Vijesti iz Tuzle

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
pita

Post by pita »

Alfons Kauders wrote:
pita wrote:Bio sam u Tuzli...imaju dobre cevevapcice...u Serds? i dobre zene:-D
Jedino sto sam uradio upravo sada sam dao sve sto sam imao u masinu....zrak je fakat totalno u ku....i pored toga je grad ultra prljav... :( .Dali mi moze reci neko i Tuzle zasto je tako prljavo...i zar vas nije strah da se ne razbolite..dugorocno :(
nije nas strah... :D

a prljavo je zato...:D jer smo kokuzi :D
hhmmm nije vas strah...i ne brine vas zdravlje :-)
Fakat sam bio razorcaran nad Tuzlom, unistene ulice, plocnici, prljavo za popi..., slabo oznacene ulice, na javnim povrisnama raste smece i blato-...ulaz u Tuzlu izgleda kao ulaz u neku varos,
seln

Post by seln »

pita wrote:
Alfons Kauders wrote:
pita wrote:Bio sam u Tuzli...imaju dobre cevevapcice...u Serds? i dobre zene:-D
Jedino sto sam uradio upravo sada sam dao sve sto sam imao u masinu....zrak je fakat totalno u ku....i pored toga je grad ultra prljav... :( .Dali mi moze reci neko i Tuzle zasto je tako prljavo...i zar vas nije strah da se ne razbolite..dugorocno :(
nije nas strah... :D

Fakat sam bio razorcaran nad Tuzlom, unistene ulice, plocnici, prljavo za popi..., slabo oznacene ulice, na javnim povrisnama raste smece i blato-...ulaz u Tuzlu izgleda kao ulaz u neku varos,
Pa nemoj bolan dolazit vise.....
pita

Post by pita »

seln wrote:
pita wrote:
Alfons Kauders wrote: nije nas strah... :D

:? ...hhhmm ..moram dolaziti...bar zbog obiteljskih veza
Zalostno je jer taj grad ima potencijal da bude lijep i uredjen grad.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Omladinski pokret REVOLT povodom Dana nezavisnosti

Akcija pošumljavanja

Omladinski pokret REVOLT u nedjelju, 2. marta 2008. u 10:30 sati, na lokaciji Slane Banje, povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, organizuje akciju pošumljavanja. Svi građani su dobrodošli da učestvuju u akciji, te na taj način doprinesu stvaranju ljepše i zdravije zajednice, poručuju iz REVOLT-a i upućuju čestitku svim Bosancima i Hercegovcima povodom Dana nezavisnosti.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Kantonalni dužnosnici jučer obilježili Dan nezavisnosti

Jučer su na memorijalnom centru Slana Banja u Tuzli, u povodu 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, delegacije Skupštine Tuzlanskog kantona, Vlade Tuzlanskog kantona, boračkih udruženja oslobodilačkog rata ´92-´95. i SUBNOR-a TK-a, odali počast i položili cvijeće svim braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine koji su dali svoje živote za BiH.

Cvijeće je položeno na Partizanskom spomen groblju, spomeniku poginulim braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine 1992 -1995. godine, kao i na mezarju/groblju civilnih žrtava

Image

Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona koju su činili Ministar finansija Sead Bećirović i Ministar za boračka pitanja Bahrija Mehurić, predvodio je premijer Enes Mujić.

Nakon odavanja počasti na memorijalnom centru, održana je svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj je u svom referatu Predsjednik Skupštine Amir Fazlić istakao:

- Današnjom sjednicom želimo potvrditi državno pravni kontinuitet Bosne I Hercegovine i što organizovanije pristupiti pokretanju razvoja našeg kantona. Svi mi, poslanici u Skupštini nastojimo izgraditi ovu zakonodavnu instituciju kao mjesto usaglašavanja političkih stavova u postupku donošenja zakona i odluka, koje će odražavati potrebe i interese svih građana Tuzlanskog kantona. Skupština Tuzlanskog kantona treba da bude mjesto sa kojega ćemo poručiti svima da uvažavajući jedni druge, uz toleranciju i poštivanje možemo postići sve što je u interesu prosperiteta naše zajednice.
costacurta

Post by costacurta »

E nek si mu se nagovorila :lol: :lol: ...
Ja koze majko moja ... nemoj ni dolaziti :shock: :shock: ...
Jes vala PITA, šta ti to smeće smeta, mi smo toliko turista imali prošle godine i nikome nisu smetale ni te ceste, ni to smeće i đubre, ti putokazi pa kako bolan ne poznaješ Tuzlu, e jesi seljak 8-) :P !!
colt

Post by colt »

Pita

Gdje si ti ulazio pa ti je i ulaz izgledao kao ulaz u Varos.Mora da si preko Husina .Ulice i plocice unitene.Ne bi bas rekao.Gdje
A sto se tice prlavosti grada pa februar ti je inace takav. Ne moze ga bog dragi ocistiti kad brđani dolaze i nose sa sobom blato a i ne kulturu.A sto se tice zraka, pa poznat problem termoelektrane.

Dodji u proljece i ljeto kad je vise cvjeta
pita

Post by pita »

colt wrote:Pita

Gdje si ti ulazio pa ti je i ulaz izgledao kao ulaz u Varos.Mora da si preko Husina .Ulice i plocice unitene.Ne bi bas rekao.Gdje
A sto se tice prlavosti grada pa februar ti je inace takav. Ne moze ga bog dragi ocistiti kad brđani dolaze i nose sa sobom blato a i ne kulturu.A sto se tice zraka, pa poznat problem termoelektrane.

Dodji u proljece i ljeto kad je vise cvjeta
Iskreno ocekivao sam da je to gradic kao graz...nevermind..
Ulazio sam u TZ iz smjeri orasja, sarajeva, zivinica, zvornika...etc
Bio sam u TZ 3 dana....to sto sam napisao je moj utisak...
Ulazi u tuzlu mora imati bar 4 trake...
Vise reda, discipline, skrbi za stare objekte....manje cajki...
Osim centra mi se sve cini kao da je sve zapustenoooo

Hmmmm ne znam dok sam se vozio od Orasja do Tuzle sam skuzio da je BiH jos u god. 60 :(
Bio sam zalostan ...mozda zbog toga i negativan utisak o Tuzli...Brcko sam dozivio kao totalno selo...ne znam mozda i jeeee...
Najvise sto me bacilo u slabu volju su ekstremno slabe ceste, neoznacene prometnice....dok sam se vozio do tuzli nisam znao dali sam na pravom putu....
Smece na sve strane, autopraonice, autootpadi....ne znam....otisao sam iz BiH 92....i vise je ne prepoznajem...zalostan sam zbog toga i zbunjen :?
Daphna

Post by Daphna »

E jbg sad! Ti popljuva Tuzlu al' ono pravo! Hajde ti meni reci po čemu se recimo ulaz u Sarajevo, Zenicu ili bilo koji drugi grad razlikuje od ulaza u Tuzlu?
pita

Post by pita »

Daphna wrote:E jbg sad! Ti popljuva Tuzlu al' ono pravo! Hajde ti meni reci po čemu se recimo ulaz u Sarajevo, Zenicu ili bilo koji drugi grad razlikuje od ulaza u Tuzlu?
Recimo skoci do Zagreba, Ljubljane, Graca, Trsta..etc
dnaxy

Post by dnaxy »

pita wrote:
Daphna wrote:E jbg sad! Ti popljuva Tuzlu al' ono pravo! Hajde ti meni reci po čemu se recimo ulaz u Sarajevo, Zenicu ili bilo koji drugi grad razlikuje od ulaza u Tuzlu?
:D potpuno se slazem sa tobom.
ali jedan savjet.. ako nisi iz bosne,jos gore ako si u poziciji da si "dijaspora" onda suti i nemoj nista govorit,to jest ti nemas pravo na to.inace ce te svi popljuvat..

a kao drugo,tuzla kao tuzla..i ja sam proveo vremena u njoj.obisao sam je uzduz i poprijeko.ulaz je katastrofa,to jest od doba komunizma se nije nista promijenilo sem sto je doslo par novih benz.pumpi i koja autopraonica.mislim da su do sad i onu autokucu zavrsili..primjer kako sve moze da izgleda je ulaz u Lukavac,ona cementara jeste na bezze poziciji,i u sustini je ruzna na onom mjestu ali su to ljudi sredili da uopste ne smeta mojimi ocima.o tom po tom..ili se islo preko skvera u tuzlu ili preko juzne magistrale,asfalt je ruzan.male ulicice takodje..o vozacima i da ne pricam.na ljeto se ne moze zivit od jale..posebno smjesno je kod fakulteta,dole jala smrdi,a gore studenti imaju predavanja.neznam kako to oni izdrze..
hajd dosta sam pljuvo da kazem i pozitivne stvari.. :D
Trebe Tz. su ekstra..onda sto mi se veoma dopalo je Banja..super setaliste,super pogled..priroda majka..milina..u tom moram i da Ilincicu spomenem..isto je merak gore provodit vrijeme,samo malo je teze do gore doc ako covjek nema traktor ili kakvog dzipa.onda isto sto su lijepo uredili su stupine pa sve gore do slavinovica i ovamo do brcanske..tu se moze zivit,ovo ostalo se meni licno ne dopada.
i da se ne nadje neko uvredzen,moj licni utisak svega..
ipak i pored svega toga ,licno sam rado zivio i provodio vrijeme u tuzli.
seln

Post by seln »

costacurta wrote:
E nek si mu se nagovorila :lol: :lol: ...
Ja koze majko moja ... nemoj ni dolaziti :shock: :shock: ...
Jes vala PITA, šta ti to smeće smeta, mi smo toliko turista imali prošle godine i nikome nisu smetale ni te ceste, ni to smeće i đubre, ti putokazi pa kako bolan ne poznaješ Tuzlu, e jesi seljak 8-) :P !!
sikter, avlijaneru.
kao prvo, ja sam musko.
operi zube, pa ispitaj kvalitet.
a koza ti je............(upisi nekog zenskog clana porodice).
Daphna

Post by Daphna »

pita wrote:
Mislim da se ovdje priča o Tuzli a ne o Zagrebu, Ljubljani, Gracu, Trstu... etc... Mislim da se slažemo u ocjeni da je stanje katasrofalno... Međutim, treba uzeti u obzir da je Tuzla industrijski grad, skoro sva "prljava" industrija (cementara, azotara, hemijska industrija, termoelektrana... i da ne nabrajam) skoncentrisana je tamo!

Meni samo malo smeta tvoje generaliziranje! Pariz je velegrad pa u predgrađima imaš i smeće i trošne kuće... Ali bože moj, poštujem tvoje mišljenje!
pita

Post by pita »

dnaxy wrote:
pita wrote:
:D potpuno se slazem sa tobom.
ali jedan savjet.. ako nisi iz bosne,jos gore ako si u poziciji da si "dijaspora" onda suti i nemoj nista govorit,to jest ti nemas pravo na to.inace ce te svi popljuvat..

a kao drugo,tuzla kao tuzla..i ja sam proveo vremena u njoj.obisao sam je uzduz i poprijeko.ulaz je katastrofa,to jest od doba komunizma se nije nista promijenilo sem sto je doslo par novih benz.pumpi i koja autopraonica.mislim da su do sad i onu autokucu zavrsili..primjer kako sve moze da izgleda je ulaz u Lukavac,ona cementara jeste na bezze poziciji,i u sustini je ruzna na onom mjestu ali su to ljudi sredili da uopste ne smeta mojimi ocima.o tom po tom..ili se islo preko skvera u tuzlu ili preko juzne magistrale,asfalt je ruzan.male ulicice takodje..o vozacima i da ne pricam.na ljeto se ne moze zivit od jale..posebno smjesno je kod fakulteta,dole jala smrdi,a gore studenti imaju predavanja.neznam kako to oni izdrze..
hajd dosta sam pljuvo da kazem i pozitivne stvari.. :D
Trebe Tz. su ekstra..onda sto mi se veoma dopalo je Banja..super setaliste,super pogled..priroda majka..milina..u tom moram i da Ilincicu spomenem..isto je merak gore provodit vrijeme,samo malo je teze do gore doc ako covjek nema traktor ili kakvog dzipa.onda isto sto su lijepo uredili su stupine pa sve gore do slavinovica i ovamo do brcanske..tu se moze zivit,ovo ostalo se meni licno ne dopada.
i da se ne nadje neko uvredzen,moj licni utisak svega..
ipak i pored svega toga ,licno sam rado zivio i provodio vrijeme u tuzli.
Zalostnooo kao i cijela BiH :( .ali bar imaju dobre zene :D ..Ja moram bar do Trsta da idem da vidim nesto dobro 8-)
colt

Post by colt »

Ajd pita ne kenjaj.
Iz dijaspore si pa se kurcis.
pita

Post by pita »

colt wrote:Ajd pita ne kenjaj.
Napiso sam kako sam dozivio BiH i Tuzli...ako ti to smeta ti ne mogu pomoci.
Nazalost vecina koji dolaze u BiH je tako dozive...Nadam se da si kada otisao van BiH da znas o cemu govorim.
Iskreno jedino sto mi se svidja u cijeloj BiH je lijepa priroda...koje je takodjer sve manje i manje...jer se hrpetine smeca manje vise svuda sire...
colt

Post by colt »

pita wrote:
colt wrote:Ajd pita ne kenjaj.
Napiso sam kako sam dozivio BiH i Tuzli...ako ti to smeta ti ne mogu pomoci.
Nazalost vecina koji dolaze u BiH je tako dozive...Nadam se da si kada otisao van BiH da znas o cemu govorim.
Iskreno jedino sto mi se svidja u cijeloj BiH je lijepa priroda...koje je takodjer sve manje i manje...jer se hrpetine smeca manje vise svuda sire...
Pa nemoj dolazit vise ako ga tako dozivljavas. Ima ljudi koji se rado vracaju.
bosan

Post by bosan »

Pita .odakle si ti `92 otisao i gdje ?
pita

Post by pita »

bosan wrote:Pita .odakle si ti `92 otisao i gdje ?
SA-LJ
bosan

Post by bosan »

pita wrote:
SA-LJ
Sad mi je jasno :D :D :D
pita

Post by pita »

bosan wrote:
pita wrote:
SA-LJ
Ahah... :-)
pita

Post by pita »

bosan wrote:
pita wrote:
SA-LJ
Ali Sarajevo se je pretransformiralo u Great Sandzak :D :D ...to nije vise moj grad
Daphna

Post by Daphna »

Samo da ja ubacim jednu staru narodnu "Nije se rodio ko je narodu ugodio" :)
bosan

Post by bosan »

pita wrote:
bosan wrote:
pita wrote: SA-LJ
Ali Sarajevo se je pretransformiralo u Great Sandzak :D :D ...to nije vise moj grad
Vidis ja miris kokuzluka osjetim na Sentilju . Al bolan mati se voli i kad je sepava ,ruzna i kad nije idealna jer je jedna i jer je tvoja.
Imas ti vremena ,skontaces .
pita

Post by pita »

bosan wrote:
pita wrote:
bosan wrote: Sad mi je jasno :D :D :D
Vidis ja miris kokuzluka osjetim na Sentilju . Al bolan mati se voli i kad je sepava ,ruzna i kad nije idealna jer je jedna i jer je tvoja.
Imas ti vremena ,skontaces .
hebes to domoljublje...to je za mase da lakse gazde vladaju...zalostno
Post Reply