Avetinho wrote:Kad vec pominjes rusku akademiju nauka, molim te provjeri o cemu se radi.uglavnomja wrote:
a ti si upoznat sa njegovim doktoratom? procitao ga? nasao greske, nelogicnosti, neslaganje? inace ti si poznati autoritet u majologiji?
i naravno intimno poznajes druge naucne zajednice koje bi se pisale od smijeha![]()
i ruska akademija nauka je grupa kloceva.
zavrsiti 2 faksa i magistrirati u onom sistemu, to je svaka budala mogla dok kazes keks, lakse nego danas kupit diplomu u kiseljaku.
i amerikanci, tamo nekom glupsonu dali da bude menadzer
Niko mu nije "dao" da bude menadzer, i nije dobio posao na majologiji, nego zato sto je htio raditi. Ne razumijem o cemu pricas. Valjda mislis da se samo majolozi zaposljavaju po Americi. Nije. Njegov otac je bio neka zvecka prije, Svemirko je zavrsavao fakultete i nastelio "doktorat" na majologiji na FPN. Nidze veze, ali eto, ako ti mislis da su u nas najbolji strucnjaci za Maje, dobro.
Citao sam rad. Na nivou srednjoskolskog seminarskog. tipa -- bio sam tamo ukrao sam par artefakata, slikao sam kamerom gdje je zabranjeno, dizali su kamene blokove uz pomoc visokog C iz frulice.
Uostalom, nije da promovisem Svemirkove knjige, ali bar probaj procitati tri stranice bilo koje, pa ces vidjeti o kakvom se "strucnjaku" radi.
fakat ne kontam kako si povezao majologiju i posao menadzera
ima jedna stvar, vidljiva u ovoj biografiji, a to je potpuna odijeljenost 2 svijeta, ovozemaljskog, poslovnog, i onog drugog, avanturistickog, slobodnog, ...
ali, hebat ga, on ispade uspjesan u oba slucaja, bar na papiru. i zapamtice ga istorija. a nas ni forum nece zapamtiti