Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Locked
Revoltage

#601 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Revoltage »

Samir_01 wrote:
Revoltage wrote:Smiri doživljaj niko ti se nije obratio.
Hos da izmajoriziram ja tebe malo?

:skoljka:
Bosanca u BOSNI, ne možeš izmajorizirati. Možda Hrvate, Srbe i Bošnjake, ali Bosance ne druže.
T-Rexx

#602 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by T-Rexx »

Postoji strah kod srba da bi popis mogao pokazati da je bosnjaka 51%.
Samir_01

#603 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Samir_01 »

Revoltage wrote:Bosanca u BOSNI, ne možeš izmajorizirati. Možda Hrvate, Srbe i Bošnjake, ali Bosance ne druže.
Znaci Bosnjaci koji zive u Bosni nisu i Bosanci?

Bosanci za tebe nisu svi gradjani Bosne i Hercegovine?
muniza

#604 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by muniza »

Samir_01 wrote:
Revoltage wrote:Bosanca u BOSNI, ne možeš izmajorizirati. Možda Hrvate, Srbe i Bošnjake, ali Bosance ne druže.

Ako ćemo tako gledati onda su Srbi i Hrvati Bosanci.
A jesu li?
BASS

#605 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

Ali vas bosanaca da je 300 miliona ne mozete nista promijeniti ako Srbi i Hrvati to ne daju. Sta cemo sad?
muniza

#606 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by muniza »

T-Rexx wrote:Postoji strah kod srba da bi popis mogao pokazati da je bosnjaka 51%.
Srbi se toga ne boje, mislim da potajno to čak i priželjkuju jer su sigurni da u RS ima minimalno Bošnjaka a ova većina živi u manjem dijelu BiH. Srbi se mogu jedino bojati Bosanaca koji totalno remete Dejtonsku izdaju i to automatski ugrožava RS dok su Bošnjaci za njih nešto sasvim uobičajeno i poželjno. Pokušajte malo dublje razmisliti o svemu ovome, sa akcentom na Dajtonsku izdaju!
Samir_01

#607 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Samir_01 »

muniza wrote:
Samir_01 wrote:

Ako ćemo tako gledati onda su Srbi i Hrvati Bosanci.
A jesu li?
Svi drzavljani Bosne su po definiciji Bosanci (i Hercegovci).

Sad, ako vi zelite od Bosanaca da pravite zaseban narod, ako ne mozete sa nama Bosnjacima... be my guest.
muniza

#608 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by muniza »

BASS wrote:Ali vas bosanaca da je 300 miliona ne mozete nista promijeniti ako Srbi i Hrvati to ne daju. Sta cemo sad?
Pa jel ti drago što je tako?
Uzimajući u obzir da vam Dejton odgovara očito je da se prije slažete sa Srbima i Hrvatima nego sa Bosancima.
Ko je onda izdajica u svemu tome?
BASS

#609 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

muniza wrote:
BASS wrote:Ali vas bosanaca da je 300 miliona ne mozete nista promijeniti ako Srbi i Hrvati to ne daju. Sta cemo sad?
Pa jel ti drago što je tako?
Uzimajući u obzir da vam Dejton odgovara očito je da se prije slažete sa Srbima i Hrvatima nego sa Bosancima.
Ko je onda izdajica u svemu tome?
nije mi drago nego samo ukazujem da ne mozete nista postici osim naskoditi Bosnjacima i BiH, bravo genijalci!
metronom

#610 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by metronom »

Jesu li Bosanci narod? Sta ih to definise kao narod i po cemu se razlikuju od ostalih naroda na ovim prostorima?
Revoltage

#611 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Revoltage »

Ako se politički oformi jaka stranka (koja po definiciji ne mora biti isključivo za Bosance, nego za ravnopravnost)
i ta ista sranka dobije moć da od nje ovisi mnogo toga, pa i prava Hrvata, Srba i Bošnjaka!? Sta velis na to?

Ko je onda donji?
theTruePath

#612 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by theTruePath »

Nece ih biti toliko to je najgore
muniza

#613 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by muniza »

BASS wrote:
nije mi drago nego samo ukazujem da ne mozete nista postici osim naskoditi Bosnjacima i BiH, bravo genijalci!
BiH je dovoljno naškođeno Dejtonom, ovo je savršena prilika da im svima pokažemo da ne ide više!
muniza

#614 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by muniza »

theTruePath wrote:
Nece ih biti toliko to je najgore
Pa dobro, neće 300 ali hoće 150 miliona brat bratu :D
Revoltage

#615 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Revoltage »

metronom wrote:Jesu li Bosanci narod? Sta ih to definise kao narod i po cemu se razlikuju od ostalih naroda na ovim prostorima?
Bosancima identitet daje jezik i DRŽAVA.

Obzirom da su Muslimani preuzeli ime Bosnjaci kao zvanični naziv, onda je očito da njima identitet daje vjera, a ne država. Što je i potpuno legalno. Vidiš sad razliku?

Da se razumijemo i ja sam musliman, ali mi država daje identitet. Nešto kao u USA.
BASS

#616 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

muniza wrote:
BASS wrote:
BiH je dovoljno naškođeno Dejtonom, ovo je savršena prilika da im svima pokažemo da ne ide više!
POKAZATI? Pa eto koliko vam je plitko razmisljanje.
kome pokazati? halo ba ovo nisu protesti da ti nekome nesto pokazes, imate posla sa ozbiljnim organizovanim Srbima pa i Hrvatima koji sistematski uništavaju drzavu i vi cete nekome nesto pokazati? Pa fakat fam je Haris usadio onaj mentalitet - mi cemo nesto pokazati medjunarodnoj i oni ce doci da nas spase.
Kome se treba pokazivati svima je jasno?
I sta ces kada pokazes svima, kada opet da bi promjenio treba ti volja Srba i Hrvata.
Kakva nezrelost jbt.
BASS

#617 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

Revoltage wrote:
metronom wrote:Jesu li Bosanci narod? Sta ih to definise kao narod i po cemu se razlikuju od ostalih naroda na ovim prostorima?

Obzirom da su Muslimani preuzeli ime Bosnjaci kao zvanični naziv, onda je očito da njima identitet daje vjera, a ne država. Što je i potpuno legalno. Vidiš sad razliku?

Da se razumijemo i ja sam musliman, ali mi država daje identitet. Nešto kao u USA.
ne moze ti drzava dati etnicki identitet, drzava ti daje drzavljanstvo. ti imas i drzavljasntvo federacije/rs, da li ti to daje identitet?
BASS

#618 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

Revoltage wrote:
Ako se politički oformi jaka stranka (koja po definiciji ne mora biti isključivo za Bosance, nego za ravnopravnost)
i ta ista sranka dobije moć da od nje ovisi mnogo toga, pa i prava Hrvata, Srba i Bošnjaka!? Sta velis na to?

Ko je onda donji?
i ta stranka dodje sa prijedlogom da promjeni ustav i Srbi i Hrvati kazu ne. Sta cemo onda?
Revoltage

#619 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Revoltage »

BASS wrote:
muniza wrote:
BASS wrote:
kome pokazati? halo ba ovo nisu protesti da ti nekome nesto pokazes, imate posla sa ozbiljnim organizovanim Srbima pa i Hrvatima koji sistematski uništavaju drzavu i vi cete nekome nesto pokazati? Pa fakat fam je Haris usadio onaj mentalitet - mi cemo nesto pokazati medjunarodnoj i oni ce doci da nas spase.
I sta ces kada pokazes svima, kada opet da bi promjenio treba ti volja Srba i Hrvata.
Kakva nezrelost jbt.
Bravo majstore i ti upravo ideš u isti koš sa njima. Samo podijeli, ali garantujem da kada Bosanci i Hercegovci budu ravnopravni, da će biti većina na narednom popisu. Ukoliko ovu državu ne raskomadate do tad na tri dijela.
BASS

#620 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

u kojim vi iluzijama zivite jbt. al hajde sto zivite u iluzijama, vec sto sirite te svoje gluposti koje ne mogu da izdrze blagi povjetarac.
muniza

#621 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by muniza »

BASS wrote:
muniza wrote:
BASS wrote:
Kakva nezrelost jbt.
Sve i da je tako, opet se neću osjećati izdajcom prema zemlji kad se izjasnim kao Bosanac niti prema narodu kad se izjasnim kao Musliman. Vi se zapitajte, al debelo zapitajte možete li to reći za obje stavke.
Revoltage

#622 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Revoltage »

BASS wrote:
Revoltage wrote:

Ko je onda donji?
i ta stranka dodje sa prijedlogom da promjeni ustav i Srbi i Hrvati kazu ne. Sta cemo onda?
Onda će čekati sastav vlade podugo. Kome je to u interesu? Nikome! Ali sam siguran da će to EU integracije riješiti. Političarima je uvijek bitno biračko tijelo, pa taman se radilo o pingvinima.
Revoltage

#623 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Revoltage »

BASS wrote:
Revoltage wrote:

ne moze ti drzava dati etnicki identitet, drzava ti daje drzavljanstvo. ti imas i drzavljasntvo federacije/rs, da li ti to daje identitet?
A sta su amerikanci etnički? Francuzo-njemacko-indijanski englezi? Ili?
BASS

#624 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by BASS »

Odmah drito u Ameriku, ne moze se Amerika porediti sa BiH. Pitaj Amerikanca sta je ETNICKI pa ces vidjeti odgovore, nemam vremena sa djecom da razgovaram, ali fakat.
Revoltage

#625 Re: Istraživanje uoči POPISA pokazalo etničku strukturu BH

Post by Revoltage »

BASS wrote:Odmah drito u Ameriku, ne moze se Amerika porediti sa BiH. Pitaj Amerikanca sta je ETNICKI pa ces vidjeti odgovore, nemam vremena sa djecom da razgovaram, ali fakat.
Pitao sam odgovor je bio: Zastava. Pa ti razmisli. Druskane.
Locked