Nije istina. Srbi bi sasvim sigurno od srca prigrlili BiH ali uredjenu po njihovim zamislima, kao i Bosnjaci. Zasto ne bi? Onda bi imali "dve srpske drzave". Bolje od jedne svakakode_neoprit wrote:Vecina Srba i Hrvata ne zeli Bosnu nikako... zato ostavi se suplje.salvatore paradise wrote:Ne bi ni Srbi imali nista protiv BIH ali da se oni pitaju sta i kako (cak bi im i godilo jer bi onda mogli pricati o vise srpskih drzava). Eh pa istu stvar rade i Bosnjaci, uistinu zele Bosnu i Herceagovinu ali samo onako kako je oni zamisljaju...
I...kako se izjasniste...? :)
-
salvatore paradise
#601 Re: I...kako se izjasniste...? :)
-
salvatore paradise
#602 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Pa u biti Bosnjaci svojom mrznjom prema Bosancima (za koju mi se podjahkad ucini da granici s mrznjom prema Srbima, sto je vrlo uznemirujuce i tuzno) rade u najboljem interesu Srba... Ironije limadner wrote:Naziv jezika i nacije je u potpunosti uskladjen.
Bosanski je ispravno.
No posto bi Srbima i Hrvatima odgovaralo da se etnicke grupe pretvore u nacije, guraju bosnjacki jezik. Pa tako Dodo kaze da bosanski jezik ne postoji a vaske da Bosanci ne postoje. Svaka slicnost sa likovima na forumu je slucajna.
- Havatar
#603 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Zato sto je postojanje Bosne rusenje srpskog snasalvatore paradise wrote:Nije istina. Srbi bi sasvim sigurno od srca prigrlili BiH ali uredjenu po njihovim zamislima, kao i Bosnjaci. Zasto ne bi? Onda bi imali "dve srpske drzave". Bolje od jedne svakakode_neoprit wrote:Vecina Srba i Hrvata ne zeli Bosnu nikako... zato ostavi se suplje.salvatore paradise wrote:Ne bi ni Srbi imali nista protiv BIH ali da se oni pitaju sta i kako (cak bi im i godilo jer bi onda mogli pricati o vise srpskih drzava). Eh pa istu stvar rade i Bosnjaci, uistinu zele Bosnu i Herceagovinu ali samo onako kako je oni zamisljaju...
-
de_neoprit
#604 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Kako uredjena? Spojena sa Srbijom mislis?salvatore paradise wrote:Nije istina. Srbi bi sasvim sigurno od srca prigrlili BiH ali uredjenu po njihovim zamislima, kao i Bosnjaci. Zasto ne bi? Onda bi imali "dve srpske drzave". Bolje od jedne svakako![]()
-
Bodkin
#605 Re: I...kako se izjasniste...? :)
ne. u glavama nekih postoje dvije opcije. unitarna bih i pocijepana sa srbima koji se pripajaju srbiji.de_neoprit wrote:Kako uredjena? Spojena sa Srbijom mislis?salvatore paradise wrote:Nije istina. Srbi bi sasvim sigurno od srca prigrlili BiH ali uredjenu po njihovim zamislima, kao i Bosnjaci. Zasto ne bi? Onda bi imali "dve srpske drzave". Bolje od jedne svakako![]()
-
salvatore paradise
#606 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Nikako. Pa Srbi sve vrijeme i pricaju o nekakvim "srpskim zemljama". Postojanje jos jedne zemlje koja bi nominalno bila srpska (ili barem uredjena po srpskim zeljama) bi isla samo u prilog takvoj tezi. Mislio sam da su te stvari logicne same po sebi.Havatar wrote:Zato sto je postojanje Bosne rusenje srpskog snasalvatore paradise wrote: Nije istina. Srbi bi sasvim sigurno od srca prigrlili BiH ali uredjenu po njihovim zamislima, kao i Bosnjaci. Zasto ne bi? Onda bi imali "dve srpske drzave". Bolje od jedne svakako
-
salvatore paradise
#607 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Nidje vezeHavatar wrote:Zato sto je postojanje Bosne rusenje srpskog snasalvatore paradise wrote: Nije istina. Srbi bi sasvim sigurno od srca prigrlili BiH ali uredjenu po njihovim zamislima, kao i Bosnjaci. Zasto ne bi? Onda bi imali "dve srpske drzave". Bolje od jedne svakako
-
Bodkin
#608 Re: I...kako se izjasniste...? :)
salvatore paradise wrote:Nikako. Pa Srbi sve vrijeme i pricaju o nekakvim "srpskim zemljama". Postojanje jos jedne zemlje koja bi nominalno bila srpska (ili barem uredjena po srpskim zeljama) bi isla samo u prilog takvoj tezi. Mislio sam da su te stvari logicne same po sebi.Havatar wrote:Zato sto je postojanje Bosne rusenje srpskog snasalvatore paradise wrote: Nije istina. Srbi bi sasvim sigurno od srca prigrlili BiH ali uredjenu po njihovim zamislima, kao i Bosnjaci. Zasto ne bi? Onda bi imali "dve srpske drzave". Bolje od jedne svakako
samo sto treba znati da u tom slucaju srbi imaju mogucnost da fakat raspisu referendum za spajanje sa srbijom i to bi sigurno uradili kad tad
-
salvatore paradise
#609 Re: I...kako se izjasniste...? :)
To je neizvjesno. Moguce je i da bi se pojavilo dosta ljudi koji bi zeljeli neovisnu Republiku Srpsku...Bodkin wrote:salvatore paradise wrote: Nikako. Pa Srbi sve vrijeme i pricaju o nekakvim "srpskim zemljama". Postojanje jos jedne zemlje koja bi nominalno bila srpska (ili barem uredjena po srpskim zeljama) bi isla samo u prilog takvoj tezi. Mislio sam da su te stvari logicne same po sebi.
samo sto treba znati da u tom slucaju srbi imaju mogucnost da fakat raspisu referendum za spajanje sa srbijom i to bi sigurno uradili kad tad
-
Bodkin
#610 Re: I...kako se izjasniste...? :)
kao i kosovosalvatore paradise wrote:To je neizvjesno. Moguce je i da bi se pojavilo dosta ljudi koji bi zeljeli neovisnu Republiku Srpsku...Bodkin wrote:salvatore paradise wrote: Nikako. Pa Srbi sve vrijeme i pricaju o nekakvim "srpskim zemljama". Postojanje jos jedne zemlje koja bi nominalno bila srpska (ili barem uredjena po srpskim zeljama) bi isla samo u prilog takvoj tezi. Mislio sam da su te stvari logicne same po sebi.
-
salvatore paradise
#611 Re: I...kako se izjasniste...? :)
U to ne bih ulazio. Moras znati za cinjenicu da vecina Srba i sada na RS gleda kao na neovisnu drzavu, svoju neovisnu drzavu. Hipoteticki gledano kad bi RS dobila samostalnost, zasto mislis da bi zurili prikljucenju Srbiji? Citajuci po forumima, zapazio sam dosta razmisljanja (ako tako mozemo nazvati postove zadrtih nacionalista jer razmisljanje je ipak proces za koji treba i koja mozdana celija) Srba iz RS-a koji nisu odusevljeni idejom spajanja sa Srbijom. Naravno svim srcem zele odvajanje od BiH, ali kad vec imas samostalnost koju zelis decenijama, zasto je odmah straciti i uci u novu drzavu? Naravno forumi ne mogu posluziti kao potpuno istinit pokazatelj misljenja mase, ali kao lakmus papir itekako da...Bodkin wrote:kao i kosovosalvatore paradise wrote: To je neizvjesno. Moguce je i da bi se pojavilo dosta ljudi koji bi zeljeli neovisnu Republiku Srpsku...par godina i onda presijecanje crvene trake na mostu na drini
-
de_neoprit
#612 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Ti ignorises cinjenicu da je manji entitet nastao na genocidu i da zbog toga mora nestati kad tad...salvatore paradise wrote:U to ne bih ulazio. Moras znati za cinjenicu da vecina Srba i sada na RS gleda kao na neovisnu drzavu, svoju neovisnu drzavu. Hipoteticki gledano kad bi RS dobila samostalnost, zasto mislis da bi zurili prikljucenju Srbiji? Citajuci po forumima, zapazio sam dosta razmisljanja (ako tako mozemo nazvati postove zadrtih nacionalista jer razmisljanje je ipak proces za koji treba i koja mozdana celija) Srba iz RS-a koji nisu odusevljeni idejom spajanja sa Srbijom. Naravno svim srcem zele odvajanje od BiH, ali kad vec imas samostalnost koju zelis decenijama, zasto je odmah straciti i uci u novu drzavu? Naravno forumi ne mogu posluziti kao potpuno istinit pokazatelj misljenja mase, ali kao lakmus papir itekako da...
-
salvatore paradise
#613 Re: I...kako se izjasniste...? :)
To ne pravi nikakvu razliku. I Amerika je nastala na genocidu pa je najjaca sila svijeta. U biti vecina drzava je nastala na nekoj vrsti tlacenja, ubijanja ili protjerivanja odredjene skupine ljudi... I da se zna (da me ne bi napali dezurni Bosnjaci) ja NISAM za odvajanje RS-a. Samo pricam o mogucim scenarijima i nisam bas siguran u toliku zelju stanovnika RS-a za pripajanjem ASrbijide_neoprit wrote:Ti ignorises cinjenicu da je manji entitet nastao na genocidu i da zbog toga mora nestati kad tad...salvatore paradise wrote:U to ne bih ulazio. Moras znati za cinjenicu da vecina Srba i sada na RS gleda kao na neovisnu drzavu, svoju neovisnu drzavu. Hipoteticki gledano kad bi RS dobila samostalnost, zasto mislis da bi zurili prikljucenju Srbiji? Citajuci po forumima, zapazio sam dosta razmisljanja (ako tako mozemo nazvati postove zadrtih nacionalista jer razmisljanje je ipak proces za koji treba i koja mozdana celija) Srba iz RS-a koji nisu odusevljeni idejom spajanja sa Srbijom. Naravno svim srcem zele odvajanje od BiH, ali kad vec imas samostalnost koju zelis decenijama, zasto je odmah straciti i uci u novu drzavu? Naravno forumi ne mogu posluziti kao potpuno istinit pokazatelj misljenja mase, ali kao lakmus papir itekako da...
-
de_neoprit
#614 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Problem sa tim primjerom Amerike je sto su "Indijanci" gotovo istrijebljeni, a mi nismo.salvatore paradise wrote:To ne pravi nikakvu razliku. I Amerika je nastala na genocidu pa je najjaca sila svijeta. U biti vecina drzava je nastala na nekoj vrsti tlacenja, ubijanja ili protjerivanja odredjene skupine ljudi...
Mi smo i dalje tu i boricemo se do kraja da se manji entitet ukine.
A to sto nece da se pripoje Srbiji cini ih boljim ljudima ili sta... ?I da se zna (da me ne bi napali dezurni Bosnjaci) ja NISAM za odvajanje RS-a. Samo pricam o mogucim scenarijima i nisam bas siguran u toliku zelju stanovnika RS-a za pripajanjem Srbiji
-
salvatore paradise
#615 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Pa naravno da imate pravo da se borite ali onda nemojte umiljato i nevino pricati da eto samo zelite Bosnu i Hercegovinu.de_neoprit wrote:Problem sa tim primjerom Amerike je sto su "Indijanci" gotovo istrijebljeni, a mi nismo.salvatore paradise wrote:To ne pravi nikakvu razliku. I Amerika je nastala na genocidu pa je najjaca sila svijeta. U biti vecina drzava je nastala na nekoj vrsti tlacenja, ubijanja ili protjerivanja odredjene skupine ljudi...
A to sto nece da se pripoje Srbiji cini ih boljim ljudima ili sta... ?I da se zna (da me ne bi napali dezurni Bosnjaci) ja NISAM za odvajanje RS-a. Samo pricam o mogucim scenarijima i nisam bas siguran u toliku zelju stanovnika RS-a za pripajanjem Srbiji
Nisi shvatio o cemu pricam, ko spominje dobrotu? Ovaj primjer sam i uzeo da pokazem da Srbi nisu nuzno protiv drzave Bosne i Hercegovine, ali samo onakve kakva njima odgovara. Uostalom, isto kao i Bosnjaci. A sacica ljudi koja razumno razmislja se ismijava, mrzi i ponistava...
-
Minkica88
#616 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Bila skoro i u BL i u BG a Beograd je zapad za tu selendru u svakom smislu. Osjeti se odmah kad izlazis iz voza za je Banja Luka provincija, i to prilicno zatucana. Ne bih tamo mogla zivjeti nikad. Tako da je meni nerazumljivo zasto bi oni zeljeli biti samostalni a ne u sastavu Srbije.salvatore paradise wrote: U to ne bih ulazio. Moras znati za cinjenicu da vecina Srba i sada na RS gleda kao na neovisnu drzavu, svoju neovisnu drzavu. Hipoteticki gledano kad bi RS dobila samostalnost, zasto mislis da bi zurili prikljucenju Srbiji? Citajuci po forumima, zapazio sam dosta razmisljanja (ako tako mozemo nazvati postove zadrtih nacionalista jer razmisljanje je ipak proces za koji treba i koja mozdana celija) Srba iz RS-a koji nisu odusevljeni idejom spajanja sa Srbijom.
-
salvatore paradise
#617 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Pa nije Srbija samo Beograd. Otidji malo u Sumadiju ili na jug Srbije. Tek ces onda vidjeti sta znaci izraz selendra...Minkica88 wrote:Bila skoro i u BL i u BG a Beograd je zapad za tu selendru u svakom smislu. Osjeti se odmah kad izlazis iz voza za je Banja Luka provincija, i to prilicno zatucana. Ne bih tamo mogla zivjeti nikad. Tako da je meni nerazumljivo zasto bi oni zeljeli biti samostalni a ne u sastavu Srbije.salvatore paradise wrote: U to ne bih ulazio. Moras znati za cinjenicu da vecina Srba i sada na RS gleda kao na neovisnu drzavu, svoju neovisnu drzavu. Hipoteticki gledano kad bi RS dobila samostalnost, zasto mislis da bi zurili prikljucenju Srbiji? Citajuci po forumima, zapazio sam dosta razmisljanja (ako tako mozemo nazvati postove zadrtih nacionalista jer razmisljanje je ipak proces za koji treba i koja mozdana celija) Srba iz RS-a koji nisu odusevljeni idejom spajanja sa Srbijom.
-
The 51st State
#618 Re: I...kako se izjasniste...? :)
bosance sa ovakvim razmisljanjem mrziti kao cetnike je normalna stvar.salvatore paradise wrote:To ne pravi nikakvu razliku. I Amerika je nastala na genocidu pa je najjaca sila svijeta. U biti vecina drzava je nastala na nekoj vrsti tlacenja, ubijanja ili protjerivanja odredjene skupine ljudi... I da se zna (da me ne bi napali dezurni Bosnjaci) ja NISAM za odvajanje RS-a. Samo pricam o mogucim scenarijima i nisam bas siguran u toliku zelju stanovnika RS-a za pripajanjem ASrbijide_neoprit wrote:Ti ignorises cinjenicu da je manji entitet nastao na genocidu i da zbog toga mora nestati kad tad...salvatore paradise wrote:U to ne bih ulazio. Moras znati za cinjenicu da vecina Srba i sada na RS gleda kao na neovisnu drzavu, svoju neovisnu drzavu. Hipoteticki gledano kad bi RS dobila samostalnost, zasto mislis da bi zurili prikljucenju Srbiji? Citajuci po forumima, zapazio sam dosta razmisljanja (ako tako mozemo nazvati postove zadrtih nacionalista jer razmisljanje je ipak proces za koji treba i koja mozdana celija) Srba iz RS-a koji nisu odusevljeni idejom spajanja sa Srbijom. Naravno svim srcem zele odvajanje od BiH, ali kad vec imas samostalnost koju zelis decenijama, zasto je odmah straciti i uci u novu drzavu? Naravno forumi ne mogu posluziti kao potpuno istinit pokazatelj misljenja mase, ali kao lakmus papir itekako da...
-
de_neoprit
#619 Re: I...kako se izjasniste...? :)
A kakva to Bosna Srbima odgovara? Da nije ona "Srpska Bosna" koju su pravili od 92. do 95. koja danas cini 49% njne teritorije?salvatore paradise wrote:Ovaj primjer sam i uzeo da pokazem da Srbi nisu nuzno protiv drzave Bosne i Hercegovine, ali samo onakve kakva njima odgovara. Uostalom, isto kao i Bosnjaci. A sacica ljudi koja razumno razmislja se ismijava, mrzi i ponistava...
-
salvatore paradise
#620 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Mrziti normalno nije moguce, to je oksimoron. Mrznja nije normalno osjecanje. A cisto da znam, s kakvim to razmisljanjem?The 51st State wrote:bosance sa ovakvim razmisljanjem mrziti kao cetnike je normalna stvar.salvatore paradise wrote: To ne pravi nikakvu razliku. I Amerika je nastala na genocidu pa je najjaca sila svijeta. U biti vecina drzava je nastala na nekoj vrsti tlacenja, ubijanja ili protjerivanja odredjene skupine ljudi... I da se zna (da me ne bi napali dezurni Bosnjaci) ja NISAM za odvajanje RS-a. Samo pricam o mogucim scenarijima i nisam bas siguran u toliku zelju stanovnika RS-a za pripajanjem ASrbiji
-
The 51st State
#621 Re: I...kako se izjasniste...? :)
haj ti loma u 92 i malo ranije..., pa pricaj "srbi nisu nuzno"....salvatore paradise wrote:Pa naravno da imate pravo da se borite ali onda nemojte umiljato i nevino pricati da eto samo zelite Bosnu i Hercegovinu.de_neoprit wrote:Problem sa tim primjerom Amerike je sto su "Indijanci" gotovo istrijebljeni, a mi nismo.salvatore paradise wrote:To ne pravi nikakvu razliku. I Amerika je nastala na genocidu pa je najjaca sila svijeta. U biti vecina drzava je nastala na nekoj vrsti tlacenja, ubijanja ili protjerivanja odredjene skupine ljudi...
Nisi shvatio o cemu pricam, ko spominje dobrotu? Ovaj primjer sam i uzeo da pokazem da Srbi nisu nuzno protiv drzave Bosne i Hercegovine, ali samo onakve kakva njima odgovara. Uostalom, isto kao i Bosnjaci. A sacica ljudi koja razumno razmislja se ismijava, mrzi i ponistava...
-
salvatore paradise
#622 Re: I...kako se izjasniste...? :)
To zaista ne znam, ali pretpostavljam ona u kojoj bi oni cinili vecinu i koja bi bila uredjena po njihovim zeljama. I to je pogresno. Problem je u tome sto i Bosnjaci zele upravo to, da sve bude po njihovom bez ikakvog dogovora...de_neoprit wrote:A kakva to Bosna Srbima odgovara? Da nije ona "Srpska Bosna" koju su pravili od 92. do 95. koja danas cini 49% njne teritorije?salvatore paradise wrote:Ovaj primjer sam i uzeo da pokazem da Srbi nisu nuzno protiv drzave Bosne i Hercegovine, ali samo onakve kakva njima odgovara. Uostalom, isto kao i Bosnjaci. A sacica ljudi koja razumno razmislja se ismijava, mrzi i ponistava...
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#623 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Bosanac, Bosanski, Ateista
-
salvatore paradise
#624 Re: I...kako se izjasniste...? :)
haj ti loma u 92 i malo ranije..., pa pricaj "srbi nisu nuzno"....[/quote]The 51st State wrote:Pa naravno da imate pravo da se borite ali onda nemojte umiljato i nevino pricati da eto samo zelite Bosnu i Hercegovinu.salvatore paradise wrote:
A to sto nece da se pripoje Srbiji cini ih boljim ljudima ili sta... ?
Ne sjecam se da sam se tebi obratio???
-
salvatore paradise
#625 Re: I...kako se izjasniste...? :)
Faruk wrote:Bosanac, Bosanski, Ateista