Mahnuli carobnim stapicem, odobrili tajne udare koji se zapravo ne bi desili i tako dalje.
Iskreno rezonovanje nula bodova, krenuti od zakljucka pa onda traziti izgovore.
Kako nisu? Sam si rekao da su Radovanu 93-e ponudili 49% a on rekao ne. I na kraju koliko je Radovan dobio? 49%madner wrote:Pa sto nisu postigli '93 kada je Radovan rekao ne a svi ostali da?
madner wrote:
Koji dio ti nije jasan, da je Alija odbio Deyton rat bi se nastavio i ne bi bilo nikakvih udara NATO aviona po ARBiH.
Da li bi pobjedili ili ne, to je drugo pitanje.
Uslov za koga?
Tacno je da je Holbruk prijetio, no to je bila prazna prijetnja. Clinton je trebao kraj rata zbog svojih izbora, no isto kao sto je Radovan rekao ne '93 mogao je i Alija '95.
Madneru, to sto si rekao je obicna pretpostavka.madner wrote:
Koji dio ti nije jasan, da je Alija odbio Deyton rat bi se nastavio i ne bi bilo nikakvih udara NATO aviona po ARBiH.
Uslov za koga?
Tacno je da je Holbruk prijetio, no to je bila prazna prijetnja. Clinton je trebao kraj rata zbog svojih izbora, no isto kao sto je Radovan rekao ne '93 mogao je i Alija '95.
HVO je stao, nista od HVO-a.Fudo Bosna wrote:madner wrote:
Uslov za koga?
To upravo ja tebe pitam, koji ti dio nije jasan? Evo recimo da do prijetnji ne bi došlo, da se ne bi ostvarile? Nastavljamo ofanzivu , u Banja Luku ulazi ARBIH i HVO ? Ofanziva se nastavlja, sada nešto slabije jer se Armija tzv „SR Jugoslavije“ otvoreno umiješala, ali mi i dalje napredujemo, pada Prijedor, potom sjeverni dijelovi BiH, pa , do kraja godine i Posavina. Na proljeće 1996 nastavljamo ofanzivu, naravno, oko Sarajeva ne možemo puno napraviti jer znamo da su tamo stotine tenkova, komandni centri JNA u betonu ali mi zato napredujemo u sjevernoj Bosni, tamo gdje je „mekše“. Poslije tih dodatnih, 6 ili 8 mjeseci u kojima smo oslobodili skupa sa HVO/HV nekih, sada već 65 % BiH ili čak i više, traži se prekid, Amerika kaže, dosta je, sjedite za pregovarački sto, imamo sada, pošto smo odbili Dayton u 1995, te nove pregovore, opet nam nude 51/49 posto, pa hajde biraj koji dio Bosne češ vratiti četnicima???
HALOOO, PROBUDI SE OVO NIJE IDEALAN SVIJET; OVDJE NE POBJEĐUJE PRAVDA NEGO ODLUČUJU NEKI KOJI TE BAŠ I NE VOLE PREVIŠE, ZAR NE ?
Nemoj zezat, trebao si jos dodat koji je danas dan.oridjidji wrote:Madneru, to sto si rekao je obicna pretpostavka.madner wrote:
Uslov za koga?
Pitanje moje je bilo , da bih izvukao zakljucak:madner wrote:Ne, vidis godiste
Hoce li taj odgovor uticati na pitanje?
No to nije bilo pitanje, pitanje je bilo da li se morao potpisati Deyton ili ne.veljaca wrote:Pitanje moje je bilo , da bih izvukao zakljucak:madner wrote:Ne, vidis godiste
Hoce li taj odgovor uticati na pitanje?
" Lako je tudjim k..... gloginje mlatiti ....."
Bio sam u Armiji RBiH od 92 do 96 i znam kakvo je stanje bilo .... u odredjenim vremenskim periodima ....
Ne zaboravljamo ali kažemo da je to od Bošnjaka iznuđeno u ratu a ovo u miru. I jedno i drugo je izdaja samo ova teže pada jer je bez ispaljenog metka.madner wrote: No to nije bilo pitanje, pitanje je bilo da li se morao potpisati Deyton ili ne.
Jer svi koji sada tvrde da je nepravedno da kantoni jednako vrijede i da je to izdaja zaboravljaju da u drugom domu BiH i FBiH vazi jos gori princip.
Trebao sam ti napisati datum. Pa ti koji uvijek stvari nastojis opravdati logikom, zaboravio si na nju, pokusavajuci povuci paralelu izmedju Karadzica i njegovih zajebancija 93 i Alije 95 godine na kraju rata kada se kisu stvari izdogadjalo. Nakon Srebrenice i Žepe bilo je nedopustivo dozvoliti još jednu bilo gdje u BiH. Niko ne zna šta bi se desilo da je Banja Luka pala ili se zatvorio koridor Srbima i koliko bi to donjelo novih zrtava. Zasto bi Alija grizao ruku koja mu je pomogla i okusavao sreću udarajuci na Banja Luku?madner wrote:
Nemoj zezat, trebao si jos dodat koji je danas dan.
JoseMujica wrote: pokušao je, čak i parafirao u Ženevi sporazum o podjeli/restruktuiranju RBiH u/na uniju tri republike...zato i jeste bio sazvan Bošnjački kongres...pregledajte pažljivo, od početka do kraja, izlaganje Alije Izmetbegovića te 1993. na Kongresu... niti jednim slovom ne spominje Bošnjake već samo priča o Owen-Stoltenbergovom planu podjele BiH i kako se to mora prihvatiti
al kako bi ovaj mudrac rekao "Narod koji spava može se probuditi samo udarcima."
Nije izdaja od strane Alije ali jeste izdaja od strane međunarodne zajednice.madner wrote:Pa nije izdaja ako se mora.
E tako je i Sloba rekao pa mu po Beogradu bombe padale.madner wrote:Rekao bi: moram malo razmisliti, malo su me ledja uscakla, vidimo se cim mi bude bolje.
Nije od strane MZ jer MZ nema obligaciju prema gradjanima RBiH.Mister Yes wrote:Nije izdaja od strane Alije ali jeste izdaja od strane međunarodne zajednice.madner wrote:Pa nije izdaja ako se mora.
Ovo sad je izdaja Lagumđije i Radončića jer oni ne moraju na ovo pristati. Nije rat pa da moraju.
madner wrote:
HVO je stao, nista od HVO-a.
JA se ne smije umjesat, opet koristite carobni stapic da se cjelokupna situacija izmjeni jer se reklo ne. Ne ide to tako i sigurno ne preko noci.
Alija kaze mi ne pristajemo na federalne jedinice (doduse ovo je sci fi, vec je pristao '94), jaci smo, ako hocete mir trazimo x, y i z.
Otiđi malo na stranicu UN-a pa pročitaj koji su njihovi zadaci i obaveze (obligacije). Siguran sam da ćeš negdje pronaći neku priču o pravdi i nepravdi i zaštiti ugroženih ovo ono.madner wrote: Nije od strane MZ jer MZ nema obligaciju prema gradjanima RBiH..
Ne nužno. Postoji i nešto što se zove sporazum koji se isto tako mora poštovati. Alija je pristao na 51%, NATO mu je pomogao da dođe do tih 51% i sad je on trebao reći "e hvala vam baš ste super ali ja sad hoću više od 51%". To kad bude igrao na radiju.madner wrote: To kada nesto u ratu moras se inace zove kapitulacija.