To oni isti civilizovani zapadnjaci Hrvati koji su osudjeni za skoro svaki zlocin osim genocida jeli ti ili neki drugi, negovorim o narodu nego o onima poput tebe i osudjeni.skuterista wrote: pa nisu Hrvati talibani pa da to rade, to su vasa zatucana posla
ps sta je ovo , cuje se loj od nekud..
Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
- BHCluster
#601 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#602 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Šuti , dobro je. Izgubih epitet glavne ustašice.Alfons Kauders wrote:Katarina, muhamedanka stara...
-
skuterista
#603 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Sramota da je jedna talibanka uzela ime naše kraljiceAlfons Kauders wrote:Katarina, muhamedanka stara...skuterista wrote:pa nisu Hrvati talibani pa da to rade, to su vasa zatucana poslaKatarinaKosaca wrote:BIH Hrvati što prije prestanu cmizdiriti nad šestorkom i prouče zadnju fatihu Erceg Bosni, bolje po njih.
- BHCluster
#604 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Hajde ba jos je dan ima vremena...KatarinaKosaca wrote:Šuti , dobro je. Izgubih epitet glavne ustašice.Alfons Kauders wrote:Katarina, muhamedanka stara...A danas baš to nije in
-
tnnt
#605 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
gledaj Katarina, neznam za šestorku koliko je koji krivKatarinaKosaca wrote:KatarinaKosaca wrote:Nego bilo bi lijepo da se susjedi jednom za uvijek odrede prema Haškom sudu. Ili valja ili ne valja. Ili se prihvataju presude ili ne. Tu su Srbi pošteniji, ne priznaju i tačka. Susjedi slave Gotovinu, a napadaju za šestorku. Pa baš onako infantilno, neozbiljno i nikako europskiod istih koji na sav glas i na sva usta nekim drugim narodima spočitavaju da navodno ne znaju šta hoće
nisam baš pratio, očito da vjerovatno jesu jer bilo je dosta zločina
znam da je dosta zločina napravljeno i prema Hrvatima i neznam dali nekome u Haagu
i sa Bošnjačke strane sude za to
ali da smo izvršili agresiju to mi je zapelo za oko
a 99% HV vojnika koji su poginuli u Bosni su poginuli protiv Srba
i daleko najviše je pomogla Hrvatska direktno ili indirektno
Bošnjačkoj strani od bilo koga, ako izumemo nesretni rat između Hrvata i muslimana
Last edited by tnnt on 29/05/2013 22:08, edited 3 times in total.
-
Hatper
#606 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
jedino se vi bošnjaci pište ko jugosloveni, ercegovci, bosanci, knindže, nindže, džedaji i slične LSD situacije, jedini vi bošnjaci ste okupljeni oko 100 muslimanskih stranaka tipa sda,sbih,sdp,sbb,šhj, žlk i slične perverzije.BHCluster wrote:Pa nisi toliko ogranicen ako su Bosnjaci bili za Jugoslaviju kako su onda glasali na referendumu za odcjepljenje?tnnt wrote: dobro kakav referendum?
o gay brakovima ili?
kakve to sad veze ima?
Nemate pojma ko ste ni šta ste a tražite da vas ja shvatim i razumijem, e kako kad ni vi sami sebe ne razumijete, daj uozbiljite puk, pučanstvo ili stanovništvo, dajte malo obrazovanja u vaše redove, treba ić naprijed šta je bilo bilo je sada više nema te
- Alfons Kauders
#607 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Jebes cinjenice, najjace je kad vidis kako natucaju fol hrvatski a onda im se otme neka srpska rijec. Bio je onaj pacijent sto mu je svaka druga bila tisuca, a onda svako malo opali po ekavici. Ovi su jos i dobri, nisam primjetio da puno fulaju, mada mi je ovaj Dalmatinac u purgeriji malo sumnjiv.It_is_a_Leclerc wrote:I da... Dajte se Poskokovi Herceg-Četnici informišite. Hrvatska nije prva priznala BiH.
Jel možete biti toliko nepismeni ?
- KatarinaKosaca
#608 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Čuje se, čuje se...skuterista wrote:Sramota da je jedna talibanka uzela ime naše kraljice
-
skuterista
#609 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
i hajmo sad pišat pa spavat , valja vam ujtro na Tromeđu kod Čitluka da radite kod ustaša na nadnicu , drugi će u Vitez da zarade opet kod uja dnvnicu , treći če u Kiseljak ....bravo ti ga bate , đabe vam sve ... 
-
tnnt
#610 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
hebote cijelo vrijeme govorimo o 1991 a ti već na 1992Hatper wrote: Pa nisi toliko ogranicen ako su Bosnjaci bili za Jugoslaviju kako su onda glasali na referendumu za odcjepljenje?
jedino se vi bošnjaci pište ko jugosloveni, ercegovci, bosanci, knindže, nindže, džedaji i slične LSD situacije, jedini vi bošnjaci ste okupljeni oko 100 muslimanskih stranaka tipa sda,sbih,sdp,sbb,šhj, žlk i slične perverzije.
Nemate pojma ko ste ni šta ste a tražite da vas ja shvatim i razumijem, e kako kad ni vi sami sebe ne razumijete, daj uozbiljite puk, pučanstvo ili stanovništvo, dajte malo obrazovanja u vaše redove, treba ić naprijed šta je bilo bilo je sada više nema te![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
daj malo čitaj
Last edited by tnnt on 29/05/2013 22:06, edited 1 time in total.
-
Hatper
#611 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
ona je referent za moralKatarinaKosaca wrote:Čuje se, čuje se...skuterista wrote:Sramota da je jedna talibanka uzela ime naše kraljice
- Alfons Kauders
#612 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Sad deset oce nas i deset "evo zore evo dana" da se izvadis...KatarinaKosaca wrote:Šuti , dobro je. Izgubih epitet glavne ustašice.Alfons Kauders wrote:Katarina, muhamedanka stara...A danas baš to nije in
-
skuterista
#613 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
jedino što se čuje ovdje si ti ,čuješ se na ovce i loj ...fujKatarinaKosaca wrote:Čuje se, čuje se...skuterista wrote:Sramota da je jedna talibanka uzela ime naše kraljice
-
EminaSA
#614 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Koliko ti pojma nemas. Ljudi iz Kiseljaka, Viteza i Kreseva su zapravo ti koji dolaze u Sarajevo da studiraju i rade a ne obrnutoskuterista wrote:i hajmo sad pišat pa spavat , valja vam ujtro na Tromeđu kod Čitluka da radite kod ustaša na nadnicu , drugi će u Vitez da zarade opet kod uja dnvnicu , treći če u Kiseljak ....bravo ti ga bate , đabe vam sve ...
-
5 0 5
#615 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
ovo je donekle istina. ali dozvoli da ti pokazem kako ja vidim taj period.tnnt wrote: kakav Poskok?
ja sam iz Zagreba i to dalmatinac![]()
pa niste ni vi znali 1991 šta bi htjeli, to je moj dojam
zatečeni ste bili događajima pa ste se držali dobre stare Jugoslavije
jebiga nemogu se pomoći, dovoljno sam star da se sječam sa vjesti
velike Jugonostalgije u Sarajevu
istina je da su bosanci htjeli jugoslaviju, ali 1991 godine situacija u bih je ovakva. srpska tajna sluzba je bila u svim porama drustva. jedini veliki mediji koji je pokrivao republiku je bila rtv sarajevo. na tim medijima mi smo slusali o "ustaskim" zlocinima. o cetnickim divljanjima smo mogli samo cuti ako bi neko prenio reportazu htv-a. a to su bile male televizije, kao sto je hayat. pokrivali su samo sarajevo. medijska blokada nije bila kao u srbiji, ali je bila. muslimanska vlast (sda) je bila totalno pogubljena izmedju straha od cetnickog noza i zeljom za slobodom. cijela bih je bila puna rezervista naoruzanih do zuba.
znaci, ako gledas sa te strane, onda si upravu. izgledalo je kao da bih zeli ostati u jugoslaviji.
drugo, do kraja 1991. godine, vecina bosanaca na odsluzenju vojnog roka u jna, je vec bila dezertirala. a pogotovo oni koji su bili poslani u hrvatsku na ratiste. gradjani su, recimo, to znam za sarajevo, pomagali hrvatima zatecenim u jna da se prebace bezbjedno u hrvatsku. znaci, sto se tice obicnog puka, sigurno je bio na strani hrvatske, i osjetili su ko je zrtva u tom ratu.
da su bosanci (Muslimani-bosnjaci, ako tako hoces), stvarno zeljeli "srboslaviju" onda bi u njoj i ostali. s jedne strane, mozda ne bi bilo progona i genocida, ali bi ih puno bilo u uniformama jna, boreci se za seseljeve granice.
ima jedan skec nadrealista, koji za mene pokazuje kako su Muslimani-bosnjaci vidjeli svoj odnos sa hrvatima. meni govori puno. mislim da je i danas (manje vise) tako.
-
bljump
#616 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Da nacrtam, bosnjacko-hrvatski ratni sukob je krenuo iz hrvatskog naroda, bosnjako-srpski ratni sukob je krenuo iz srpskog naroda.KatarinaKosaca wrote:Opasan mentalni problem mora imati onaj ko ulazi u oružani sukob i misli da će završiti na plaži i sunčanju sve sa onim sa kojim se tuče. Utoliko pada tvoja glupa teza da je "sukob došao iz naroda".. ako je tako, idi zamjeni se sa šestorkom, dragovoljno, što da ljudi leže u tvorza kad si ti izazvao sukob. Ja nećubljump wrote:Pa niko prije sukoba na zna da li ce biti izbacen iz kuce, da li ce mu kuca biti spaljena ili da li ce biti ubijen. Da se to unaprijed zna sukobi ne bi ni postojali. Ni sad niko ne zna do cega ce dovesti ovi poslijeratni polticki sukobi.Sukob nisam htjela. Samo sam htjela da živim u svojoj kući. I kad je u nju ušao prvi pam metak i zapalio mi odjeću, ostalo mi je da se branim kako znam i umijem. Sa Hrvatima ne.
Inače, najgore mi je na forumu kad mi dijaspora bilo koje nacije objašnjava šta je ustvari bilo, kako ustvari jeste..
Potpuno je svejedno da li je na celu tog naroda bilo ova ili ona sestorka, sedmorka ili osmorka. Rat bi se opet desio. I danas imamo neke druge sestorke i sedmorke koje vode politicke ratove jer i sadasnji sukobi krecu iz naroda. Nema koncenzusa i vjerovatno ga nikad nece biti. Ko sve svoje frustracije istresa na par obicnih likova od drveta ne vidi sumu.
Last edited by bljump on 29/05/2013 22:09, edited 1 time in total.
-
skuterista
#617 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
pa pola foruma vam je završilo faksove u Kiseljaku i Vitezu ,eto kolko ti znaš gdje ko dolazi ....EminaSA wrote:Koliko ti pojma nemas. Ljudi iz Kiseljaka, Viteza i Kreseva su zapravo ti koji dolaze u Sarajevo da studiraju i rade a ne obrnutoskuterista wrote:i hajmo sad pišat pa spavat , valja vam ujtro na Tromeđu kod Čitluka da radite kod ustaša na nadnicu , drugi će u Vitez da zarade opet kod uja dnvnicu , treći če u Kiseljak ....bravo ti ga bate , đabe vam sve ...
- It_is_a_Leclerc
#618 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Let't the kmečanje begin...

- Alfons Kauders
#619 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
A ovaj i dalje misli da prica s nekakvim muslimanima, ko da je u Arabiji...Hatper wrote:jedino se vi bošnjaci pište ko jugosloveni, ercegovci, bosanci, knindže, nindže, džedaji i slične LSD situacije, jedini vi bošnjaci ste okupljeni oko 100 muslimanskih stranaka tipa sda,sbih,sdp,sbb,šhj, žlk i slične perverzije.BHCluster wrote:Pa nisi toliko ogranicen ako su Bosnjaci bili za Jugoslaviju kako su onda glasali na referendumu za odcjepljenje?tnnt wrote: dobro kakav referendum?
o gay brakovima ili?
kakve to sad veze ima?
Nemate pojma ko ste ni šta ste a tražite da vas ja shvatim i razumijem, e kako kad ni vi sami sebe ne razumijete, daj uozbiljite puk, pučanstvo ili stanovništvo, dajte malo obrazovanja u vaše redove, treba ić naprijed šta je bilo bilo je sada više nema te![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Avetinho
#620 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Steta, neko te prije mene prijavio za ovaj nicim izazvani izliv mrznje.skuterista wrote:pa nisu Hrvati talibani pa da to rade, to su vasa zatucana poslaKatarinaKosaca wrote:BIH Hrvati što prije prestanu cmizdiriti nad šestorkom i prouče zadnju fatihu Erceg Bosni, bolje po njih.
- KatarinaKosaca
#621 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Na sudu se presude donose na osnovu dokaza i pobijanja istih. U civiliziranim europskim društvima se presude niti komentiraju niti spočitavaju, jer sud ostaje jedina ovozemaljska pravda. Nisam ni ja bila sretna kad je Sefer Halilović oslobođen odgovornosti za Grabovicu. Bila sam ogorčena sa presudom od 20 godina za teror nad Sarajevom koji sam proživjela. Bila sam zadovoljna za oslobađajuću Gotovini. Ali, kako rekoh, nije švedski stol, da jednu izabrem, a drugu osporavam (presudu). Ili priznaješ sud ili ne. Ja ga priznajem i pored poneke knedle i nezadovoljstva koje progutam. To bi netko ko je skoro već u EU morao znatitnnt wrote:gledaj Katarina, neznam za šestorku koliko je koji kriv
nisam baš pratio, očito da vjerovatno jesu jer bilo je dosta zločina
znam da je dosta zločina napravljeno i prema Hrvatima i neznam dali nekome u Haagu
i sa Bošnjačke strane sude za to
ali da smo izvršili agresiju to mi je zapelo za oko
a 99% HV vojnika koji su poginuli u Bosni su poginuli protiv Srba
i daleko najviše je najviše pomogla direktno ili indirektno
Bošnjačkoj strani od bilo koga, ako izumemo nesretni rat između Hrvata i muslimana
- ljevoruki
#622 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Selektivno odobravanje - uzmi sto ti odgovara, ostalo baci i reci da nista ne valja.KatarinaKosaca wrote:Nego bilo bi lijepo da se susjedi jednom za uvijek odrede prema Haškom sudu. Ili valja ili ne valja. Ili se prihvataju presude ili ne. Tu su Srbi pošteniji, ne priznaju i tačka. Susjedi slave Gotovinu, a napadaju za šestorku. Pa baš onako infantilno, neozbiljno i nikako europskiod istih koji na sav glas i na sva usta nekim drugim narodima spočitavaju da navodno ne znaju šta hoće
Srbi ne priznaju ali da im je barem jedan od ratnih zlocinaca oslobodjen i oni bi isto radili samo ih hebe sto ni jednog ne pustise kao nevinog. Zavjera protiv nebeskog naroda, nema drugog objasnjenja.
-
skuterista
#623 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
pa to ste vi diplomirali od 92 do 96 , a i poslije , help Bosni .help bosnia kmmmm kmmmmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeewIt_is_a_Leclerc wrote:Let't the kmečanje begin...
sadakistanci jedni ....
- Alfons Kauders
#624 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
A zato je toliko forumasa nepismeno... Hvala na objasnjenjuskuterista wrote:pa pola foruma vam je završilo faksove u Kiseljaku i Vitezu ,eto kolko ti znaš gdje ko dolazi ....EminaSA wrote:Koliko ti pojma nemas. Ljudi iz Kiseljaka, Viteza i Kreseva su zapravo ti koji dolaze u Sarajevo da studiraju i rade a ne obrnutoskuterista wrote:i hajmo sad pišat pa spavat , valja vam ujtro na Tromeđu kod Čitluka da radite kod ustaša na nadnicu , drugi će u Vitez da zarade opet kod uja dnvnicu , treći če u Kiseljak ....bravo ti ga bate , đabe vam sve ...
- KatarinaKosaca
#625 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Za početak nauči hrvatski jezik. Gori si od Željka Komšića. Glagol čuti se odnosi na čulo sluha, a ne mirisaskuterista wrote:jedino što se čuje ovdje si ti ,čuješ se na ovce i loj ...fujKatarinaKosaca wrote:Čuje se, čuje se...skuterista wrote:Sramota da je jedna talibanka uzela ime naše kraljice