"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
Mister Yes

#601 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

vee-jay wrote: Skijas je Hrvat.
Tako se priča. Ali je li zaista tako?

Image
oakville

#602 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by oakville »

reis1 wrote:
animals wrote:Ne govori se o tome, nego o tome kad si Hrvat u BiH a pored tebe Hrvatska, normalno da ćešto Hrvatsku doživaljavati kao maticu i težiti k njoj.
Teziti je jedno a realnost drugo.. Bosanski Hrvati su dio BIH, i tu je njihova drzava..Hrvatska moze biti u srcu, ali buducnost je BIH..
Ne moze se sjediti na dvije stolice nikako, izmakne ti se i padnes izmedju u vakuum. Tako su se sad Hrvati/Srbi nasli, ni tamo ni vamo... Nit su Hrvatska, nit su BiH.[/quote]

To su historijske okolnosti, a ne rezultat nekakve nepostojeće "bošnjačke politike." Doduše, srbe i hrvate je i nehtijući uvalila u dalji belaj medjunarodna zajednica instistirajući na "dubokoj podijeljenosti Bih." Pa sad kad se ispostavilo da taj pristup vodi odseljavanju srba i hrvata, kuku lele daj da nešto mijenjamo - a nemamo čime. :D
sanjin_1

#603 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

Mister Yes wrote:
sanjin_1 wrote: Ko kobila na brasno..
Sta je sa Jablanicom ? Sta je sa Konjicom? Sta je sa Prozorom? Livnom? Capljinom? Ili tamo nema Bosnjaka ... :-) geografiju u ruke i uci sta je Hercegovina..
Jablanica i Konjic su bili pod kontrolom Armije BiH tako da neće u treći entitet dobri čovječe :lol:
a to ih isključuje iz hercegovine ....kako? :run:
lupaš pa se vadiš baš kao i obično
animals

#604 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by animals »

reis1 wrote:
animals wrote:Ne govori se o tome, nego o tome kad si Hrvat u BiH a pored tebe Hrvatska, normalno da ćešto Hrvatsku doživaljavati kao maticu i težiti k njoj.
Teziti je jedno a realnost drugo.. Bosanski Hrvati su dio BIH, i tu je njihova drzava..Hrvatska moze biti u srcu, ali buducnost je BIH..
Ne moze se sjediti na dvije stolice nikako, izmakne ti se i padnes izmedju u vakuum. Tako su se sad Hrvati/Srbi nasli, ni tamo ni vamo... Nit su Hrvatska, nit su BiH.[/quote]

Varas se..oni su svi u BIH, ne mogu je iznjeti nikuda..druga stvar je kakav ustroj ce biti ubuduce..to je nesto drugo..
vee-jay

#605 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vee-jay »

oakville wrote:
animals wrote:
reis1 wrote: quote="oakville"
Ne lupaj svega ti, ima više srba i hrvata koji nemaju ništa protiv BiH (naprotiv), ali ih bošnjačka politika gura u status dijaspore.

Ali doće i to jedan dan na naplatu, kad se budu plaćali računi za korupciju i kradju i kad se budu otkrivale karte o tome šta je bošnjačka politika radila u ratu i nakon rata. Ako bošnjačka politika mislo da je zaštićena genocidom od kritike i istine, onda su se zajebali da valja.
/quote

Volio bih ja da je tako, medjutim to nije tacno, to je paradoxalno i nemoguce.

Ideoloski, samim prihvatanjem biti nacionalno Hrvat, ti svoj subjektivitet vezes za Hrvatsku. Ne za BiH. A to nije nesto sto cini bosnjacka politika, vec si to ti sam izabrao, sam si se tako ideoloski subjektivizirao, iskljucio iz BiH, i vezao za Hrvatsku. Niko ti ne brani biti Bosnjakom, ili Bosancem, ili imati neku trecu, cetvrtu, petu... viziju iliti ideju B.
Koje ti gluposti lupas..ne moze se prihvatiti nacionalno Hrvat..to si rodjenjem postao i bit ces dok ne umres , bez obzira gdje zivio..moracesa kad tad prihvatiti da BIH sacinjavaju i Hrvati..
Ne govori se o tome, nego o tome kad si Hrvat u BiH a pored tebe Hrvatska, normalno da ćešto Hrvatsku doživaljavati kao maticu i težiti k njoj.
kao prvo, covjek od rodjenja do smrti ce prije svoje nacionalnosti biti puno vise toga ali to je vec druga tema.

nije normalno da bosanski Hrvat dozivljava Hrvatsku kao "maticu" i da "tezi k njoj". ako mozda ima neku familiju ili vikendicu onda ima neke veze ali da "tezi ka matici" a da nije rodjen u njoj, da njegovi roditelji nisu rodjeni u njoj, da mu ta zemlja ne placa placu ilistavec, osjecaj bilo kakve "teznje ka matici" je samo dokaz nedostatka IQa...
sanjin_1

#606 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
Mister Yes wrote:
Jao nemojte da Sanjin1 ovo vidi. Čovjek haman ubjeđen da je izvještaj ko bombona :lol:
Kad nešto hoće - hoće.
Kako su krenuli, taman će nas uvaliti u taj treći protiv naše volje. A mi se samo zezali :)
ma šta entitet...uvalit ćemo vas u hrvatsku državu. :thumbup:
sanjin_1

#607 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

Mister Yes wrote:
sanjin_1 wrote:
Mister Yes wrote: Jao nemojte da Sanjin1 ovo vidi. Čovjek haman ubjeđen da je izvještaj ko bombona :lol:
Za mene jeste dok za tebe ocigledno predstavlja problem. Ali jebi ga buraz..doci ce i tvojih "pet minuta" pa neces ostat zeljan "baHlinske matere"..jel'de..
:lol:

Dosta! :lol: :lol: Ti nisi stvarna osoba! Vučeš nas za nos priznaj? :lol: :lol: :lol:
ma kakvi...jednostavno ukazujem na gluposti koje pišeš
oakville

#608 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by oakville »

Helem, kad sve zaokružimo imamo sljedeće faktore:
1. nepostojeća bošnjačka politika, po sistemu "jami ga Mehmede i baba je jamio."
2. postojanje srbije i hrvatske koje kao matične domovine privlače srbe i hrvate, plus naravno život na zapadu
3. medj. zajednica sa svojom priglupom mantrom motiviranom vjerskim predrasudama o "dubokoj podijeljenosti BiH"
Rezultat:
ostadoše bošnjaci sami.
Last edited by oakville on 01/08/2014 23:39, edited 1 time in total.
reis1

#609 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by reis1 »

animals wrote:
reis1 wrote:
animals wrote: Koje ti gluposti lupas..ne moze se prihvatiti nacionalno Hrvat..to si rodjenjem postao i bit ces dok ne umres , bez obzira gdje zivio..moraces kad tad prihvatiti da BIH sacinjavaju i Hrvati..
:lol: :-)
Sta je smijesno , da se i ja smijem..

Ispao si smijesan decko. Znas ono kad sretnes neku ludu, pa ti na prvu bude smijesno, a onda pomislis ovom je potrebna detoxikacija - psihicka. :kiss:
dudlov

#610 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by dudlov »

Mister Yes wrote:
vee-jay wrote: Skijas je Hrvat.
Tako se priča. Ali je li zaista tako?

Image
Vjerovatno jeste, samo što on vidi neke stvari koristeći razum,dok drugima upravlja nacionalni nagon. Ovi drugi su apsolutna većina, tako da je njegov trud uzalud.
sanjin_1

#611 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
vonSchtigliz wrote:Srbi i Hrvati su u velikoj anti-Bosanskoj ofanzivi jer ih fata panika . Zna se da ce se na buducem popisu pokazati da ima preko 50 % Bosnjaka a i natalitet je u porastu sto moze uticati na politku to jest formiranje vlasti na drzavnom nivou gdje ce sada Bosnjaci imati preko 50% ministara i vlasti a takodje moze uticati i na samo uredjenje drzave . Drzava ima pravo i zakonske mjere da raspise referendum o buducem uredjenju a entiteti i opstine su samo administrativne jedinice , nisu nosioci drzavnosti i suvereniteta pa to pravo nemaju . Mnogi su nasjeli na pricu Krmoglavog o referendumu pa cak i neobrazovani Bosnjaci sto je ustvari samo smoking gun i nista vise ali je propaganda ucinila svoje . BiH polako ali sigurno postaje drzava samo Bosnjaka i zato ce u naredno vrijeme Medjunarodan ( citaj krscanska ) zajednica , Srbi i Hrvati nastojati na sve moguce nacine da taj proces zaustave i mozemo ocekivati velike pritiske koji ce se ogledati na politickom i ekonomskom ucjenjivanju , lobiranju , izazivanju netrpelivosti , odgadjanju rezultata popisa sto je moguce duze , represiji nad povratnicima itd sve u cilju getoiziranja Bosnjaka i u nekakv Europski pojas Gaze . Zato rahat patnja pa ko izdrzi ili da skratimo jedni drugima muke humanim preseljenjem pa nek onda svaki narod uredjuje svoju drzavu onako kako voli i umije . P.S. dajem sto Srba za jednog Sandzakliju :D
Ovo stvarno nije fer. Ovakav brilijantan talent, a nitko da mi skrene pozornost na njega.
Gdje ste ovoga dijamanta do sada skrivali :)
Bilo bi više nego tragično ako mu ne otvorimo kakav kutak za kolumnu. Ne bih niti jednu propustio, časna riječ.
drolja o poštenju hafis o talentu :-)
zavrzlama

#612 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by zavrzlama »

Sve pod kontrolom...cim hafis i mister yes nas uvjeravaju sta je dobro za nas same...ja znam da njima nije dobro i da su u govnima:D ..cilj je da neprijatelj padne pod propagandu i sam pocne povlaciti poteze protiv sebe.. :D
animals

#613 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by animals »

reis1 wrote:

Ispao si smijesan decko. Znas ono kad sretnes neku ludu, pa ti na prvu bude smijesno, a onda pomislis ovom je potrebna detoxikacija - psihicka. :kiss:
To hoces reci da sam ja tebe sreo..
sanjin_1

#614 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:J
Evo ja nisam Bošnjak, .
ko ti je kriv? :-)
sanjin_1

#615 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

Mister Yes wrote:
daddy-kool wrote:
Mister Yes wrote: Jesam Bošnjak ali očigledno imam drugačiju viziju šta je dobro za Bošnjake. Mislim da nije dobra konfrotacija i megalomanija itd.
Mr Yes je Bošnjak, i to sa dna kace.
Nije musliman,i u tome postoji određeni diskonekt koji mnogi primjećuju.

Njegova mana je da spada u grupu ljudi koje je Descartes opisao kao: "those who think they know more than they do and who lack the patience for such careful work".
Najveća je razlika u tome kako ja vidim Srbe i Hrvate. U stanju sam da se stavim u nihovu poziciju i da vidim kako stvari izgledaju i iz njihove pozicije. Čovjek sam koji je (zbog lične porodične tragedije) dugo godina tražio odgovore u raznoraznim filozofijama. Proučavajući te filozofske spise, osim što sam našao odgovore na pitanja koja su me mučila, usput sam dosta naučio o ljudima i o tome šta ih pokreće i kako reagiju i zašto. Niko se ne rodi zao niti iko za sebe misli da je zao. Osnovni nagon je nagon za samoodržanjem koji onda proizvodi sve ostalo od ljubavi do mržnje. Mediji su čudo i zaista je teško ići protiv većinskog mišljenja kada mediji to odrade u zemlji poput ove u kojoj postoje realni razlozi za strah. Ali meni je to izazov i jedina pozicija iz koje mi je interesantno nastupati.

Kada sam prijavio na forum djelovao sam propagandno poput Skijaša i društva. Ali primjetio sam da ovdje nema ko da brani poziciju druga dva naroda. Barem ne kvalitetno. A ja volim forumske rasprave i bezveze mi je kada nema kvalitetne rasprave a ne može je biti ako nema kvalitetnih forumaša na obje strane. Zato sam preuzeo tu ulogu da branim pozicije druga dva naroda. Naime, nema boljih i gorih naroda. U BiH sve tri strane imaju određene argumente i moguće je zastupati poziciju bilo koje strane. Intimno, ja naravno navijam za Bošnjake. Ali kvalitetna rasprava može samo pomoći u zemlji poput ove. Čitaju ovaj forum i "oni" sa drugih foruma. Neka vide da Bošnjaci nisu Borg. Korisno je to ;)
ipak se rokni..skrati si muke :sad:
sanjin_1

#616 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

Mister Yes wrote:
daddy-kool wrote:
Mister Yes wrote: Najveća je razlika u tome kako ja vidim Srbe i Hrvate. U stanju sam da se stavim u nihovu poziciju i da vidim kako stvari izgledaju i iz njihove pozicije. ...

Čitaju ovaj forum i "oni" sa drugih foruma. Neka vide da Bošnjaci nisu Borg. Korisno je to ;)
Meni su uvijek u glavi i Sejdić i Finci, ili ljudi druge rase.
Kako je tek njima?
Njih jebu kvote. Kvote treba ukinuti a manjine štititi zakonima protiv diskriminacije. Baš kako ICG predlaže.
Gdje se nalazi ovaj prijedlog? ili opet izmišljaš?
reis1

#617 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by reis1 »

animals wrote: Varas se..oni su svi u BIH, ne mogu je iznjeti nikuda..druga stvar je kakav ustroj ce biti ubuduce..to je nesto drugo..
Pa ustroj ce biti sve nepovoljniji i nepovoljniji po Hrvate/Srbe. Svoj maximum oni su ostvarili 1993., kada su defacto imali svoje drzave, policiju, vojsku, monetu, itd itd i otada ide pad, koji se i danas nastavlja. Jednostavno, BiH se pretvara u bosnjacku drzavu, i korekcije ustroja ce ici u tom smjeru, a to i strancima odgovara jer se uspostavlja naajjednostavniji odnos Hrvati-Hrvatska, Bosnjaci-Bosna, Srbi-Srbija.

Malo to hrvatski i srpski nacionalizam masta da ce se nekim cudom tocak historije okrenuti unazad, godine ce poceti ici urikverc, 2014., 2013., 2012., pa ce u buducnosti ponovo doci na 1993., a to simlpy nije moguce. Prirodno nije moguce.
dudlov

#618 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by dudlov »

Jel ima šta od ovoga ili je to papir sa rupom na sredini. Rupa služi da se taj papir može natakarit na onu stvar.
reis1

#619 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by reis1 »

animals wrote:
reis1 wrote:

Ne treba te pogadjati kad kazes nesto smijesno, pa ti se ljudi smiju. Svi grijesimo, neki su mozda i nauceni od drugih da grijese, ali to ne treba osobu pogadjati... Treba uciti, ispravljati svoje greske.
animals

#620 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by animals »

reis1 wrote:
animals wrote: Varas se..oni su svi u BIH, ne mogu je iznjeti nikuda..druga stvar je kakav ustroj ce biti ubuduce..to je nesto drugo..
Pa ustroj ce biti sve nepovoljniji i nepovoljniji po Hrvate/Srbe. Svoj maximum oni su ostvarili 1993., kada su defacto imali svoje drzave, policiju, vojsku, monetu, itd itd i otada ide pad, koji se i danas nastavlja. Jednostavno, BiH se pretvara u bosnjacku drzavu, i korekcije ustroja ce ici u tom smjeru, a to i strancima odgovara jer se uspostavlja naajjednostavniji odnos Hrvati-Hrvatska, Bosnjaci-Bosna, Srbi-Srbija.

Malo to hrvatski i srpski nacionalizam masta da ce se nekim cudom tocak historije okrenuti unazad, godine ce poceti ici urikverc, 2014., 2013., 2012., pa ce u buducnosti ponovo doci na 1993., a to simlpy nije moguce. Prirodno nije moguce.

Srbija ako hoce naprijed, mora otkaciti Dodika, a mislim da su ga otkacili vec..i oprostiti se od RS..Hrvatska je se davno oprostila neki ideja..e sad ostaje samo da se medjusobno dogovorimo..kako, pokazace buducnost..
animals

#621 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by animals »

reis1 wrote:
animals wrote:
reis1 wrote:

Ne treba te pogadjati kad kazes nesto smijesno, pa ti se ljudi smiju. Svi grijesimo, neki su mozda i nauceni od drugih da grijese, ali to ne treba osobu pogadjati... Treba uciti, ispravljati svoje greske.
Nisi mi objasnio taj smijeh..
reis1

#622 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by reis1 »

oakville wrote: To su historijske okolnosti, a ne rezultat nekakve nepostojeće "bošnjačke politike." Doduše, srbe i hrvate je i nehtijući uvalila u dalji belaj medjunarodna zajednica instistirajući na "dubokoj podijeljenosti Bih." Pa sad kad se ispostavilo da taj pristup vodi odseljavanju srba i hrvata, kuku lele daj da nešto mijenjamo - a nemamo čime. :D

BiH pravoslavce je najvise uvalila pravoslavna crkva, kada su ih asimilirali u nacionalno Srbe. To mozda tada i je bilo najbolja i najlaksa solucija, bili su tada prije 100 i kusur godina prejaki, to se mora priznati, i tim nacionalnim procesima. Katolicka crkva je reagovala kao antiteza toga, pa su mislim iz straha poceli trpati sve sto se katolickim zove u Hrvate. Muslimani u to vrijeme su bili potpuno marginalizirani, jednostavno nisu imali nekih jakih poluga za nacionalne procese, a i ako su imali, lako su im bile oduzimane od strane Sr nacionalizma.

No eto, cudan je tocak sudbine, historijskih okolnosti, da danas BiH egzistira i nacionalno se razvija, i pored ta dva jaka nacionalizma s istoka i zapada.
Last edited by reis1 on 02/08/2014 00:11, edited 2 times in total.
reis1

#623 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by reis1 »

animals wrote: Nisi mi objasnio taj smijeh..
Ne radja se niko nacionalno obojen, vec kao tabula raza. Nacionalnost se uci, haman bas onako kako se uce prve rijeci.

Tak da si ispalio glupost, a glupost je uvijek smijesna.
animals

#624 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by animals »

reis1 wrote:
Ne radja se niko nacionalno obojen, vec kao tabula raza. Nacionalnost se uci, haman bas onako kako se uce prve rijeci.

Objasni mi onda kako se jedan Nijemac rodi kao Nijemac..jedan Francuz, kao Francuz..itd..
ja ti kazem, ja sam rodjen kao Hrvat..tako mi pise u rodnom listu..i to ce uvijek ostati..bez obzira cije ja drzavljanstvo uzeo..mislim da si pobrkao pojmove..
Blek Stena

#625 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Blek Stena »

reis1 wrote:

:lol:
Post Reply