ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Locked
HM 2011

#601 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by HM 2011 »

JThomas wrote:23. stav 1. g) - sadašnji 20. tačka 7.

31. 3) - sadašnji 25. 2)

46. - sadašnji 39.

60. 1) - sadašnji 53.

72. - sadašnji 65.

74. - sadašnji 67.

78. - sadašnji 69. samo bez vlade, ali ima u opštem kolektivnom.

82. i 83. - sadašnji 73. i 74.

89. - sadašnji 81.

94. - sadašnji 86.

ekonomski otkaz - sadašnji 87., a ovo za godinu dana samo kod "masovnog" otkaza (99.) tako da je to i povoljnije za radnike.

to je tvoj genijalni osvrt i kritika na "prijedlog", botu botovski. ali kao što rekoh, prpa guzi, dosad te nije zanimalo. slika, prilika i ogledalo polupismene kvazinarodne opcije koju zagovaraš.

Idemo botu: evo ga u originalu...... evo ti moji komentari pa reci štogod pametno..... prijedlog je u pitanju....

"Idemo pljuvanje po prijedlogu:

Član 23. stav 1. tačka G.
Zašto taj period nije 5 mjeseci, zašto bi bio 15 dana ? Da bi se omogućilo izvrdavanje zakonom predviđenih obveza jel tako - jeste.... Da bi duže mogao biti na određeno, da bude nesiguran, da strahuje..... (pričaš kako nemaju ljudi pojma o problemima - a ni zagrebao nisam)

Prema starome ovo ne stoji, ali zašto u novome nije 5 mjeseci ? U čemu je problem ? Primaš radnika - dobar radnik - daj mu na neodređeno ?

Član 27. Ovaj si preskočio ali eto
- Svi moraju biti u radnom odnosu osim poslovodnog oragana - on ne mora biti u radnom odnosu, ne mora plaćati doprinose, ne mora ništa, može zadržati posao u državnoj službi i biti direktor - jel tako tako je...... Šta će ova odredba u zakonu ? KOME SLUŽI ?
(Ovaj član će Vam vjerovatno ostati zato što ste i Vi i Vaši predstavnici kvarni....... Sumnjam da Vam je u interesu da se plaćaju doprinosi ali svi kukate na neke penzije i slično)

Član 31.
A ako pravilnik o radu kaže da radnik to radi o svom trošku - onda će radnik da plati edukaciju da bi mogao da radi.....
Zašto nije upisano - o trošku poslodavca ? (pričaš kako nemaju ljudi pojma o problemima - a ni zagrebao nisam)

Član 35. ovaj si preskočio u pitanju je pasivna dežura.....
U pravilniku ili ugovoru stoji da je pripravnost za rad obavezna i da se ne plaća..... Tako reko zakon - godišnji - adio.....
Zašto minimalni iznos naknade ne stoji u zakonu ?

Član 46.
Zašto nije 48 sati ????? (pričaš kako nemaju ljudi pojma o problemima - a ni zagrebao nisam)

Korištenje godišnjeg odmora
Član 52. i ovaj si preskočio - evo ti komentar ispod...
Član 52 u od člana 51 pravi golo pravo a povezan je sa trajanjem ugovora o radu na određeno - sve zbog 15 dana koje su pametnice sebi utuvile u glavu da mora - rješenje je daj radniku ugovor na neodređeno, odnonsno rok između dva ugovora stavi od 1 godine i obriši pomen člana 52 .....
(pričaš kako nemaju ljudi pojma o problemima - a ni zagrebao nisam)

Obaveze radnika i poslodavca
Član 56. opet preskok, ti izgleda iz kola sreće....
Ovo je novo i nije za pljuvanja, vrlo je interesantno - i prikrivanje činjenica koje mogu uticati na rad može dovesti do otkaza ugovora o radu ?

Zabrana nejednakog postupanja
Član 60.
Golo pravo za većinu trudnica - na sami pomen ugovora na određeno.....

Član 72.
Za vijeće zaposlenika treba najmanje 30 zaposlenika ili članstvo u sindikatu....

Član 74.
Isto kao gore.....

Najniža plaća
Član 78.
Urgent obrisati dio pravilnikom o radu...... Najnižu plaću određuje Vlada FBiH - kakvi kolektivni i pregovaranja....

Zaštita plaće i naknade plaće
Član 82. OVO SI MORAO PRESKOČITI PROČITAJ PRIJEDLOG PA PONOVNO ZAKON - problem je manjak u kasi....
Ovo je problematično sa strane poslodavca - kako regulisati manak u kasi ?

Član 84.
Obrisati - nije dužan - neka poslodavac radi pa neka bude dužan obajvestiti samoga sebe - kršenje prava na intelektualno vlasništvo....

Odgovornost radnika za štetu prouzrokovanu poslodavcu
Samo da podsjetim - ako je neko profesionalno obolio od rada - treba ga jebat - ali ako kakva šteta se nanese poslodavcu - sve se mora nadoknaditi _ pravedno jelde ?

Član 94. bila glupost i prije i dan danas je----------------------
Saobraćajni prekršaj teže kategorije /nesretan slučaj/ i zaštitna mjera zabrane upravljanja MV u trajanju od 3 mjeseca razlog za prekid ugovora o radu - baš da i to vidim !!!!!!!

(1) Poslodavac može otkazati radniku ugovor o radu, uz propisani otkazni rok, ako:
(3)Ako u periodu od jedne godine od otkazivanja ugovora o radu u smislu stava 1. tačka a.
ovog člana, poslodavac namjerava da zaposli radnika sa istim kvalifikacijama i stepenom stručne
spreme ili na istom radnom mjestu, prije zapošljavanja drugih lica dužan je ponuditi zaposlenje
onim radnicima čiji su ugovori o radu otkazani.

Prije je bilo 5 godina, gdje je 5 godina nestalo ? osim ovoga - ovo je moja fula - prouzrokovana činjenicom da sam to negdje pročitao - ali sad me ubij pojma nemam gdje ? evo tražim...

Pored već iznesenih zamjerki - to bi bilo to.....
Last edited by HM 2011 on 25/07/2015 17:52, edited 1 time in total.

Evo ovo sam sad izbrisao većinu..... Šta si želio reći i zašto se ti ponašaš kao bot ?
JThomas

#602 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by JThomas »

želim reći da je očito da nikad nisi prelistao sadašnji zakon, jer o stvarima koje su od '99 takve pišeš kao da su nove u prijedlogu. a da sad čitaš i odjednom se interesuješ za radno zakonodavstvo jer ti je govance proradilo. to želim reći. mislim da je dovoljno jednostavno i jasno i za tvoj mentalni nivo.
HM 2011

#603 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by HM 2011 »

JThomas wrote:želim reći da je očito da nikad nisi prelistao sadašnji zakon, jer o stvarima koje su od '99 takve pišeš kao da su nove u prijedlogu. a da sad čitaš i odjednom se interesuješ za radno zakonodavstvo jer ti je govance proradilo. to želim reći. mislim da je dovoljno jednostavno i jasno i za tvoj mentalni nivo.
Pročitao zakon više od 50 puta, posebno tražeći određena rješenja, dao komentar na prijedlog zakona komplet novog i to negativne strane međutim ti si uvjeren da je meni govance neko proradilo - a ja dao komentar na prijedlog......

I stvarno - bez uvrede - šta smatraš o komentaru na prijedlog - osim to što si pogrešno zapeo da nisam niti pročitao sadašnji važeći zakon, i da mi je govance proradilo ? b te k - jel ?
JThomas

#604 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by JThomas »

"komentar" novog ne znajući šta je novo, a šta je staro ti je sranje koje pokazuje elementarno neznanje i poturanje muda pod bubrege. i koje pokazuje da si se usrao, jer te 20 najtežih godina očito nije zanimalo šta piše u zakonu o radu, nego te naprasno sad počelo zanimati. te fazone možeš bacati jaranima sa SDA političke akademije, a meni ne možeš. drži se ti onih svojih fraza, a čim pokušaš stvoriti novu misao još ti slabije ide.
HM 2011

#605 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by HM 2011 »

JThomas wrote:"komentar" novog ne znajući šta je novo, a šta je staro ti je sranje koje pokazuje elementarno neznanje i poturanje muda pod bubrege. i koje pokazuje da si se usrao, jer te 20 najtežih godina očito nije zanimalo šta piše u zakonu o radu, nego te naprasno sad počelo zanimati. te fazone možeš bacati jaranima sa SDA političke akademije, a meni ne možeš. drži se ti onih svojih fraza, a čim pokušaš stvoriti novu misao još ti slabije ide.

Volio bih raspravljati o ovome ali razvodnjava temu.....

Komentar prijedloga novog zakona, koji nakon što se usvoji derogira stari - znači čitanje novog zakona - i tu nema potrebe upoređivati puno isti sa starim osim u pregledu koje prednosti donosi - a prema ovome što sam vidio - rupe su ostavljene i na njih sam ukazao a za to - priznaj i sam - trebalo je nekoliko puta pročitati stari ZOR (što bi rekao rahmetli https://www.facebook.com/portal.studoma ... 911525158/ ).

Ono što smatram da je pogrešno u novom zakonu to sam i naveo, sad je pitanje šta ti smatraš, osim toga da sam se ukakio, da sam nepismen i da poturam muda pod bubrege, da sam bot, dron i šta ono sve napisa....

Provjeri postove - širok je spektar mojih interesovanja i ne staje samo kod zakona o radu.

Osim uvreda i spominanje istaknute SDA mladosti koja pohađa političku akademiju SDA - šta ti imaš reći o prijedlogu novog zakona ?
JThomas

#606 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by JThomas »

imam reći da prestaneš poturati muda pod bubrege i da se držiš tipskih komentara, jer paradoksalno - tako manje glupo djeluješ. i da je svakome očito da kod pisanja "komentara" nisi znao šta piše u važećem zakonu.
HM 2011

#607 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by HM 2011 »

JThomas wrote:imam reći da prestaneš poturati muda pod bubrege i da se držiš tipskih komentara, jer paradoksalno - tako manje glupo djeluješ.
Medo začatavaš - nemoj to raditi....

Znaš da je u jedinstvu snaga - na svim nivoima - pokaži odgovornost - traži odgovornost ?

Kako bih mogao opisati stavke sa ovo je novo.... da nisxam pročitao ? Da nije falsifikat medo, da nemam možda pristup klix db pa mjenjam timestamp logova ? PRovidno je čega si se uhvatio bez da i jednu riječ napišeš o prijedlogu ?
JThomas

#608 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by JThomas »

u originalnom postu toga nema, već je sve u istom košu. te fazone ostavi za svoj nivo. i ozbiljno ti kažem - manje glupo djeluješ kad samo ponavljaš odgovornost na svim nivoima.
MMM1977

#609 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by MMM1977 »

Loš zakon. Udara se ponovo na prava radnika koji i ovako nemaju nikakvih prava i svakim danom sve više prihvataju status robova, dok će oni koji su stvarni problem ostati netaknuti. Ako već režemo budžetsku potrošnju onda daj to direktno a ne ovako, sakriveno. Sda se boji budžetlija pa ne smije u kost?

Pretpostavljam da će, ako ovaj zakon prođe, kasnije uslijediti uredbe koje će ostaviti status quo za budžetske parazite.

Država mora urediti svoj aparat i svoju potrošnju a poslije toga može ići dalje. Inspekcije, policija, tužilaštva, sudovi, bolnice, prosvjeta - svi bi trebali zaraditi platu koju dobivaju. Lako ćemo za radnike, njima su svakako sva prava već oduzeta.

Novaliću, potroši Sda i tebe za jako kratko vrijeme.
walk_M-A-N

#610 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by walk_M-A-N »

tataćusak wrote:
HM 2011 wrote:
Ko plaća platu nakon 42 dana bolovanja - zavod zdravstvenog osiguranja..... Kako komisije produžavaju bolovanja po 3 godine a ne proglase čovjeka invalidom - eto tako ? Znači nije problem u zakonu o radu nego u komisijama koje rade ljekarske preglede ?

Jesam li šta pogriješio ? (nisam baš siguran za ovo nakon 42 dana ?)
Ama fazon je što drže radnika na bolovanju dvije godine i nakon dvije godine pošalju dopis da nije za penziju i da se vraća na posao za koji napišu da nije sposoban da obavlja i da se sagleda mogućnost promjene radnog mjesta.
Firme trebaju prestati da budu socijalne ustanove. Firmi treba radnik zdrav-prav da radi. Brate oni vrate zidara sa bolovanja i kažu da ne smije na visinu i ne smije dići više od cca 5 kg. Šta jedna građevinska firma da radi sa takvim radnikom? Ili recimo vrate konobara i kažu ne smije da stoji duže od 5 minuta, šta bolan restoran da radi sa takvim radnikom. Ove slučajeve država mora da preuzme na sebe
Ovo je jedna od stvari koje bi bile dobre,dati otkaz ako nema posla za invalida. Ako nema stvarno. I HM je u pravu, nije ni do sada zakon toliko loš, već rad komisija i tumačenje sudova.

Ali, ne znam da li privatna firma drži invalida II kategorije sa rješenjem kako piše, rasporediti na drugo mjesto, što je ok ako ima. Ako nema, vjerujem da da otkaz. Mene zanima kako sud tada postupa, jer u Zakonu nažalost ne piše "ako postoji", a logično da je tako, ali sud ne sudi logično.
Drinski wrote:Nije drzava niti vlada spremna da preuzme brigu o tim invalidima rada.
Kod javnih je druga priča, izmisle mjesto i navodno riješen problem. Jeste privremeno. To je trošak i jedan od razloga zašto firme idu u gubitak. Znam da neke sarajevske imaju stotine takvih, naravno JP.
Dakle, umjesto da imaju invalidsku penziju, imaju punu platu od javne firme, što je veći trošak državi. A država tj stranke na vlasti samo guraju pod tepih i oni su ti koji nas uništavaju a ne zakon o radu.

Da ne bude zabune, uopće ne podržavam novi zakon, već samo izmjene postojećeg.
Za zakon nisam radi najvažnijeg, kolektivni ugovori kao princip minimuma radničkih prava (a ne ovo što je sada, uzimanje lopatom) i pravo na neodređeni rad i sa 25 i 55, a ne da starije nabiju nogom kada se nađe mlađi koji može bolje.
mirsek

#611 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by mirsek »

MMM1977 wrote:Loš zakon. Udara se ponovo na prava radnika koji i ovako nemaju nikakvih prava i svakim danom sve više prihvataju status robova, dok će oni koji su stvarni problem ostati netaknuti. Ako već režemo budžetsku potrošnju onda daj to direktno a ne ovako, sakriveno. Sda se boji budžetlija pa ne smije u kost?

Pretpostavljam da će, ako ovaj zakon prođe, kasnije uslijediti uredbe koje će ostaviti status quo za budžetske parazite.

Država mora urediti svoj aparat i svoju potrošnju a poslije toga može ići dalje. Inspekcije, policija, tužilaštva, sudovi, bolnice, prosvjeta - svi bi trebali zaraditi platu koju dobivaju. Lako ćemo za radnike, njima su svakako sva prava već oduzeta.

Novaliću, potroši Sda i tebe za jako kratko vrijeme.
Danas sam sjedio sa starim prijateljem koji je opet blizak sa jednom zenskom osobom koja je direktno radila na ovom prijedlogu zakona i koja je rekla da je pocetna verzija ovog prijedloga bila 10 puta strozija i gora al da su je ublazili, mozda bas radi ovog boldiranog.
bluesjunior

#612 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by bluesjunior »

u javnim kucama se uglavnom ne drmaju stolice, neki drugi dio namjestaja je u pitanju, al to ce vam se objasnit kad malo odrastete (za jedno 360 stepeni) :lol:
Drinski

#613 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Drinski »

walk_M-A-N wrote:
Drinski wrote:Nije drzava niti vlada spremna da preuzme brigu o tim invalidima rada.
Kod javnih je druga priča, izmisle mjesto i navodno riješen problem. Jeste privremeno. To je trošak i jedan od razloga zašto firme idu u gubitak. Znam da neke sarajevske imaju stotine takvih, naravno JP.
Dakle, umjesto da imaju invalidsku penziju, imaju punu platu od javne firme, što je veći trošak državi. A država tj stranke na vlasti samo guraju pod tepih i oni su ti koji nas uništavaju a ne zakon o radu.
Ovaj zakon nije donesen po trazenju MMF nego vlade, a MMF trazi da se smanje primanja invalida iz budzeta. To dalje znaci da se niti drzava o njima brinuti nece.
calculator

#614 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by calculator »

Nisu mi jasni Sindikalci, šta oni zapravo žele postići prigovorima na novi Zakon o radu :?

Novi zakon o radu, npr. uvodi definiciju radnika, koji je u prethodnom zakonu bio samo zaposelnik. To znači da ovim zakonom "radnička prava" dobijaju potpuni smisao.
Dobrinja80

#615 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Dobrinja80 »

Zašto naši političari nesmiju prepisati neki dobar zakon o radu od neke evropske države, recimo Norveške?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#616 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by pici »

Dobrinja80 wrote:Zašto naši političari nesmiju prepisati neki dobar zakon o radu od neke evropske države, recimo Norveške?

zato sto bi cengici, bakirovci, dodikovci, covicevci itd manje ubirali profita, vako plati fukaru na crno za 500 kerma i izvozi robu u EU za par hiljada eura... MMF pravi jeftinu radnu snagu tako da mozemo ko kinezi uzivat u radu citav dan za 12 kerma
HM 2011

#617 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by HM 2011 »

JThomas wrote:u originalnom postu toga nema, već je sve u istom košu. te fazone ostavi za svoj nivo. i ozbiljno ti kažem - manje glupo djeluješ kad samo ponavljaš odgovornost na svim nivoima.

uporan i lazes.... pravi karakter - procitaj ponovno originalni post.... ako te pamcenje super sluzi za poredjenje zakona onda ovo o originalnom postu ne bi spomejuo.... al uporan si....
Last edited by HM 2011 on 26/07/2015 10:09, edited 1 time in total.
Dobrinja80

#618 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by Dobrinja80 »

Drinski wrote: Ovaj zakon nije donesen po trazenju MMF nego vlade, a MMF trazi da se smanje primanja invalida iz budzeta. To dalje znaci da se niti drzava o njima brinuti nece.
Manja primanja invalida, znači manje hrane za njih, mane lijekova ili lošij kvalitet života za njih iako su već u teškim uslovima. To će uticati na na smanjenje njihovog životnog vijeka.
Na ovaj način oni njih ubijaju postepeno.
Politicari koji budu donosili ovakve zakone nosiće hiljade ljudi na duši.
colt

#619 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by colt »

calculator wrote:Nisu mi jasni Sindikalci, šta oni zapravo žele postići prigovorima na novi Zakon o radu :?

Novi zakon o radu, npr. uvodi definiciju radnika, koji je u prethodnom zakonu bio samo zaposelnik. To znači da ovim zakonom "radnička prava" dobijaju potpuni smisao.
Pročitaj ponovo Zakon o radu i uporedi sa starim. Na prvi pogled neki članovi kao da su identični, ali recimo ubačena je riječ ili rečenica koji bitno mijenja smisao (nemam sad više vremena tražiti). Postoji "nešto" novo u ovom Zakonu koji daje pravo radniku. To nešto novo se nikad neće ostariti jer niko neće ni postovati ni smjeti tražiti. Ali će se poslodavac pozivati na ono glavno da bez veze može dati otkaz radniku u kojem mu ni Strasbourg ne može ništa. Kakva definicija radnika :-)

Dajte nam Zakon o radu recimo Hrvatske i možemo biti koliko toliko mirni. Hrvatska je EU i gospodi u EU nije smetao isti.
JThomas

#620 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by JThomas »

HM 2011 wrote:
JThomas wrote:u originalnom postu toga nema, već je sve u istom košu. te fazone ostavi za svoj nivo. i ozbiljno ti kažem - manje glupo djeluješ kad samo ponavljaš odgovornost na svim nivoima.

uporan i lazes.... pravi karakter - procitaj ponovno originalni post.... ako te pamcenje super sluzi za poredjenje zakona onda ovo o originalnom postu ne bi spomejuo.... al uporan si....
nakon mog posta u 17:45 ti edituješ u 17:52 i dodaješ jedno "ovo je novo". kažem ti, te fazone ostavi za intelektualne amebe slične sebi.

u jedinstvu je snaga, podrži na svim nivoima...
bosna boy

#621 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by bosna boy »

pici wrote:... MMF pravi jeftinu radnu snagu tako da mozemo ko kinezi uzivat u radu citav dan za 12 kerma
žali se kardelju i titu što su vam prodavali maglu o kurčevom samoupravljanju pa ste zaostali 50 godina u razvoju traćeći vrijeme filozofijom bolje dinar u hladu nego 3 u radu i pesmicama da će Amerika i Engleska postat zemlja proleterska
te u globalnom ekonomskom pozicioniranju sad ste u rangu sa Tanzanijom i Tunguzijom

Image
Last edited by bosna boy on 26/07/2015 10:16, edited 1 time in total.
HM 2011

#622 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by HM 2011 »

JThomas wrote:
HM 2011 wrote:

nakon mog posta u 17:45 ti edituješ u 17:52 i dodaješ jedno "ovo je novo". kažem ti, te fazone ostavi za intelektualne amebe slične sebi.

u jedinstvu je snaga, podrži na svim nivoima...
post medo nije u tvom rangu tri reda nego osvrt na prijedlog zakona - post je kican nalo duze i postovan po kucanju, kompletiran je tek nakon tvog komentara medo sto ti je i opisano....
colt

#623 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by colt »

bosna boy wrote:
pici wrote:... MMF pravi jeftinu radnu snagu tako da mozemo ko kinezi uzivat u radu citav dan za 12 kerma
žali se kardelju i titu što su vam prodavali maglu o kurčevom samoupravljanju pa ste zaostali 50 godina u razvoju traćeći vrijeme filozofijom bolje dinar u hladu nego 3 u radu i pesmicama da će Amerika i Engleska postat zemlja proleterska
te u globalnom ekonomskom pozicionarinju sad ste u rangu sa Tanzanijom i Tunguzijom
Ti care moj zaposli svoju familiju u svoje preduzeće i provodi Zakon radu svoje familije i vjerujem da se niko neće buniti i pozivati na nikakav Zakon o radu. Imaš ti, ima i familija.

Nije mi jasno kako možeš braniti degradiranje radnika, osim ako imaš nešto svoje u kojem provodiš svoju silu. . Ovo što će se kod nas usvojiti jer najgori Zakon o radu u Evropi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#624 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by pici »

bosna boy wrote:
te u globalnom ekonomskom pozicioniranju sad ste u rangu sa Tanzanijom i Tunguzijom
makar smo se skolovali kako treba :lol: :mrgreen:
bosna boy

#625 Re: ZAKON O RADU ZAHTJEV EU

Post by bosna boy »

colt wrote:
bosna boy wrote:
te u globalnom ekonomskom pozicionarinju sad ste u rangu sa Tanzanijom i Tunguzijom
Ti care moj zaposli svoju familiju u svoje preduzeće i provodi Zakon radu svoje familije i vjerujem da se niko neće buniti i pozivati na nikakav Zakon o radu. Imaš ti, ima i familija.

Nije mi jasno kako možeš braniti degradiranje radnika, osim ako imaš nešto svoje u kojem provodiš svoju silu. . Ovo što će se kod nas usvojiti jer najgori Zakon o radu u Evropi.
a ko ti je ispro mozak da novi zakon dovodi do degradiranja radnika
sindikalci, budžetlije, uhljebaši izjavnih kuća
ko ?
Locked