Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- golfiista
#601 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Zapeo covjek za staklo.
Kazati da je audi mjesavina skode i pasata moze opet samo slijepac, zasto? Zato sto je audi bolji i od skode i od passata, pa kako ce od neceg goreg proisteci nesto bolje ? Nikako.
Bmw serije 3, audi 4 i c klasa, su vrlo uporedivi automobili. Predsjednici su se nekada vozili u mercedesima, danas ne, mercedes jeste dobar auto, ali ni blizu nije onoliko ispred drugih kao nekada i tu je kvaka.
Ispred spomenute trojke, biram audija, prvo zbog prednjeg pogona, drugo zbog enterijera.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Kazati da je audi mjesavina skode i pasata moze opet samo slijepac, zasto? Zato sto je audi bolji i od skode i od passata, pa kako ce od neceg goreg proisteci nesto bolje ? Nikako.
Bmw serije 3, audi 4 i c klasa, su vrlo uporedivi automobili. Predsjednici su se nekada vozili u mercedesima, danas ne, mercedes jeste dobar auto, ali ni blizu nije onoliko ispred drugih kao nekada i tu je kvaka.
Ispred spomenute trojke, biram audija, prvo zbog prednjeg pogona, drugo zbog enterijera.
-
jefferson
#602 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Prvo zbog prednjeg pogona? Pa to mu je najveca mana ako hoce da se igra velikih!golfiista wrote:Zapeo covjek za staklo.
- golfiista
#603 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Ima kvatro za te igre. Da zivis u Sa znao bi o cemu govorim.
Na kraju krajeva kao da smo svi Sumaheri pa ti treba tolika dinamika i upravljivost po sarajevskim cikmama, bjazi ba.
Na kraju krajeva kao da smo svi Sumaheri pa ti treba tolika dinamika i upravljivost po sarajevskim cikmama, bjazi ba.
-
jefferson
#604 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Tolika dinamika upravljanja?golfiista wrote:Ima kvatro za te igre. Da zivis u Sa znao bi o cemu govorim.
Jarane, ja zivim u gorem zimskom kijametu nego sto je Sarajevo. Kako god okrenes, i sa Quattrom, osjeti se da je to prvenstveno dizajnirano kao auto sa prednjim pogonom, bez obizra sto je raspored momenta 60% prema zadnjoj osovini.
Ali, mi govorimo o vrhunskim autima. Ako ce Audi igrati uporedo sa BMW-om i Mercedesom, onda mora igrati istu igru, bez obzira jel ti treba "tolika" dinamika.
Nemoj me pogresno shvatiti, ja hocu da uzmem sada A4 quattro, jer mi upravo zbog zime pogoduje, ali vozio sam i BMW istog godista koje me zanima, i razlika u voznji je neuporediva. Audi je super unutra, uspjeli su sakriti sve VW komponente koje jeftino izgledaju itd, itd. Motor su pojacali za Audi (prenstveno momenat), ali dzaba kada nije upravljiv kao BMW. O Mercedesu necu da pricam, probao sam i na jedan drugi nacin igra svoju neku igru, ali generalno, osjeti se ona upravljivost zadnjeg pogona zbog cega auta koja su prvenstveno dizajnirani za prednji pogon, jednostavno nisu te klase.
Drugo, npr. uzmi ovaj novi 8-brzinski ZF mjenjac. U Audiju je extra, mjenja brzine skoro, ali samo skoro kao DSG (zato u S4 imas DSG), ali u BMW-u je totalno drugacije nastiman. Uvijek mjenja tacno kada obrtni moment pocne padati, daleko je agresivniji itd, jednostavno bolje je uparen nego u Audiju.
S druge strane, mislim da im je trenutno najbolji proizvod A6. Treba se priznati i reci da fakat u toj klasi ima najbolju unutrasnjost.
-
mefistofilis
#605 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
da je bosna malo ravnija i da se te klete gume ne moraju svako malo mijenjati, svi bi vozali mercedesagolfiista wrote:Zapeo covjek za staklo.
-
romeomoraprezivjeti
#606 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Bas sam nedavno gledao kako su upravljivi sa zadnjim pogonom na snijegu,pogotovo Bmw 5,kad ga je cak i golf 2 uspio zaobici. Na Nurburgringu da,u svakodnevnoj voznji ne,mislim na zadnji pogon.
poslano s moga Sonija Ze:-D
-
citroen xm
#607 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Joj ovih sa zadnjim pogonom. Sve sami drifteri, osvajači krivina sa najistančanijim osjećajem. Oladite ba više.
Ovaj ga ukaki sa limuzinama. Svaki predsjednik zemlje koja ima svoju autoindustriju vozi se u najluksuznijem primjerku svoje autoindustrije. Oni što nemaju kupuju ili dobijaju svašta. Eto tu možda prednjači Mercedes.
I sada jedva čekam da se neko dotakne izuma i ABS-a pa da ga pobijem i u tome.
Ovaj ga ukaki sa limuzinama. Svaki predsjednik zemlje koja ima svoju autoindustriju vozi se u najluksuznijem primjerku svoje autoindustrije. Oni što nemaju kupuju ili dobijaju svašta. Eto tu možda prednjači Mercedes.
I sada jedva čekam da se neko dotakne izuma i ABS-a pa da ga pobijem i u tome.
- golfiista
#608 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Cinjenica je da svaki premijum proizvodjac ima ono nesto sto, sto djeluje na kupce pri donosenju konacne odluke. Ali reci da Volvo S 60 ili 80 nije limuzina i premijum ili da je A6 malo bolja skoda je stvarno udarac ispod pojasa.
Neke rahmetlije ovdje mijesaju pojam luksuza i premijuma sto je nonsens sam po sebi. Luksuz podrazumijeva nesto neobicno, nesvakidasnje, pa mjeriti i uporedjivati produkciju nekoliko desetaka hiljada jedinica sa milionskom produkcijom je nesuvislo. Recimo BMW serije tri je proizveden u desecima miliona jedinica, a zadrzao je notu i stih premijum automobila, a to je umjetnost i za svakog respekta.
Neke rahmetlije ovdje mijesaju pojam luksuza i premijuma sto je nonsens sam po sebi. Luksuz podrazumijeva nesto neobicno, nesvakidasnje, pa mjeriti i uporedjivati produkciju nekoliko desetaka hiljada jedinica sa milionskom produkcijom je nesuvislo. Recimo BMW serije tri je proizveden u desecima miliona jedinica, a zadrzao je notu i stih premijum automobila, a to je umjetnost i za svakog respekta.
- Qler
#609 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Kad mi kaze ovo golf zaobilazio bmw-a, dodje mi da poludim. Ja sam prije deset godina sa kumom u sierri uzbrdo zaobilazio kolone auta, a mozes misliti zadnja vuca... Naucio se voziti na mb 190e, nikad se nije zaglavio. Samo pametna voznja i dobre gume. U mercu osim rezervne gume nikad nista u gepeku nije bilo, i dodje lola sa golfom prica kako je zadnja vuca zakurac, a nije ni suvozac bio kako treba u auto sa zadnjom vucom...
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
-
citroen xm
#610 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Vidi, i moj R4 je zimi išao gdje niko bez 4x4 nije mogao. Jednostavno, prednja vuča je bolja za zimu. To je aksiom, ne treba dokazivati.
-
romeomoraprezivjeti
#611 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Je li ne mozes da vjerujes da je golf zaobisao bmw-a??? Ja vidio,uzivo mozes mislit bruke. Doduse ovaj bmw je bio na ljetnim, pa mu je to opravdanje.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#612 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Bog da je htio prednju vucu,ljudi bi na rukama hodali.
Izuzetno mi je drago sto se Alfa Romeo vraca zadnjoj vuci.
- golfiista
#613 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Qler wrote:Kad mi kaze ovo golf zaobilazio bmw-a, dodje mi da poludim. Ja sam prije deset godina sa kumom u sierri uzbrdo zaobilazio kolone auta, a mozes misliti zadnja vuca... Naucio se voziti na mb 190e, nikad se nije zaglavio. Samo pametna voznja i dobre gume. U mercu osim rezervne gume nikad nista u gepeku nije bilo, i dodje lola sa golfom prica kako je zadnja vuca zakurac, a nije ni suvozac bio kako treba u auto sa zadnjom vucom...
Kakva crna pamet i gume. Možeš biti Anštajn i imati gume kakve hoćeš, ali kombinacija snijega, blage uzbrdice pred semaforom i crveno svjetlo, znaš kad ćeš krenuti bez problema? Sutra.
Ti vozio sijeru bez problema, naučio na MB 190 ? Vidiš, ja sam godinama vozio e 30, a nakon toga e-34, sa odličnim zimskim gumama, nemalo puta sam se našao u najmanju ruku glupim situacijama, a sad možda si ti jedan od rijetkih onaj pravi šoferčina pa umiješ iskoristiti te prednosti zadnjeg pogona, pa ti možda snijeg i brdo predstavljaju pravu uživanciju, dok šlajdraš u mjestu i ljuljaš se tamo vamo ne bi li se pokrenuo iz mjesta. Ja sam, pak, prosječni vozač i zadnji pogon mi stvara više muke nego zadovoljstva, a i mrsko mi vozati cimentu u gepeku.
- golfiista
#614 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Isuse, jesi to ti?mali_milojica wrote:Bog da je htio prednju vucu,ljudi bi na rukama hodali.
- _mufljuz_
#615 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Coline kad si ozivio?golfiista wrote:Isuse, jesi to ti?mali_milojica wrote:Bog da je htio prednju vucu,ljudi bi na rukama hodali.
Last edited by _mufljuz_ on 20/04/2014 17:48, edited 1 time in total.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#616 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Nije Isus,nego ja sam.golfiista wrote:Isuse, jesi to ti?mali_milojica wrote:Bog da je htio prednju vucu,ljudi bi na rukama hodali.
- _mufljuz_
#617 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
skoda oktavija je cudo od auta - od covjeka napravi prznicu, Colina McRea, zimskog cojeka, kisnog cojeka aka Ayrtona Sennu, najboljeg vozaca na svijetu, inzinjera, hodajucu enciklopediju i sve to sa TDI bez crvenog I i to djeluje samo na balkanoidno podneblje 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#618 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
nije svaka cesta brdo
- avantgarde
#619 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Nemoj biti tako zajedljiv,nije to bas tako vazna stvar voziti jedan auto,tek sam to napisao da bih nesto novo ovdje napisao i to je sva svrha mog pisanja...i da sam neki drugi Auto vozao napisao bih to...i skoro sva ostala auta su dobra na svoj nacin..golfiista wrote:Eto trebate se vi provozati u automobilu od hladno 100.000 KM, kako bi nama kazali da je auto odlican.
-
ado-šampion
#620 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Jest al u kurcu. Za otici do Carsije na kafu mozda jeste. I to ako nije 200 D.vettel wrote: Druga stvar,, w124 je udobniji od passata B6 realno, koji auto star 30g. ima bolju udobnost..??
Jbt svi su zadnjih 25 godina spavali zimski san, samo je Mercedes pravio auta.
-
citroen xm
#621 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Misliš da ta Mečka nije udobnija od Pasata bilo koje generacije? I ne samo Mečka već masu drugih auta te klase.
-
mefistofilis
#622 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
drug ima w124 tristotku. i ja vjerujem da Mercedes odavno radi sa feng sui majstorima
jer svako njihovo auto osim 190ke (realno, u Bih je nema da valja) u koje sam usao odaje onaj osjecaj kucnosti/toplote..ne znam, cudno
mozda nema toliki side support ali je malo reci da je udobno
mozda nema toliki side support ali je malo reci da je udobno
-
jefferson
#623 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Dobro ti covjek rece, nisi ti suvozac bio u autu sa zadnjom vucom.golfiista wrote:Qler wrote:Kad mi kaze ovo golf zaobilazio bmw-a, dodje mi da poludim. Ja sam prije deset godina sa kumom u sierri uzbrdo zaobilazio kolone auta, a mozes misliti zadnja vuca... Naucio se voziti na mb 190e, nikad se nije zaglavio. Samo pametna voznja i dobre gume. U mercu osim rezervne gume nikad nista u gepeku nije bilo, i dodje lola sa golfom prica kako je zadnja vuca zakurac, a nije ni suvozac bio kako treba u auto sa zadnjom vucom...
Kakva crna pamet i gume. Možeš biti Anštajn i imati gume kakve hoćeš, ali kombinacija snijega, blage uzbrdice pred semaforom i crveno svjetlo, znaš kad ćeš krenuti bez problema? Sutra.
Ti vozio sijeru bez problema, naučio na MB 190 ? Vidiš, ja sam godinama vozio e 30, a nakon toga e-34, sa odličnim zimskim gumama, nemalo puta sam se našao u najmanju ruku glupim situacijama, a sad možda si ti jedan od rijetkih onaj pravi šoferčina pa umiješ iskoristiti te prednosti zadnjeg pogona, pa ti možda snijeg i brdo predstavljaju pravu uživanciju, dok šlajdraš u mjestu i ljuljaš se tamo vamo ne bi li se pokrenuo iz mjesta. Ja sam, pak, prosječni vozač i zadnji pogon mi stvara više muke nego zadovoljstva, a i mrsko mi vozati cimentu u gepeku.
- cenecimoveocino
#624 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
A porsche panamera ? 
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
-
ado-šampion
#625 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Nemam ja sta misliti, jer ako mislim ja se (za razilku od tebe) ne javljam, ako znam onda se javljam. S Passatom B6 sam isao na puteve od oko 1000 km i znam dobro koliko je udoban. U W124 Mercedesima sam se vozio X puta, i to auto je po svim aspektima pa i po aspektu udobnosti vrijeme pregazilo prije 10 godina.citroen xm wrote:Misliš da ta Mečka nije udobnija od Pasata bilo koje generacije? I ne samo Mečka već masu drugih auta te klase.
Nego koliko si ti kilometara presao s Passatom B6 i koliko najvise u jednom komadu pa znas koliko je udoban? Cisto da provjerim isplati li se uopste da s tobom raspravljam o tome...