Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
- dječak sa šibicama
#601 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
A sta drugo Sefer moze laprdati u predizbornoj kampanji, nego o vojsci, o ratu, o sukobima, ta nece on o ekonomiji kad mu je to spansko selo.
Sefer ima svoje glasace, zna on sta radi.
Sefer ima svoje glasace, zna on sta radi.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#602 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
evo vala ko poručeno...kome se vojuje...bujrum...taman na granicu sa sirijom i irakom...dješ ljepše...
Objavljen oglas za školovanje kadeta na vojnim akademijama u Turskoj
Ministarstvo odbrane BiH objavilo je javni oglas za školovanje kadeta na Kopnenoj vojnoj akademiji i Zrakoplovnoj vojnoj akademiji u Turskoj za 2014./2015. školsku godinu.
Objavljen oglas za školovanje kadeta na vojnim akademijama u Turskoj
Oružane snage BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Školovanje u Turskoj traje pet godina, od čega u školskoj 2014./2015. godini kandidati uče turski jezik, a nakon toga četiri godine se školuju na vojnim akademijama počevši od 2015./2016. školske godine.
Iz Ministarstva odbrane BiH su pozivali sve zainteresirane kandidate koji ispunjavaju uvjete propisane javnim oglasom da se prijave.
Javni oglas ostaje otvoren do 20. septembra ove godine. Dostupan je na web stranici Ministarstva odbrane BiH.
Konkurs možete pronaći na ovom linku.
http://mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/de ... x?id=35295
http://mod.gov.ba/files/file/oglasi/B-T ... onkurs.pdf
-
sumirprimus
#603 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
ovo je super,ko se god koleba,neka proba..pogotov vazdusnu..akoj dzabanavi ne moze bolje...mi ionako nemamo aviona,poslje akademije prebacit se na civilne pilote i eto posla...
- Zatamnjena stakla
#604 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ma kome. Samo naprijed 
-
sumirprimus
#605 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
jel ovo nA moj post il u vezi obaveznog roka?
- mobile9
#606 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
http://m.klix.ba/vijesti/bih/sefer-hali ... /140913073
Također, Halilović je istakao da će se zalagati za suštinsku reformu oružanih snaga jer "ovo sada što imamo više liči na lovačko društvo nego li na vojsku. Oni nisu u stanju nikoga da brane", rekao je Halilović poručujući da će se obavezno zalagati za uvođenje redovnog vojnog roka jer, kako je istakao, "nas ponovo pripremaju za kurbane, zato nam treba vojni rok i jake oružane snage".
Također, Halilović je istakao da će se zalagati za suštinsku reformu oružanih snaga jer "ovo sada što imamo više liči na lovačko društvo nego li na vojsku. Oni nisu u stanju nikoga da brane", rekao je Halilović poručujući da će se obavezno zalagati za uvođenje redovnog vojnog roka jer, kako je istakao, "nas ponovo pripremaju za kurbane, zato nam treba vojni rok i jake oružane snage".
-
muzicar_iz_parka
#607 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Zanio se gdin general, sad smo šarlodemokrati i ne drugovi, on kao član predsjedništva ne može samoincjativno donositi zakone.
Promjene u vojsci se mogu desiti jedino ako veliki kabadahija V. Incko odluči mjenjati zakone koji se toga tiču ili ako ostali relevatni politički faktori budu saglasni sa njegovom idejom.
Služenje vojnog roka se ukunulo zbog lakše transformacije ARBiH/HVO/VRS u OS BiH, kad je para u pitanju zaborave se "međunacionalne razlike" a i nije niko lud gubiti dobro plaćen posao zbog nekih ideoloških razilaženja u glavi.
Strancima ovako male OS BiH odgovaraju, mogu tu i tamo poslužiti za čisto reprezentativno učešće u nekim mirovnim misijama, za više im ne treba. Ista namjena je i za ostale u regionu, ni Srbija ni Hrvatska nemaju neku ozbiljnu vojsku.
Promjene u vojsci se mogu desiti jedino ako veliki kabadahija V. Incko odluči mjenjati zakone koji se toga tiču ili ako ostali relevatni politički faktori budu saglasni sa njegovom idejom.
Služenje vojnog roka se ukunulo zbog lakše transformacije ARBiH/HVO/VRS u OS BiH, kad je para u pitanju zaborave se "međunacionalne razlike" a i nije niko lud gubiti dobro plaćen posao zbog nekih ideoloških razilaženja u glavi.
Strancima ovako male OS BiH odgovaraju, mogu tu i tamo poslužiti za čisto reprezentativno učešće u nekim mirovnim misijama, za više im ne treba. Ista namjena je i za ostale u regionu, ni Srbija ni Hrvatska nemaju neku ozbiljnu vojsku.
- JThomas
#608 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
ozbiljna vojska još ozbiljnije košta. a niko u regiji nema baš viška para. para nema ni za ovo što je već na budžetu.
- Ajatolah_
#609 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Koje ublehe.mobile9 wrote:http://m.klix.ba/vijesti/bih/sefer-hali ... /140913073
- JThomas
#610 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
ja sam razmatrao glasanje za predsjedništvo za njega, al' nakon ovih gluposti nema šanse.
- mobile9
#611 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Nema kad se sve pokrade. Uz reforme svega i smanjenja besramnih plata političara i svih ostalih na državnom budžetu i ukidanje entiteta i kantona i još puno toga skrojenog samo da se uhljebe tatini sinovi i dr. Onda će itekako biti para za najpotrebnije jednoj normalnoj državi pa i vojni rok i jake OS.JThomas wrote:ozbiljna vojska još ozbiljnije košta. a niko u regiji nema baš viška para. para nema ni za ovo što je već na budžetu.
-
muzicar_iz_parka
#612 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ja baš volim tu riječ "reforme" koje sve rješavaju.mobile9 wrote: Nema kad se sve pokrade. Uz reforme svega i smanjenja besramnih plata političara i svih ostalih na državnom budžetu i ukidanje entiteta i kantona i još puno toga skrojenog samo da se uhljebe tatini sinovi i dr. Onda će itekako biti para za najpotrebnije jednoj normalnoj državi pa i vojni rok i jake OS.
Koliko bi to procenata BDPa onda išlo na vojsku?
- kandelabar
#613 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
trebalo bi uvesti sluzenje vojnog oka bar po 2--mj ako se ne moze vise iz razloga sto ljudi su prije sazrijevali u tom periodu,a danas omladina(tu sam i ja ) samo na kafu ode u grad kladionica i to je sve..
-
Bodkin
#614 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
to! jebo obrazovanje koje je u kurcu. jebo bolnice koje se raspadaju i nemaju za rastvora. jebo puteve na kojima gine vise ljudi nego igdje u evropi. smanji plate politicarima i krkaj za vojskumobile9 wrote:Nema kad se sve pokrade. Uz reforme svega i smanjenja besramnih plata političara i svih ostalih na državnom budžetu i ukidanje entiteta i kantona i još puno toga skrojenog samo da se uhljebe tatini sinovi i dr. Onda će itekako biti para za najpotrebnije jednoj normalnoj državi pa i vojni rok i jake OS.JThomas wrote:ozbiljna vojska još ozbiljnije košta. a niko u regiji nema baš viška para. para nema ni za ovo što je već na budžetu.
- animals
#615 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Kako ste smijesni, a pameti najmanje..mobile9 wrote:Nema kad se sve pokrade. Uz reforme svega i smanjenja besramnih plata političara i svih ostalih na državnom budžetu i ukidanje entiteta i kantona i još puno toga skrojenog samo da se uhljebe tatini sinovi i dr. Onda će itekako biti para za najpotrebnije jednoj normalnoj državi pa i vojni rok i jake OS.JThomas wrote:ozbiljna vojska još ozbiljnije košta. a niko u regiji nema baš viška para. para nema ni za ovo što je već na budžetu.
-
muzicar_iz_parka
#616 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Vojska je riješenje za sve probleme, za gradnju puteva tu je inžinjerija, za liječenje biće vojne bolnice, itd.Bodkin wrote:
to! jebo obrazovanje koje je u kurcu. jebo bolnice koje se raspadaju i nemaju za rastvora. jebo puteve na kojima gine vise ljudi nego igdje u evropi. smanji plate politicarima i krkaj za vojsku
I vojni rok da bude najmanje 4-5 godina, taman dok omladina sazri da ne ide u kladionice i kafiće.
-
nightvision
#617 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
nisu to gluposti. samo sto bas nece biti kurbana jer se ono se sto nije moglo uraditi vojnim putem sada radi politicki, socijalno, i ekonomski - i to jako uspjesno.JThomas wrote:ja sam razmatrao glasanje za predsjedništvo za njega, al' nakon ovih gluposti nema šanse.
- Klavikula
#618 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Sefer ko svaki politicar skuplja poene. zna on da od njegovih reformi OS nema nista, al fina je to prica.
mada, nije daleko od istine ono da je nasa vojska bliza lovackom drustvu, nego ozbiljnoj vojsci.
sto se vojnog roka tice, nije to tako skupo kako se provlaci prica. regruti dio vojnog roka provedu na obuci, a dio na pravljenju puteva, mostova... Austriji to fino ide, i nesto ne vidim da imaju namjeru mijenjati.
da se razumijemo, protiv sam vojnog roka, jer bi i mene zakacilo
mada, nije daleko od istine ono da je nasa vojska bliza lovackom drustvu, nego ozbiljnoj vojsci.
sto se vojnog roka tice, nije to tako skupo kako se provlaci prica. regruti dio vojnog roka provedu na obuci, a dio na pravljenju puteva, mostova... Austriji to fino ide, i nesto ne vidim da imaju namjeru mijenjati.
da se razumijemo, protiv sam vojnog roka, jer bi i mene zakacilo
- JThomas
#619 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
shvatili smo da te loži vojska. imaš desetak ratova u svakom trenutku na ovom svijetu, pa bujrum.mobile9 wrote:Nema kad se sve pokrade. Uz reforme svega i smanjenja besramnih plata političara i svih ostalih na državnom budžetu i ukidanje entiteta i kantona i još puno toga skrojenog samo da se uhljebe tatini sinovi i dr. Onda će itekako biti para za najpotrebnije jednoj normalnoj državi pa i vojni rok i jake OS.JThomas wrote:ozbiljna vojska još ozbiljnije košta. a niko u regiji nema baš viška para. para nema ni za ovo što je već na budžetu.
jebo privredu, poljoprivredu, infrastrukturu, sport, obrazovanje, zdravstvo, kulturu, nauku, prioritet i ono najpotrebnije je vraćanje vojnog roka, jelde?
- JThomas
#620 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
nisu gluposti, nego mega gluposti. baš zbog toga što si u drugoj rečenici rekao. tu nama treba pomoć, a ne vojni rok.nightvision wrote:nisu to gluposti. samo sto bas nece biti kurbana jer se ono se sto nije moglo uraditi vojnim putem sada radi politicki, socijalno, i ekonomski - i to jako uspjesno.JThomas wrote:ja sam razmatrao glasanje za predsjedništvo za njega, al' nakon ovih gluposti nema šanse.
- GAU8
#621 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Protiv vojske (iz cisto finansijskih razloga) ali je valjala ako nista zbog toga sto bi od tebe napravila osobu sposobnu za zivot, sto bi rekli...
- daxon
#622 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Vojska od čovjeka može napraviti samo debila, Ne postoji idiotskij način da čovjek izdangubi vrijeme nego da ode u vojsku.
Mislim obavezno služenje vojnog roka u 21. stoljeću
U kojem filmu taj lik živi
Mislim obavezno služenje vojnog roka u 21. stoljeću
U kojem filmu taj lik živi
-
lasta2
#623 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
misliš da ima neke koristi od služenja vojske?mobile9 wrote:Ukidanje obaveznog služenja vojnog roka je samo još jedna od zamki koje nam zapad nameće. U slučaju izbijanja novog rata tesko bi bili u stanju da se odbranimo kao u prošlom ratu ( što im i jeste u planu ). Koliko vas bi voljelo da se vrati OBAVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA! Ne radi onih na vlasti nego u slučaju ako bude potrebe da se znamo braniti da znamo uzeti pušku u ruke i braniti svoja ognjišta, Majke, Braću, Sestre, Komšije, Rodbinu, Državu, Vjeru, Čast.
evo ja sam bio i odgovorno tvrdim da mi to ništa ne znači u smislu spremnosti na eventualnu odbranu.
da si imao priliku vidjeti na šta ta vojska liči sažalilo bi ti se. siromašno, bijedno i neuslovno. a sad imamo i još manje para nego onda kad se vojska služila. znači nemamo mi ni uslova za to.
- mobile9
- mobile9
#625 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
http://www.6yka.com/novost/119604/dudak ... anje-ranac
Na skupu u Luksemburgu, posvećenom genocidu u Srebrenici, penzionisani general Armije BiH Atif Dudaković rekao je okupljenim da su Bošnjaci "olako napustili služenje vojnog roka".
Na skupu u Luksemburgu, posvećenom genocidu u Srebrenici, penzionisani general Armije BiH Atif Dudaković rekao je okupljenim da su Bošnjaci "olako napustili služenje vojnog roka".