Cetvrte, tko hebe.
Mrsko mi
Na temu - da.
Inicijatori istih, dolazili su od blizih i daljih susjeda. ... na sveopcu radost unutrasnjih.
Na svu sreću većina građana BiH ne razmišlja kao Sezam, a svi mi dobro znamo ko je klao, pljačkao i ubijao, obogatio se na švercu tokom rata, imena su bitna i bitno je da svaki zločinac odgovara za počinjena zlodjela.Hajvan wrote:heh, zanimljiva opservacvija.Sezam wrote:Tipicna zamjena teza, tako cesto praktikovana na ovom forumu od strane) salonaca i njihovih obozavatelja, sve dok ima barem jedan Srbin da nije cetnik ne smijes generaluzovati, ali dovoljno je imati 100 Bosnjaka lopova kako bi zakljucili da su i jedni i drugi ista govna, u stvari bosnjavi su gori i krivi su za koljacko ponasanje srba...itd itd..
Nisam naoruzanRATM56 wrote:Važno da si ti već spreman kao zapeta puška.Sezam wrote:
Tako da se jos jednom dokazalo kako cetnicki revizionisti koriste svaku priliku da razvodne zlo koje su cinili i koje ce opet ciniti, ako budemo dovoljno glupi i naivni da im dopustimo.
meni je to suplja - svakog zlocinca u zatvor a lijepo cetnikovanje i srbovanje neka se nastavi ha ja sta fali nije to zlocinGreat Cornholio wrote:Na svu sreću većina građana BiH ne razmišlja kao Sezam, a svi mi dobro znamo ko je klao, pljačkao i ubijao, obogatio se na švercu tokom rata, imena su bitna i bitno je da svaki zločinac odgovara za počinjena zlodjela.Hajvan wrote:heh, zanimljiva opservacvija.Sezam wrote:Tipicna zamjena teza, tako cesto praktikovana na ovom forumu od strane) salonaca i njihovih obozavatelja, sve dok ima barem jedan Srbin da nije cetnik ne smijes generaluzovati, ali dovoljno je imati 100 Bosnjaka lopova kako bi zakljucili da su i jedni i drugi ista govna, u stvari bosnjavi su gori i krivi su za koljacko ponasanje srba...itd itd..
Ne treba nikad stvar posmatrati iz jednog ugla, ne valja bit' radikal, jer radikali su uglavnom ljudi koji samo misle da su pametni, a u stvari su jako mentalno ograničeni._mufljuz_ wrote:a evo kako to izgleda kad se histericki smiju civilizovani gradjani srbije....
kao prvo ti neces da udjes u sustinu onog o cemu pisem...srbi kao narod nemaju nezavisnost u odlucivanju i kreiranju sopstvenog vidnjena drustvenih kretanja...zadnjih 200 godina crkva i kvazi intelektualci uz pomoc sluzbi smrti oblikuju zivot ,politiku i pravac djelovanja srpskog naroda....ono sto im kreatori nude je "terorija krvi i tla" nude im tudja imanja,teritoriju,povlasten polozaj i nad rasu nad drugima...resursi i ljudstvo su bili tu i bal je krenuo..sve je propalo ali se brzinom svjetlosti uz pomoc sluzbi smrti(djindjic,stanbolic i mnogi drugi) uklanjaju nepodobni,sluzba preuzima tv,radio i medije i imamo ovo sto imamo...srpski ideolozi su uveli vecinu srba u kolo zla,zlocina i genocida ,tako da danas srbi trebaju svoje naredbodavce a ne naredbodavci njih..RATM56 wrote:Opet logička greška. Njihovo odbijanje suočavanja sa zločinima danas ništa ne govori niti ''potvrđuje'' o vremenu pre. To su te lagane ocene koje nas oslobađaju dubokog promišljanja i razumevanja stvarnih uzroka. Ne boj se, ima i Srba koji isto tako sebi objašnjavaju događaje pa su tu teorije o lukavim Hrvatima i dvoličnim Bošnjacima kroz vekovezavrzlama wrote: Naravno da su vecina njih znali...potvrdjuje ti danasnjica ,gdje i nakon milion dokaza ,presuda oni opet tjeraju svoju istinu,znaci disciplina odrzavanja ideologije je na zavidnom nivou...
Bolje da se stvarno propitaš, ima li događaja ili još bolje - tvojih ličnih iskustava sa Srbima iz 1980, 1985, 1987, 1990...koji bi te naveli na pomisao da su oni tako nešto dugo ''spremali''?
Ne, svakog ko veliča ratne zločine i zločince u zatvor!_mufljuz_ wrote:
meni je to suplja - svakog zlocinca u zatvor a lijepo cetnikovanje i srbovanje neka se nastavi ha ja sta fali nije to zlocin
hau jes nou.
izlisno je ocekivat od mitomanizovanog velikog dijela naroda - toliko potrebnu katarzu i denacifikaciju i defasistifikaciju....
Četnički revizionizam nije demontiranje svake gluposti koju je ovde moguće nabacati bez posledica. Neko kaže Srbi su dugo pre rata planirali genocid i svaki Srbin je bio spreman, kad se to dovede u pitanje to je ''četnički revizionizam''. Naročito kad još dođe od strane Srbina. Ima da ćute i slušaju presudu svakog forumaša, je li tako.Sezam wrote:Nisam naoruzanRATM56 wrote:Važno da si ti već spreman kao zapeta puška.Sezam wrote:
Tako da se jos jednom dokazalo kako cetnicki revizionisti koriste svaku priliku da razvodne zlo koje su cinili i koje ce opet ciniti, ako budemo dovoljno glupi i naivni da im dopustimo.
Zadnje cetiri generacije moje familije su dvaput protjerivane od strane srba. Dosta vise. Na meni je da osiguram da moji potomci nikad ne prodju kroz tako nesto. A lazna ruka pomirenja koju ti i tebi slicni pruzaju me vise nikad nece prevariti
Df
Ipak tema nisam ja vec cetnicki revizionizam rata u Bosni.
zavrzlama wrote:
najveca podvala salonskih cetnika je fraza" velikosrbe u BIH podrzava oko 50% srba,jer skoro polovina stanovnika ne izlazi na izbore" zato danas od tih 50% koji ne izlaze na izbore sirom rs-a imamo masu nevladinih organizacija i stranaka koji se bore za suzivot,pravdu,BIH i istinu.....
Ma daj ba, Srbi su ba genetski pokvaren narod , to je dokazano isto kao što je dokazano da se svi ljudi rađaju kao muslimani pa kasnije zastrane, kakvi strahovi kakvi bakrači.RATM56 wrote:zavrzlama wrote:
najveca podvala salonskih cetnika je fraza" velikosrbe u BIH podrzava oko 50% srba,jer skoro polovina stanovnika ne izlazi na izbore" zato danas od tih 50% koji ne izlaze na izbore sirom rs-a imamo masu nevladinih organizacija i stranaka koji se bore za suzivot,pravdu,BIH i istinu.....
Ja sa tom tvrdnjom nemam ništa, ja sam doveo u pitanje samo tu pripremljenost Srba dugo pre 1992. Naravno da su nakon toga disali kao jedno, barem oni u RS. Ali tvoj je problem što ne razumeš kako to naglo nastupi i u kojim okolnostima, i kako se lako manipuliše kolektivnim strahovima.
Genetikom se bavila Biljana Plavšić,...ne poturaj tE stvari Bošnjacima niti muslimanima.Great Cornholio wrote:Ma daj ba, Srbi su ba genetski pokvaren narod , to je dokazano isto kao što je dokazano da se svi ljudi rađaju kao muslimani pa kasnije zastrane, kakvi strahovi kakvi bakrači.RATM56 wrote:zavrzlama wrote:
Ja sa tom tvrdnjom nemam ništa, ja sam doveo u pitanje samo tu pripremljenost Srba dugo pre 1992. Naravno da su nakon toga disali kao jedno, barem oni u RS. Ali tvoj je problem što ne razumeš kako to naglo nastupi i u kojim okolnostima, i kako se lako manipuliše kolektivnim strahovima.
nije naglo,znas li ti kad je oruzje TO SRBIH izmjesteno na lokacije gdje su srbi bili vecina ...znas li ti da su SAO osnovane prije nezavisnosti BIH...znas li ti da je ovo 11-ti genocid nad bosnjacima u zadnjih 100 godina i na identicnim lokacijama...1988 u beogradu na zelejznickoj stanici licno sam vidio tipove sa bradama i kokardama koji maltretiraju narod koji ceka voz,a policija (titina sa petokrakama) nijemo posmatra i pravi se da nista ne vidi...RATM56 wrote:zavrzlama wrote:
Nije samo ona, i neki novinari se bave genetikomPipiDugaDevetka wrote:
Genetikom se bavila Biljana Plavšić,...ne poturaj tE stvari Bošnjacima niti muslimanima.
I ti pricas gluposti koje ostajanje u Jugoslaviji krenuli u pravljenje etnicki ciste velike Srbije i to nisu ni krili a to za Jugoslaviju koristio Milosevic da bi bilo kako Srbija ne ucestvuje u ratu ali ni od jednog Srbina bilo vojnika koljaca bilo onog koji ne ratuje, bilo iz Bosne, Srbije ili bilo koje druge drzave to nikad nisi mogao da cujes nego je bilo "zivela velika Srbija" i to su javno po televizijama pricali.jeza u ledja wrote:Ne znam kako je 90% tereta i zasluga izdrzala Srbija, a ne lokalci, kad su lokalci ti koji su ginuli?TheMule wrote: Iako je 90% tog ljudstva odavde, 90% tereta i zasluga rata je izdrzala Srbija, ne lokalci. Ako izvadis iz jednacine Srbiju i Srbski dio vojske u BIH (primjeti ces nisam reko JNA), da li bi rata uopste bilo? Beograd je pokuso etnicko ciscenje, ne otcjepljenje, i da su pobjedili, danas bi granica Srbije bila na Uni.
Al da se danas zakuha, to bi vjerovatno bio gradjanski rat izmedju Federacije i rs, ali onaj prije, ne.
I ne znam tacno sta mislis pod "srpski dio vojske u BiH"?? Koje vojske? Bila je JNA. BiH se odvojila, JNA se u BiH pretvorila u VRS. Dali im oruzje i strucnjake.
Ja njihovo zapocinjanje rata, barem ove politicke ciljeve, vidim kao borbu za ostanak u tadasnjoj Jugoslaviji. Znaci mi se odcijepili, ovi ne daju. Mislim, ili su se borili za odcjepljenje od BiH, ili su se borili protiv odcjepljenja BiH od SRJ. Ne moze trece.
Kazes BG je pokusao etnicko ciscenje, ne otcjepljenje? Zar nismo mi ti koji smo pokusali odcjepljenje?![]()
I na kraju, da su nedaj boze pobjedili, i da je danas granica Srbije na Uni, kako bi onda nazvao taj rat koji se desio?
zavrzlama wrote: nije naglo,znas li ti kad je oruzje TO SRBIH izmjesteno na lokacije gdje su srbi bili vecina ...znas li ti da su SAO osnovane prije nezavisnosti BIH...znas li ti da je ovo 11-ti genocid nad bosnjacima u zadnjih 100 godina i na identicnim lokacijama...1988 u beogradu na zelejznickoj stanici licno sam vidio tipove sa bradama i kokardama koji maltretiraju narod koji ceka voz,a policija (titina sa petokrakama) nijemo posmatra i pravi se da nista ne vidi...
I na kraju, znas li da su najveci zlocini pocinjeni gdje ni metak nije opaljen i gdje su srbi imali potpunu kontrolu...ZNACI nije bioi vihor rata,neznanje,sticaj okolnosti i zabunluk..nego sve planski..preko 8000 ljudi strijeljati i zakopati,treba ljudstvo,priprema...sad ti nastavi sa bjezanjem od sustine...
vecina srba je tacno znala scenario koji se sprema bosnjacima"mnogi su se vjerovatno jezili i protivili tome" ali su ostali nijemi i ucestvovali u tom sramnom cinu...ZASTO? Zato jer su vjerovali u uspjeh velikosprskog cilja i kontali da nikad vise nece morati(nece ih bioloski biti pored njih) gledati u oci i zivjeti sa onim kojim se naumilo bioloski nestanak...medjutim BIH prezivi,bosnjaci prezivjese i sad je zajeb...kako dalje,srbi su izabrali daljnju konfrontaciju i negiranje istine,jer misle da je lakse i korisnije negirati nego priznavati,pogotovo kad im naredbodavci vise sa macem nad glavom...
Jois jedna glupost, cilj je bio totalno unistenje Bosnjaka i to se najbolje vidjelo u Zvorniku gdje su pola pobili a pola protjerali i ti ovim negiras genocid posto je genocid upravo to, planiranje i sprovodjenje u djelo unistenja nekog naroda.jeza u ledja wrote:Bojim se da se uopste ne slazemo u vezi ciljeva minulog rata, a kamo li cega drugog.
Uopste, ali ni sekunde, se ne slazem sa tvojom konstatacijom da je rat bio "napad na bosnjacki narod", da ne ulazimo uopste u to ko je napao.
Taj rat nije bio napad na narod, vec na drzavu, a mete nisu bili Bosnjaci, vec svi koji su stali u odbranu drzave.
E posto ti shvatas rat kao "napad na Bosnjake" mislim da dalja rasprava s tobom u vezi prirode rata nije moguca.
To je 1995. I ne podmeći mi tog zločinca. Ovaj nick je skraćenica od Rage Against the Machine. Mislim, ako si ikad čuo za njih_mufljuz_ wrote:koliko se sEcam RATM je fino jasno i glasno izjavio kako je konacno dosao trenutak da se "srpskom narodu pokloni Srebrenica, i da je dosao trenutak da se obracunava sa turcima i dahijama" - to nisam ja izjavio nego djeneral.
tako da mi se manis boga ti suplje jadnih neduznih i naivnih srba.... koji eto nisu nista znali sve im se samo desilo - i ko nas bre zavadi....
Srbi su znali te planove zato su se masovno i prikljucivali u vojsku i policiju tokom 80-tih godina i samo se cekao povoljan trenutak a i ja sam cuo od vise ljudi primjere da su to Srbi znali i prije rata.RATM56 wrote:Opet logička greška. Njihovo odbijanje suočavanja sa zločinima danas ništa ne govori niti ''potvrđuje'' o vremenu pre. To su te lagane ocene koje nas oslobađaju dubokog promišljanja i razumevanja stvarnih uzroka. Ne boj se, ima i Srba koji isto tako sebi objašnjavaju događaje pa su tu teorije o lukavim Hrvatima i dvoličnim Bošnjacima kroz vekovezavrzlama wrote: Naravno da su vecina njih znali...potvrdjuje ti danasnjica ,gdje i nakon milion dokaza ,presuda oni opet tjeraju svoju istinu,znaci disciplina odrzavanja ideologije je na zavidnom nivou...
Bolje da se stvarno propitaš, ima li događaja ili još bolje - tvojih ličnih iskustava sa Srbima iz 1980, 1985, 1987, 1990...koji bi te naveli na pomisao da su oni tako nešto dugo ''spremali''?
Killing in the Name of...... Serbs.To je 1995. I ne podmeći mi tog zločinca. Ovaj nick je skraćenica od Rage Against the Machine. Mislim, ako si ikad čuo za njih