Granična policija - konkurs

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sarkasticna

#601 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Ljudi,vi koji idete sutra i prekosutra na testiranje,stvarno bez panike. Mene je trema ubijala. Komisija je korektna,ništa nije teško,tko se imalo spremao može pokupiti lijepe bodove. Mene je recimo koverta zezala jer mi nije odgovarala meka podloga,vježbala sam na parketu a tamo se radi na strunjačama. Ostalo ništa nije teško. Jedino čekanje ubija,presporo sve ide. Naoružajte se strpljenjem.
Ako netko ima pitanja slobodno neka pita,odgovaram vrlo rado. Sretno svima!!!
blacky5

#602 Re: Granična policija - konkurs

Post by blacky5 »

Jesi racunala bodove jesi prošla??
Nonchy

#603 Re: Granična policija - konkurs

Post by Nonchy »

Komisija je bila extra a i svi kandidati tamo.. bilo je ono "svi za jednoga, jedan za sve!" Momci iz grupe su bodrili kao da se znamo cijeli život. Iskreno, nisam se puno spremala zbog ozlijede, svega 7 dana ali sam ostvarila prolazak pa i odličan rezultat. Sretno svima a i svaka čast momcima a i curama od danas!!
sarkasticna

#604 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

blacky5 wrote:Jesi racunala bodove jesi prošla??
Prošla sam,ostvarila 32 boda. :izet:
shefica3010

#605 Re: Granična policija - konkurs

Post by shefica3010 »

Bilo je zaista fantastično, čak iako ništa ne bude, bilo je jako lijepo iskustvo... I slobodno bez treme, sve je proteklo maksimalno korektno :) :bih: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sarkasticna

#606 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Ekipa,zna li itko kada bi trebao intervju biti? :roll:
Nonchy

#607 Re: Granična policija - konkurs

Post by Nonchy »

sarkasticna wrote:Ekipa,zna li itko kada bi trebao intervju biti? :roll:
Nema ni ovih rezultata da zvanično znamo tko je prošao a tko nije...
Ovi što su nekad bili na intervju, šta pitaju, šta se dešava tamo? :D Pričala sam sa par osoba sada na ovom testiranju i neki kažu da te pitaju nešto da kažeš o sebi i ta klasična pitanja a neki govore da su baš postavljali teška pitanja, nešto iz kriminalistike itd
sarkasticna

#608 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Nonchy wrote:
sarkasticna wrote:Ekipa,zna li itko kada bi trebao intervju biti? :roll:
Nema ni ovih rezultata da zvanično znamo tko je prošao a tko nije...
Ovi što su nekad bili na intervju, šta pitaju, šta se dešava tamo? :D Pričala sam sa par osoba sada na ovom testiranju i neki kažu da te pitaju nešto da kažeš o sebi i ta klasična pitanja a neki govore da su baš postavljali teška pitanja, nešto iz kriminalistike itd
Ja sam također čula da pitaju klasična pitanja,da se predstaviš,kažeš nešto o sebi i tako. A čula sam od par ljudi da pitaju neke zakone... Eh sad,valjda kave si sreće :-)
shefica3010

#609 Re: Granična policija - konkurs

Post by shefica3010 »

Zakone i krivičnopravne propise pitaju one koji su završili fakultet i apliciraju za MI, pretpostavljam...
pajomeinci

#610 Re: Granična policija - konkurs

Post by pajomeinci »

Izasli rezultati testiranja i datumi intervjua
sarkasticna

#611 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Zna li itko šta pitaju na intervju,je li tko bio već na prijašnjim?
pajomeinci

#612 Re: Granična policija - konkurs

Post by pajomeinci »

Izgleda da niko nije isao na itervju :-)
sarkasticna

#613 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

:?
Nonchy

#614 Re: Granična policija - konkurs

Post by Nonchy »

Upravo sam saznala da te pitaju da pričaš na engleskom sve a sada da li je istina stvarno ne znam .. :run:
sarkasticna

#615 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Nonchy wrote:Upravo sam saznala da te pitaju da pričaš na engleskom sve a sada da li je istina stvarno ne znam .. :run:
Nemojte vjerovati u takve gluposti,prijavljujemo se za Graničnu policiju BiH a ne za turističkog vodiča zaBoga. Možda će biti par pitanja čisto da se vidi poznavanje stranog jezika,nešto osnovno i to je to. :wink:
Nonchy

#616 Re: Granična policija - konkurs

Post by Nonchy »

sarkasticna wrote:
Nonchy wrote:Upravo sam saznala da te pitaju da pričaš na engleskom sve a sada da li je istina stvarno ne znam .. :run:
Nemojte vjerovati u takve gluposti,prijavljujemo se za Graničnu policiju BiH a ne za turističkog vodiča zaBoga. Možda će biti par pitanja čisto da se vidi poznavanje stranog jezika,nešto osnovno i to je to. :wink:
Kada si na razgovoru?
sarkasticna

#617 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Nonchy wrote:
sarkasticna wrote:
Kada si na razgovoru?
Iduću srijedu :run:
sarkasticna

#618 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

Ima li tko da je bio danas da malo iskustva prenese sa intervjua :kiss:
alohamora

#619 Re: Granična policija - konkurs

Post by alohamora »

Ovako drugari: Na intervjuu nema pravila. Bukvalno mogu da te pitaju bilo šta. Ali ništa komplikovano. Ono što sam skapirala je da ljude sa malo bodova pitaju kratko i bezvezna pitanja, a ljude sa više bodova dobro izrešetaju. Moje iskustvo nije baš lijepo. A i bila sam baš nervozna. Tako da ne znam šta će biti. Uglavnom, probajte biti što opušteniji i sretno..:)
sarkasticna

#620 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

alohamora wrote:Ovako drugari: Na intervjuu nema pravila. Bukvalno mogu da te pitaju bilo šta. Ali ništa komplikovano. Ono što sam skapirala je da ljude sa malo bodova pitaju kratko i bezvezna pitanja, a ljude sa više bodova dobro izrešetaju. Moje iskustvo nije baš lijepo. A i bila sam baš nervozna. Tako da ne znam šta će biti. Uglavnom, probajte biti što opušteniji i sretno..:)
Jesi ti bila već? Malo nam približi,šta pitaju,napiši sve čega se sjećaš,unaprijed zahvaljujem :kiss:
alohamora

#621 Re: Granična policija - konkurs

Post by alohamora »

sarkasticna wrote:
alohamora wrote:Ovako drugari: Na intervjuu nema pravila. Bukvalno mogu da te pitaju bilo šta. Ali ništa komplikovano. Ono što sam skapirala je da ljude sa malo bodova pitaju kratko i bezvezna pitanja, a ljude sa više bodova dobro izrešetaju. Moje iskustvo nije baš lijepo. A i bila sam baš nervozna. Tako da ne znam šta će biti. Uglavnom, probajte biti što opušteniji i sretno..:)
Jesi ti bila već? Malo nam približi,šta pitaju,napiši sve čega se sjećaš,unaprijed zahvaljujem :kiss:
Jesam, ovako, neke su pitali na engleskom kako se kaže nešto osnovno, neke iz informatike. Primjer: Zašto služi power point? Nekoga su nešto iz zakona. Onda ako si završila faks, pitaju te nešto iz te oblasti. Mene su pitali i o rodnom gradu. Pjesniku. Šta mislim o radu policije? Da li bi mi problem bio raditi negdje dalje? Onda kad spomeneš ti neki pojam ili nešto, mogu te pitati šta znači pojam. Ne mogu se sjetiti svega. U principu, mislim ništa nije teško ili da ne znaš ako imaš taj neki okej level opšte informisanosti, nemaš brige, samo je bitna koncentracija i trema da je iskontrolišeš, jer to zna da zaveže jezik i mozak.
sarkasticna

#622 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

alohamora wrote:
sarkasticna wrote:
Jesam, ovako, neke su pitali na engleskom kako se kaže nešto osnovno, neke iz informatike. Primjer: Zašto služi power point? Nekoga su nešto iz zakona. Onda ako si završila faks, pitaju te nešto iz te oblasti. Mene su pitali i o rodnom gradu. Pjesniku. Šta mislim o radu policije? Da li bi mi problem bio raditi negdje dalje? Onda kad spomeneš ti neki pojam ili nešto, mogu te pitati šta znači pojam. Ne mogu se sjetiti svega. U principu, mislim ništa nije teško ili da ne znaš ako imaš taj neki okej level opšte informisanosti, nemaš brige, samo je bitna koncentracija i trema da je iskontrolišeš, jer to zna da zaveže jezik i mozak.
Pretpostavila sam da nije ništa strašno. Samo bez treme.

Hvala ti,puno si nam pomogla :kiss:
sarkasticna

#623 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

alohamora wrote:
sarkasticna wrote:
Što se tiče engleskog,je li misliš nešto osnovno vezano za policiju ili osnovno baš osnovno,bilo što? Sjećaš li se primjera možda?
alohamora

#624 Re: Granična policija - konkurs

Post by alohamora »

Ne znam. Mene nisu pitali ništa na engleskom. Plus, ja sam stavila još jedan jezik da govorim. Ni to me nisu pitali. Ali te koji su izalazili i rekli da su ih pitali nešto osnovno. Ono fazon Me Tarzan, You Jane. Ako znaš iole eng, nemoj to da te brine. Ma jebaji ga, što manje razmišljaš kako šta, bolje ćeš proći. Ja sam samu sebe istraumirala razmišljajući. Nije ispit da učiš. Shvati kao neko ćaskanje.
sarkasticna

#625 Re: Granična policija - konkurs

Post by sarkasticna »

alohamora wrote:Ne znam. Mene nisu pitali ništa na engleskom. Plus, ja sam stavila još jedan jezik da govorim. Ni to me nisu pitali. Ali te koji su izalazili i rekli da su ih pitali nešto osnovno. Ono fazon Me Tarzan, You Jane. Ako znaš iole eng, nemoj to da te brine. Ma jebaji ga, što manje razmišljaš kako šta, bolje ćeš proći. Ja sam samu sebe istraumirala razmišljajući. Nije ispit da učiš. Shvati kao neko ćaskanje.
Hvala ti puno,svi smo pod malom tremom,što je logično. Ja se prvi put prijavljujem na natječaj za DGS i prvi put sam na intervju,tako da... :run:
Uglavnom bit će kako bude. Hvala ti još jednom.
Sretno svima i javljajte se sa intervju :kiss:
Post Reply