Na osnovu vidjenog, poznajem se sa par ljudi koji imaju skupe telefone i dobra auta a u sustini nemaju sta da jedu i spavaju u cumezu, nosaju istrosenu, isfucanu garderobu. Na osnovu price da svaki dio mozes na trafici kupiti i da nije skuplji od 20KM, odmah se interesuje koliko je veliki koliko mali servis prije nego li se auto i proba. Znaci nije presudan samo kvalitet koji je ja bih rekao uvijek sporan nego i cijena zamjenskih, potrosnih dijelova. Sto mozemo zakljuciti da u vecini slucajeva se sve svodi na racunanje koliko je pasteta mogao pojesti za gornju desnu lefetu od audija A4 itd. Kad sve sagledam mali je broj onih koji se vozaju u cisto kupljenim vozilima u vecini slucajeva je to lizing jal pusing a na kraju se sve svede na pastetu, argeta je u rijetkim trenutcima kas su pri sutu. Poznajem mehanicara kojem je pun kurac "dobrih" skupih auta i servisa na veresiju, pitam ga kakvi smo mi sa alfama kaze urednilavic wrote:Na osnovu ceka tvrdite da oni koji voze "svabe" jedu pastetu, a vozaci alfi bar oradu, natur snicle,,,,, i bas ih briga za troskove vozila.Walther wrote:U prosjeku puno bolje... jako rijetko ces sresti vozaca Alfe koji pati zbog toga sto trosi vise od 5l ili zbog toga sto ce izgubiti 1000KM na vrijednostilavic wrote:islis to sto govoris, da ljudi jedu pastetu a voze auta od sto milja KM.
Ako si ipak siguran u to sto tvrdis, mozes li onda reci sta jedu vozaci jeftinih alfi, ako vozaci skupih Svaba jedu pastetu.Nije zbog toga sto su prebogati vec je mentalitet drugaciji.
Alfa 159 kupovina?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Don Zivconi
#601 Re: Alfa 159 kupovina?
-
lavic
#602 Re: Alfa 159 kupovina?
[Zanimljivo stajaliste, previse posla napraviti motor, ili je ipak ovo u pitanju, ne isplativo popraviti alfu?
Motori su potrosna roba, i na zapadu se ne zavode u saobracajnu, zar ne?
PS. Bivsi vlasnik Alfe kupio Svabu.[/quote]
Na zapadu se generalke ne rade vec dugo......
U biti vecina mehanicara izbjegava sve osim redovnog servisa (po mogucnosti malog). Nov motor kosta za svaki brand kosta vise od polovine auto za svaki brand + rad. Kod polovnog je potrebno motor naci i onda stvar moze biti ista ili gora nego prije. Nece ti niko garantirati za polovan motor nepoznatog izvora.
1.8ts motor je bar 4000€, dodaj u to rad i gdje si onda?
p.s.: na bivsoj Alfi sam sa 1.8ts (8v) napravio 400.000km, auto jos uvijek radi bp i mislim da ce sve drugo otici prije motora
[/quote]
Vjerovatno kad dodas jos jednu nulu na tu kilometrazu da ce ti alfa dati novu zbog vjernosti.
Zamolio bih te da nam izneses svima tu naucnu studiu povezanosti izmedju karaktera covjeka i izbora automobila.
Evo samo nako malo usput da dodam nesto, prije nekih 5-6 godina imao sam priliku da upoznam pravog "hadzu" u Italiji.
Gospodin je vlasnik fabrike, u svojoj garazi je tad imao ferrari, audi8 i bmw6. U supljoj prici pita ga jedan od prisutnih pita sta jer njemu najbolje, a odgovor je na put idem audiem jer je naj udobniji, bmw za svaki dan, a ferrari samo vikendom jer obicno poslije vikenda ide na servis.
Motori su potrosna roba, i na zapadu se ne zavode u saobracajnu, zar ne?
PS. Bivsi vlasnik Alfe kupio Svabu.[/quote]
Na zapadu se generalke ne rade vec dugo......
U biti vecina mehanicara izbjegava sve osim redovnog servisa (po mogucnosti malog). Nov motor kosta za svaki brand kosta vise od polovine auto za svaki brand + rad. Kod polovnog je potrebno motor naci i onda stvar moze biti ista ili gora nego prije. Nece ti niko garantirati za polovan motor nepoznatog izvora.
1.8ts motor je bar 4000€, dodaj u to rad i gdje si onda?
p.s.: na bivsoj Alfi sam sa 1.8ts (8v) napravio 400.000km, auto jos uvijek radi bp i mislim da ce sve drugo otici prije motora
Vjerovatno kad dodas jos jednu nulu na tu kilometrazu da ce ti alfa dati novu zbog vjernosti.
Zamolio bih te da nam izneses svima tu naucnu studiu povezanosti izmedju karaktera covjeka i izbora automobila.
Evo samo nako malo usput da dodam nesto, prije nekih 5-6 godina imao sam priliku da upoznam pravog "hadzu" u Italiji.
Gospodin je vlasnik fabrike, u svojoj garazi je tad imao ferrari, audi8 i bmw6. U supljoj prici pita ga jedan od prisutnih pita sta jer njemu najbolje, a odgovor je na put idem audiem jer je naj udobniji, bmw za svaki dan, a ferrari samo vikendom jer obicno poslije vikenda ide na servis.
-
lavic
#603 Re: Alfa 159 kupovina?
U prosjeku puno bolje... jako rijetko ces sresti vozaca Alfe koji pati zbog toga sto trosi vise od 5l ili zbog toga sto ce izgubiti 1000KM na vrijednosti
Nije zbog toga sto su prebogati vec je mentalitet drugaciji.[/quote]
Na osnovu ceka tvrdite da oni koji voze "svabe" jedu pastetu, a vozaci alfi bar oradu, natur snicle,,,,, i bas ih briga za troskove vozila.[/quote]
Na osnovu vidjenog, poznajem se sa par ljudi koji imaju skupe telefone i dobra auta a u sustini nemaju sta da jedu i spavaju u cumezu, nosaju istrosenu, isfucanu garderobu. Na osnovu price da svaki dio mozes na trafici kupiti i da nije skuplji od 20KM, odmah se interesuje koliko je veliki koliko mali servis prije nego li se auto i proba. Znaci nije presudan samo kvalitet koji je ja bih rekao uvijek sporan nego i cijena zamjenskih, potrosnih dijelova. Sto mozemo zakljuciti da u vecini slucajeva se sve svodi na racunanje koliko je pasteta mogao pojesti za gornju desnu lefetu od audija A4 itd. Kad sve sagledam mali je broj onih koji se vozaju u cisto kupljenim vozilima u vecini slucajeva je to lizing jal pusing a na kraju se sve svede na pastetu, argeta je u rijetkim trenutcima kas su pri sutu. Poznajem mehanicara kojem je pun kurac "dobrih" skupih auta i servisa na veresiju, pitam ga kakvi smo mi sa alfama kaze uredni
[/quote]
Vidim nema mi druge, idem da kupim alfu pa da budem i ja gospodin.
Na osnovu ceka tvrdite da oni koji voze "svabe" jedu pastetu, a vozaci alfi bar oradu, natur snicle,,,,, i bas ih briga za troskove vozila.[/quote]
Na osnovu vidjenog, poznajem se sa par ljudi koji imaju skupe telefone i dobra auta a u sustini nemaju sta da jedu i spavaju u cumezu, nosaju istrosenu, isfucanu garderobu. Na osnovu price da svaki dio mozes na trafici kupiti i da nije skuplji od 20KM, odmah se interesuje koliko je veliki koliko mali servis prije nego li se auto i proba. Znaci nije presudan samo kvalitet koji je ja bih rekao uvijek sporan nego i cijena zamjenskih, potrosnih dijelova. Sto mozemo zakljuciti da u vecini slucajeva se sve svodi na racunanje koliko je pasteta mogao pojesti za gornju desnu lefetu od audija A4 itd. Kad sve sagledam mali je broj onih koji se vozaju u cisto kupljenim vozilima u vecini slucajeva je to lizing jal pusing a na kraju se sve svede na pastetu, argeta je u rijetkim trenutcima kas su pri sutu. Poznajem mehanicara kojem je pun kurac "dobrih" skupih auta i servisa na veresiju, pitam ga kakvi smo mi sa alfama kaze uredni
Vidim nema mi druge, idem da kupim alfu pa da budem i ja gospodin.
- sema911s
- Don Zivconi
#605 Re: Alfa 159 kupovina?
Na osnovu ceka tvrdite da oni koji voze "svabe" jedu pastetu, a vozaci alfi bar oradu, natur snicle,,,,, i bas ih briga za troskove vozila.[/quote]lavic wrote:U prosjeku puno bolje... jako rijetko ces sresti vozaca Alfe koji pati zbog toga sto trosi vise od 5l ili zbog toga sto ce izgubiti 1000KM na vrijednostiNije zbog toga sto su prebogati vec je mentalitet drugaciji.
Vidim nema mi druge, idem da kupim alfu pa da budem i ja gospodin.[/quote]
Ti mozes voziti i afijon al mentalni sklop ti ne daje da budes drugo nego sto jesi, a tipujem i na genetiku
-
Lolobrigida
#606 Re: Alfa 159 kupovina?
Poštedi me tih kvazipametnih rečenica i izraza, koji valjda prolaze kod prosječnog čaršijanera. Nije mi ćejf nekog stavit na ignore listi, ćejf mi je reći da je kompleksaš i neznalica, a ta tvoja pretposljednja rečenica samo potvrđuje kako pucaš u prazno.Don Zivconi wrote:Ako ti smeta moja prica fino imas ignor listu i na nju smjestis sve koji imaju komplekse te one koji ti smetaju. Svaki od ovih primjera sto sam naveo je istinit i samo sam ga glatko i u kratkim crtama naveo bez uljepsavanja i pjesnickih dorada, pa mozda izgleda kao da je prica jednog 18-to godisnjaka. A posto sam po tvome napaljen mogao bi se drzati ja teme koja mi ide od neke stvari al moram takvu temu otvoriti, cim otvorim ti ce mi biti prvi gostLolobrigida wrote:Vala Zivconi ti si izgleda neki opasan kompleksaš, cijelu temu lupaš po Maksim po diviziji, a primjeri i priča su ti, blago rečeno, na razini napaljenih 18-to godišnjaka. Kao kad slušam mlade navijače Sarajeva i Želje kako se jeftino prepucavaju. Drži se ti tema koje ti idu od ruke , auta očigledno nisu jedna od njih.![]()
A sad odkaci hljeba ti
Naravno, i zato je 95% Alfi na bh. cestama sa dizelskim motorom iako se kod pravih Alfista dizel smata svetogrđem. Evo ukucaj na pik Alfa 159, od 35 njih na prvoj stranici, 32 je dizel. Zašto niko ne uzme npr. 2.2 JTS koji po gradu po fabričkim podacima troši 13l? I i oni što veze benzince, 50% ih je uzelo jer nije imalo love za skuplju dizelsku verziju, pa se po forumima pridruže onim malobrojnim istinskim fanovima koji su ciljano uzeli benzinca, serindajući da su i oni uzeli benzinca zbog užitka.Walther wrote:U prosjeku puno bolje... jako rijetko ces sresti vozaca Alfe koji pati zbog toga sto trosi vise od 5l ili zbog toga sto ce izgubiti 1000KM na vrijednostilavic wrote:islis to sto govoris, da ljudi jedu pastetu a voze auta od sto milja KM.
Ako si ipak siguran u to sto tvrdis, mozes li onda reci sta jedu vozaci jeftinih alfi, ako vozaci skupih Svaba jedu pastetu.Nije zbog toga sto su prebogati vec je mentalitet drugaciji.
-
GaRGa
#607 Re: Alfa 159 kupovina?
Don Zivconi wrote:
Boli pasteta.. pardon istina jel tako grga
tjesi se, al prvo nauci citat
- Don Zivconi
#608 Re: Alfa 159 kupovina?
Bez sikiracije za moje citanje, nisi jedini sampion je bio sampinjon zasto ti ne bi bio grgaGaRGa wrote:Don Zivconi wrote:
-
GaRGa
#609 Re: Alfa 159 kupovina?
Don Zivconi wrote:Bez sikiracije za moje citanje, nisi jedini sampion je bio sampinjon zasto ti ne bi bio grgaGaRGa wrote:Don Zivconi wrote:
Pa hveru ti ne znas recenice sastavit...
-
emko1234
#610 Re: Alfa 159 kupovina?
joj svaka ti dala, uvezao si dva posta da valja.Lolobrigida wrote:Poštedi me tih kvazipametnih rečenica i izraza, koji valjda prolaze kod prosječnog čaršijanera. Nije mi ćejf nekog stavit na ignore listi, ćejf mi je reći da je kompleksaš i neznalica, a ta tvoja pretposljednja rečenica samo potvrđuje kako pucaš u prazno.Don Zivconi wrote:Ako ti smeta moja prica fino imas ignor listu i na nju smjestis sve koji imaju komplekse te one koji ti smetaju. Svaki od ovih primjera sto sam naveo je istinit i samo sam ga glatko i u kratkim crtama naveo bez uljepsavanja i pjesnickih dorada, pa mozda izgleda kao da je prica jednog 18-to godisnjaka. A posto sam po tvome napaljen mogao bi se drzati ja teme koja mi ide od neke stvari al moram takvu temu otvoriti, cim otvorim ti ce mi biti prvi gostLolobrigida wrote:Vala Zivconi ti si izgleda neki opasan kompleksaš, cijelu temu lupaš po Maksim po diviziji, a primjeri i priča su ti, blago rečeno, na razini napaljenih 18-to godišnjaka. Kao kad slušam mlade navijače Sarajeva i Želje kako se jeftino prepucavaju. Drži se ti tema koje ti idu od ruke , auta očigledno nisu jedna od njih.![]()
A sad odkaci hljeba ti
Naravno, i zato je 95% Alfi na bh. cestama sa dizelskim motorom iako se kod pravih Alfista dizel smata svetogrđem. Evo ukucaj na pik Alfa 159, od 35 njih na prvoj stranici, 32 je dizel. Zašto niko ne uzme npr. 2.2 JTS koji po gradu po fabričkim podacima troši 13l? I i oni što veze benzince, 50% ih je uzelo jer nije imalo love za skuplju dizelsku verziju, pa se po forumima pridruže onim malobrojnim istinskim fanovima koji su ciljano uzeli benzinca, serindajući da su i oni uzeli benzinca zbog užitka.Walther wrote:U prosjeku puno bolje... jako rijetko ces sresti vozaca Alfe koji pati zbog toga sto trosi vise od 5l ili zbog toga sto ce izgubiti 1000KM na vrijednostilavic wrote:islis to sto govoris, da ljudi jedu pastetu a voze auta od sto milja KM.
jest ti covjek usta zacepio zivconi, opisao te ko da te gleda.
jesi pravi napaljeni 18godisnjak. navijac kluba iz velikog grada al iz hadzica.
-
Walther
#611 Re: Alfa 159 kupovina?
Jer je bezveze motor, pogotovo kad se poredi sa 2.4jtdm i tu ne mislim na potrosnju... U oba slucaja je potrosnja i troskovi "boze sacuvaj" po golf sdi standardu.Lolobrigida wrote:Naravno, i zato je 95% Alfi na bh. cestama sa dizelskim motorom iako se kod pravih Alfista dizel smata svetogrđem. Evo ukucaj na pik Alfa 159, od 35 njih na prvoj stranici, 32 je dizel. Zašto niko ne uzme npr. 2.2 JTS koji po gradu po fabričkim podacima troši 13l? I i oni što veze benzince, 50% ih je uzelo jer nije imalo love za skuplju dizelsku verziju, pa se po forumima pridruže onim malobrojnim istinskim fanovima koji su ciljano uzeli benzinca, serindajući da su i oni uzeli benzinca zbog užitka.
fabricka potrosnja je 9,4, gradska potrosnja je 13... isto kao sto je to za svaki slican motor
koji to motor sa 2000ccm+ trosi po gradu 5l?
-
lavic
#612 Re: Alfa 159 kupovina?
Na osnovu vidjenog, poznajem se sa par ljudi koji imaju skupe telefone i dobra auta a u sustini nemaju sta da jedu i spavaju u cumezu, nosaju istrosenu, isfucanu garderobu. Na osnovu price da svaki dio mozes na trafici kupiti i da nije skuplji od 20KM, odmah se interesuje koliko je veliki koliko mali servis prije nego li se auto i proba. Znaci nije presudan samo kvalitet koji je ja bih rekao uvijek sporan nego i cijena zamjenskih, potrosnih dijelova. Sto mozemo zakljuciti da u vecini slucajeva se sve svodi na racunanje koliko je pasteta mogao pojesti za gornju desnu lefetu od audija A4 itd. Kad sve sagledam mali je broj onih koji se vozaju u cisto kupljenim vozilima u vecini slucajeva je to lizing jal pusing a na kraju se sve svede na pastetu, argeta je u rijetkim trenutcima kas su pri sutu. Poznajem mehanicara kojem je pun kurac "dobrih" skupih auta i servisa na veresiju, pitam ga kakvi smo mi sa alfama kaze uredniDon Zivconi wrote:Na osnovu ceka tvrdite da oni koji voze "svabe" jedu pastetu, a vozaci alfi bar oradu, natur snicle,,,,, i bas ih briga za troskove vozila.lavic wrote:U prosjeku puno bolje... jako rijetko ces sresti vozaca Alfe koji pati zbog toga sto trosi vise od 5l ili zbog toga sto ce izgubiti 1000KM na vrijednostiNije zbog toga sto su prebogati vec je mentalitet drugaciji.
Vidim nema mi druge, idem da kupim alfu pa da budem i ja gospodin.[/quote]
Ti mozes voziti i afijon al mentalni sklop ti ne daje da budes drugo nego sto jesi, a tipujem i na genetiku
E jesi mi zacepio usta da mi je neprijatno biti ovdje, prigradski hadzo sa prestiznom JTD alfom.
Sto se tice genetike,... nikad ne znas ni ko je tebe otreso.
-
probook
#613 Re: Alfa 159 kupovina?
Joj sto volim to generalizovanje - skupo auto - nemas za germe. E pa ja znam ljude koji voze skupa auta (nova kupljena u BiH za 60000 eura i vise) i imaju svoje firme i ne bi se sageli za 100 eur da im ispane.
Druga je prica kupiti audi A8, presao 700 000 i digao si kredit da ga uzmes
Druga je prica kupiti audi A8, presao 700 000 i digao si kredit da ga uzmes
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#614 Re: Alfa 159 kupovina?
Ja znam ljude koji voze Opel Omegu iz 98,okrenu u godini posla preko milion,cista zarada cca 100k KM i boli ih taki za skupim autom.
-
citroen xm
#615 Re: Alfa 159 kupovina?
Najjači su mi mitovi o tim svemogućim gazdama koji se ne bi sageli za 100 eura. A takvim obično cent ko kuća i radnik mu prijavljen na minimalac. Obavezno švapsko auto pred kućom.
- Don Zivconi
#616 Re: Alfa 159 kupovina?
Moram priznati skroz ste mi nagazili
, krenuli ste od manjka zareza u recenici preko "18" nadam se da si mislio na velicinu emko
pa do hadzica
. Elem drago mi je da ste se svi pronasli u prijasnjim postovima, al vidim imamo i novog bega sto se ne saginje za 100eurica
joj koji parmaci majko draga
. Krenem li od zadnjeg posta mogu ti reci probook da bi se vecina vas sagela i za cenera... kad bi vam ko ponudio
. E sad "lavicu moj"
(ja ovako oslovljavam malog zivcu) kad te neko otrese onda nisi ni zacet
ja jesam prigradski momak pobjegao u doba olimpijade sa carsije jer su nas okupirali istocnjaci
al kucu koju imam na carsiji ne prodajem sosonima za audija od 100k maraka
jos uvjek je ona stara i dobra cerpicara
. Za sve koje intersuje velicina, moje mjesto stanovanja i koje motore vozam neka se jave na PP
Uglavnom znam jako puno vlasnika firmi koji vozaju dobra auta na racun velikih dugova koje imaju kako privano tako i poslovno, znam jako puno radnika koji rade kod takvih hadzija i svakim danom im jebu majke jer ne uplacuju doprinose, plate, zdravstveno itd. a vozaju skupa auta na racun sirotinje. Ovakvi posljeratni stakori bi se jebali za marku a narocito se naguzili za 100 eura.
Uglavnom znam jako puno vlasnika firmi koji vozaju dobra auta na racun velikih dugova koje imaju kako privano tako i poslovno, znam jako puno radnika koji rade kod takvih hadzija i svakim danom im jebu majke jer ne uplacuju doprinose, plate, zdravstveno itd. a vozaju skupa auta na racun sirotinje. Ovakvi posljeratni stakori bi se jebali za marku a narocito se naguzili za 100 eura.
-
emko1234
#617 Re: Alfa 159 kupovina?
znas puno ovih, znas puno onih, i?Don Zivconi wrote:Moram priznati skroz ste mi nagazili, krenuli ste od manjka zareza u recenici preko "18" nadam se da si mislio na velicinu emko
pa do hadzica
. Elem drago mi je da ste se svi pronasli u prijasnjim postovima, al vidim imamo i novog bega sto se ne saginje za 100eurica
joj koji parmaci majko draga
. Krenem li od zadnjeg posta mogu ti reci probook da bi se vecina vas sagela i za cenera... kad bi vam ko ponudio
. E sad "lavicu moj"
(ja ovako oslovljavam malog zivcu) kad te neko otrese onda nisi ni zacet
ja jesam prigradski momak pobjegao u doba olimpijade sa carsije jer su nas okupirali istocnjaci
al kucu koju imam na carsiji ne prodajem sosonima za audija od 100k maraka
jos uvjek je ona stara i dobra cerpicara
. Za sve koje intersuje velicina, moje mjesto stanovanja i koje motore vozam neka se jave na PP
![]()
pa i ja imam primjera i za jednu i drugu i trecu kategoriju. al jedan il dva primjera ne cine slucaj.
iskreno ne poznajem nikoga ko ima skupo auto, a jede pastetu kako ti kazes. nekako sam s tim poznanstvima tanak. znam ljude koji i imaju i nemaju. al vecina ih zivi u skladu s mogucnostima.
- ElDzidziIbnDzo
#618 Re: Alfa 159 kupovina?
Ovako kad vam čitam postove,ono baš ne mogu da vjerujem.Ali što je najgore u svemu tome,svi ste u pravu.Hoću reći svi ste u pravu donekle...A odnekle,ma Bože sačuvaj
Ako voziš Alfu,kažu peder si.Ako voziš Audija,seljak si,ako voziš BMW-a,diler droge ili narkoman si.Ako voziš Golfa,papčina si da te nema nadaleko...Mercedesa-šošon ili firaun,i tako unedogled.Svi imaju para,svi hadžije teške,svako ganja samo nešto ''usko'' gledano,jer mu percepcija na dopušta da pogleda malo šire i da razmisli,pa dobro,šta je sa ostatkom svijeta???
Evo jedno pitanja za vas sve,ako nije problem,ali da se niko ne nađe uvrijeđen.Jel ok?
Ko vozi ovakva auta kao sa donje slike:

Pazite,radi se o modelu Tesla S(eventualno za one koji ne znaju).Auto na električni pogon.U državi gdje ja živim,redovni troškovi održavanja ovakvog vozila su 500 kruna na godišnjem nivou(125KM-ova).Znači sve besplatno,od parkinga,punjenja vozila energijom,posebna brza traka bez gužve,putarina itd...Jedino cijenu vozila možete provjeriti na netu,i nemojte da vam se zamanta kad vidite.
Znači da vas pitam:
-jel ovo vozilo kupuje i vozi,neki mentalni sklop ala Bošnjo,kao što neki ovde žele da prikažu,znači da lik se nategao i kupio ovo auto,a nema za hljeba
-ili neko ko zeli da ima dobro vozilo a da pri tome maksimalno uštedi(kao u BiH,kupiš npr.Audija RS6 i ugradiš mu plin)
-ili ovo kupuje teška gospoda?
-ili nešto Vama znano,cijenjeni forumaši???
Ako voziš Alfu,kažu peder si.Ako voziš Audija,seljak si,ako voziš BMW-a,diler droge ili narkoman si.Ako voziš Golfa,papčina si da te nema nadaleko...Mercedesa-šošon ili firaun,i tako unedogled.Svi imaju para,svi hadžije teške,svako ganja samo nešto ''usko'' gledano,jer mu percepcija na dopušta da pogleda malo šire i da razmisli,pa dobro,šta je sa ostatkom svijeta???
Evo jedno pitanja za vas sve,ako nije problem,ali da se niko ne nađe uvrijeđen.Jel ok?
Ko vozi ovakva auta kao sa donje slike:
Pazite,radi se o modelu Tesla S(eventualno za one koji ne znaju).Auto na električni pogon.U državi gdje ja živim,redovni troškovi održavanja ovakvog vozila su 500 kruna na godišnjem nivou(125KM-ova).Znači sve besplatno,od parkinga,punjenja vozila energijom,posebna brza traka bez gužve,putarina itd...Jedino cijenu vozila možete provjeriti na netu,i nemojte da vam se zamanta kad vidite.
Znači da vas pitam:
-jel ovo vozilo kupuje i vozi,neki mentalni sklop ala Bošnjo,kao što neki ovde žele da prikažu,znači da lik se nategao i kupio ovo auto,a nema za hljeba
-ili neko ko zeli da ima dobro vozilo a da pri tome maksimalno uštedi(kao u BiH,kupiš npr.Audija RS6 i ugradiš mu plin)
-ili ovo kupuje teška gospoda?
-ili nešto Vama znano,cijenjeni forumaši???
- Don Zivconi
#619 Re: Alfa 159 kupovina?
To brate kupuju ekoloski osvjesteni ljudi, ljudi koji zele da budu primjer koji znaju sta znaci globalno zagrijavanje, koji zele zdraviji zivot svojoj djeci a uz sve to imaju debeo slajpek 
Ovo auto na godisnjem planu je jeftino ali nakon 5 i vise godina moras izdvojiti pare za baterije u vrijednosti neke nove alfe
Gledao sam biciklo sa motorom od 12kW mislim da smo bas skupa to vidjeli a kosta oko 15k marula
Sad skontaj koliko je para tesla
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Ovo auto na godisnjem planu je jeftino ali nakon 5 i vise godina moras izdvojiti pare za baterije u vrijednosti neke nove alfe
Gledao sam biciklo sa motorom od 12kW mislim da smo bas skupa to vidjeli a kosta oko 15k marula
Sad skontaj koliko je para tesla
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- ElDzidziIbnDzo
#620 Re: Alfa 159 kupovina?
Mogu ti reci da baterije nisu skupe-33 hiljade kruna.S obzirom na felge sa gumama koje obični neki model koštaju oko 40+ hiljada kruna
(ovde jedan lola iz Jajca,''nabavio'' i rastavio ga.Uzeo motor da ima za čamca u Bosni)

(ovde jedan lola iz Jajca,''nabavio'' i rastavio ga.Uzeo motor da ima za čamca u Bosni)
- Industrialyzer
#621 Re: Alfa 159 kupovina?
Znam frajera koji vozi A8 D3, a zivi u kuci koja blago receno izgleda siromasno. Lik je poprilicno kurcevit, brze cvike, maxice i ta sranja. Mogu misliti izraz sponzoruse kad mu vidi kucu. Sa druge strane, znam frajera koji vozi isti model, a kuca mu izgleda tako da bi rekao da vozi u najgorem slucaju nekog Aston Martina.
Poenta: generaliziranje mozete okaciti macku o rep
Poenta: generaliziranje mozete okaciti macku o rep
-
emko1234
#622 Re: Alfa 159 kupovina?
ja znam lika, vozi audi a4 a ima para za a8, a nece da ga kupi jer ce mu raja na forumu reci da je ratni profiter, nehljeb, skorojevic i slicno

- Industrialyzer
#623 Re: Alfa 159 kupovina?
Jel crveni A4? Ako jeste, ona znam, ma lik neradnik samo takavemko1234 wrote:ja znam lika, vozi audi a4 a ima para za a8, a nece da ga kupi jer ce mu raja na forumu reci da je ratni profiter, nehljeb, skorojevic i slicno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- ElDzidziIbnDzo
#624 Re: Alfa 159 kupovina?
Opasno te uhode,forumske barabe 
- Don Zivconi
#625 Re: Alfa 159 kupovina?
Znam i ja jednog lika sa foruma navodno voza avdija od 90kemko1234 wrote:ja znam lika, vozi audi a4 a ima para za a8, a nece da ga kupi jer ce mu raja na forumu reci da je ratni profiter, nehljeb, skorojevic i slicno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()