Tako se priča. Ali je li zaista tako?vee-jay wrote: Skijas je Hrvat.

Tako se priča. Ali je li zaista tako?vee-jay wrote: Skijas je Hrvat.

Ne moze se sjediti na dvije stolice nikako, izmakne ti se i padnes izmedju u vakuum. Tako su se sad Hrvati/Srbi nasli, ni tamo ni vamo... Nit su Hrvatska, nit su BiH.[/quote]reis1 wrote:Teziti je jedno a realnost drugo.. Bosanski Hrvati su dio BIH, i tu je njihova drzava..Hrvatska moze biti u srcu, ali buducnost je BIH..animals wrote:Ne govori se o tome, nego o tome kad si Hrvat u BiH a pored tebe Hrvatska, normalno da ćešto Hrvatsku doživaljavati kao maticu i težiti k njoj.
a to ih isključuje iz hercegovine ....kako?Mister Yes wrote:Jablanica i Konjic su bili pod kontrolom Armije BiH tako da neće u treći entitet dobri čovječesanjin_1 wrote: Ko kobila na brasno..
Sta je sa Jablanicom ? Sta je sa Konjicom? Sta je sa Prozorom? Livnom? Capljinom? Ili tamo nema Bosnjaka ...geografiju u ruke i uci sta je Hercegovina..
Ne moze se sjediti na dvije stolice nikako, izmakne ti se i padnes izmedju u vakuum. Tako su se sad Hrvati/Srbi nasli, ni tamo ni vamo... Nit su Hrvatska, nit su BiH.[/quote]reis1 wrote:Teziti je jedno a realnost drugo.. Bosanski Hrvati su dio BIH, i tu je njihova drzava..Hrvatska moze biti u srcu, ali buducnost je BIH..animals wrote:Ne govori se o tome, nego o tome kad si Hrvat u BiH a pored tebe Hrvatska, normalno da ćešto Hrvatsku doživaljavati kao maticu i težiti k njoj.
kao prvo, covjek od rodjenja do smrti ce prije svoje nacionalnosti biti puno vise toga ali to je vec druga tema.oakville wrote:Ne govori se o tome, nego o tome kad si Hrvat u BiH a pored tebe Hrvatska, normalno da ćešto Hrvatsku doživaljavati kao maticu i težiti k njoj.animals wrote:Koje ti gluposti lupas..ne moze se prihvatiti nacionalno Hrvat..to si rodjenjem postao i bit ces dok ne umres , bez obzira gdje zivio..moracesa kad tad prihvatiti da BIH sacinjavaju i Hrvati..reis1 wrote: quote="oakville"
Ne lupaj svega ti, ima više srba i hrvata koji nemaju ništa protiv BiH (naprotiv), ali ih bošnjačka politika gura u status dijaspore.
Ali doće i to jedan dan na naplatu, kad se budu plaćali računi za korupciju i kradju i kad se budu otkrivale karte o tome šta je bošnjačka politika radila u ratu i nakon rata. Ako bošnjačka politika mislo da je zaštićena genocidom od kritike i istine, onda su se zajebali da valja.
/quote
Volio bih ja da je tako, medjutim to nije tacno, to je paradoxalno i nemoguce.
Ideoloski, samim prihvatanjem biti nacionalno Hrvat, ti svoj subjektivitet vezes za Hrvatsku. Ne za BiH. A to nije nesto sto cini bosnjacka politika, vec si to ti sam izabrao, sam si se tako ideoloski subjektivizirao, iskljucio iz BiH, i vezao za Hrvatsku. Niko ti ne brani biti Bosnjakom, ili Bosancem, ili imati neku trecu, cetvrtu, petu... viziju iliti ideju B.
ma šta entitet...uvalit ćemo vas u hrvatsku državu.Hafis wrote:Kad nešto hoće - hoće.Mister Yes wrote:Jao nemojte da Sanjin1 ovo vidi. Čovjek haman ubjeđen da je izvještaj ko bombona
Kako su krenuli, taman će nas uvaliti u taj treći protiv naše volje. A mi se samo zezali
ma kakvi...jednostavno ukazujem na gluposti koje pišešMister Yes wrote:sanjin_1 wrote:Za mene jeste dok za tebe ocigledno predstavlja problem. Ali jebi ga buraz..doci ce i tvojih "pet minuta" pa neces ostat zeljan "baHlinske matere"..jel'de..Mister Yes wrote: Jao nemojte da Sanjin1 ovo vidi. Čovjek haman ubjeđen da je izvještaj ko bombona![]()
Dosta!![]()
Ti nisi stvarna osoba! Vučeš nas za nos priznaj?
![]()
![]()
animals wrote:Sta je smijesno , da se i ja smijem..reis1 wrote:animals wrote: Koje ti gluposti lupas..ne moze se prihvatiti nacionalno Hrvat..to si rodjenjem postao i bit ces dok ne umres , bez obzira gdje zivio..moraces kad tad prihvatiti da BIH sacinjavaju i Hrvati..![]()
Vjerovatno jeste, samo što on vidi neke stvari koristeći razum,dok drugima upravlja nacionalni nagon. Ovi drugi su apsolutna većina, tako da je njegov trud uzalud.Mister Yes wrote:Tako se priča. Ali je li zaista tako?vee-jay wrote: Skijas je Hrvat.
drolja o poštenju hafis o talentuHafis wrote:Ovo stvarno nije fer. Ovakav brilijantan talent, a nitko da mi skrene pozornost na njega.vonSchtigliz wrote:Srbi i Hrvati su u velikoj anti-Bosanskoj ofanzivi jer ih fata panika . Zna se da ce se na buducem popisu pokazati da ima preko 50 % Bosnjaka a i natalitet je u porastu sto moze uticati na politku to jest formiranje vlasti na drzavnom nivou gdje ce sada Bosnjaci imati preko 50% ministara i vlasti a takodje moze uticati i na samo uredjenje drzave . Drzava ima pravo i zakonske mjere da raspise referendum o buducem uredjenju a entiteti i opstine su samo administrativne jedinice , nisu nosioci drzavnosti i suvereniteta pa to pravo nemaju . Mnogi su nasjeli na pricu Krmoglavog o referendumu pa cak i neobrazovani Bosnjaci sto je ustvari samo smoking gun i nista vise ali je propaganda ucinila svoje . BiH polako ali sigurno postaje drzava samo Bosnjaka i zato ce u naredno vrijeme Medjunarodan ( citaj krscanska ) zajednica , Srbi i Hrvati nastojati na sve moguce nacine da taj proces zaustave i mozemo ocekivati velike pritiske koji ce se ogledati na politickom i ekonomskom ucjenjivanju , lobiranju , izazivanju netrpelivosti , odgadjanju rezultata popisa sto je moguce duze , represiji nad povratnicima itd sve u cilju getoiziranja Bosnjaka i u nekakv Europski pojas Gaze . Zato rahat patnja pa ko izdrzi ili da skratimo jedni drugima muke humanim preseljenjem pa nek onda svaki narod uredjuje svoju drzavu onako kako voli i umije . P.S. dajem sto Srba za jednog Sandzakliju
Gdje ste ovoga dijamanta do sada skrivali![]()
Bilo bi više nego tragično ako mu ne otvorimo kakav kutak za kolumnu. Ne bih niti jednu propustio, časna riječ.
To hoces reci da sam ja tebe sreo..reis1 wrote:
Ispao si smijesan decko. Znas ono kad sretnes neku ludu, pa ti na prvu bude smijesno, a onda pomislis ovom je potrebna detoxikacija - psihicka.
ko ti je kriv?Hafis wrote:J
Evo ja nisam Bošnjak, .
ipak se rokni..skrati si mukeMister Yes wrote:Najveća je razlika u tome kako ja vidim Srbe i Hrvate. U stanju sam da se stavim u nihovu poziciju i da vidim kako stvari izgledaju i iz njihove pozicije. Čovjek sam koji je (zbog lične porodične tragedije) dugo godina tražio odgovore u raznoraznim filozofijama. Proučavajući te filozofske spise, osim što sam našao odgovore na pitanja koja su me mučila, usput sam dosta naučio o ljudima i o tome šta ih pokreće i kako reagiju i zašto. Niko se ne rodi zao niti iko za sebe misli da je zao. Osnovni nagon je nagon za samoodržanjem koji onda proizvodi sve ostalo od ljubavi do mržnje. Mediji su čudo i zaista je teško ići protiv većinskog mišljenja kada mediji to odrade u zemlji poput ove u kojoj postoje realni razlozi za strah. Ali meni je to izazov i jedina pozicija iz koje mi je interesantno nastupati.daddy-kool wrote:Mr Yes je Bošnjak, i to sa dna kace.Mister Yes wrote: Jesam Bošnjak ali očigledno imam drugačiju viziju šta je dobro za Bošnjake. Mislim da nije dobra konfrotacija i megalomanija itd.
Nije musliman,i u tome postoji određeni diskonekt koji mnogi primjećuju.
Njegova mana je da spada u grupu ljudi koje je Descartes opisao kao: "those who think they know more than they do and who lack the patience for such careful work".
Kada sam prijavio na forum djelovao sam propagandno poput Skijaša i društva. Ali primjetio sam da ovdje nema ko da brani poziciju druga dva naroda. Barem ne kvalitetno. A ja volim forumske rasprave i bezveze mi je kada nema kvalitetne rasprave a ne može je biti ako nema kvalitetnih forumaša na obje strane. Zato sam preuzeo tu ulogu da branim pozicije druga dva naroda. Naime, nema boljih i gorih naroda. U BiH sve tri strane imaju određene argumente i moguće je zastupati poziciju bilo koje strane. Intimno, ja naravno navijam za Bošnjake. Ali kvalitetna rasprava može samo pomoći u zemlji poput ove. Čitaju ovaj forum i "oni" sa drugih foruma. Neka vide da Bošnjaci nisu Borg. Korisno je to
Gdje se nalazi ovaj prijedlog? ili opet izmišljaš?Mister Yes wrote:Njih jebu kvote. Kvote treba ukinuti a manjine štititi zakonima protiv diskriminacije. Baš kako ICG predlaže.daddy-kool wrote:Meni su uvijek u glavi i Sejdić i Finci, ili ljudi druge rase.Mister Yes wrote: Najveća je razlika u tome kako ja vidim Srbe i Hrvate. U stanju sam da se stavim u nihovu poziciju i da vidim kako stvari izgledaju i iz njihove pozicije. ...
Čitaju ovaj forum i "oni" sa drugih foruma. Neka vide da Bošnjaci nisu Borg. Korisno je to
Kako je tek njima?
Pa ustroj ce biti sve nepovoljniji i nepovoljniji po Hrvate/Srbe. Svoj maximum oni su ostvarili 1993., kada su defacto imali svoje drzave, policiju, vojsku, monetu, itd itd i otada ide pad, koji se i danas nastavlja. Jednostavno, BiH se pretvara u bosnjacku drzavu, i korekcije ustroja ce ici u tom smjeru, a to i strancima odgovara jer se uspostavlja naajjednostavniji odnos Hrvati-Hrvatska, Bosnjaci-Bosna, Srbi-Srbija.animals wrote: Varas se..oni su svi u BIH, ne mogu je iznjeti nikuda..druga stvar je kakav ustroj ce biti ubuduce..to je nesto drugo..
animals wrote:To hoces reci da sam ja tebe sreo..reis1 wrote:
Ispao si smijesan decko. Znas ono kad sretnes neku ludu, pa ti na prvu bude smijesno, a onda pomislis ovom je potrebna detoxikacija - psihicka.
reis1 wrote:Pa ustroj ce biti sve nepovoljniji i nepovoljniji po Hrvate/Srbe. Svoj maximum oni su ostvarili 1993., kada su defacto imali svoje drzave, policiju, vojsku, monetu, itd itd i otada ide pad, koji se i danas nastavlja. Jednostavno, BiH se pretvara u bosnjacku drzavu, i korekcije ustroja ce ici u tom smjeru, a to i strancima odgovara jer se uspostavlja naajjednostavniji odnos Hrvati-Hrvatska, Bosnjaci-Bosna, Srbi-Srbija.animals wrote: Varas se..oni su svi u BIH, ne mogu je iznjeti nikuda..druga stvar je kakav ustroj ce biti ubuduce..to je nesto drugo..
Malo to hrvatski i srpski nacionalizam masta da ce se nekim cudom tocak historije okrenuti unazad, godine ce poceti ici urikverc, 2014., 2013., 2012., pa ce u buducnosti ponovo doci na 1993., a to simlpy nije moguce. Prirodno nije moguce.
Nisi mi objasnio taj smijeh..reis1 wrote:animals wrote:To hoces reci da sam ja tebe sreo..reis1 wrote:
Ne treba te pogadjati kad kazes nesto smijesno, pa ti se ljudi smiju. Svi grijesimo, neki su mozda i nauceni od drugih da grijese, ali to ne treba osobu pogadjati... Treba uciti, ispravljati svoje greske.
oakville wrote: To su historijske okolnosti, a ne rezultat nekakve nepostojeće "bošnjačke politike." Doduše, srbe i hrvate je i nehtijući uvalila u dalji belaj medjunarodna zajednica instistirajući na "dubokoj podijeljenosti Bih." Pa sad kad se ispostavilo da taj pristup vodi odseljavanju srba i hrvata, kuku lele daj da nešto mijenjamo - a nemamo čime.
Ne radja se niko nacionalno obojen, vec kao tabula raza. Nacionalnost se uci, haman bas onako kako se uce prve rijeci.animals wrote: Nisi mi objasnio taj smijeh..
reis1 wrote:Ne radja se niko nacionalno obojen, vec kao tabula raza. Nacionalnost se uci, haman bas onako kako se uce prve rijeci.animals wrote: Nisi mi objasnio taj smijeh..
Tak da si ispalio glupost, a glupost je uvijek smijesna.
reis1 wrote:Ne radja se niko nacionalno obojen, vec kao tabula raza. Nacionalnost se uci, haman bas onako kako se uce prve rijeci.animals wrote: Nisi mi objasnio taj smijeh..
Tak da si ispalio glupost, a glupost je uvijek smijesna.