Bosanca u BOSNI, ne možeš izmajorizirati. Možda Hrvate, Srbe i Bošnjake, ali Bosance ne druže.Samir_01 wrote:Hos da izmajoriziram ja tebe malo?Revoltage wrote:Smiri doživljaj niko ti se nije obratio.
Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
-
Revoltage
#601 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
- T-Rexx
#602 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Postoji strah kod srba da bi popis mogao pokazati da je bosnjaka 51%.
- Samir_01
#603 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Znaci Bosnjaci koji zive u Bosni nisu i Bosanci?Revoltage wrote:Bosanca u BOSNI, ne možeš izmajorizirati. Možda Hrvate, Srbe i Bošnjake, ali Bosance ne druže.
Bosanci za tebe nisu svi gradjani Bosne i Hercegovine?
-
muniza
#604 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Ako ćemo tako gledati onda su Srbi i Hrvati Bosanci.Samir_01 wrote:Znaci Bosnjaci koji zive u Bosni nisu i Bosanci?Revoltage wrote:Bosanca u BOSNI, ne možeš izmajorizirati. Možda Hrvate, Srbe i Bošnjake, ali Bosance ne druže.
A jesu li?
-
BASS
#605 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Ali vas bosanaca da je 300 miliona ne mozete nista promijeniti ako Srbi i Hrvati to ne daju. Sta cemo sad?
-
muniza
#606 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Srbi se toga ne boje, mislim da potajno to čak i priželjkuju jer su sigurni da u RS ima minimalno Bošnjaka a ova većina živi u manjem dijelu BiH. Srbi se mogu jedino bojati Bosanaca koji totalno remete Dejtonsku izdaju i to automatski ugrožava RS dok su Bošnjaci za njih nešto sasvim uobičajeno i poželjno. Pokušajte malo dublje razmisliti o svemu ovome, sa akcentom na Dajtonsku izdaju!T-Rexx wrote:Postoji strah kod srba da bi popis mogao pokazati da je bosnjaka 51%.
- Samir_01
#607 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Svi drzavljani Bosne su po definiciji Bosanci (i Hercegovci).muniza wrote:Ako ćemo tako gledati onda su Srbi i Hrvati Bosanci.Samir_01 wrote:Znaci Bosnjaci koji zive u Bosni nisu i Bosanci?Revoltage wrote:Bosanca u BOSNI, ne možeš izmajorizirati. Možda Hrvate, Srbe i Bošnjake, ali Bosance ne druže.
A jesu li?
Sad, ako vi zelite od Bosanaca da pravite zaseban narod, ako ne mozete sa nama Bosnjacima... be my guest.
-
muniza
#608 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Pa jel ti drago što je tako?BASS wrote:Ali vas bosanaca da je 300 miliona ne mozete nista promijeniti ako Srbi i Hrvati to ne daju. Sta cemo sad?
Uzimajući u obzir da vam Dejton odgovara očito je da se prije slažete sa Srbima i Hrvatima nego sa Bosancima.
Ko je onda izdajica u svemu tome?
-
BASS
#609 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
nije mi drago nego samo ukazujem da ne mozete nista postici osim naskoditi Bosnjacima i BiH, bravo genijalci!muniza wrote:Pa jel ti drago što je tako?BASS wrote:Ali vas bosanaca da je 300 miliona ne mozete nista promijeniti ako Srbi i Hrvati to ne daju. Sta cemo sad?
Uzimajući u obzir da vam Dejton odgovara očito je da se prije slažete sa Srbima i Hrvatima nego sa Bosancima.
Ko je onda izdajica u svemu tome?
-
metronom
#610 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Jesu li Bosanci narod? Sta ih to definise kao narod i po cemu se razlikuju od ostalih naroda na ovim prostorima?
-
Revoltage
#611 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Ako se politički oformi jaka stranka (koja po definiciji ne mora biti isključivo za Bosance, nego za ravnopravnost)BASS wrote:Ali vas bosanaca da je 300 miliona ne mozete nista promijeniti ako Srbi i Hrvati to ne daju. Sta cemo sad?
i ta ista sranka dobije moć da od nje ovisi mnogo toga, pa i prava Hrvata, Srba i Bošnjaka!? Sta velis na to?
Ko je onda donji?
-
theTruePath
#612 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Nece ih biti toliko to je najgoreBASS wrote:Ali vas bosanaca da je 300 miliona ne mozete nista promijeniti ako Srbi i Hrvati to ne daju. Sta cemo sad?
-
muniza
#613 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
BiH je dovoljno naškođeno Dejtonom, ovo je savršena prilika da im svima pokažemo da ne ide više!BASS wrote:
nije mi drago nego samo ukazujem da ne mozete nista postici osim naskoditi Bosnjacima i BiH, bravo genijalci!
-
muniza
#614 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Pa dobro, neće 300 ali hoće 150 miliona brat bratutheTruePath wrote:Nece ih biti toliko to je najgoreBASS wrote:Ali vas bosanaca da je 300 miliona ne mozete nista promijeniti ako Srbi i Hrvati to ne daju. Sta cemo sad?
-
Revoltage
#615 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Bosancima identitet daje jezik i DRŽAVA.metronom wrote:Jesu li Bosanci narod? Sta ih to definise kao narod i po cemu se razlikuju od ostalih naroda na ovim prostorima?
Obzirom da su Muslimani preuzeli ime Bosnjaci kao zvanični naziv, onda je očito da njima identitet daje vjera, a ne država. Što je i potpuno legalno. Vidiš sad razliku?
Da se razumijemo i ja sam musliman, ali mi država daje identitet. Nešto kao u USA.
-
BASS
#616 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
POKAZATI? Pa eto koliko vam je plitko razmisljanje.muniza wrote:BiH je dovoljno naškođeno Dejtonom, ovo je savršena prilika da im svima pokažemo da ne ide više!BASS wrote:
nije mi drago nego samo ukazujem da ne mozete nista postici osim naskoditi Bosnjacima i BiH, bravo genijalci!
kome pokazati? halo ba ovo nisu protesti da ti nekome nesto pokazes, imate posla sa ozbiljnim organizovanim Srbima pa i Hrvatima koji sistematski uništavaju drzavu i vi cete nekome nesto pokazati? Pa fakat fam je Haris usadio onaj mentalitet - mi cemo nesto pokazati medjunarodnoj i oni ce doci da nas spase.
Kome se treba pokazivati svima je jasno?
I sta ces kada pokazes svima, kada opet da bi promjenio treba ti volja Srba i Hrvata.
Kakva nezrelost jbt.
-
BASS
#617 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
ne moze ti drzava dati etnicki identitet, drzava ti daje drzavljanstvo. ti imas i drzavljasntvo federacije/rs, da li ti to daje identitet?Revoltage wrote:Bosancima identitet daje jezik i DRŽAVA.metronom wrote:Jesu li Bosanci narod? Sta ih to definise kao narod i po cemu se razlikuju od ostalih naroda na ovim prostorima?
Obzirom da su Muslimani preuzeli ime Bosnjaci kao zvanični naziv, onda je očito da njima identitet daje vjera, a ne država. Što je i potpuno legalno. Vidiš sad razliku?
Da se razumijemo i ja sam musliman, ali mi država daje identitet. Nešto kao u USA.
-
BASS
#618 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
i ta stranka dodje sa prijedlogom da promjeni ustav i Srbi i Hrvati kazu ne. Sta cemo onda?Revoltage wrote:Ako se politički oformi jaka stranka (koja po definiciji ne mora biti isključivo za Bosance, nego za ravnopravnost)BASS wrote:Ali vas bosanaca da je 300 miliona ne mozete nista promijeniti ako Srbi i Hrvati to ne daju. Sta cemo sad?
i ta ista sranka dobije moć da od nje ovisi mnogo toga, pa i prava Hrvata, Srba i Bošnjaka!? Sta velis na to?
Ko je onda donji?
-
Revoltage
#619 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Bravo majstore i ti upravo ideš u isti koš sa njima. Samo podijeli, ali garantujem da kada Bosanci i Hercegovci budu ravnopravni, da će biti većina na narednom popisu. Ukoliko ovu državu ne raskomadate do tad na tri dijela.BASS wrote:POKAZATI? Pa eto koliko vam je plitko razmisljanje.muniza wrote:BiH je dovoljno naškođeno Dejtonom, ovo je savršena prilika da im svima pokažemo da ne ide više!BASS wrote:
kome pokazati? halo ba ovo nisu protesti da ti nekome nesto pokazes, imate posla sa ozbiljnim organizovanim Srbima pa i Hrvatima koji sistematski uništavaju drzavu i vi cete nekome nesto pokazati? Pa fakat fam je Haris usadio onaj mentalitet - mi cemo nesto pokazati medjunarodnoj i oni ce doci da nas spase.
I sta ces kada pokazes svima, kada opet da bi promjenio treba ti volja Srba i Hrvata.
Kakva nezrelost jbt.
-
BASS
#620 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
u kojim vi iluzijama zivite jbt. al hajde sto zivite u iluzijama, vec sto sirite te svoje gluposti koje ne mogu da izdrze blagi povjetarac.
-
muniza
#621 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Sve i da je tako, opet se neću osjećati izdajcom prema zemlji kad se izjasnim kao Bosanac niti prema narodu kad se izjasnim kao Musliman. Vi se zapitajte, al debelo zapitajte možete li to reći za obje stavke.BASS wrote:POKAZATI? Pa eto koliko vam je plitko razmisljanje.muniza wrote:BiH je dovoljno naškođeno Dejtonom, ovo je savršena prilika da im svima pokažemo da ne ide više!BASS wrote:
Kakva nezrelost jbt.
-
Revoltage
#622 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Onda će čekati sastav vlade podugo. Kome je to u interesu? Nikome! Ali sam siguran da će to EU integracije riješiti. Političarima je uvijek bitno biračko tijelo, pa taman se radilo o pingvinima.BASS wrote:i ta stranka dodje sa prijedlogom da promjeni ustav i Srbi i Hrvati kazu ne. Sta cemo onda?Revoltage wrote:Ako se politički oformi jaka stranka (koja po definiciji ne mora biti isključivo za Bosance, nego za ravnopravnost)BASS wrote:Ali vas bosanaca da je 300 miliona ne mozete nista promijeniti ako Srbi i Hrvati to ne daju. Sta cemo sad?
Ko je onda donji?
-
Revoltage
#623 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
A sta su amerikanci etnički? Francuzo-njemacko-indijanski englezi? Ili?BASS wrote:ne moze ti drzava dati etnicki identitet, drzava ti daje drzavljanstvo. ti imas i drzavljasntvo federacije/rs, da li ti to daje identitet?Revoltage wrote:Bosancima identitet daje jezik i DRŽAVA.metronom wrote:Jesu li Bosanci narod? Sta ih to definise kao narod i po cemu se razlikuju od ostalih naroda na ovim prostorima?
-
BASS
#624 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Odmah drito u Ameriku, ne moze se Amerika porediti sa BiH. Pitaj Amerikanca sta je ETNICKI pa ces vidjeti odgovore, nemam vremena sa djecom da razgovaram, ali fakat.
-
Revoltage
#625 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH
Pitao sam odgovor je bio: Zastava. Pa ti razmisli. Druskane.BASS wrote:Odmah drito u Ameriku, ne moze se Amerika porediti sa BiH. Pitaj Amerikanca sta je ETNICKI pa ces vidjeti odgovore, nemam vremena sa djecom da razgovaram, ali fakat.