Dovoljno dobra da ti da pasos sa kojim mozes otici gdje ti je bolje, ali ti si odabrao kmecanje umjesto odlaska...pitam se zasto???Klavikula wrote:kakvi savjetnici takva i politika. slika i prilika.
BAKIRE ODLAZI
-
weredsf
#601 Re: BAKIRE ODLAZI
- Klavikula
#602 Re: BAKIRE ODLAZI
Tito dragi.weredsf wrote:Dovoljno dobra da ti da pasos sa kojim mozes otici gdje ti je bolje, ali ti si odabrao kmecanje umjesto odlaska...pitam se zasto???Klavikula wrote:kakvi savjetnici takva i politika. slika i prilika.
fakat bi centrala mogla malo poraditi na svojim gerilcima. ovi sadasnji joj samo srozavaju imidz.
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#603 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakire gaziji ostani i podigni ovu drzavu na noge!
Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Sent from my LG-G2 using Tapatalk
-
VjecitiStudent
#604 Re: BAKIRE ODLAZI
Sin savjetnik, kćerka šef kabineta, a hanuma će 'za napaćeni bosanski narod' sakupljati donacije po Turskoj.It_is_a_Leclerc wrote:Nije li to naprosto dražesno.
Sirotinjo, šalji sinove na liniju, a ja ću svog u trezor da me savjetuje.
Zaplakala Bosna nad sudbinom sina svoga Bakira.![]()
Nepotizam je jedino istinsko nasljeđe koje je babo naciji ostavio.
- avantgarde
#605 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakir tamo Bakir vamo...
,nista novo kod nas
...nego ljudi,jel imamo mi u Bosni i jednog jedinog uhljupa koji vrijedi qurcu?...hocu reci ono tipa Dobik,on jeste sirovina,on jeste krhotina,on kraaaadee,on je cudjak...ali se zauzeo za srPski narod koliko toliko za razliku od Bosnjackih jadnih dusha?
-
wolf07
#607 Re: BAKIRE ODLAZI
Sve je ovo nesto sto smo vec vidjeli i culi u prethodnim godinama samo trebate umjesto Bakira uzeti ime Harisa Silajdzica ili njegovog prethodnika u Predsjednistvu Sulejmana Tihica. Rekoh juce, kad nema nista drugo onda inkriminacija za nevidjeni zlocin protiv drzave i naroda moze biti i Sulejmanov odlazak u lov! Zasto bi onda sa Bakirom bilo drugacije?
Evo u zadnjih nekoliko postova imate najbolji dokaz dokle mozemo ici s gadostima. Najbolji primjer je ovo kad se SDA i Alija optuze za nepotizam nevidjenih razmjera. Kud ces bolji dokaz od cinjenice da je Alija svog Bakira cuvao u trezoru banke (kao da mu isti stepen zastite nije mogao biti pruzen u bilo kom betonskom podrumu, ali bitno je da se naglasi da je Bakir bio u TRZORU BANKE). Da li bi ista promijenila njegovu sudbinu ta cinjenica da je rat proveo u trezoru da su cetnici usli u grad? Ali ima jos veca nebuloza napisana na stranicama ove teme. Evo, @vjeciti student nam sugerise kako je Bakir toliko los da ga Alija nije imenovao za svog zamjenika nego je tu cast ukazao Sulejmanu. Zvuci simpaticno ali jbg ovom tvrdnjom onda demantujete sve prethodne tvrdnje o nepotizmu u SDA. @vjeciti student moraces ponovo na ispit iz logike kako stvari stoje.
Ima jos. @Dozer nam ispisa citavu paralelnu istoriju, Noel Malcolm bi mu pozavidio. Ali i ovaj opsiran tekst pati od istog hronicnog nedostatka logike kao i vecina ostalog napisanog. Evo primjera, @Dozer nas prvo posipa informacijama o nepostojanju priprema za rat, o Alijinom pristajanju na podjelu BiH, lose vodjenim operacijama oslobadjanja Sarajeva u 1992.g., zatim misteriozna ubistva nekih Komandanata, onda ide islamiziranje A R BiH u 1993.g. i sukob sa Hrvatima, pa onda zavrsne operacije u ratu kad je Alija zaustavio Atifa Dudakovica da udje u BL.... Sve je ovo nesto sto je hiljadu puta pretreseno i na sta glavom kimaju mnogi.
Hajmo ovim redom, da je Alija u zimu 1991.g. rekao da nam u proljece pocinje rat i da treba da se pripremimo sta bi se desilo? Ovaj narod je toliko naivan i GLUP da je i u aprilu 1992.g. vjerovao u neku nepostojecu Jugoslaviju i mrtvog Tita, u vec odavno cetnicku JNA i u svoje komsije. Placena je cijena, previsoka cijena, ali se pameti nismo dozvali! I danas cete cuti Bosnjake koji cmizdre za svojim dojucerasnjim komsijama koje su otisle i bez "dovidjenja" i koji su se odmah uhvatili prve haubice ili minobacaca cim su presli na drugu stranu. Ponasamo se kao da su nas napali marsovci 1992.g. a nase vrle komsije se samo privremeno izmjestili dok traje sranje. Da vam DANAS Bakir kaze kako je razvoj situacije u BiH takav da mozemo ocekivati sukobe manjeg ili veceg intenziteta u proljece iduce godine garantujem vam da bi u roku 24 h imali demonstracije i bila bi trazena njegova smjena, OHR bi se naprasno sjetio Bonskih ovlasti i smijenio bi ga na veliko odusevljenje naroda.
Alijino pristajanje na podjelu BiH??? A sta je i ko je mogao sprijeciti Aliju da rat zavrsi 1993. ili jos i ranije sa manje-vise istim ovim omjerom teritorija ako je vec sve bilo dogovoreno kako tvrdi @Dozer. Zasto je bas Aliji trebao rat? Zato da bi nas pljackao? Pa zar ne tvrdite da nas je SDA opljackala nakon rata u tajkunskoj privatizaciji. Znaci, moglo se sve fino dogovoriti sa Srbima i Hrvatima, sacuvati ljude i infrastrukturu i onda sve to opet opljackati samo sto bi se uzele vece pare jer je sve uglavnom ocuvano. Nije valjda da je rat trebao da se ovi iz SDA nauce pljackanju.
Da skratim, lose vodjene operacije oslobadjanja Sarajeva i nesposoban komandni kadar mogu shvatiti jedno uz drugo. Ono sto ne kontam je sljedece - kako neko ko tvrdi takvu stvar onda moze biti protiv kadrovskih promjena u takvoj vojsci. Zar nije upravo najlogicnija stvar da smijenite nesposobne komandante. Zar se najveci oslobodilacki poduhvati nisu odigrali u ranu jesen 1995.g. kad je po toj logici A R BiH bila "najislamskija".
Dakle, ne treba maknuti ni milimetar van bilo kog "kontra-Bakir" posta koji imamo na ovoj temi da bi nasli neku protivrjecnost i da bi dokazali da su napisane samo najobicnije nebuloze! Treba samo pazljivo citati i analizirati stvari jednu po jednu i jednu sa drugom pa se vecina toga samo po sebi otkrije. I dalje ne tvrdim da je Bakir Izetbegovic nesto najbolje i najljepse sto se nama moglo desiti ali ne zavaravajte se! Evo u svojoj glavi sami izaberite narednog clana Predsjednistva pa mu za vrat stavite SDA, SDP, SBB ili "AVAZ", ili "60 minuta", ili Senada Avdica i Senada Pecanina, ili barem pola NVO koje ne rade nista drugo osim sto seru (gdje su bili NVO stratezi kad je bila poplava u maju, ja ih se stvarno ne sjecam), pa onda probajte da tom svom imaginarnom clanu Predsjednistva obezbijedite jos jedan mandat kod ovog naivnog naroda. A gdje su problemi sa kojekakvim covicima, dodicima.....
Evo u zadnjih nekoliko postova imate najbolji dokaz dokle mozemo ici s gadostima. Najbolji primjer je ovo kad se SDA i Alija optuze za nepotizam nevidjenih razmjera. Kud ces bolji dokaz od cinjenice da je Alija svog Bakira cuvao u trezoru banke (kao da mu isti stepen zastite nije mogao biti pruzen u bilo kom betonskom podrumu, ali bitno je da se naglasi da je Bakir bio u TRZORU BANKE). Da li bi ista promijenila njegovu sudbinu ta cinjenica da je rat proveo u trezoru da su cetnici usli u grad? Ali ima jos veca nebuloza napisana na stranicama ove teme. Evo, @vjeciti student nam sugerise kako je Bakir toliko los da ga Alija nije imenovao za svog zamjenika nego je tu cast ukazao Sulejmanu. Zvuci simpaticno ali jbg ovom tvrdnjom onda demantujete sve prethodne tvrdnje o nepotizmu u SDA. @vjeciti student moraces ponovo na ispit iz logike kako stvari stoje.
Ima jos. @Dozer nam ispisa citavu paralelnu istoriju, Noel Malcolm bi mu pozavidio. Ali i ovaj opsiran tekst pati od istog hronicnog nedostatka logike kao i vecina ostalog napisanog. Evo primjera, @Dozer nas prvo posipa informacijama o nepostojanju priprema za rat, o Alijinom pristajanju na podjelu BiH, lose vodjenim operacijama oslobadjanja Sarajeva u 1992.g., zatim misteriozna ubistva nekih Komandanata, onda ide islamiziranje A R BiH u 1993.g. i sukob sa Hrvatima, pa onda zavrsne operacije u ratu kad je Alija zaustavio Atifa Dudakovica da udje u BL.... Sve je ovo nesto sto je hiljadu puta pretreseno i na sta glavom kimaju mnogi.
Hajmo ovim redom, da je Alija u zimu 1991.g. rekao da nam u proljece pocinje rat i da treba da se pripremimo sta bi se desilo? Ovaj narod je toliko naivan i GLUP da je i u aprilu 1992.g. vjerovao u neku nepostojecu Jugoslaviju i mrtvog Tita, u vec odavno cetnicku JNA i u svoje komsije. Placena je cijena, previsoka cijena, ali se pameti nismo dozvali! I danas cete cuti Bosnjake koji cmizdre za svojim dojucerasnjim komsijama koje su otisle i bez "dovidjenja" i koji su se odmah uhvatili prve haubice ili minobacaca cim su presli na drugu stranu. Ponasamo se kao da su nas napali marsovci 1992.g. a nase vrle komsije se samo privremeno izmjestili dok traje sranje. Da vam DANAS Bakir kaze kako je razvoj situacije u BiH takav da mozemo ocekivati sukobe manjeg ili veceg intenziteta u proljece iduce godine garantujem vam da bi u roku 24 h imali demonstracije i bila bi trazena njegova smjena, OHR bi se naprasno sjetio Bonskih ovlasti i smijenio bi ga na veliko odusevljenje naroda.
Alijino pristajanje na podjelu BiH??? A sta je i ko je mogao sprijeciti Aliju da rat zavrsi 1993. ili jos i ranije sa manje-vise istim ovim omjerom teritorija ako je vec sve bilo dogovoreno kako tvrdi @Dozer. Zasto je bas Aliji trebao rat? Zato da bi nas pljackao? Pa zar ne tvrdite da nas je SDA opljackala nakon rata u tajkunskoj privatizaciji. Znaci, moglo se sve fino dogovoriti sa Srbima i Hrvatima, sacuvati ljude i infrastrukturu i onda sve to opet opljackati samo sto bi se uzele vece pare jer je sve uglavnom ocuvano. Nije valjda da je rat trebao da se ovi iz SDA nauce pljackanju.
Da skratim, lose vodjene operacije oslobadjanja Sarajeva i nesposoban komandni kadar mogu shvatiti jedno uz drugo. Ono sto ne kontam je sljedece - kako neko ko tvrdi takvu stvar onda moze biti protiv kadrovskih promjena u takvoj vojsci. Zar nije upravo najlogicnija stvar da smijenite nesposobne komandante. Zar se najveci oslobodilacki poduhvati nisu odigrali u ranu jesen 1995.g. kad je po toj logici A R BiH bila "najislamskija".
Dakle, ne treba maknuti ni milimetar van bilo kog "kontra-Bakir" posta koji imamo na ovoj temi da bi nasli neku protivrjecnost i da bi dokazali da su napisane samo najobicnije nebuloze! Treba samo pazljivo citati i analizirati stvari jednu po jednu i jednu sa drugom pa se vecina toga samo po sebi otkrije. I dalje ne tvrdim da je Bakir Izetbegovic nesto najbolje i najljepse sto se nama moglo desiti ali ne zavaravajte se! Evo u svojoj glavi sami izaberite narednog clana Predsjednistva pa mu za vrat stavite SDA, SDP, SBB ili "AVAZ", ili "60 minuta", ili Senada Avdica i Senada Pecanina, ili barem pola NVO koje ne rade nista drugo osim sto seru (gdje su bili NVO stratezi kad je bila poplava u maju, ja ih se stvarno ne sjecam), pa onda probajte da tom svom imaginarnom clanu Predsjednistva obezbijedite jos jedan mandat kod ovog naivnog naroda. A gdje su problemi sa kojekakvim covicima, dodicima.....
- Maystor
#608 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakir Izetbegović je bio podrumaš u ratu i to je činjenica jasna k'o dan.weredsf wrote:Neces vjerovati ali u trezoru je bio kabinet predsjednika Izetbegovica, ne znam gdje bi drugo mogao biti njegov savjetnik...
A ovo što sam citirao nije ništa drugo nego - uvreda inteligencije.
-
wolf07
#609 Re: BAKIRE ODLAZI
A mi kao kandidata za Predsjednistvo a koji nije bio podrumas imamo ... Sefera Halilovica! Ima li jos kakav kriterij majka mu stara.Maystor wrote:Bakir Izetbegović je bio podrumaš u ratu i to je činjenica jasna k'o dan.weredsf wrote:Neces vjerovati ali u trezoru je bio kabinet predsjednika Izetbegovica, ne znam gdje bi drugo mogao biti njegov savjetnik...
A ovo što sam citirao nije ništa drugo nego - uvreda inteligencije.
- Maystor
#610 Re: BAKIRE ODLAZI
wolf07, pišeš besmislice, nisu vrijedne komentara
-
wolf07
#611 Re: BAKIRE ODLAZI
Ovo neki argument mozda? Pa sto komentarises! Majstore, nisi ti clan zirija u nekom reality-show sranju i ja nisam takmicar na istom pa da ti s nekih nebeskih visina ocjenjujes sta je besmislica koju ne vrijedi komentarisati. Eto, ne komentarisi i mirna Bosna!Maystor wrote:wolf07, pišeš besmislice, nisu vrijedne komentara
-
racionalista
#612 Re: BAKIRE ODLAZI
U kojem smo mi k**** kad nam je po svemu sudeći Bakir Izetbegović najbolji izbor od svih ponuđenih
Objektivno ako će se gledati svi bitni parametri prema kojim bi se trebao birati predsjednik on ima prednost nad svim ostalim kandidatima
Objektivno ako će se gledati svi bitni parametri prema kojim bi se trebao birati predsjednik on ima prednost nad svim ostalim kandidatima
- Klavikula
#613 Re: BAKIRE ODLAZI
za smrt vjesanjem na trgu za primjer drugima ima sigurno prednost nad svim ostalim kandidatima, ali za izbor clana Predsjednistva nema sigurno.racionalista wrote:U kojem smo mi k**** kad nam je po svemu sudeći Bakir Izetbegović najbolji izbor od svih ponuđenih
ne odlikuje ga velika sposobnost, a ni eticke karakteristike mu nisu za pohvaliti se.
- It_is_a_Leclerc
#614 Re: BAKIRE ODLAZI
weredsf wrote:Neces vjerovati ali u trezoru je bio kabinet predsjednika Izetbegovica, ne znam gdje bi drugo mogao biti njegov savjetnik...posvuda = trezor.
Vrli savjetnik koji nije ni u Daytonu bio.
A sam ga je babo toliko cijenio da je Sulju postavio za svoga nasljednika.
Posvuda bas...
'bem li te pravdo, što čovjek ne dobi zlatnog ljiljana za ovo požrtvovano šetanje u civilnom odijelu, okružen zaštitarima.
-
sulejman1
#615 Re: BAKIRE ODLAZI
Nema potrebe za ljiljanom, Bake je skroman čovjek iako je nekima žao što ne mogu dokazati bogastva koja mu stavljaju na teret. Čitam komenatre, nekoliko likova ko papagaji jednu te istu preiču, Bakir nevalja, Bakir pokrao, Bakir podrumaš, to je obična kleveta razočaranih članova DF-a i SBB-a. Zamisli ti da su Alija i njegov sin Bakir svaki dan išli na liniju, a da je politiku vodio napr. "industrijalac" Radončić, ili slučajni prolaznik Zlaja, ili nervozni Suljagić, ili vječiti retoričar Cerić, ili huškator Sefer, ili crvendać Bakir Hadžiomerović i silni drugi "kvalitetni kadrovi". Teško je bilo biti Alija, ali ne razumije to BALIJAIt_is_a_Leclerc wrote:weredsf wrote:Neces vjerovati ali u trezoru je bio kabinet predsjednika Izetbegovica, ne znam gdje bi drugo mogao biti njegov savjetnik...posvuda = trezor.
Vrli savjetnik koji nije ni u Daytonu bio.
A sam ga je babo toliko cijenio da je Sulju postavio za svoga nasljednika.
Posvuda bas...
'bem li te pravdo, što čovjek ne dobi zlatnog ljiljana za ovo požrtvovano šetanje u civilnom odijelu, okružen zaštitarima.
- Rampage
#616 Re: BAKIRE ODLAZI
Znači on ima bogatstva (naravno da ima:)) ali mu se NE MOGU DOKAZATI da ima:)?sulejman1 wrote: Nema potrebe za ljiljanom, Bake je skroman čovjek iako je nekima žao što ne mogu dokazati bogastva koja mu stavljaju na teret. Čitam komenatre, nekoliko likova ko papagaji jednu te istu preiču, Bakir nevalja, Bakir pokrao, Bakir podrumaš, to je obična kleveta razočaranih članova DF-a i SBB-a. Zamisli ti da su Alija i njegov sin Bakir svaki dan išli na liniju, a da je politiku vodio napr. "industrijalac" Radončić, ili slučajni prolaznik Zlaja, ili nervozni Suljagić, ili vječiti retoričar Cerić, ili huškator Sefer, ili crvendać Bakir Hadžiomerović i silni drugi "kvalitetni kadrovi". Teško je bilo biti Alija, ali ne razumije to BALIJA
- It_is_a_Leclerc
#617 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa to je to što vam ja govorim. Vi se, dakle, slažete samnom.sulejman1 wrote: Nema potrebe za ljiljanom, Bake je skroman čovjek iako je nekima žao što ne mogu dokazati bogastva koja mu stavljaju na teret. Čitam komenatre, nekoliko likova ko papagaji jednu te istu preiču, Bakir nevalja, Bakir pokrao, Bakir podrumaš, to je obična kleveta razočaranih članova DF-a i SBB-a. Zamisli ti da su Alija i njegov sin Bakir svaki dan išli na liniju, a da je politiku vodio napr. "industrijalac" Radončić, ili slučajni prolaznik Zlaja, ili nervozni Suljagić, ili vječiti retoričar Cerić, ili huškator Sefer, ili crvendać Bakir Hadžiomerović i silni drugi "kvalitetni kadrovi". Teško je bilo biti Alija, ali ne razumije to BALIJA
Alija je svog sina zaštitio kao polarnog medvjeda, a ostatak bosanske sirotinje ko, u najkraćem, jebe. Nek' ginu po linijama, dok mali Žuti tabana jagnjetinu i bijeli hljeb u trezoru Centralne banke. Ko im je kriv kad nisu Izetbegović ?! Ha-Ja !
Bakir ne valja, jer da valja valjda bi mi neko znao reći šta je to dobro uradio otkako je došao na funkciju. (Ovo ulizivanje Cvijanovićki i Dodiku ne računam)Bakir pokrao. Ili ih je pokrao, ili su milioni stranih donacija poslije rata, evaporirali u vazduh.
Bošnjo voli biti kmet, da ima iznad sebe jaram, da crnči i umire, sretan što je njegov "vođa sretan".
-
Trebam te
#618 Re: BAKIRE ODLAZI
racionalista wrote:U kojem smo mi k**** kad nam je po svemu sudeći Bakir Izetbegović najbolji izbor od svih ponuđenih
Nema Bakir prednost nad osalim kandidatima, cak ako bismo ostale kvalifikovali kao losiji od njega onda treba i losijima dati sansu samo da se isti vise ne ponavljaju...
Ovaj zutokljunac ce biti 100 godina jer nikom drugom nema prikuciti bez obzira na znanje i sposobnost!!!
- Dozer
#619 Re: BAKIRE ODLAZI
@Wolf
Nije BAS ALIJI trebao rat, nego je trebao svima njima zajedno. Razlog je bukvalno vrlo jednostavan - da li bi se ti pomakao iz svoje kuce/stana samo na osnovu toga sto ti je neko iz SDS-a, HDZ-a ili SDA dosao na vrata i rekao: "Znas, mi smo se dogovorili da etnicki podijelimo BiH, a posto si ti Bosnjak (ili Srbin ili Hrvat, svejedno je), ti se moras preseliti iz Srebrenice u Vogoscu". Da li bi ti zaista ostavio sve svoje sto imas, svoju djedovinu, i otisao negdje drugo samo radi ovakvog dogovora nekih tamo mamlaza koje uopste ne poznajes?
Hajde, iskreno. Znamo da ne bi, kao sto niko normalan ne bi. E - zato im je svima trebao rat, da natjeraju ljude da se ispreseljavaju, a ko to nije uradio milom, onda je morao silom.
Isto tako, niko od njih nije ni smio zucnuti o tome, jer bi, logicno, bili llincovani odmah u startu, i to od vlastitih ljudi. I nikad to i nece priznati.
Naravno, postojali su tu velikosrpski i velikohrvatski ciljevi, to apsolutno ja ne sporim, ali su oni bili u paketu svega ostalog.
Zasto bi BAS ALIJI to odgovaralo tako, dovoljno je sjetiti se Mladih muslimana i teznji za muslimanskom drzavom.
===
A sto se tice Bakirovog "ratovanja" na mjestu savjetnika predsjednika...mislim...zaista...zar neko uopste moze ovo smatrati regularnim i legitimnim?! Zasto ja, ili bilo ko ko nije bio predsjednikov sin, nije bio predsjednikov savjetnik? Nego, eto, nekom cudnom igrom slucaja, BAS je to bio njegov sin... I u cemu ga je konkretno savjetovao...? Za sta je to Bakir tada bio ekspert? Ali, vjerovatno ga otac Alija nije htio sacuvati da slucajno ne zijani negdje braneci Bosnjake po ratnim linijama... Ja sumnjam da je to bio razlog... Kao sto su to uradili i svi ostali sa svojom djecom, tipa Silajdzic i sl., pa su ih izmjestili kojekuda, i onda su ta "zlatna" djeca Bosnu branila srcem i dusom iz kojekakvih metropola, ziveci opet na nasoj grbaci i od donacija koje su bile upucene onima u BiH, i placuci za nama po raznoraznim nocnim klubovima, diskotekama, skolujuci se i odmarajuci...
Kaze @weredsf da ima masu slika Bakirovih, pa eto....daj nam te slike. Navodno slike vrijede hiljadu rijeci, pa nam mozda otvoris oci o tome koliko je Bakir doprinijeo odbrani Bosnjaka i Bosne u periodu '92-'95...
Isto se odnosi i na Radoncica, Lagumdziju i ostale nehljebe...
Ovo izdvajam iz prostog razloga sto je upravo ovo ta najveca intriga, a koju sam vec i opisao.Alijino pristajanje na podjelu BiH??? A sta je i ko je mogao sprijeciti Aliju da rat zavrsi 1993. ili jos i ranije sa manje-vise istim ovim omjerom teritorija ako je vec sve bilo dogovoreno kako tvrdi @Dozer. Zasto je bas Aliji trebao rat? Zato da bi nas pljackao? Pa zar ne tvrdite da nas je SDA opljackala nakon rata u tajkunskoj privatizaciji. Znaci, moglo se sve fino dogovoriti sa Srbima i Hrvatima, sacuvati ljude i infrastrukturu i onda sve to opet opljackati samo sto bi se uzele vece pare jer je sve uglavnom ocuvano. Nije valjda da je rat trebao da se ovi iz SDA nauce pljackanju.
Nije BAS ALIJI trebao rat, nego je trebao svima njima zajedno. Razlog je bukvalno vrlo jednostavan - da li bi se ti pomakao iz svoje kuce/stana samo na osnovu toga sto ti je neko iz SDS-a, HDZ-a ili SDA dosao na vrata i rekao: "Znas, mi smo se dogovorili da etnicki podijelimo BiH, a posto si ti Bosnjak (ili Srbin ili Hrvat, svejedno je), ti se moras preseliti iz Srebrenice u Vogoscu". Da li bi ti zaista ostavio sve svoje sto imas, svoju djedovinu, i otisao negdje drugo samo radi ovakvog dogovora nekih tamo mamlaza koje uopste ne poznajes?
Hajde, iskreno. Znamo da ne bi, kao sto niko normalan ne bi. E - zato im je svima trebao rat, da natjeraju ljude da se ispreseljavaju, a ko to nije uradio milom, onda je morao silom.
Isto tako, niko od njih nije ni smio zucnuti o tome, jer bi, logicno, bili llincovani odmah u startu, i to od vlastitih ljudi. I nikad to i nece priznati.
Naravno, postojali su tu velikosrpski i velikohrvatski ciljevi, to apsolutno ja ne sporim, ali su oni bili u paketu svega ostalog.
Zasto bi BAS ALIJI to odgovaralo tako, dovoljno je sjetiti se Mladih muslimana i teznji za muslimanskom drzavom.
===
A sto se tice Bakirovog "ratovanja" na mjestu savjetnika predsjednika...mislim...zaista...zar neko uopste moze ovo smatrati regularnim i legitimnim?! Zasto ja, ili bilo ko ko nije bio predsjednikov sin, nije bio predsjednikov savjetnik? Nego, eto, nekom cudnom igrom slucaja, BAS je to bio njegov sin... I u cemu ga je konkretno savjetovao...? Za sta je to Bakir tada bio ekspert? Ali, vjerovatno ga otac Alija nije htio sacuvati da slucajno ne zijani negdje braneci Bosnjake po ratnim linijama... Ja sumnjam da je to bio razlog... Kao sto su to uradili i svi ostali sa svojom djecom, tipa Silajdzic i sl., pa su ih izmjestili kojekuda, i onda su ta "zlatna" djeca Bosnu branila srcem i dusom iz kojekakvih metropola, ziveci opet na nasoj grbaci i od donacija koje su bile upucene onima u BiH, i placuci za nama po raznoraznim nocnim klubovima, diskotekama, skolujuci se i odmarajuci...
Kaze @weredsf da ima masu slika Bakirovih, pa eto....daj nam te slike. Navodno slike vrijede hiljadu rijeci, pa nam mozda otvoris oci o tome koliko je Bakir doprinijeo odbrani Bosnjaka i Bosne u periodu '92-'95...
Isto se odnosi i na Radoncica, Lagumdziju i ostale nehljebe...
Last edited by Dozer on 26/08/2014 14:06, edited 2 times in total.
-
weredsf
#620 Re: BAKIRE ODLAZI
I oni se slazu sa tobom..BugojnoIt_is_a_Leclerc wrote:Pa to je to što vam ja govorim. Vi se, dakle, slažete samnom.sulejman1 wrote: Nema potrebe za ljiljanom, Bake je skroman čovjek iako je nekima žao što ne mogu dokazati bogastva koja mu stavljaju na teret. Čitam komenatre, nekoliko likova ko papagaji jednu te istu preiču, Bakir nevalja, Bakir pokrao, Bakir podrumaš, to je obična kleveta razočaranih članova DF-a i SBB-a. Zamisli ti da su Alija i njegov sin Bakir svaki dan išli na liniju, a da je politiku vodio napr. "industrijalac" Radončić, ili slučajni prolaznik Zlaja, ili nervozni Suljagić, ili vječiti retoričar Cerić, ili huškator Sefer, ili crvendać Bakir Hadžiomerović i silni drugi "kvalitetni kadrovi". Teško je bilo biti Alija, ali ne razumije to BALIJA
Alija je svog sina zaštitio kao polarnog medvjeda, a ostatak bosanske sirotinje ko, u najkraćem, jebe. Nek' ginu po linijama, dok mali Žuti tabana jagnjetinu i bijeli hljeb u trezoru Centralne banke. Ko im je kriv kad nisu Izetbegović ?! Ha-Ja !
Bakir ne valja, jer da valja valjda bi mi neko znao reći šta je to dobro uradio otkako je došao na funkciju. (Ovo ulizivanje Cvijanovićki i Dodiku ne računam)Bakir pokrao. Ili ih je pokrao, ili su milioni stranih donacija poslije rata, evaporirali u vazduh.
Bošnjo voli biti kmet, da ima iznad sebe jaram, da crnči i umire, sretan što je njegov "vođa sretan".

- Dozer
#621 Re: BAKIRE ODLAZI
Da, slika zaista govori vise od 1000 riejci...na ovoj npr. vidimo oko 1% stanovnika Bugojna kako slusaju nekoga o tome kako ce od ovih izbora zasigurno jesti zlatnim kasikama...
-
sulejman1
#622 Re: BAKIRE ODLAZI
Vidi čim ti dokažeš da je Komšić za 4 godine nešto napravio u predsjedništvu, ja ću ti reći šta je Bakir napravio u tom istom predsjedništvu. Što se tiče kmetova Bošnjaci su bili kmetovi u 2 jugoslavije, znači radili za druge, drugi vladali nad njima. Neki bi očito voljeli da opet vladaju oni koji su nekad vladali, navikli ljudi štaćeš.It_is_a_Leclerc wrote:Pa to je to što vam ja govorim. Vi se, dakle, slažete samnom.sulejman1 wrote: Nema potrebe za ljiljanom, Bake je skroman čovjek iako je nekima žao što ne mogu dokazati bogastva koja mu stavljaju na teret. Čitam komenatre, nekoliko likova ko papagaji jednu te istu preiču, Bakir nevalja, Bakir pokrao, Bakir podrumaš, to je obična kleveta razočaranih članova DF-a i SBB-a. Zamisli ti da su Alija i njegov sin Bakir svaki dan išli na liniju, a da je politiku vodio napr. "industrijalac" Radončić, ili slučajni prolaznik Zlaja, ili nervozni Suljagić, ili vječiti retoričar Cerić, ili huškator Sefer, ili crvendać Bakir Hadžiomerović i silni drugi "kvalitetni kadrovi". Teško je bilo biti Alija, ali ne razumije to BALIJA
-
sulejman1
#623 Re: BAKIRE ODLAZI
Ko ti brani dokaži Bakirovo bogatstvo, a po vašoj priči lako ga je i dokazati, bujrum ljudino dokaze na stoRampage wrote:Znači on ima bogatstva (naravno da ima:)) ali mu se NE MOGU DOKAZATI da ima:)?sulejman1 wrote: Nema potrebe za ljiljanom, Bake je skroman čovjek iako je nekima žao što ne mogu dokazati bogastva koja mu stavljaju na teret. Čitam komenatre, nekoliko likova ko papagaji jednu te istu preiču, Bakir nevalja, Bakir pokrao, Bakir podrumaš, to je obična kleveta razočaranih članova DF-a i SBB-a. Zamisli ti da su Alija i njegov sin Bakir svaki dan išli na liniju, a da je politiku vodio napr. "industrijalac" Radončić, ili slučajni prolaznik Zlaja, ili nervozni Suljagić, ili vječiti retoričar Cerić, ili huškator Sefer, ili crvendać Bakir Hadžiomerović i silni drugi "kvalitetni kadrovi". Teško je bilo biti Alija, ali ne razumije to BALIJA
-
sulejman1
#624 Re: BAKIRE ODLAZI
praviše trabunjaš, priča ti je bez vezeDozer wrote:Da, slika zaista govori vise od 1000 riejci...na ovoj npr. vidimo oko 1% stanovnika Bugojna kako slusaju nekoga o tome kako ce od ovih izbora zasigurno jesti zlatnim kasikama...
- Dozer
#625 Re: BAKIRE ODLAZI
OK, necu vise.
Slobodno uzdizite Bakira u nebesa. Doduse, on tamo odavno finansijski jeste, a vi sami dokucite iz cega i preko koga...
A ovo:
P.S. Ako nije bogat, otkud mu zeni ogrlica, dokazano vrijedna oko 200.000 KM...? Eto, dokazi ti to, pa cemo lako dalje.
Slobodno uzdizite Bakira u nebesa. Doduse, on tamo odavno finansijski jeste, a vi sami dokucite iz cega i preko koga...
A ovo:
...je i tebi smijesno, ali neces priznati naravnoKo ti brani dokaži Bakirovo bogatstvo, a po vašoj priči lako ga je i dokazati, bujrum ljudino dokaze na sto
P.S. Ako nije bogat, otkud mu zeni ogrlica, dokazano vrijedna oko 200.000 KM...? Eto, dokazi ti to, pa cemo lako dalje.