Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#601 Re: Automobilizam - All about

Post by bitanga_sa_otesa »

ned071,mislim da se na tvom autu nece nista desiti ,mozes skinuti i zamijeniti,samo nek bude ugasen kontakt i kljuc izvadjen iz brave
Ned071

#602 Re: Automobilizam - All about

Post by Ned071 »

ma briga me, ako bude trebalo, necu ga ja mijenjati, imam majstora kojem se spremam evo ima deset dana :D
bitanga_sa_otesa

#603 Re: Automobilizam - All about

:thumbup:
bitanga_sa_otesa

#604 Re: Automobilizam - All about

sam sebe otjerah u beskraj kad otvorih ovo .... vraticu ti da znas...
Bakir1

#605 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

brm brm an an
Image
edit
Image
bitanga_sa_otesa

#606 Re: Automobilizam - All about

pu :run:
Optimist

#607 Re: Automobilizam - All about

Post by Optimist »

Image

Image

Image
bitanga_sa_otesa

#608 Re: Automobilizam - All about

amortizer na bosch pumpi ?
Ned071

#609 Re: Automobilizam - All about

Post by Ned071 »

kakva sabotaza!? pa to je neko nesto spojio krivo, nema sanse da se ovo kvari...

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 41125066#7
bitanga_sa_otesa

#610 Re: Automobilizam - All about

vettel wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:amortizer na bosch pumpi ?
ima :D al ima dzek za dijagnostiku kod pepeljare
dijagnostika ti nece pokazati da je on riknuo :)
bitanga_sa_otesa

#611 Re: Automobilizam - All about

ja sam mislio na ono ostajanje obrtaja,to moze biti do amortizera malog koji je na bosch pumpi.....
ranger

#612 Re: Automobilizam - All about

Post by ranger »

limenka2014 wrote:E ljudi ne znam da li se neko oko ovoga razumije treba mi malo informacija, gledam na piku neko prodaje papire za neku skodu, e sad mi nije jasno kako to sve funkcionise? Ja imam Skodu Feliciju 2001g, ocuvana skoda je tip top ali imam problem sa njom, bila mi je registrovana na drugu osobu iako je moje auto,ali iz nekih mojih razloga sam je stavio na tu osobu i tu se debelo zezno. Covjek umre,registracija istekne i njegova porodica legalno pokusava prisvojiti auto, iako zna da je auto moje ali nece da mi daju punomoc i bla bla da ne duzim pricu ...Zanima me kad bi sad nasao takve papire te sto raja prodaje kako je ja mogu vratit registrovati itd? Ima li neko iskustva oko toga?
ako nemas kupoprodajni ugovor ti pravno nisi vlasnik auta. tacnije mogu te prijavit za kradju jer auto po papirima nije tvoje i uci ce u ostavinski postupak osobe na koju papiri glase. to s papirima pali u slucaju da imas auto koje zbog godina ne mozes reg.u bih pa nadjes papire od nekog havarisanog i onda muljanje s brojevima i td....
limenka2014

#613 Re: Automobilizam - All about

Post by limenka2014 »

ranger wrote:
limenka2014 wrote:E ljudi ne znam da li se neko oko ovoga razumije treba mi malo informacija, gledam na piku neko prodaje papire za neku skodu, e sad mi nije jasno kako to sve funkcionise? Ja imam Skodu Feliciju 2001g, ocuvana skoda je tip top ali imam problem sa njom, bila mi je registrovana na drugu osobu iako je moje auto,ali iz nekih mojih razloga sam je stavio na tu osobu i tu se debelo zezno. Covjek umre,registracija istekne i njegova porodica legalno pokusava prisvojiti auto, iako zna da je auto moje ali nece da mi daju punomoc i bla bla da ne duzim pricu ...Zanima me kad bi sad nasao takve papire te sto raja prodaje kako je ja mogu vratit registrovati itd? Ima li neko iskustva oko toga?
ako nemas kupoprodajni ugovor ti pravno nisi vlasnik auta. tacnije mogu te prijavit za kradju jer auto po papirima nije tvoje i uci ce u ostavinski postupak osobe na koju papiri glase. to s papirima pali u slucaju da imas auto koje zbog godina ne mozes reg.u bih pa nadjes papire od nekog havarisanog i onda muljanje s brojevima i td....

A sta je sa BMW E46? njega radi godina jel ne mozes reg pa ljudi kupuju papire :lol: :lol:

Hvala ti na odgovoru :thumbup:
goran16v

#614 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

Papiri trebaju onima koji imaju auto bez papira ili sa papirima od kojih nemaju koristi pa mute sa prekucavanjima brojeva sasije i motora tj za auto koji ne postoji.
Ne zaboravi da "protivnicka ekipa" zna za taj auto i da ce prva stvar biti da ti svezu kakvu muriju ako sta smutis sa autoom.
ranger

#615 Re: Automobilizam - All about

Post by ranger »

limenka2014 wrote:
ranger wrote:

A sta je sa BMW E46? njega radi godina jel ne mozes reg pa ljudi kupuju papire :lol: :lol:

Hvala ti na odgovoru :thumbup:
ma jbg kontas o cemu pricam, ovo je Bosna ima varijacija na temu xy...
limenka2014

#616 Re: Automobilizam - All about

Post by limenka2014 »

goran16v wrote:Papiri trebaju onima koji imaju auto bez papira ili sa papirima od kojih nemaju koristi pa mute sa prekucavanjima brojeva sasije i motora tj za auto koji ne postoji.
Ne zaboravi da "protivnicka ekipa" zna za taj auto i da ce prva stvar biti da ti svezu kakvu muriju ako sta smutis sa autoom.

Da,da to sam pomislio odmah na početku se sjetim da je uvedeno u ostovinskoj tako da od toga nema ništa
bitanga_sa_otesa

#617 Re: Automobilizam - All about

Bakir1

#618 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

Odlicna prica, vlasnik pun informacija sludjen emotivnom vezom. Steta auta sto propada....
Kao i onaj inocenti mini ista stvar...
_mufljuz_

#619 Re: Automobilizam - All about

Post by _mufljuz_ »

gospon malo serucka....

Image
Bakir1

#620 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

Dobro njegov je 2,4 malo je skuplji od 35 t funti ali to su auti u daleko boljem stanju treba tu para okean da bude kako treba
_mufljuz_

#621 Re: Automobilizam - All about

Post by _mufljuz_ »

Bakir1 wrote:Dobro njegov je 2,4 malo je skuplji od 35 t funti ali to su auti u daleko boljem stanju treba tu para okean da bude kako treba
evo ga u perfektnom stanju a on trazi 20k € za grob....

Image

15 000€ je vrh sto je mogao dobiti - doduse ako ima koja budala dace i 20..... mislim kazem to jer opcenito nas covjek precijeni svoje auto i bilo sta svoje u bozju mater misleci da je sveta imovina, pa ima slucajeva da nadjem golfa dvicinu za 5 hiljada marona.....
Bakir1

#622 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

Suma sumarum auto jeste vrijedan i strasan i nije za dz ali ovakvih sam sreo dosta informisani i aldtajmeri....
_mufljuz_

#623 Re: Automobilizam - All about

Post by _mufljuz_ »

Bakir1 wrote:Suma sumarum auto jeste vrijedan i strasan i nije za dz ali ovakvih sam sreo dosta informisani i aldtajmeri....
ma nema sta tekst je pravo emotivan ali staronja je zainteresovan da ga utusi itekako - samo eto sto makina propada jos vise a on se nada da ce pare ponijet u grob.... mislim pogresno..... covjek mu nudio 15 000 a on glumi primadonu....
goran16v

#624 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

Na olsdchool.hr su ljudi koji jako dobro poznaju HR i EU OT scenu kao i sam auto su se prilicno nasmijali na tvrdnje vlasnika.
pink floydd

#625 Re: Automobilizam - All about

Post by pink floydd »

vettel wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:koji je auto? jel ima klasicni razvodnik ili paljenje ide preko hal senzora i ecu?
kod mene je 1.9 td isto G3 i ima ECU, doduse zavisi od godista kod mene je decembar '98.

i kod mene je isto, 97 god. Amortizer je bio u pitanju, jedan stari bošista mi je to napravio.

Image

First morning after Sweden changed from driving on the left side to driving on the right, 1967.
Post Reply