21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Riddle

#601 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Riddle »

It_is_a_Leclerc wrote:Psihički i mentalno slaba ekipa koja je u utakmici generacije držala glavu iznad vode i zabila gol protiv litvanskog bunkera, prethodno se vrativši iz ponora Žiline, odigravši isto nešto prije tako 0-0 na Karaiskakiju protiv Grčke, i ekipa koja nije potonula nakon što je sama sebi dala gol u 2. minuti debija na svjetskom prvenstvu, već je pokazala finu igru i na kraju izgubila minimalnim rezultatom.
:-)
Prestize me. :thumbup:

Zilina je inace utakmica nakon koje sam znao da smo spremni za SP. Bilo je boljih izdanja, mnogo boljih cak, ali tu su se muda pokazala kao nikad prije.
Djuro11

#602 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Djuro11 »

samkoF wrote:Daj boze da sve bude u redu I zabiljezimo pobjedu al citajuci portale vidim da smo vise mi njih potcjenili nego oni nas poslije ovog prvog kola a dosad smo vidjeli na svjetskom da nema nikakve veze kako se odigralo prvo kolo, drugo je nesto sasvim drugacije jer je I drugi protivnik.Ipak se nadam mirnoci I stalozenosti nasih igraca I akobogda pobjedi pa kakva god da je samo da budu tri boda za nas.

Bolje je jedan nego nijedan.Pametno odigrati samo.Ne treba nam 3 boda
Djuro11

#603 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Djuro11 »

Litvanija nije rezultat tog.Oni su napravili gresku.I to ih je kostalo.Zilina je pokazala da smo imali srece.Ko mi jos jednom prica o rasturanju nek pogleda utakmicu do kraja.Cisti go Slovaci mase, stativa..

Mi smo slaba ekipa.Sad.Pojescu sve rijeci ako odemo nekuda i pokazemo da smo ekipa.Da mozemo makar u 2 krug

Kad se to desi.Onda cemo biti ozbiljni.Utakmica s Litvanijom i sreca s Slovacima nije glavni pokazatelj.Spusti se na zemlju.

Mi cemo ovo i ono.Treba pametno odigrati.A ne zaletiti se kao bik.Nismo na Grmeckoj koridi.Sta da srljamo pred rudu beze

Saburli pametno odigrati

Moj je moto
Kal El

#604 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Kal El »

Riddle wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Psihički i mentalno slaba ekipa koja je u utakmici generacije držala glavu iznad vode i zabila gol protiv litvanskog bunkera, prethodno se vrativši iz ponora Žiline, odigravši isto nešto prije tako 0-0 na Karaiskakiju protiv Grčke, i ekipa koja nije potonula nakon što je sama sebi dala gol u 2. minuti debija na svjetskom prvenstvu, već je pokazala finu igru i na kraju izgubila minimalnim rezultatom.
:-)
Prestize me. :thumbup:

Zilina je inace utakmica nakon koje sam znao da smo spremni za SP. Bilo je boljih izdanja, mnogo boljih cak, ali tu su se muda pokazala kao nikad prije.
Razumijem ja naše Zmajeve,ona tekma u Kaunas je bila teška,psihički teška,imali smo tu odlučuju utakmicu da igramo ,nismo još pobjedili a u Sarajevu se već priprema slavlje,bus posebno napravljen za zmajeve :mrgreen:

Još onaj bunker..uh

Nisam toliko nervozan kod ovih utakmica kao kad su kvalifikacije,jer znam da smo stigli tamo gdje smo željeli,a naravno da želim da prođemo što dalje,ali neću ni sekunde biti razočaran ako ne prođemo dalje (iako su nam šanse velike da prođemo) :mrgreen:

ZMAJEVI, OPUŠTENO I SRCEM ,MI VAS VOLIMO!
Kinaski

#605 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Kinaski »

Nadam se da cemo opravdati ulogu favorita.
omar little

#606 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by omar little »

SAFET SUSIC, BOSNIA AND HERZEGOVINA COACH
"We have come here to the World Cup without anyone setting a goal for us, that we have to progress at the round of 16 at any cost. This is a goal that we have self-imposed as no one expects a miracle, most fans at will just like us to play good football and make a good impression of ourselves. Tomorrow's match will be an open match, plenty of chances and maybe even goals galore."
sad ovo pise na fifa.com. :? nije isto kao sto je pricao nasim novinarima.
It_is_a_Leclerc

#607 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

omar little wrote:
SAFET SUSIC, BOSNIA AND HERZEGOVINA COACH
"We have come here to the World Cup without anyone setting a goal for us, that we have to progress at the round of 16 at any cost. This is a goal that we have self-imposed as no one expects a miracle, most fans at will just like us to play good football and make a good impression of ourselves. Tomorrow's match will be an open match, plenty of chances and maybe even goals galore."
sad ovo pise na fifa.com. :? nije isto kao sto je pricao nasim novinarima.
Pape pili naopako.
samkoF

#608 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by samkoF »

It_is_a_Leclerc wrote:
samkoF wrote:Daj boze da sve bude u redu I zabiljezimo pobjedu al citajuci portale vidim da smo vise mi njih potcjenili nego oni nas poslije ovog prvog kola a dosad smo vidjeli na svjetskom da nema nikakve veze kako se odigralo prvo kolo, drugo je nesto sasvim drugacije jer je I drugi protivnik.Ipak se nadam mirnoci I stalozenosti nasih igraca I akobogda pobjedi pa kakva god da je samo da budu tri boda za nas.
Pa ne igraju portali, ni građani, već igrači..

A igrači nikog ne potcjenjuju. Pogotovo ne na SP-u.
Mislis kao ono kad nisu ni Egipat potcjenili jel o tome pricamo?Znam ja da je svjetsko ali poslije Argentie gdje su svi bili zadovoljni igrom I igraci I navijaci I poslije odgledane utakmice Nigerija -Iran sutrasnji mec ce najbolje pokazati da li smo ih potcjenili il ne.Navijaci definitivno jesu samo eto I ja se nadam da nisu I igraci.
It_is_a_Leclerc

#609 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

http://reprezentacija.ba/10196-zmajevi- ... a-nigeriju

Po meni centralna vijest dana u vezi s repkom.
Salihović je spreman za Nigeriju.

To sad mijenja sve što smo pisali ovdje u vezi formacije. Izgleda da nema Višće od prve. I da ćemo početi onako kako smo počeli protiv Santosa.

P.S. Ipak čitam da neće biti od prve Salih.

Al' ne zna Pape hoće li sa Ibiševićem ili Hajrovićem krenuti.
Izoni je, po meni, bolji za početak.
omar little

#610 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by omar little »

opet ja sa fifa.com :D sta cu kad sam maloprije tamo citala.
SALIHOVIC HEALTHY
Sejad Salihovic trained for the first time today. He won't start but will be available from the bench, according to Bosnia and Herzegovina coach Safet Susic.
“We hope we will not need his help tomorrow, but we will count on him for the third and possibly fourth match.”
rex1990

#611 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by rex1990 »

Kinaski wrote:Nadam se da cemo opravdati ulogu favorita.
Protiv Argentine je bilo kalkulantski i proracunato a ni ova utakmica nece sasvim sigurno pokazati nase pravo lice.
Ne vjerujem da ce biti nekog velikog spektakla, jer ce se igrati samo toliko da se osigura siguran prolazak u narednu rundu 1/8, koja ce istinski pokazati nasu vrijednost i snagu.
Havatar

#612 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Havatar »

Mislim da je takticki veoma pogresno sto Bosna preuzima ulogu favorita posto je Nigeriji mnogo veci pritisak posto zadnju igraju sa Argentinom i nerijeseno bi za njih bilo isto kao poraz i umjesto da se to iskoristi mi postavljamo dodatni pritisak na igrace i tu prednost gubimo. Druga stvar zbog cega je to lose je sto smo nakon utakmice sa Argentinom vidjeli koliko imamo "strucnjaka" tako da bi u slucaju remija ti takvi poceli da prave negativnu atmosferu oko reprezentacije i tima bi jos vise ugrozili prolaz dalje i ucinili mec sa Iranom jos tezim.
emmir1

#613 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by emmir1 »

Tačno me strah da Pape neće podleći pritisku te krenuti sa Vedom od početka.

Ja ne znam zašto ovi novinari svako pitanje hoćete krenuti sa Vedom.

Nama bod odgovara i tako treba da igramo.

Nigerija je reprezentacija koja mnogo pokušava ubačajima sa boka , odnosno centaršutevima u šesnesterac.

Vidjelo se protiv irana kada su im duplali bokove da su oni loptu vraćali u sredinu gdje opet nemaju kreatora koji može da napravi razliku u sredini , zato nisu mogli šansu da naprave.

Sa duplanjem bokova su ih držali na 40 metara od gola

Znači ako krenemo sa Vedom , mi ćemo omogučiti Nigeriji veliki broj ubačaja u šesnesterac sa boka.

Svi iza lopte , pritisak na njihovoj već polovini , tjerat ih na greške

Sastav isti kao protiv Argentine

Sve drugo je ludost.

U pripremama smo dobili Obalu , Meksiko i odigrali dosta dobro protiv Argentine.

Gotovo nikako nam nisu šanse stvarali ni u pripremama dok smo igrali sa najboljih 11 , a mi smo bili jako opasni.

Zašto sada mijenjati nešto što se pokazalo da je dobro.
Havatar

#614 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Havatar »

Inace dobro je sto Mazic sudi utakmicu Argentina - Iran posto ce suditi u korist Argentinaca kao sto je u prvoj utakmici sudio u korist Njemaca i to je jso jedan razlog sto mislim da ce Argentina ubjedljivo pobijediti Iran.
emmir1

#615 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by emmir1 »

Havatar wrote:Inace dobro je sto Mazic sudi utakmicu Argentina - Iran posto ce suditi u korist Argentinaca kao sto je u prvoj utakmici sudio u korist Njemaca i to je jso jedan razlog sto mislim da ce Argentina ubjedljivo pobijediti Iran.

Onaj čupo u iranu što je igrao u Boltonu ima žuti karton , on im je centralni vezni.

Bez njega su mnooogo slabiji u sredini.

Ako dobije karton onda ga nema protiv nas , a Mažic je lak na kartonima
draganbl

#616 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by draganbl »

Evo da i ja sa ranog jutra poželim sreću našoj reprezentaciji i da odigraju onako kako najbolje znaju, bosanskim srcem i njemačkom glavom (i nogama).
Paul F.

#617 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Paul F. »

Iz Alan Forda: Ako hoćeš da pobijediš, ne smiješ da izgubiš. To je to u ovom slučaju.
Sretno Zmajevi. :bih:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#618 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Slo Burner »

A lak je i na kartonima :thumbup:
emmir1

#619 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by emmir1 »

Da li ima negdje izvještaj sa sinoćnjeg treninga Nigerije.

Da li će im igrati Obabona??

Njihovi stoperi u slučaju da on ne igra su Yobo koji je u ovoj sezoni imao svega 8 nastupa za Norvich.

Drugi je Omeruo koji igra za Midilsbro , visok je 168 cm te ima 20 godina.

Umjesto Echijea iz Monaka koji se povredio , bek im je Oshaniva koji igra u izraelu.

Naša šansa bi trebalo da bude ova njihova odbrana , Džeko ovoj odbrani mora da zabije najmanje 1 gol.

Molim te Bože .
Havatar

#620 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Havatar »

emmir1 wrote:Da li ima negdje izvještaj sa sinoćnjeg treninga Nigerije.

Njihovi stoperi u slučaju da on ne igra su Yobo koji je u ovoj sezoni imao svega 8 nastupa za Norvich.

Umjesto Echijea iz Monaka koji se povredio , bek im je Oshaniva koji igra u izraelu.

Naša šansa bi trebalo da bude ova njihova odbrana , Džeko ovoj odbrani mora da zabije najmanje 1 gol.

Molim te Bože .
Zar Yobo nije igrac Fenerbahcea :?
golman

#621 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by golman »

KvaziExpert wrote:Isto tako, go smijemo dati, a ne smijemo primiti :mrgreen:
preciznije, ne smijemo primiti vise golova nego sto damo :skoljka:
naprijed zmajevi :bih:
Pa nije baš tako...protiv Argentine smo dali 2,a Argentinci dali samo 1,pa smo opet izgubili :D
najbolje je nek bude 0:0..pobjedimo Iran 1:0 i idemo dalje :-D

nek Nigerija uzme bod protiv Argentine,neće joj biti dovoljan....

mene više brine forma Francuza :hmpf:
emmir1

#622 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by emmir1 »

Havatar wrote:
emmir1 wrote:Da li ima negdje izvještaj sa sinoćnjeg treninga Nigerije.

Molim te Bože .
Zar Yobo nije igrac Fenerbahcea :?

Prešao je u Norvich , moguće na polusezoni.

Do tada je imao samo jedan nastup za Fenerbahče u sezoni
emmir1

#623 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by emmir1 »

Samo da ovo prođemo ako Bog da.

Onda ćemo da uživamo protiv Francuske.

A imam neki jeben osjećaj za Francusku da bi im naplatili onu krađu u Parizu.
sojic

#624 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by sojic »

a je strasljive nacije boze zakloni,5:0 za Bosnu i da opravdamo ovo oprezno najavljivanje nas kao jake repke od strane michael ballack npr....
It_is_a_Leclerc

#625 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

sojic wrote:a je strasljive nacije boze zakloni,5:0 za Bosnu i da opravdamo ovo oprezno najavljivanje nas kao jake repke od strane michael ballack npr....
To je ono ko na reklami za Karlovačko kad onaj sjedi i govori za Kamerun: "To nisu ljudi, to su gazele. To trči, skače. A sselektor !? Selektor im je Nijemac. A svi znamo kakvi su oni. Napunit će nas ko Betoven kajdanku".

Mi smo isto tako ovdje pisali o Nigeriji.
Locked