, moze i maloljetne djece, nemam predrasuda sve dok moze steku dohvatiti. dakle ja rekao hop a vi skacite ako hocete...
- drug_profi
#607 Re: Problem pasa lutalica
Ja ti zamjeram to u vezi djece. Itekako. Mojne mi te bolesne price. Jeblo te to.
- Zviz
#608 Re: Problem pasa lutalica
Jarane radi sta hoces, ako ti to mozes, sto se mene tice radi, ja te necu ni specavati ni nista. Moje misljene je ipak sljedece, da je lakse tako rijesiti problem jer bice mozda hajke ali nece opet tako poprijeko gledati, ali ja nemogu da vjerujem da se jos nije nasao neki rambo i npr. kokno Bakira i Dodika i onog od onih trecih kako mu god ime bilo. Ja ipak mislim da su one te pse bez vlasnika doveli. Cak sam siguran da bi narod to istom i spomenik podigao jednog dana.nightvision wrote:nije ih bilo prije toliko ali se nakotili u medjuvremenu i postali su problem.Zviz wrote: Za vrijeme rata nije bilo tolikog problema oko pasa bez vlasnika, pa ni do prija par godina ali eto od jednom. Da ih nije neko doveo mozda, mozda neko ko se je zakacijo sa nekim sa vrha? Jel iko postavljo to pitanje.
evo savjet. ko oko zgrade ima copore ovih podivljalih ustrojenih zvijeri neka nabavi otrova protiv glodavaca i slicnih krupnijih stetocina, ima ga u svakoj poljoprivrednoj apoteci. Onda neka kupi ovu hranu za "cuke" od 1,5km, lijepo pomijesa otrov sa tom hranom, podijeli je na vise manjih dijelova i navece kada niko ne gleda podijeli obrok oko kontejnera. mozda prije toga mozete par dana hraniti cukice hranom bez dotaka da ih se "pripitomi" i navikne pa tek onda primjeniti posljednju veceru.
eh sad, svaki keroljubac koji se uzjebe da nesto kaze unaprijed neka zna da sam mu se sjetio majke, sestre, rodice, tetke, amidzicne, i sve druge blize i dalje zenske rodbine, moze i maloljetne djece, nemam predrasuda sve dok moze steku dohvatiti. dakle ja rekao hop a vi skacite ako hocete...
-
nightvision
#609 Re: Problem pasa lutalica
ako ce ti bit' lakse, evo izostavicu djecu.drugi profil wrote:Ja ti zamjeram to u vezi djece. Itekako. Mojne mi te bolesne price. Jeblo te to.
sta velis, da ja robijam radi tih govana? ne pada mi na pamet. nijedan nije vrijedan. laske mi je ovako, a i humano je ove zivotinje nahraniti. tako kazu ovi iz av av mau mau udruzenja...Zviz wrote: Jarane radi sta hoces, ako ti to mozes, sto se mene tice radi, ja te necu ni specavati ni nista. Moje misljene je ipak sljedece, da je lakse tako rijesiti problem jer bice mozda hajke ali nece opet tako poprijeko gledati, ali ja nemogu da vjerujem da se jos nije nasao neki rambo i npr. kokno Bakira i Dodika i onog od onih trecih kako mu god ime bilo. Ja ipak mislim da su one te pse bez vlasnika doveli. Cak sam siguran da bi narod to istom i spomenik podigao jednog dana.
- Zviz
#610 Re: Problem pasa lutalica
Mah radite sta hocete, sto se mene tice komotno zaratujte opet niti mi je u dzep ni iz depa.
- uglavnomja
#611 Re: Problem pasa lutalica
Zviz nije trol
Ali ne kontam kako je pao s marsa na ovu temu ... Ocito nije bio u sarajevu zadnjih 5 gidina.
Zvanicmo prije dvije godine je bilo 11.000 ulicnoh pasa, sada je jos vise.
Glupavi zakon po kojem su pascad vaznija od ljudi su isforsirali dog trust placeni funtama, tacnije 5 miliona eurra da naprave haos i situaciju da su sinteri ukinuti.
U zadnjih 5 daba u sarajevu naoadnute 3 zene, krvnicki.
Imas prije uzbjestaje iz hitne pomoci, bice 1000 ujeda ove godine. A racunaj da se ne prijave svi napadi.
Ljudi zive kao u zatvoru kad oadne noc jer ne smiju od oascadi uzaci. Djeca imaju traume.
Nije to oar lokalnih cukica, to su copori po 15 komada velicine teleta
A bolesti, govna, smece ...
Ali ne kontam kako je pao s marsa na ovu temu ... Ocito nije bio u sarajevu zadnjih 5 gidina.
Zvanicmo prije dvije godine je bilo 11.000 ulicnoh pasa, sada je jos vise.
Glupavi zakon po kojem su pascad vaznija od ljudi su isforsirali dog trust placeni funtama, tacnije 5 miliona eurra da naprave haos i situaciju da su sinteri ukinuti.
U zadnjih 5 daba u sarajevu naoadnute 3 zene, krvnicki.
Imas prije uzbjestaje iz hitne pomoci, bice 1000 ujeda ove godine. A racunaj da se ne prijave svi napadi.
Ljudi zive kao u zatvoru kad oadne noc jer ne smiju od oascadi uzaci. Djeca imaju traume.
Nije to oar lokalnih cukica, to su copori po 15 komada velicine teleta
A bolesti, govna, smece ...
- Hemera
#612 Re: Problem pasa lutalica
[/quote]Ana Maria wrote: Cuka nikad nece biti manje, jer se ne kaznjavaju ljudi koji ostavljaju te cuke na ulici!!!! Da su se oni na vrijeme sankcijonisali, ne bi imali nijednog cuku na ulici.
Kako objasnjavas cinjenicu da je cuka bilo manje kad je kafilerija radila nego danas?
Sve to sankcionise kafilerija,konkretno,a ne Dogs Dogs i ostali slicni idiotaneri sa svojim vapajima za paypal linkovima.
Sad pretposavljam vise nego ikad ce poceti montirane slike iz pm gdje su krvnicki ubijane dzukele,sa natpisom Sarajevo i paypal prosijacenje....
- starii
#613 Re: Problem pasa lutalica
treba formirati specijalne odrede za borbu protiv korupcije i terorizma kod pasa lutalica
vratice se šintor je**** vam....
vratice se šintor je**** vam....
- Radar71
- LieToMe
#615 Re: Problem pasa lutalica
Nece ba oni, samo se igrajuRadar71 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140912005
- Radar71
#616 Re: Problem pasa lutalica
LieToMe wrote:Nece ba oni, samo se igrajuRadar71 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140912005mora da ih je ruzno pogledala

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#617 Re: Problem pasa lutalica
pohotne devicebach wrote:Otkako su mediji prenijeli danas da se šintori i kafilerije ponovo aktiviraju u komšiluku je nastala panika. Udruženim snagama gerijatrija, vječite djevice i LGBT populacija kupi cuke i guraju u ih u haustore, podrume i stanove.
Zabilježano u Vogošći...
-
hladan.preminger
#618 Re: Problem pasa lutalica
A koja smo mi pizda od naroda kad problem pasa ne mozemo rijesiti na bilo koji nacin.
- eluna
#619 Re: Problem pasa lutalica
na ilidži će biti još više belaja, jer dio problema je i to što "neki ili neko" kupi pse lutalice na čaršiji i po centru, i iste prebacuje u hrasnicu ..... svako jutro mi pred zgradom osvane po 10-15 pasa koji prije nisu bili tu, a stanujem pored škole
mislim, volim životinje pa i pse, čak šta više uživala bih da u stanu mogu imati jednoga, i ne bojim se ni lutalica ali što je previše - previše je ..... imam kolegicu koja se boji mačke, pa čak i mačića - neki ljudi jednostavno imaju neobjašnjiv strah (fobiju) od pasa, da ne spominjemo činjenicu da čopor od 15-20 divljih pasa može da raskomada dijete
što neko reče - organizovati se po mahalama i samostalno rješavati stanje jer zakon nije ostavio alternativu ni u kakvom smislu - ni finansijskom ni etičkom
nažalost - građanski neposluh je ovdje izgleda jedino rješenje
mislim, volim životinje pa i pse, čak šta više uživala bih da u stanu mogu imati jednoga, i ne bojim se ni lutalica ali što je previše - previše je ..... imam kolegicu koja se boji mačke, pa čak i mačića - neki ljudi jednostavno imaju neobjašnjiv strah (fobiju) od pasa, da ne spominjemo činjenicu da čopor od 15-20 divljih pasa može da raskomada dijete
što neko reče - organizovati se po mahalama i samostalno rješavati stanje jer zakon nije ostavio alternativu ni u kakvom smislu - ni finansijskom ni etičkom
nažalost - građanski neposluh je ovdje izgleda jedino rješenje
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#620 Re: Problem pasa lutalica
zar ti nisi u brčkom?
to prebacivanje neće imati smisla ako se sustavno krene rješavati problem
dakle svuda istovremeno
dakle svuda istovremeno
- graue_maus
#621 Re: Problem pasa lutalica
nesto mi smrdi u ovoj prici o psima lutalicama ....evo izbori i opet ujeaju ko ludi .........kad god otvorim neke nase portale tema o tome kako je neko izgrizen .....
- eluna
#622 Re: Problem pasa lutalica
nisam već 20 godina i kusurBlack swan wrote:zar ti nisi u brčkom?
dakle svuda istovremeno
a znam da nije rješenje prebacivati pse tamo-ovamo, da ne spominjem činjenicu da ih niko ne vuče na poljine
kažem - nažalost - građani ovo moraju sami rješavati, ali molim bez vatrenog oružja - ipak su to naseljena mjesta
- Alfons Kauders
#623 Re: Problem pasa lutalica
Da.hladan.preminger wrote:A koja smo mi pizda od naroda kad problem pasa ne mozemo rijesiti na bilo koji nacin.
-
pakica_
#624 Re: Problem pasa lutalica
Ma da, bolje pobacat' otrov, pa da se i vlasnicki psi pobiju usput..
- djigibau
#625 Re: Problem pasa lutalica
Pa nisam bas siguran da bi neko folirao napade pasa,a koliko mogu vidjeti svaki napad je zadokumentovan od strane MUP-a KS.graue_maus wrote:nesto mi smrdi u ovoj prici o psima lutalicama ....evo izbori i opet ujeaju ko ludi .........kad god otvorim neke nase portale tema o tome kako je neko izgrizen .....