Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
ljevoruki

#601 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by ljevoruki »

kapitalizam wrote:Hej ljevoruki!Ako hoces moj savjet bjezi sto dalje od tog android boxa ,njima je u cilju samo da prodaju taj android box a to sto je besplatno to je samo zamka da zagrizes imaju jako los suport kanala ,a glavni ex YU kanali uopste nerade ili jedan dan rade pa cetiri ne rade.Ako hoces da imas dobar box i da te glava ne boli a nije skup, kupi mag 250 ili mag 254 oko $74 dolara i onda mozes da biras ex yu servis od 5 do 9 dolara mjesecno sa svim ex yu kanalima i svim sportskim kanalima od 250 do 360 kanala.
Hvala, na tako nesto sam i sumnjao.
Ako moze malo vise detalja o mag 250/4 bilo bi lijepo.
luckylaka

#602 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

ljevoruki wrote:
kapitalizam wrote:Hej ljevoruki!Ako hoces moj savjet bjezi sto dalje od tog android boxa ,njima je u cilju samo da prodaju taj android box a to sto je besplatno to je samo zamka da zagrizes imaju jako los suport kanala ,a glavni ex YU kanali uopste nerade ili jedan dan rade pa cetiri ne rade.Ako hoces da imas dobar box i da te glava ne boli a nije skup, kupi mag 250 ili mag 254 oko $74 dolara i onda mozes da biras ex yu servis od 5 do 9 dolara mjesecno sa svim ex yu kanalima i svim sportskim kanalima od 250 do 360 kanala.
Imas p.p. i jos jedan i jos jedan :D
ljevoruki

#603 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by ljevoruki »

luckylaka wrote: Imas p.p. i jos jedan i jos jedan :D
Laka, ziv ti meni bio ali nema ni jedne poruke.
kapitalizam

#604 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by kapitalizam »

ljevoruki wrote:
Poslao sam ti privatnu poruku.
kapitalizam

#605 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by kapitalizam »

luckylaka wrote:
ljevoruki wrote:
Imas p.p. i jos jedan i jos jedan :D
Imas P.P.
luckylaka

#606 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

@kapitalizam ....procitao p.p. nije losa ideja .Razmislicu pa javim.Poz.
B6Redhell

#607 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by B6Redhell »

Kod mene mag 254 udara vec duze vrijeme. IKS mi se ispario, sad IPTV udara i lijevo i desno. Hd slika. Linux lahak sistem biras provajdere koje hoces nije lose. Imaju i ovi noviji mag 260 pa gore ali su svi na android base systemu sto je za IPtV bezze.
ljevoruki

#608 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by ljevoruki »

B6Redhell wrote:Kod mene mag 254 udara vec duze vrijeme. IKS mi se ispario, sad IPTV udara i lijevo i desno. Hd slika. Linux lahak sistem biras provajdere koje hoces nije lose. Imaju i ovi noviji mag 260 pa gore ali su svi na android base systemu sto je za IPtV bezze.
Narucio sam Mag 254 sa wireless adapterom.
Ako mozes malo da pojasnis ovo sto si napisao:
"IKS mi se ispario, sad IPTV udara i lijevo i desno."

Najvjerovatnije da cu uzeti ovog Lakinog provider-a, http://amigos-exyu.weebly.com/, vec sam ih kontaktirao i dobio listu kanala i cijene.
Ako ima jos providera sa dobrim servisom postavite ovdje.
Mene interesuju sportski i filmski kanali.
B6Redhell

#609 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by B6Redhell »

ljevoruki wrote:
B6Redhell wrote:Kod mene mag 254 udara vec duze vrijeme. IKS mi se ispario, sad IPTV udara i lijevo i desno. Hd slika. Linux lahak sistem biras provajdere koje hoces nije lose. Imaju i ovi noviji mag 260 pa gore ali su svi na android base systemu sto je za IPtV bezze.

Najvjerovatnije da cu uzeti ovog Lakinog provider-a, http://amigos-exyu.weebly.com/, vec sam ih kontaktirao i dobio listu kanala i cijene.
IKS internet sharing keys. Preko satelitskog recivera koje je bio prikljucen na internet gledo sam tv godinama, nazalost domacih kanala I nisam imo. I onda je stigla iptv za koju ne trebas antenu. biras providere koje hoces kosta malo vise ali sve zavisi koji server imas, Neki su spori djaba sto imas brz internet prekidaju. Ne znam za ovog lakinog dali prekida...
luckylaka

#610 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

B6Redhell wrote:
ljevoruki wrote:

IKS internet sharing keys. Preko satelitskog recivera koje je bio prikljucen na internet gledo sam tv godinama, nazalost domacih kanala I nisam imo. I onda je stigla iptv za koju ne trebas antenu. biras providere koje hoces kosta malo vise ali sve zavisi koji server imas, Neki su spori djaba sto imas brz internet prekidaju. Ne znam za ovog lakinog dali prekida...
Pisao sam vec jednom da kod mene odlicno radi,znaci nema prekida ni sekunde ali jaran mi je isti servis narucio u Njujorku kaze ne radi skoro nikako non-stop stopa.Pokusao je nesto sa tehnickom sluzbom da uradi ali dzaba.Opet kod mene odlica,Hrpa sportskih kanala,filmski,xxx,dokumentarni,njemacki,svedski...uz sve serije LZN i hit filmove.Doduse ja koristim i bigtv (oba kostaju oko $15 mjesecno)kao alternativa da ne daj boze sta zastopa i sa oba sam zadovoljan.Da napomenem da mi oba servisa rade na Samsung smart tv tj.aplikaciji smart iptv
B6Redhell

#611 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by B6Redhell »

Zemljaçe lucky kakav je big tv sa kanalima. Na njihovom website ne mozes naci skoro nikakakvih informacija. Mozda si pisao u prijasnjim postovima ali nisam vidio sorry. Jeli ima zastoja i jesu li slicni kanali ovim od amigosa ex-yu. ???? Hvala unaprijed
luckylaka

#612 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

B6Redhell wrote:Zemljaçe lucky kakav je big tv sa kanalima. Na njihovom website ne mozes naci skoro nikakakvih informacija. Mozda si pisao u prijasnjim postovima ali nisam vidio sorry. Jeli ima zastoja i jesu li slicni kanali ovim od amigosa ex-yu. ???? Hvala unaprijed
Bigtv ima 87 kanala i kod mene radi odlicno znaci bez ijednog zastoja evo vec skoro godina(ma bilo je nekih sitnij problema)Kanali koji nude su svi znacajni BiH kanali dakle BHt,Ftv,Facetv,Tv1,Hayat(3 kanala)...,svi srpski i hrvatski znacajniji kanali, zatim Sport club 5- kanala,Arena sport Hr i Sr(9kanala)Eurosport(2 kanala)Bein(2 kanala)Sky sport (3 kanala)Discovery,History,Explorer,Id...(svi sa prevodom_xxx(tri kanala)Pinkova(150 kanala :D )Hbo..i td.Malo je losiji kvalitet nego kod ,,amigosa"(amigosi jedini nude BHt u HD)ali ima kanala u HD.Malo komplikovano za instalaciju(za pocetnike)ali ako se registrujes imamo tamo forum pa se pomazemo.Inace meni je ,,amigos" kvalitetniji sa boljom slikom,vecim izborom kanala,kao i sa velikim izborom domacih i stranih filmova(,,amigosi" nude i Behar tv i Izvorna muzika kanal :D ...svaki dan korida,Lola i Mara ubise puru u meni :-D )Ma dobra su oba i big i amigosi.Oprobaj oba.amigose dobijes free 48 sati pa vidi.Poz.
B6Redhell

#613 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by B6Redhell »

Hvala zemljak. morat cu nesto uzeti zbog cijele porodice a narocito dijece nek gledaju vise kanal sto "shprehaju" na naski.....
luckylaka

#614 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

B6Redhell wrote:Hvala zemljak. morat cu nesto uzeti zbog cijele porodice a narocito dijece nek gledaju vise kanal sto "shprehaju" na naski.....
Upravo na bigtv reklamiraju neke nove kanale ,,uskoro" nesto kao Kabel1,Rtl2,Sky kanali i sl.Do tebe je .Uzmes free ,isprobas ...valja ne valja drugi,treci.Ja sam ih do sada jedno desetak promijenio i ostao na ova dva.Naravno ako naleti sta bolje(ali sumnjam) isprobacu.Poz.
BornInHell

#615 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by BornInHell »

luckylaka wrote:
B6Redhell wrote:Hvala zemljak. morat cu nesto uzeti zbog cijele porodice a narocito dijece nek gledaju vise kanal sto "shprehaju" na naski.....
Upravo na bigtv reklamiraju neke nove kanale ,,uskoro" nesto kao Kabel1,Rtl2,Sky kanali i sl.Do tebe je .Uzmes free ,isprobas ...valja ne valja drugi,treci.Ja sam ih do sada jedno desetak promijenio i ostao na ova dva.Naravno ako naleti sta bolje(ali sumnjam) isprobacu.Poz.
Meni u zadnje vrijeme koče non stop i Big i amigos :? :? :?
luckylaka

#616 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

BornInHell wrote:
luckylaka wrote:
Meni u zadnje vrijeme koče non stop i Big i amigos :? :? :?
Jbga onda trazi alternativu.Koja je drzava u pitanju i preko cega gledas.Pokusaj kontaktirati tehnicku sluzbu mozda pomognu i prebace te na drugi server.
BornInHell

#617 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by BornInHell »

Jbga onda trazi alternativu.Koja je drzava u pitanju i perk cega gledas.Pokusaj kontaktirati tehnicku sluzbu mozda pomognu i prebace te na drugi server.
Ista držva ko i ti lucky imam smsung smart iptv app a att u verse mi je za internet...malo radi i onda cijeli dan buffering
B6Redhell

#618 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by B6Redhell »

problem sa mnogim iptv providerima je nabave mali jefitni server sa malim kapacitetom I gledaju da dodaju sto vise subscribers, I prikljucnika da bi zarada bila veca. pa kad se ti isti serveri pod punim kapacitetom jedva rade, naravno da ce biti prekida. Doduse u nekim slucajevima je i do brzine internet na drugoj strain...
luckylaka

#619 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

Vidis ja koristim Charter internet .Sa ovakvim rezultatom vjeruj da nikakvih problema nemama iako mi skoro u isto vrijeme rade dva tv-a,comp.Da li je do tvog int.providera ne znam samo ti kazem da ja trenutno nikakvih problema nemam.Image
BornInHell

#620 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by BornInHell »

Image

Evo mog rezultata al dzaba opet koči kad mu se čefne
Point.

#621 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by Point. »

Kakva je to prica o IPTV aplikaciji za Samsung Smart tv? Ja vec godinu imam ovaj tvviet.com (zna li iko malo detaljnije o njima?). Uglavnom preko laptopa pa kad mi se gleda ustekam hdmi kabal. Medjutim dojadilo mi stalno kaciti laptop sa tv pa kontaktiram ove sa tvviet da vidim ima li kakva aplikacija. Kaze on ima taj IPTV ali ja ga ne mogu nikako naci putem Samsung aplikacija. Onda kaze da promjenim drzavu kao da sam u Rusiji, al na tv mi samo skandinavske zemlje. Mogu samo Dansku, Finsku, Svedsku i Norvesku izabrati. Zivim u Svedskoj inace. Postoji li neki nacin da skinem taj IPTV i u tom slucaju sta dalje kad ga skinem? Na sta da se predplatim? Vazni su mi ovi sportski kanali, Arena, Sportklub, eurosport2. Na ovom tvviet imaju i tri sky njemacki neki gdje ima dobrih svabskih utakmica. Jebem ti iptv koda je plutonium pa nikako ga naci.
luckylaka

#622 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

@Point jarane ovdje je bar desetak puta objasnjenjo sta i kako .Da ponovim.Na Samsung smart tv moras se prvo registrovati kao ,,develop" znaci umjesto svoje e mail adrese stavis develop i pasword 12345678.Dalje .Ides na Samsung smart aplikacije i kada ti se pojave na ekranu idi na opciju,,lifestyle" na njoj ces naci aplikaciju,,smart iptv"Dobices 7 dana free da gledas kanale(neke lijeve)nakon toga ili odmah(kako hoces)kontaktiraj moderatora tj.vlasnika aplikacije i uplati $5(samo jednom se placa)da bi ti aktivirao aplikaciju.Nakon toga izaberes sebi servis koji ces da gledas.Ako ces ove ,,amigose"ne treba nista da radis jer ti vlasnik iptv servisa amigosi sam sve uradi nakon sto uplatis servis ($8 mjesecno najmanje 3 mjeseca pretplata)a prije toga dobijes 48 free da vidis kako to radi.Dakle i prije nego sto uplatis dok kontaktiras vlasnika app.on ce ti pustiti signal i moci ces da uzivas u 200 kanala sa podrucja BiH,Sr.,Hr.,Njemacke,Svedske,kao i 20 sportskih kanala...sve Arena sport kanale,sve Sport club kanale,Sky sport kanale,Bein kanale,Eurosport kanale,Viasport kanale ...i 5 kanala za odrasle.Kontas.Dakle,redom ides
1.upali tv
2.nadji samsung smart app.
3.registruj se kao develop
4.na samsung smart app.idi na opciju life style
5.na lifestyle vidjeces app.,,smart iptv"kliklni ne boje se
6.dalje ti sve pise na app
7.Prije svega ovoga vidi na tv-u pise li Samsung ili LG :D jer samo ova dva tv=a podrzavaju ovu app..P.S.Ovoj je najduzi moj post za 5 god.i dodzes mi pivu.Sto nije jasno pitaj .Druga solucija ti je Bigtv takodjer odlican servis ali drugom prilikom.Zurim.
Point.

#623 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by Point. »

Hvala na odgovoru. Nisam sad kuci al kad dodjem pokusacu ovako. Znas li za ove tvviet jesi li cuo za njih? Ovi amigosi, imaju li kakvu stranicu, kako dospjeti do njih? Jebiga znam da su ova pitanja vec postavljena al nemam stvarno vremena sve citati, malo dijete puno obaveze.
luckylaka

#624 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by luckylaka »

Point. wrote:Hvala na odgovoru. Nisam sad kuci al kad dodjem pokusacu ovako. Znas li za ove tvviet jesi li cuo za njih? Ovi amigosi, imaju li kakvu stranicu, kako dospjeti do njih? Jebiga znam da su ova pitanja vec postavljena al nemam stvarno vremena sve citati, malo dijete puno obaveze.
Ima sve samo prvo vidi imas li tv,radi li ti tv,jel Samsung smart :D Eto nemas vremena zbog dijeteta a imas vremena 24 sata visiti na forumu i kukati na Safeta. :D Salim se .Odavno sam vec na ovim iptv servisima pa vise i ne posjecujem web starnice.Pogledacu rade li pa javim.Haj sad pelene promijeni dijetetu. :-D Evo za pocetak posjeti ove(moras se registrovati)86 kanala sa svim sportskim kanalima http://bigtv.rs/index.php
Point.

#625 Re: Ex Yu TV Kanali za Dijasporu

Post by Point. »

luckylaka wrote:
Point. wrote:Hvala na odgovoru. Nisam sad kuci al kad dodjem pokusacu ovako. Znas li za ove tvviet jesi li cuo za njih? Ovi amigosi, imaju li kakvu stranicu, kako dospjeti do njih? Jebiga znam da su ova pitanja vec postavljena al nemam stvarno vremena sve citati, malo dijete puno obaveze.
Ima sve samo prvo vidi imas li tv,radi li ti tv,jel Samsung smart :D Eto nemas vremena zbog dijeteta a imas vremena 24 sata visiti na forumu i kukati na Safeta. :D Salim se .Odavno sam vec na ovim iptv servisima pa vise i ne posjecujem web starnice.Pogledacu rade li pa javim.Haj sad pelene promijeni dijetetu. :-D Evo za pocetak posjeti ove(moras se registrovati)86 kanala sa svim sportskim kanalima http://bigtv.rs/index.php
Ja kakim po Saji kad sam na poslu. :-D

Vako. Skino sam tu aplikaciju, ima ovih par nekih kanala. Dva kanala rade, ostali pokazuju error. Al vjerujem da radi aplikacija. Jel ovo bigtv ti amigosi ili? Kreirao sam nalog na ovom linku sto si postavio. Kako da kontaktiram ovog administratora sa IPTV aplikacije?
Post Reply