Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski rat?

Locked
NeenaSa

#601 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by NeenaSa »

Nekad, ... davno cuh : "Izrod(n)ili jedni druge, a i i trece."
Cetvrte, tko hebe.

Mrsko mi :D da trazim intervju, Borisa Nemsica, gdje je uocavao promjene pri povratku u Sarajevo, a mi? Mi smo spavali, jer - "Rata nece biti."

Na temu - da.
Inicijatori istih, dolazili su od blizih i daljih susjeda. ... na sveopcu radost unutrasnjih.
_mufljuz_

#602 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by _mufljuz_ »

a evo kako to izgleda kad se histericki smiju civilizovani gradjani srbije....

Great Cornholio

#603 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by Great Cornholio »

Hajvan wrote:
Sezam wrote:Tipicna zamjena teza, tako cesto praktikovana na ovom forumu od strane) salonaca i njihovih obozavatelja, sve dok ima barem jedan Srbin da nije cetnik ne smijes generaluzovati, ali dovoljno je imati 100 Bosnjaka lopova kako bi zakljucili da su i jedni i drugi ista govna, u stvari bosnjavi su gori i krivi su za koljacko ponasanje srba...itd itd..
heh, zanimljiva opservacvija.
Na svu sreću većina građana BiH ne razmišlja kao Sezam, a svi mi dobro znamo ko je klao, pljačkao i ubijao, obogatio se na švercu tokom rata, imena su bitna i bitno je da svaki zločinac odgovara za počinjena zlodjela.
Sezam

#604 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by Sezam »

RATM56 wrote:
Sezam wrote:
Tako da se jos jednom dokazalo kako cetnicki revizionisti koriste svaku priliku da razvodne zlo koje su cinili i koje ce opet ciniti, ako budemo dovoljno glupi i naivni da im dopustimo.
Važno da si ti već spreman kao zapeta puška.
Nisam naoruzan
Zadnje cetiri generacije moje familije su dvaput protjerivane od strane srba. Dosta vise. Na meni je da osiguram da moji potomci nikad ne prodju kroz tako nesto. A lazna ruka pomirenja koju ti i tebi slicni pruzaju me vise nikad nece prevariti
Df
Ipak tema nisam ja vec cetnicki revizionizam rata u Bosni.
_mufljuz_

#605 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by _mufljuz_ »

Great Cornholio wrote:
Hajvan wrote:
Sezam wrote:Tipicna zamjena teza, tako cesto praktikovana na ovom forumu od strane) salonaca i njihovih obozavatelja, sve dok ima barem jedan Srbin da nije cetnik ne smijes generaluzovati, ali dovoljno je imati 100 Bosnjaka lopova kako bi zakljucili da su i jedni i drugi ista govna, u stvari bosnjavi su gori i krivi su za koljacko ponasanje srba...itd itd..
heh, zanimljiva opservacvija.
Na svu sreću većina građana BiH ne razmišlja kao Sezam, a svi mi dobro znamo ko je klao, pljačkao i ubijao, obogatio se na švercu tokom rata, imena su bitna i bitno je da svaki zločinac odgovara za počinjena zlodjela.
meni je to suplja - svakog zlocinca u zatvor a lijepo cetnikovanje i srbovanje neka se nastavi ha ja sta fali nije to zlocin

hau jes nou.

izlisno je ocekivat od mitomanizovanog velikog dijela naroda - toliko potrebnu katarzu i denacifikaciju i defasistifikaciju....
Great Cornholio

#606 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

_mufljuz_ wrote:a evo kako to izgleda kad se histericki smiju civilizovani gradjani srbije....

Ne treba nikad stvar posmatrati iz jednog ugla, ne valja bit' radikal, jer radikali su uglavnom ljudi koji samo misle da su pametni, a u stvari su jako mentalno ograničeni.

zavrzlama

#607 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by zavrzlama »

RATM56 wrote:
zavrzlama wrote: Naravno da su vecina njih znali...potvrdjuje ti danasnjica ,gdje i nakon milion dokaza ,presuda oni opet tjeraju svoju istinu,znaci disciplina odrzavanja ideologije je na zavidnom nivou...
Opet logička greška. Njihovo odbijanje suočavanja sa zločinima danas ništa ne govori niti ''potvrđuje'' o vremenu pre. To su te lagane ocene koje nas oslobađaju dubokog promišljanja i razumevanja stvarnih uzroka. Ne boj se, ima i Srba koji isto tako sebi objašnjavaju događaje pa su tu teorije o lukavim Hrvatima i dvoličnim Bošnjacima kroz vekove :D Bolje da se stvarno propitaš, ima li događaja ili još bolje - tvojih ličnih iskustava sa Srbima iz 1980, 1985, 1987, 1990...koji bi te naveli na pomisao da su oni tako nešto dugo ''spremali''?
kao prvo ti neces da udjes u sustinu onog o cemu pisem...srbi kao narod nemaju nezavisnost u odlucivanju i kreiranju sopstvenog vidnjena drustvenih kretanja...zadnjih 200 godina crkva i kvazi intelektualci uz pomoc sluzbi smrti oblikuju zivot ,politiku i pravac djelovanja srpskog naroda....ono sto im kreatori nude je "terorija krvi i tla" nude im tudja imanja,teritoriju,povlasten polozaj i nad rasu nad drugima...resursi i ljudstvo su bili tu i bal je krenuo..sve je propalo ali se brzinom svjetlosti uz pomoc sluzbi smrti(djindjic,stanbolic i mnogi drugi) uklanjaju nepodobni,sluzba preuzima tv,radio i medije i imamo ovo sto imamo...srpski ideolozi su uveli vecinu srba u kolo zla,zlocina i genocida ,tako da danas srbi trebaju svoje naredbodavce a ne naredbodavci njih..

najveca podvala salonskih cetnika je fraza" velikosrbe u BIH podrzava oko 50% srba,jer skoro polovina stanovnika ne izlazi na izbore" zato danas od tih 50% koji ne izlaze na izbore sirom rs-a imamo masu nevladinih organizacija i stranaka koji se bore za suzivot,pravdu,BIH i istinu.....
Great Cornholio

#608 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

_mufljuz_ wrote:
meni je to suplja - svakog zlocinca u zatvor a lijepo cetnikovanje i srbovanje neka se nastavi ha ja sta fali nije to zlocin

hau jes nou.

izlisno je ocekivat od mitomanizovanog velikog dijela naroda - toliko potrebnu katarzu i denacifikaciju i defasistifikaciju....
Ne, svakog ko veliča ratne zločine i zločince u zatvor!
RATM56

#609 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by RATM56 »

Sezam wrote:
RATM56 wrote:
Sezam wrote:
Tako da se jos jednom dokazalo kako cetnicki revizionisti koriste svaku priliku da razvodne zlo koje su cinili i koje ce opet ciniti, ako budemo dovoljno glupi i naivni da im dopustimo.
Važno da si ti već spreman kao zapeta puška.
Nisam naoruzan
Zadnje cetiri generacije moje familije su dvaput protjerivane od strane srba. Dosta vise. Na meni je da osiguram da moji potomci nikad ne prodju kroz tako nesto. A lazna ruka pomirenja koju ti i tebi slicni pruzaju me vise nikad nece prevariti
Df
Ipak tema nisam ja vec cetnicki revizionizam rata u Bosni.
Četnički revizionizam nije demontiranje svake gluposti koju je ovde moguće nabacati bez posledica. Neko kaže Srbi su dugo pre rata planirali genocid i svaki Srbin je bio spreman, kad se to dovede u pitanje to je ''četnički revizionizam''. Naročito kad još dođe od strane Srbina. Ima da ćute i slušaju presudu svakog forumaša, je li tako.

Druže možeš se ti spremati koliko god hoćeš a i puniti deci glavu svim i svačim. Samo to te onda za svako sledeće sranje čini barem podjednako odgovornim. Samo ne znam šta si i juče radio ako si već znao za 160+ godina srpskih planova i terora, što se 1945 - 1990 nisi isto tako spremao?
RATM56

#610 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by RATM56 »

zavrzlama wrote:

najveca podvala salonskih cetnika je fraza" velikosrbe u BIH podrzava oko 50% srba,jer skoro polovina stanovnika ne izlazi na izbore" zato danas od tih 50% koji ne izlaze na izbore sirom rs-a imamo masu nevladinih organizacija i stranaka koji se bore za suzivot,pravdu,BIH i istinu.....

Ja sa tom tvrdnjom nemam ništa, ja sam doveo u pitanje samo tu pripremljenost Srba dugo pre 1992. Naravno da su nakon toga disali kao jedno, barem oni u RS. Ali tvoj je problem što ne razumeš kako to naglo nastupi i u kojim okolnostima, i kako se lako manipuliše kolektivnim strahovima.
Great Cornholio

#611 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

RATM56 wrote:
zavrzlama wrote:

Ja sa tom tvrdnjom nemam ništa, ja sam doveo u pitanje samo tu pripremljenost Srba dugo pre 1992. Naravno da su nakon toga disali kao jedno, barem oni u RS. Ali tvoj je problem što ne razumeš kako to naglo nastupi i u kojim okolnostima, i kako se lako manipuliše kolektivnim strahovima.
Ma daj ba, Srbi su ba genetski pokvaren narod , to je dokazano isto kao što je dokazano da se svi ljudi rađaju kao muslimani pa kasnije zastrane, kakvi strahovi kakvi bakrači.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#612 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by PipiDugaDevetka »

Great Cornholio wrote:
RATM56 wrote:
zavrzlama wrote:

Ma daj ba, Srbi su ba genetski pokvaren narod , to je dokazano isto kao što je dokazano da se svi ljudi rađaju kao muslimani pa kasnije zastrane, kakvi strahovi kakvi bakrači.
Genetikom se bavila Biljana Plavšić,...ne poturaj tE stvari Bošnjacima niti muslimanima.
zavrzlama

#613 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by zavrzlama »

RATM56 wrote:
zavrzlama wrote:

nije naglo,znas li ti kad je oruzje TO SRBIH izmjesteno na lokacije gdje su srbi bili vecina ...znas li ti da su SAO osnovane prije nezavisnosti BIH...znas li ti da je ovo 11-ti genocid nad bosnjacima u zadnjih 100 godina i na identicnim lokacijama...1988 u beogradu na zelejznickoj stanici licno sam vidio tipove sa bradama i kokardama koji maltretiraju narod koji ceka voz,a policija (titina sa petokrakama) nijemo posmatra i pravi se da nista ne vidi...

I na kraju, znas li da su najveci zlocini pocinjeni gdje ni metak nije opaljen i gdje su srbi imali potpunu kontrolu...ZNACI nije bioi vihor rata,neznanje,sticaj okolnosti i zabunluk..nego sve planski..preko 8000 ljudi strijeljati i zakopati,treba ljudstvo,priprema...sad ti nastavi sa bjezanjem od sustine...

vecina srba je tacno znala scenario koji se sprema bosnjacima"mnogi su se vjerovatno jezili i protivili tome" ali su ostali nijemi i ucestvovali u tom sramnom cinu...ZASTO? Zato jer su vjerovali u uspjeh velikosprskog cilja i kontali da nikad vise nece morati(nece ih bioloski biti pored njih) gledati u oci i zivjeti sa onim kojim se naumilo bioloski nestanak...medjutim BIH prezivi,bosnjaci prezivjese i sad je zajeb...kako dalje,srbi su izabrali daljnju konfrontaciju i negiranje istine,jer misle da je lakse i korisnije negirati nego priznavati,pogotovo kad im naredbodavci vise sa macem nad glavom...
Great Cornholio

#614 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

@RATM56, pišeš ekavicom, da nisi iz Beljine :D

Nego, zamolio bih vas Srbe iz Srbije da ove Srbe iz BiH i dalje oslovljavate kao Bosance :evil: :D
Hajvan

#615 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by Hajvan »

a u međuvremenu (meanwhile), životni prosto ovih što "ne zastrane" se vidno smanjuje...

elementarne nepogode (god's will)

sic
Great Cornholio

#616 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

PipiDugaDevetka wrote:
Genetikom se bavila Biljana Plavšić,...ne poturaj tE stvari Bošnjacima niti muslimanima.
Nije samo ona, i neki novinari se bave genetikom ;-)
sinuhe

#617 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by sinuhe »

Iz Banjaluke, Beograda i Zagreba srednjoskolci su isli na ekskurzije. O kojem tacno ratu govorite?
Mozemo o terorizmu a rat je nesto drugo.
Havatar

#618 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by Havatar »

jeza u ledja wrote:
TheMule wrote: Iako je 90% tog ljudstva odavde, 90% tereta i zasluga rata je izdrzala Srbija, ne lokalci. Ako izvadis iz jednacine Srbiju i Srbski dio vojske u BIH (primjeti ces nisam reko JNA), da li bi rata uopste bilo? Beograd je pokuso etnicko ciscenje, ne otcjepljenje, i da su pobjedili, danas bi granica Srbije bila na Uni.

Al da se danas zakuha, to bi vjerovatno bio gradjanski rat izmedju Federacije i rs, ali onaj prije, ne.
Ne znam kako je 90% tereta i zasluga izdrzala Srbija, a ne lokalci, kad su lokalci ti koji su ginuli?
I ne znam tacno sta mislis pod "srpski dio vojske u BiH"?? Koje vojske? Bila je JNA. BiH se odvojila, JNA se u BiH pretvorila u VRS. Dali im oruzje i strucnjake.
Ja njihovo zapocinjanje rata, barem ove politicke ciljeve, vidim kao borbu za ostanak u tadasnjoj Jugoslaviji. Znaci mi se odcijepili, ovi ne daju. Mislim, ili su se borili za odcjepljenje od BiH, ili su se borili protiv odcjepljenja BiH od SRJ. Ne moze trece.

Kazes BG je pokusao etnicko ciscenje, ne otcjepljenje? Zar nismo mi ti koji smo pokusali odcjepljenje? :-)

I na kraju, da su nedaj boze pobjedili, i da je danas granica Srbije na Uni, kako bi onda nazvao taj rat koji se desio?
I ti pricas gluposti koje ostajanje u Jugoslaviji krenuli u pravljenje etnicki ciste velike Srbije i to nisu ni krili a to za Jugoslaviju koristio Milosevic da bi bilo kako Srbija ne ucestvuje u ratu ali ni od jednog Srbina bilo vojnika koljaca bilo onog koji ne ratuje, bilo iz Bosne, Srbije ili bilo koje druge drzave to nikad nisi mogao da cujes nego je bilo "zivela velika Srbija" i to su javno po televizijama pricali.
RATM56

#619 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by RATM56 »

zavrzlama wrote: nije naglo,znas li ti kad je oruzje TO SRBIH izmjesteno na lokacije gdje su srbi bili vecina ...znas li ti da su SAO osnovane prije nezavisnosti BIH...znas li ti da je ovo 11-ti genocid nad bosnjacima u zadnjih 100 godina i na identicnim lokacijama...1988 u beogradu na zelejznickoj stanici licno sam vidio tipove sa bradama i kokardama koji maltretiraju narod koji ceka voz,a policija (titina sa petokrakama) nijemo posmatra i pravi se da nista ne vidi...

I na kraju, znas li da su najveci zlocini pocinjeni gdje ni metak nije opaljen i gdje su srbi imali potpunu kontrolu...ZNACI nije bioi vihor rata,neznanje,sticaj okolnosti i zabunluk..nego sve planski..preko 8000 ljudi strijeljati i zakopati,treba ljudstvo,priprema...sad ti nastavi sa bjezanjem od sustine...

vecina srba je tacno znala scenario koji se sprema bosnjacima"mnogi su se vjerovatno jezili i protivili tome" ali su ostali nijemi i ucestvovali u tom sramnom cinu...ZASTO? Zato jer su vjerovali u uspjeh velikosprskog cilja i kontali da nikad vise nece morati(nece ih bioloski biti pored njih) gledati u oci i zivjeti sa onim kojim se naumilo bioloski nestanak...medjutim BIH prezivi,bosnjaci prezivjese i sad je zajeb...kako dalje,srbi su izabrali daljnju konfrontaciju i negiranje istine,jer misle da je lakse i korisnije negirati nego priznavati,pogotovo kad im naredbodavci vise sa macem nad glavom...

8000 ljudi streljani i zakopani su 1995, 3 i po godine nakon vremena o kome je reč. Non stop mešaš kruške i jabuke. Stvarno daješ sebi i previše slobode u tumačenju tuđih promišljanja. Nije oružje izmeštano na srpske lokacije već je čitava teritorijalna odbrana prvo stavljena pod šapu JNA a zatim razoružavana i to oružje odnošeno u baze JNA. Teritorijalci kao rezervni sastav JNA se dele tek početkom 1992 po političkim, ideološkim i etničkim linijama. Do tad dosta Bošnjaka u sastavu JNA učestvuje čak i u ratu u Hrvatskoj. A od 1992. i podele među TO, jedni idu na srpsku stranu, drugi osnivaju TO BiH kojoj se kasnije pridružuje davno osnovana SDA stranačka formacija zvana Patriotska Liga, kao i Zelene Beretke. A šta bi ja tvojom logikom o dugoj pripremi genocida u glavama svih Srba mogao zaključiti iz činjenica vezanih za aktivnosti SDA i njihovih simpatizera, od vremena osnivanja stranke, pobede na izborima i osnivanja PL godinu dana pre otpočinjanja ratnih dejstava? :)

Efektiva JNA koja prelazi u ruke VRS omogućuje sve to što se izdogađalo u proleće-leto 1992 i ostvarenje zločinačkih planova i mapa Karadžića, Koljevića i Krajišnika. A najjače da je 150000 Sarajevskih Srba još 1989. znalo da će se iseliti i da će to biti mala cena koju će platiti za veličanstveni genocid o kome sanjaju još od 1805. :lol:
Havatar

#620 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by Havatar »

jeza u ledja wrote:Bojim se da se uopste ne slazemo u vezi ciljeva minulog rata, a kamo li cega drugog.

Uopste, ali ni sekunde, se ne slazem sa tvojom konstatacijom da je rat bio "napad na bosnjacki narod", da ne ulazimo uopste u to ko je napao.

Taj rat nije bio napad na narod, vec na drzavu, a mete nisu bili Bosnjaci, vec svi koji su stali u odbranu drzave.

E posto ti shvatas rat kao "napad na Bosnjake" mislim da dalja rasprava s tobom u vezi prirode rata nije moguca.
Jois jedna glupost, cilj je bio totalno unistenje Bosnjaka i to se najbolje vidjelo u Zvorniku gdje su pola pobili a pola protjerali i ti ovim negiras genocid posto je genocid upravo to, planiranje i sprovodjenje u djelo unistenja nekog naroda.
_mufljuz_

#621 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by _mufljuz_ »

koliko se sEcam RATM je fino jasno i glasno izjavio kako je konacno dosao trenutak da se "srpskom narodu pokloni Srebrenica, i da je dosao trenutak da se obracunava sa turcima i dahijama" - to nisam ja izjavio nego djeneral.

tako da mi se manis boga ti suplje jadnih neduznih i naivnih srba.... koji eto nisu nista znali sve im se samo desilo - i ko nas bre zavadi.... mozes jos uvijek da se smijes - ha ja sta fali to je doktrina srpskog naroda da se smije i slavi genocid - prekopavanje prebageravanje jadnika u nekoliko stotina masovnih grobnica - da ti kazem nesto iskreno - nije to mogao pojedinac napravit pa da mu se sudi - trebao je jedan dobar eskadron i bataljon ljudi da se postrijelja jedan dobar eskadron vozaca kamiona bagera pizdi materina - i najjace je od svega kako vi kao priznajete sve je to ok, ali ipak su to samo pojedinci napravili :kiss: ma ljubi te amidza pojedinacno - a jos jace od svega je kako vi ovako "sluzbeno" suOSECate sa zrtvama i kao ste demokratski liberali - a iza price o 8000 ubijenih mrtvih dusa za par dana stavite smajlija....

sto se mene tice coporativno ga mozete isflautat.... kakvi pojedinci kurci palci....
Last edited by _mufljuz_ on 31/07/2013 13:26, edited 1 time in total.
RATM56

#622 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by RATM56 »

_mufljuz_ wrote:koliko se sEcam RATM je fino jasno i glasno izjavio kako je konacno dosao trenutak da se "srpskom narodu pokloni Srebrenica, i da je dosao trenutak da se obracunava sa turcima i dahijama" - to nisam ja izjavio nego djeneral.

tako da mi se manis boga ti suplje jadnih neduznih i naivnih srba.... koji eto nisu nista znali sve im se samo desilo - i ko nas bre zavadi....
To je 1995. I ne podmeći mi tog zločinca. Ovaj nick je skraćenica od Rage Against the Machine. Mislim, ako si ikad čuo za njih :)
Last edited by RATM56 on 31/07/2013 13:26, edited 1 time in total.
Hajvan

#623 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by Hajvan »

Ježom u leđa, pričaš o FAZI 1
dok,
(h)Avatar priča o FAZI 2

Stoga, obojica ste u pravu.
Havatar

#624 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by Havatar »

RATM56 wrote:
zavrzlama wrote: Naravno da su vecina njih znali...potvrdjuje ti danasnjica ,gdje i nakon milion dokaza ,presuda oni opet tjeraju svoju istinu,znaci disciplina odrzavanja ideologije je na zavidnom nivou...
Opet logička greška. Njihovo odbijanje suočavanja sa zločinima danas ništa ne govori niti ''potvrđuje'' o vremenu pre. To su te lagane ocene koje nas oslobađaju dubokog promišljanja i razumevanja stvarnih uzroka. Ne boj se, ima i Srba koji isto tako sebi objašnjavaju događaje pa su tu teorije o lukavim Hrvatima i dvoličnim Bošnjacima kroz vekove :D Bolje da se stvarno propitaš, ima li događaja ili još bolje - tvojih ličnih iskustava sa Srbima iz 1980, 1985, 1987, 1990...koji bi te naveli na pomisao da su oni tako nešto dugo ''spremali''?
Srbi su znali te planove zato su se masovno i prikljucivali u vojsku i policiju tokom 80-tih godina i samo se cekao povoljan trenutak a i ja sam cuo od vise ljudi primjere da su to Srbi znali i prije rata.
Hajvan

#625 Re: Zasto nam je smetalo da kazemo da je u Bosni gradjanski

Post by Hajvan »

To je 1995. I ne podmeći mi tog zločinca. Ovaj nick je skraćenica od Rage Against the Machine. Mislim, ako si ikad čuo za njih
Killing in the Name of...... Serbs. :mrgreen:

Da ne bude zabune, samo mi je pala asocijacija na pamaet

RAT(ko) M(ladič)
Rage Against The Machine

Cool
Last edited by Hajvan on 31/07/2013 13:28, edited 1 time in total.
Locked