Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nucleo1985

#601 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Nucleo1985 »

Opet palamudite iz šupljeg u prazno. Opet bez ikakvog odg, onog iskrenog.

Ovdje je izgleda samo cilj oblatiti čovjek koji je vise pomogao i spasio vise života nego bilo ko s ovoga foruma i dalje..

To je činjenica, pa vi kako hoćete.

Evo opet pitam, sta ste vi konkretno uradili da bi spasili nešto/nekoga ?
PM72

#602 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by PM72 »

Mog jarana je spasio (transplantacija bubrega) i maksimalno je bio korektan i na usluzi.
It_is_a_Leclerc

#603 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by It_is_a_Leclerc »

Treba nam Zakon o humanitarnim fondovima kakav ima Hrvatska.
JThomas

#604 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by JThomas »

Banksy wrote:Pa može, i treba i hoće, ali ovo su dani kad su ljudi malo emotivniji i lakši na novčaniku nego inače, tokom godine, pa takvo raspoloženje treba adekvatno i iskoristiti u svrhu pomaganja onima kojima je pomoć potrebna, na nekom širem ili višem nivou, a koji nisu u stanju organizirati takvu akciju sami za sebe ili slične sebi. Neka ne bude kritika, ali čini mi se kao da smo bili humaniji u godinama nakon rata, ili se varam ...
ma ljudi su opljačkani. na ulici, van ulice, na internetu...pa više ne daju. to je tako jednostavno.
HAVANA

#605 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by HAVANA »

Nismo mi bili humaniji,bili smo gluplji.Sad kad mi neko spomene da je gladan,nema posla,eto da mu se pomogne...najradje bi ga stocom opalio.Ne vjerujem vise bogu ocu.Jedini ljudi koji su me u zivotu izradili,i to ne jednom nego svaki put,osim onog djeteta bolesnog,harisa...pored svih mangupa,ulicara,kriminalaca,reketasa...nikad niko nije uspio,ovi na socijalnu ko levata zadnjeg. :-)
Banksy

#606 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Banksy »

JThomas wrote:
Banksy wrote:Pa može, i treba i hoće, ali ovo su dani kad su ljudi malo emotivniji i lakši na novčaniku nego inače, tokom godine, pa takvo raspoloženje treba adekvatno i iskoristiti u svrhu pomaganja onima kojima je pomoć potrebna, na nekom širem ili višem nivou, a koji nisu u stanju organizirati takvu akciju sami za sebe ili slične sebi. Neka ne bude kritika, ali čini mi se kao da smo bili humaniji u godinama nakon rata, ili se varam ...
ma ljudi su opljačkani. na ulici, van ulice, na internetu...pa više ne daju. to je tako jednostavno.
Ne vjerujem. Jesu izvarani, ali da postoji kvalitetna akcija i da iza nje stane neko ozbiljan i pametan, dali bi ljudi, kao i dosad. Sigurna sam, 100%.
sheilak

#607 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by sheilak »

Bila je kvalitetna akcija pa je na kraju zavrsilo sa t3mom haram im bilo (r)
Pirija

#608 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Pirija »

ako hocete nekome da pomognete a da se ne osjecate prevareno donirajte zavodu u pazaricu...
julisiz es grant

#609 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by julisiz es grant »

sheilak wrote:Bila je kvalitetna akcija pa je na kraju zavrsilo sa t3mom haram im bilo (r)
Ono je baš bio fijasko. Kriminal u kome je ovaj forum imao veliku ulogu.
I kad se saznalo, nikom ništa. Niko ni da tuži lika za prevaru, svi halalili :-)
I još se onaj bivši forumaš @kurty koji je sve to organizovao na kraju javio u stilu, jebi ga, popušili smo...ni izvinite ljudi, ni ništa. Šupak.
HAVANA

#610 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by HAVANA »

Kako vas bolan nije stid,cuj kurty supak :shock: Momak je pored svih svojih obaveza maksimum od sebe dao,da ne govorim kakav je,na ranu ga privit.To sto je ono pasce sve potrosilo i prokockalo nije sigurno on kriv.On se osjeca jos vecom budalom,kao i mi ostali.Pored svih svojih obaveza smisljali mu ko sebi sta ce raditi,gdje kupiti motokultivator i kakav,mater li mu jebem,na slici ga vidio do tada nisam, a tad sve naucili,hodali po visokom,rabate ganjali,vozali se ko budale,pored svog novca koji smo dali jos i vremena hejbet potrosili.Jos kurty kakav je svoj broj racuna dao za uplate,pa ga i peglali zbog priliva novca...Te pare su tako pametno utrosene da je mogao raditi i zivjeti citav zivot.Bas iz razloga prevare izbjegavalo se da mu se da novac nego da se kupe ovce,krave,motokultivator,stala i bunar oko kojih se taj isti kurty najvise jebavo...taj koji sad ne valja.Sram vas bilo.Nema akcije da se on nije odazvao.Licno i licnim ucescem i finansijama.
Cholina_Lokica

#611 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Cholina_Lokica »

HAVANA wrote:Kako vas bolan nije stid,cuj kurty supak :shock: Momak je pored svih svojih obaveza maksimum od sebe dao,da ne govorim kakav je,na ranu ga privit.To sto je ono pasce sve potrosilo i prokockalo nije sigurno on kriv.On se osjeca jos vecom budalom,kao i mi ostali.Pored svih svojih obaveza smisljali mu ko sebi sta ce raditi,gdje kupiti motokultivator i kakav,mater li mu jebem,na slici ga vidio do tada nisam, a tad sve naucili,hodali po visokom,rabate ganjali,vozali se ko budale,pored svog novca koji smo dali jos i vremena hejbet potrosili.Jos kurty kakav je svoj broj racuna dao za uplate,pa ga i peglali zbog priliva novca...Te pare su tako pametno utrosene da je mogao raditi i zivjeti citav zivot.Bas iz razloga prevare izbjegavalo se da mu se da novac nego da se kupe ovce,krave,motokultivator,stala i bunar oko kojih se taj isti kurty najvise jebavo...taj koji sad ne valja.Sram vas bilo.Nema akcije da se on nije odazvao.Licno i licnim ucescem i finansijama.
Ma prestani se pravdati bise zbog toga, ha je tema o humanitari to se moras zbog sviju pravdati. Jebaji ga, zajebo vas supak, vi ste ispali jebena stranka, ne moras godinama znog toga se habati
sheilak

#612 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by sheilak »

HAVANA wrote:Kako vas bolan nije stid,cuj kurty supak :shock: Momak je pored svih svojih obaveza maksimum od sebe dao,da ne govorim kakav je,na ranu ga privit.To sto je ono pasce sve potrosilo i prokockalo nije sigurno on kriv.On se osjeca jos vecom budalom,kao i mi ostali.Pored svih svojih obaveza smisljali mu ko sebi sta ce raditi,gdje kupiti motokultivator i kakav,mater li mu jebem,na slici ga vidio do tada nisam, a tad sve naucili,hodali po visokom,rabate ganjali,vozali se ko budale,pored svog novca koji smo dali jos i vremena hejbet potrosili.Jos kurty kakav je svoj broj racuna dao za uplate,pa ga i peglali zbog priliva novca...Te pare su tako pametno utrosene da je mogao raditi i zivjeti citav zivot.Bas iz razloga prevare izbjegavalo se da mu se da novac nego da se kupe ovce,krave,motokultivator,stala i bunar oko kojih se taj isti kurty najvise jebavo...taj koji sad ne valja.Sram vas bilo.Nema akcije da se on nije odazvao.Licno i licnim ucescem i finansijama.
havana nisam ja rekao da je on supak da budemo na cisto
ja sam samo pomenuo da je bila dobro organizovana akcija sa pravim ljudima a opet na kraju ispadne fijasko
ovaj put nisu krivi organizatori tog skupljanja nego taj kome se skupljalo a takvih nije malo danas (r)
HAVANA

#613 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by HAVANA »

Upravo iz razloga obustavljanja daljnjih pomoci se i nije pisalo o ovome a tad je bilo aktuelno ono za ono dijete i operaciju na mozgu,to je uspjesno i odradjeno.Iz mog iskustva jedino.Svi drugi su me prevarili osim tog decka i te amicinih akcija za pazaric.Ne interesuje me od tada vise nista i necu da ucestvujem osim ako me ne zove taj kurty,te amica,lejla tab,oridjidji i jos par njih,provjerenih.Mada,vjerujem da i oni sad dobro razmisle kome i kako.Na kraju te naguze i jos ti neko napise ovako ko kurtiju da je supak.Cuj on supak.Da mi je zeta nakvog dobit... :roll:
krompir i riza

#614 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by krompir i riza »

:thumbup:
Kurty je izvisio vise od svih drugih, pored para, vremena, zrtvovao je i svoj obraz da drugima pomogne. Sramotno je da ga sad blate ljudi koji o tome ocito nista ne znaju. Ustati, pa spomenuti kurtyja.
julisiz es grant

#615 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Pa baš zato što je bio posrednik u kriminalnom djelu, pa makar se i zaletio, trebao je provjeriti. Čuj, momak mlad i zdrav i treba mu pomoć, i tu nikom ništa nije smrdilo? I ako se par ljudi javilo sa sumnjama, bili bi opominjani ili banovani od iskompleksirane plavuše.
I kako se uopšte otkrila prevara ako mu je davao samo motokultivatore, ovce i kokoši, a ne živu lovu?
Roccohljup

#616 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Roccohljup »

ja nisam u toku pa ne znam o čemu vi pričate za tu neku akciju gdje ste izvisili :?

A za batka....pitajte enisa bešlagića kako ga je batko nasukao
julisiz es grant

#617 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Roccohljup wrote:ja nisam u toku pa ne znam o čemu vi pričate za tu neku akciju gdje ste izvisili :?

A za batka....pitajte enisa bešlagića kako ga je batko nasukao
Je li to i Enisu trebala pomoć za liječenje :?
uglavnomja

#618 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by uglavnomja »

krompir i riza wrote:
:thumbup:
Kurty je izvisio vise od svih drugih, pored para, vremena, zrtvovao je i svoj obraz da drugima pomogne. Sramotno je da ga sad blate ljudi koji o tome ocito nista ne znaju. Ustati, pa spomenuti kurtyja.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
SpecialOffer

#619 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by SpecialOffer »

HAVANA wrote:Upravo iz razloga obustavljanja daljnjih pomoci se i nije pisalo o ovome a tad je bilo aktuelno ono za ono dijete i operaciju na mozgu,to je uspjesno i odradjeno.Iz mog iskustva jedino.Svi drugi su me prevarili osim tog decka i te amicinih akcija za pazaric.Ne interesuje me od tada vise nista i necu da ucestvujem osim ako me ne zove taj kurty,te amica,lejla tab,oridjidji i jos par njih,provjerenih.Mada,vjerujem da i oni sad dobro razmisle kome i kako.Na kraju te naguze i jos ti neko napise ovako ko kurtiju da je supak.Cuj on supak.Da mi je zeta nakvog dobit... :roll:
Moze li malo detaljnije o ovoj akciji? Ima li tema na forumu, bas me zanima?
julisiz es grant

#620 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

SpecialOffer wrote:
HAVANA wrote:Upravo iz razloga obustavljanja daljnjih pomoci se i nije pisalo o ovome a tad je bilo aktuelno ono za ono dijete i operaciju na mozgu,to je uspjesno i odradjeno.Iz mog iskustva jedino.Svi drugi su me prevarili osim tog decka i te amicinih akcija za pazaric.Ne interesuje me od tada vise nista i necu da ucestvujem osim ako me ne zove taj kurty,te amica,lejla tab,oridjidji i jos par njih,provjerenih.Mada,vjerujem da i oni sad dobro razmisle kome i kako.Na kraju te naguze i jos ti neko napise ovako ko kurtiju da je supak.Cuj on supak.Da mi je zeta nakvog dobit... :roll:
Moze li malo detaljnije o ovoj akciji? Ima li tema na forumu, bas me zanima?
Evo..

http://forum.klix.ba/haram-im-bilo-t61642.html

Nema epiloga, ali epilog je da je frajer ove dobričine olakšao za nekoliko desetina hiljada maraka :-)
uglavnomja

#621 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by uglavnomja »

julisiz es grant wrote:Pa baš zato što je bio posrednik u kriminalnom djelu, pa makar se i zaletio, trebao je provjeriti. Čuj, momak mlad i zdrav i treba mu pomoć, i tu nikom ništa nije smrdilo? I ako se par ljudi javilo sa sumnjama, bili bi opominjani ili banovani od iskompleksirane plavuše.
I kako se uopšte otkrila prevara ako mu je davao samo motokultivatore, ovce i kokoši, a ne živu lovu?

izvini, ali nemas pojma o cemu pricas ... mislim nekad je pametnije sutiti :roll:

znaci jedan forumas sa forumskim autoritetom je stavio snimak, sa srcedrapateljskim prtacim tekstom o momku koji je gladan, zedan, jadan, nista nema, ima mladjeg brata, snimak sa rtv vogosca, momak place na snimku, vidi se sirotinja teska ...

i pocela akcija, prva pomoc hrana, par dzipova otislo. i narsaslo to na forumu do neba, do nevjerovanja .. i kurty, sto neko rece: USTATI PA RECI KURTY!!!! je stavio svoje ima, svoj obraz, svoje slike, svoj ziro-rn i svakog hebenog dana je pisao i pisao koliko je ko para uplatio, stanje na racunu, sta je kupio, sve sa racunima. uz pomoc svojih profesora pravio projekat za stalu, uz pomoc nekih drugih ljudi se odabrao najbolji kultivtor, ovce su kupovane po izricitoj zelji donatora, nakon kupnje prvobitno zacrtnog broja ovaca ...
nebitno, nekad usred toga se pocelo primjecivati da klinjo nije to sto jeste, nego neko ko je navikao da place na dugme i da dobije sta hoce. i pocele su price da se akcija obustvi, ali bilo je prekasno, pokrenula se lavina, pare su dolazile sa svih strana svijeta, sta je casha proslo kroz ruke (a ni marka ne fali) ...

i sta se moglo? da kurty digne pare i predlozi da se daju nekom drugom? :roll: da ih vrati nije bilo moguce, masa anonimnih uplatilaca. tako da su pare potrosene, kurty se rijesio belaja, a klinjo je sve prodao i popio, glumio sefa u selu ... nadam se da je opet kokuz. :evil: :twisted:

mah :run:

ah da, i jos nesto, poslao je lazljivac u neku stvar i kurtya i ne znam koga jos, pisao je kurty nedavno, nakon par dana razmisljanja da li da se uopste javi.
julisiz es grant

#622 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Mogao je da digne pare i vrati ih ljudima, te pare što su došle na NJEGOV račun nakon što se sranje otkrilo.
Nego se on još javlja i kaže "e ljudi, jes nas onaj zajebo, al' eto, ostalo je još nekih 30 000 KM na računu, pa ću mu ja dati, nema veze" :shock: ..ko da svoje pare daje :-)
I šta čovjek da misli?
sheilak

#623 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by sheilak »

uglavnom je supak kupio motor i sl tako da i bez obzira na organizaciju ne treba uvijek vjerovati ni ovima sto traze pomoc
kao sto havana rece treba pomoci samo onima kojima vjerujes da treba i dati pare onima kome vjerujes da skupljaju za nekoga ostalo sve skinuti s neke stvari kratkim postupkom
ja nisam dirketno bio ukljucen za ovog iz bratunca samo sam uplatio jednom stoju i to je to od mene bilo i opet mi krivo sto nije otislo u prave ruke (r)
sheilak

#624 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by sheilak »

julisiz es grant wrote:Mogao je da digne pare i vrati ih ljudima, te pare što su došle na NJEGOV račun nakon što se sranje otkrilo.
Nego se on još javlja i kaže "e ljudi, jes nas onaj zajebo, al' eto, ostalo je još nekih 30 000 KM na računu, pa ću mu ja dati, nema veze" :shock: ..ko da svoje pare daje :-)
I šta čovjek da misli?
nemoguce je bilo vratiti pare
zamisli nas 40 uplatilo po 1000
i kome da vrati?
da zadrzi sta bi tek onda pricali o njemu itd itd
koliko se sjecam bilo je da se on rijesi para jer mu je za vratom bila i sipa i jos mnogo sto sta (r)
uglavnomja

#625 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by uglavnomja »

julisiz es grant wrote:Mogao je da digne pare i vrati ih ljudima, te pare što su došle na NJEGOV račun nakon što se sranje otkrilo.
I šta čovjek da misli?

ti ili ne razumijes napisano ili ne zelis da razumijes :cry:

masa je bila ANONIMNIH uplata, mujo h., pero g., osoba n.n., ekipa iz stokholma, dzemat iz luksemburga ...

i kad je pocela prica o obustavi akcije LJUDI NISU VJEROVALI!!!! rekli su da neki zlobnici lazu. i pare si nastavile stizati. prva osoba koja je to javno spimenula je bila tako iznapadana :roll: ali i kad su drugi poceli pricati, svjedoci, nista se nije promijenilo. jedino se uspio staviti zadnji rok za uplate.

i evo, ja ruku dajem da kurty nije uzeo ni 1 pf sebi, a da je dao brdo svojih para, svog vremena, znanja, obraza, rodbine, raje, komsiluka ...

osim toga, za svaku uplacenu marku ima trag i za svaku kupljenu stvar ima racun. i postoje svjedoci koji su to predali lazovu.
Post Reply