Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Arslan_11 wrote:jbg. bolje uzeti ovakvo auto, benzinca, i vozati ga 5 godina bez problema, nego nekog dizela uvoznog sa stotina hiljada km. Ovo je primjer samo, mozda bi covjek i spustio sta para. http://www.pik.ba/artikal/9742606/proda ... lt-megane/
meni ovaj motor nije sjeo nikako. trosi isto kao 1.6 a ide neuporedivo slabije. megane 1.6 16V je fakat dobar auto. osim tih bobina i one nisu nesto aman skupe, nema nikakvih problema
zilla_ wrote:Već par dana muku mučim kod odabira auta... Jedan dan mi se sviđa jedno, drugi dan drugo i nikako da se odlučim šta bi na kraju... Imam fond nekih 7000KM... Moji neki favoriti do tog iznosa su:
Meni je glavni prioritet da auto nije puno skupo za održavanje i da nije velika potrošnja. Pošto sam teškom mukom skupio ovih 7 milja ne bi da se zalijećem i bacim bezveze pare. Zanimaju me vaša iskustva sa pojedinim ovim autima i koje mi vi preporučujete ili ne preporučujete i zašto?
Imao sam iste muke prije nekih 7 il 8 mjeseci.Budžet mi je bio za hiljadu veći od tvoga.I gledao sam čak slična auta kao i ti.Golf 4 TDI.Peugeot 307 HDi.Fordove.Fiate sve što ima na ovim našim cestama.Hodao tražio sjedo u sve i svašta.Na kraju se odlučim za Peugeot 307 HDi 2003 godište 79kW model koji ima i fap filter i plivajući zamajac.Pežo mi je od svih auta prirasto srcu nakon testne vožnje i samog osjećaja za volanom.Udoban nekako robustan izmislio je prostor unutra za auta u svojoj klasi..možda još stilo mu je blizu.Nemam dosad nekih problema auto me sluša odma sam skinuo fap filter riješio se tog.Npr.Golf 4 sa PD motorima je puno brže auto ako ti je to bitno toliko idi na golfa.Ako već tražiš nešto normalno što može ići sasvim solidno traži Peugeota u dobrom stanju.Jer po mom iskustvu lakše ga je naći dobro očuvanog nego golfa.Svaki golf koji je stvarno dobar trebaš masno platit.Upravo zbog imena koje mu drži cijenu.
Meni auto odlican.
Imao sam priliku provozati i pogledati dosta modela,sa raznom opremom i motorima kad je prijatelj sebi trazio isti auto. Ima prostora,raznih pretinaca za odlaganje gluposti,svi su vecinom dosta dobro opremljeni.
Jedino mi je smetao polozaj kao vozaca. Nikako nisam mogao naci idealnu poziciju za sjediti,volan mi je u cudnom polozaju. Mozda je i do konstrukcije samog auta,a mozda je i do moje visine ili mozda jednostavno trazi navikavanje,jer prije nisam vozio taj auto.
Iskrena preporuka. Traziti samo 1.9dci sa 120 KS ili jaci. 1.5 dci ne bih preporucio u takvom autu.
mali_milojica wrote:Meni auto odlican.
Imao sam priliku provozati i pogledati dosta modela,sa raznom opremom i motorima kad je prijatelj sebi trazio isti auto. Ima prostora,raznih pretinaca za odlaganje gluposti,svi su vecinom dosta dobro opremljeni.
Jedino mi je smetao polozaj kao vozaca. Nikako nisam mogao naci idealnu poziciju za sjediti,volan mi je u cudnom polozaju. Mozda je i do konstrukcije samog auta,a mozda je i do moje visine ili mozda jednostavno trazi navikavanje,jer prije nisam vozio taj auto.
Iskrena preporuka. Traziti samo 1.9dci sa 120 KS ili jaci. 1.5 dci ne bih preporucio u takvom autu.
Kod scenica se nagib volana i visina vozacevog sjedista mogu mijenjati
Mlad i Nevin wrote:Za Scenica mogu reći da je izuzetno udoban auto koji pruža mnogo komfora. Kako će te služiti to zavisi koliko očuvan primjerak ćeš ubosti.
Takođe mislim da benzinci nisu pogodni u ovakvom autu.
Sto nisu pogodni ? Ne proizvode naftu ? Drug mi ima Scenica 2, 2.0 16v, i dere ga evo petu godinu... Cak i bez plina... I ne zali se... Uradio veliki servis neki dan, pa ce ga derati jos...
mali_milojica wrote:Meni auto odlican.
Kod scenica se nagib volana i visina vozacevog sjedista mogu mijenjati
Znam majstore,ali jednostavno ne postoji mogucnost da se taj volan namjesti da stoji kao kod neke limuzine ili "normalnog" auta i to je vjerovatno zbog njegovog oblika i konstrukcije. npr u Meganu sam mogao namjestiti idealan polozaj,onakav kakav meni odgovara,u Scenicu to jednostavno nije bilo moguce i kad sam sjedio za volanom,imao sam cudan osjecaj.
Raja znam da će pitanje biti off,ali da ne otvaram novu temu ili tako nešto.Dakle imam problem sa ključevima,kad ostanu u bravi i onda naprave parnice oko brave.Pa da vas pitam za poliranje.Preporučujete li to,i gdje bih mogao to odraditi,da mi dobro urade nije mi bitna cijena.Eto na pp da ne reklamiramo nikog