Nesporazum u Briselu!

Post Reply
madner

#601 Re: Izdaja u Briselu!

Post by madner »

Pa sto nisu postigli '93 kada je Radovan rekao ne a svi ostali da?

Mahnuli carobnim stapicem, odobrili tajne udare koji se zapravo ne bi desili i tako dalje. :roll:

Iskreno rezonovanje nula bodova, krenuti od zakljucka pa onda traziti izgovore.
Mister Yes

#602 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

madner wrote:Pa sto nisu postigli '93 kada je Radovan rekao ne a svi ostali da?
Kako nisu? Sam si rekao da su Radovanu 93-e ponudili 49% a on rekao ne. I na kraju koliko je Radovan dobio? 49%

Samo se đaba otimao dvije godine. Na kraju je opet morao pristati na ono što su mu naumili. Isto bi se desilo i Aliji da se odlučio otimati. Srećom nije.
Last edited by Mister Yes on 26/03/2013 13:53, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#603 Re: Izdaja u Briselu!

Post by JoseMujica »

pa to je nova Bošnjačka znanost utemeljena na Lavićevoj metodologiji...prvo konstruiraš željeni zaključak pa onda pažljivo biraš činjenice da ga podupreš :lol: :lol: :lol: nije da nemre tako...more al dokle i đe će završiti takav rezon :roll:
Fudo Bosna

#604 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Fudo Bosna »

madner wrote:

Koji dio ti nije jasan, da je Alija odbio Deyton rat bi se nastavio i ne bi bilo nikakvih udara NATO aviona po ARBiH.
Da li bi pobjedili ili ne, to je drugo pitanje.

Uslov za koga?

Tacno je da je Holbruk prijetio, no to je bila prazna prijetnja. Clinton je trebao kraj rata zbog svojih izbora, no isto kao sto je Radovan rekao ne '93 mogao je i Alija '95.

To upravo ja tebe pitam, koji ti dio nije jasan? Evo recimo da do prijetnji ne bi došlo, da se ne bi ostvarile? Nastavljamo ofanzivu , u Banja Luku ulazi ARBIH i HVO ? Ofanziva se nastavlja, sada nešto slabije jer se Armija tzv „SR Jugoslavije“ otvoreno umiješala, ali mi i dalje napredujemo, pada Prijedor, potom sjeverni dijelovi BiH, pa , do kraja godine i Posavina. Na proljeće 1996 nastavljamo ofanzivu, naravno, oko Sarajeva ne možemo puno napraviti jer znamo da su tamo stotine tenkova, komandni centri JNA u betonu ali mi zato napredujemo u sjevernoj Bosni, tamo gdje je „mekše“. Poslije tih dodatnih, 6 ili 8 mjeseci u kojima smo oslobodili skupa sa HVO/HV nekih, sada već 65 % BiH ili čak i više, traži se prekid, Amerika kaže, dosta je, sjedite za pregovarački sto, imamo sada, pošto smo odbili Dayton u 1995, te nove pregovore, opet nam nude 51/49 posto, pa hajde biraj koji dio Bosne češ vratiti četnicima???

HALOOO, PROBUDI SE OVO NIJE IDEALAN SVIJET; OVDJE NE POBJEĐUJE PRAVDA NEGO ODLUČUJU NEKI KOJI TE BAŠ I NE VOLE PREVIŠE, ZAR NE ?
oridjidji

#605 Re: Izdaja u Briselu!

Post by oridjidji »

madner wrote:
Koji dio ti nije jasan, da je Alija odbio Deyton rat bi se nastavio i ne bi bilo nikakvih udara NATO aviona po ARBiH.

Uslov za koga?

Tacno je da je Holbruk prijetio, no to je bila prazna prijetnja. Clinton je trebao kraj rata zbog svojih izbora, no isto kao sto je Radovan rekao ne '93 mogao je i Alija '95.
Madneru, to sto si rekao je obicna pretpostavka.
madner

#606 Re: Izdaja u Briselu!

Post by madner »

Fudo Bosna wrote:
madner wrote:

Uslov za koga?

To upravo ja tebe pitam, koji ti dio nije jasan? Evo recimo da do prijetnji ne bi došlo, da se ne bi ostvarile? Nastavljamo ofanzivu , u Banja Luku ulazi ARBIH i HVO ? Ofanziva se nastavlja, sada nešto slabije jer se Armija tzv „SR Jugoslavije“ otvoreno umiješala, ali mi i dalje napredujemo, pada Prijedor, potom sjeverni dijelovi BiH, pa , do kraja godine i Posavina. Na proljeće 1996 nastavljamo ofanzivu, naravno, oko Sarajeva ne možemo puno napraviti jer znamo da su tamo stotine tenkova, komandni centri JNA u betonu ali mi zato napredujemo u sjevernoj Bosni, tamo gdje je „mekše“. Poslije tih dodatnih, 6 ili 8 mjeseci u kojima smo oslobodili skupa sa HVO/HV nekih, sada već 65 % BiH ili čak i više, traži se prekid, Amerika kaže, dosta je, sjedite za pregovarački sto, imamo sada, pošto smo odbili Dayton u 1995, te nove pregovore, opet nam nude 51/49 posto, pa hajde biraj koji dio Bosne češ vratiti četnicima???

HALOOO, PROBUDI SE OVO NIJE IDEALAN SVIJET; OVDJE NE POBJEĐUJE PRAVDA NEGO ODLUČUJU NEKI KOJI TE BAŠ I NE VOLE PREVIŠE, ZAR NE ?
HVO je stao, nista od HVO-a.
JA se ne smije umjesat, opet koristite carobni stapic da se cjelokupna situacija izmjeni jer se reklo ne. Ne ide to tako i sigurno ne preko noci.

Alija kaze mi ne pristajemo na federalne jedinice (doduse ovo je sci fi, vec je pristao '94), jaci smo, ako hocete mir trazimo x, y i z.
madner

#607 Re: Izdaja u Briselu!

Post by madner »

oridjidji wrote:
madner wrote:

Uslov za koga?

Madneru, to sto si rekao je obicna pretpostavka.
Nemoj zezat, trebao si jos dodat koji je danas dan.
veljaca

#608 Re: Izdaja u Briselu!

Post by veljaca »

@ madner

Da li si ti bio u Armiji RBiH ?
madner

#609 Re: Izdaja u Briselu!

Post by madner »

Ne, vidis godiste :wink:

Hoce li taj odgovor uticati na pitanje? :D
veljaca

#610 Re: Izdaja u Briselu!

Post by veljaca »

madner wrote:Ne, vidis godiste :wink:

Pitanje moje je bilo , da bih izvukao zakljucak:

" Lako je tudjim k..... gloginje mlatiti ....."

Bio sam u Armiji RBiH od 92 do 96 i znam kakvo je stanje bilo .... u odredjenim vremenskim periodima ....
sredoje

#611 Re: Izdaja u Briselu!

Post by sredoje »

Ja isto mislim da nikakvih velikih reperkusija zapada ne bi bilo da je Alija odbio prihvatiti podjelu po principu 51:49. To je što se tiče zapada.

Mozda bi malo blefirali da pokazu kako misle "ozbiljno" ali sigurno ne bi isli unistavat vojsku u sirem obimu.

Zasto?

Zaboravlja se da je Turska ta koja je spojila HV i ABiH, Turska je ta koja je iskamcila odobrenje USA za Oluju i akcije u BiH a USA cini sve sto Turska trazi posto je Balkan za USA od sekundarnog znacenja a Turska od prvorazrednog.

Nema sanse da bi Amerikanci udarili po ABiH mimo Turske! Jedina nepoznanica je drzanje Rusije, tj. ako bi Rusi ozbiljno zaprijetili ulaskom u rat onda bi mozda USA morala obuzdati ABiH jer to bi ipak znacilo svjetski rat a za USA se ne isplati ulaziti u tako nesto radi Balkana (citaj malo sirovina, minijaturne ekonomije, minijaturna trzista).
veljaca

#612 Re: Izdaja u Briselu!

Post by veljaca »

Stvarno ima dosta ovih "eksperata" ( a to je danas moderno ) o ovome 49:51 ... :D

Gdje li svi oni bijahose 92-95 godine ?
Mister Yes

#613 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

Čuj nepoznanica držanje Rusije? Nema tu nikakve nepoznanice. Pa Rusija je zajedno sa drugarima iz kontakt grupe i dogovorila 51-49. To je sveto slovo još od 93-e.
madner

#614 Re: Izdaja u Briselu!

Post by madner »

veljaca wrote:
madner wrote:Ne, vidis godiste :wink:

Pitanje moje je bilo , da bih izvukao zakljucak:

" Lako je tudjim k..... gloginje mlatiti ....."

Bio sam u Armiji RBiH od 92 do 96 i znam kakvo je stanje bilo .... u odredjenim vremenskim periodima ....
No to nije bilo pitanje, pitanje je bilo da li se morao potpisati Deyton ili ne.

Jer svi koji sada tvrde da je nepravedno da kantoni jednako vrijede i da je to izdaja zaboravljaju da u drugom domu BiH i FBiH vazi jos gori princip.
Mister Yes

#615 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

madner wrote: No to nije bilo pitanje, pitanje je bilo da li se morao potpisati Deyton ili ne.

Jer svi koji sada tvrde da je nepravedno da kantoni jednako vrijede i da je to izdaja zaboravljaju da u drugom domu BiH i FBiH vazi jos gori princip.
Ne zaboravljamo ali kažemo da je to od Bošnjaka iznuđeno u ratu a ovo u miru. I jedno i drugo je izdaja samo ova teže pada jer je bez ispaljenog metka.
madner

#616 Re: Izdaja u Briselu!

Post by madner »

Pa nije izdaja ako se mora. Ako se moralo onda je to tezak cin ali bolje od alternative.

Zato pitam da li ce ostati Dom Naroda, ako se isti ukine zbog ovog sistema, onda je to zaista kompromis.
oridjidji

#617 Re: Izdaja u Briselu!

Post by oridjidji »

madner wrote:
Nemoj zezat, trebao si jos dodat koji je danas dan.
Trebao sam ti napisati datum. Pa ti koji uvijek stvari nastojis opravdati logikom, zaboravio si na nju, pokusavajuci povuci paralelu izmedju Karadzica i njegovih zajebancija 93 i Alije 95 godine na kraju rata kada se kisu stvari izdogadjalo. Nakon Srebrenice i Žepe bilo je nedopustivo dozvoliti još jednu bilo gdje u BiH. Niko ne zna šta bi se desilo da je Banja Luka pala ili se zatvorio koridor Srbima i koliko bi to donjelo novih zrtava. Zasto bi Alija grizao ruku koja mu je pomogla i okusavao sreću udarajuci na Banja Luku?

Šta bi ti rekao Amerima na Alijinom mjestu da su te primorali na Dejton?
madner

#618 Re: Izdaja u Briselu!

Post by madner »

Rekao bi: moram malo razmisliti, malo su me ledja uscakla, vidimo se cim mi bude bolje.

Cuj zasto :roll:
Fudo Bosna

#619 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Fudo Bosna »

JoseMujica wrote: pokušao je, čak i parafirao u Ženevi sporazum o podjeli/restruktuiranju RBiH u/na uniju tri republike...zato i jeste bio sazvan Bošnjački kongres...pregledajte pažljivo, od početka do kraja, izlaganje Alije Izmetbegovića te 1993. na Kongresu... niti jednim slovom ne spominje Bošnjake već samo priča o Owen-Stoltenbergovom planu podjele BiH i kako se to mora prihvatiti :x

al kako bi ovaj mudrac rekao "Narod koji spava može se probuditi samo udarcima." ;-)

Alija iznosi razloge za i protiv prihvatanja plana. Od min :4.50min do 7.00min, iznosi razloge zbog kojih on nije za prihvačanje mirovnog plana. Gdje ti ovdje vidiš da rah Alija kaže da se plan mora prihvatiti? To je samo tvoja konstrukcija. Naravno zaobizališ činjenice! Kakva je bila situacija 09/1993 godine, koliko je bila povoljna za ARBIH? Rat sa srpskim agresorom i izdaja HVO-a i opet i pored toga Alija nikoga ne ubjeđuje da moramo prihvatiti. Bio sam i sam sudionik tih vremena i znam da je upravo druga polovina te 1993 godine bila najgora za ovaj narod i ARBIH. Molim, te onome u Hagu dijeli svoje „komplimente“, i njegovi sljedbenici vrijeđaju Aliju i koriste slične termine tvojim, ali molim te, ne vrijeđaj mrtvog čovjeka, valjda imaš i taj minimum pijeteta prema mrtvima!!!

http://www.youtube.com/watch?v=UxbK_rPJOnI
Mister Yes

#620 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

madner wrote:Pa nije izdaja ako se mora.
Nije izdaja od strane Alije ali jeste izdaja od strane međunarodne zajednice.

Ovo sad je izdaja Lagumđije i Radončića jer oni ne moraju na ovo pristati. Nije rat pa da moraju.
Mister Yes

#621 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

madner wrote:Rekao bi: moram malo razmisliti, malo su me ledja uscakla, vidimo se cim mi bude bolje.
E tako je i Sloba rekao pa mu po Beogradu bombe padale.
madner

#622 Re: Izdaja u Briselu!

Post by madner »

Mister Yes wrote:
madner wrote:Pa nije izdaja ako se mora.
Nije izdaja od strane Alije ali jeste izdaja od strane međunarodne zajednice.

Ovo sad je izdaja Lagumđije i Radončića jer oni ne moraju na ovo pristati. Nije rat pa da moraju.
Nije od strane MZ jer MZ nema obligaciju prema gradjanima RBiH. :roll:

To kada nesto u ratu moras se inace zove kapitulacija.
Fudo Bosna

#623 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Fudo Bosna »

madner wrote:

HVO je stao, nista od HVO-a.
JA se ne smije umjesat, opet koristite carobni stapic da se cjelokupna situacija izmjeni jer se reklo ne. Ne ide to tako i sigurno ne preko noci.

Alija kaze mi ne pristajemo na federalne jedinice (doduse ovo je sci fi, vec je pristao '94), jaci smo, ako hocete mir trazimo x, y i z.

Eto HVO je stao JA se nije umiješala i mi do 1996 oslobađamo još do 65 % BiH? I onda pregovori, kaže Alija: mi ne pristajemo? Šta bi Amerika rekla, ma bravo Alija kakvu god vi , Bosanska strana/hoćete Bosnu samo nam nacrtajte, nema 51/49% , ma ko šiša velike sile, vi ste Bošnjaci/Bosanci glavni igrači ? SMIJEŠAN SI! :lol:

A ovo u Briselu i konstantno popuštanje Dodiku i Čoviću, od izbora 2010.godine, od strane SDP i SBB se odvija u daleko povoljnijim pregovaračkim i mirnodopskim uslovima !!!
Mister Yes

#624 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

madner wrote: Nije od strane MZ jer MZ nema obligaciju prema gradjanima RBiH. :roll: .
Otiđi malo na stranicu UN-a pa pročitaj koji su njihovi zadaci i obaveze (obligacije). Siguran sam da ćeš negdje pronaći neku priču o pravdi i nepravdi i zaštiti ugroženih ovo ono. :roll:
madner wrote: To kada nesto u ratu moras se inace zove kapitulacija.
Ne nužno. Postoji i nešto što se zove sporazum koji se isto tako mora poštovati. Alija je pristao na 51%, NATO mu je pomogao da dođe do tih 51% i sad je on trebao reći "e hvala vam baš ste super ali ja sad hoću više od 51%". To kad bude igrao na radiju.
bole1st

#625 Re: Izdaja u Briselu!

Post by bole1st »

Sta su popustili Dodiku? Imao je dosad obavezno Srbina iz RS u predsjednistvu, po novom ce imat bilo koga iz RS u predsjednistvu, sto ce opet bit Srbin.
Post Reply