Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
roll_over

#601 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by roll_over »

ja na pocecima pikedžijanja nisam ni znao sto znaci zadnja, uvijek mislio da,refrazirano to znaci jesam li ja zadnji ponuđač :lol:

kasnije se uhodao i onda skontao fore, novo ali upaljeno radi provjere ispravnosti , koristeno mjesec dana ali novo , mint stanje :dance:

a ovo da artikal u zamjeni dobiva na vrijednosti je tipicno pikovski,pokusati se ograditi i biti dobar makar stoju... to je provala stvarno,posebice ako je moj artikal koji nudim u zamjenu za njegov u jednako dobrom ili cak boljem stanju nego njegov...
zenny

#602 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zenny »

u zadnje vrijeme mi se ovo sve vise desava; stavio sam za nesto da kosta npr 200KM i onda mi se javi neko i pita "moze li 100KM za keš?". kad ih pitam jesu li ozbiljni a oni me napadnu na fazon "ja sam ti samo ponudio" :-)
Melami

#603 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Melami »

roll_over wrote:ja na pocecima pikedžijanja nisam ni znao sto znaci zadnja, uvijek mislio da,refrazirano to znaci jesam li ja zadnji ponuđač :lol:

kasnije se uhodao i onda skontao fore, novo ali upaljeno radi provjere ispravnosti , koristeno mjesec dana ali novo , mint stanje :dance:

a ovo da artikal u zamjeni dobiva na vrijednosti je tipicno pikovski,pokusati se ograditi i biti dobar makar stoju... to je provala stvarno,posebice ako je moj artikal koji nudim u zamjenu za njegov u jednako dobrom ili cak boljem stanju nego njegov...
Nije to nista pikovski, to je postojalo mnogo prije pika.
Kad odneses auto u zamjenu za novo auto, da li ti auto kuca racuna vrijednost tvog auta 5000KM, koliko bi ti mogao dobiti za njeg da ga prodajes 5 mjeseci na pik-u i nakon 200 ljudi sto ga vidi, ili ti racunaju 3500KM?
kockica_kockica

#604 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kockica_kockica »

zenny wrote:u zadnje vrijeme mi se ovo sve vise desava; stavio sam za nesto da kosta npr 200KM i onda mi se javi neko i pita "moze li 100KM za keš?". kad ih pitam jesu li ozbiljni a oni me napadnu na fazon "ja sam ti samo ponudio" :-)

Kad me pitaju jeli moze za kes xy KM, ja se zapitam a cime bi oni drugi platili... krvnim zrncima... zvakama????
L.e.g

#605 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by L.e.g »

Nije prevara, al eto.....lik prodaje po cesti "ukradenu robu" koja kao inace kosta 130 € za 50 KM i ima samo taj jedan primjerak.
Isti lik na piku prodaje to isto za 40 KM i ima neogranicen broj komada.
Ja juce u jednoj veleprodaji to isto vidim za 22 KM
roll_over

#606 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by roll_over »

Melami wrote:
roll_over wrote: Kad odneses auto u zamjenu za novo auto, da li ti auto kuca racuna vrijednost tvog auta 5000KM, koliko bi ti mogao dobiti za njeg da ga prodajes 5 mjeseci na pik-u i nakon 200 ljudi sto ga vidi, ili ti racunaju 3500KM?
da,ali mi niti smo auto kuće niti bilokakve druge firme.

ali ne vidim razloga zasto bi se takav isti sistem primjenjivao na svaku robu,pogotovo na nekim manjim stvarima tipa telefoni,satovi i slicno.
Komsho

#607 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Komsho »

Melami wrote:
roll_over wrote:ja na pocecima pikedžijanja nisam ni znao sto znaci zadnja, uvijek mislio da,refrazirano to znaci jesam li ja zadnji ponuđač :lol:

Kad odneses auto u zamjenu za novo auto, da li ti auto kuca racuna vrijednost tvog auta 5000KM, koliko bi ti mogao dobiti za njeg da ga prodajes 5 mjeseci na pik-u i nakon 200 ljudi sto ga vidi, ili ti racunaju 3500KM?
Auto kuca je sasvim druga stvar,to je firma koja mora na necemu zaraditi isto kao zlato kad prodajes pa ti daje nizu cijenu a prodaje ga skuplje.Smijesno je porediti neke stvari sa mobitelimaTe firme ipak placaju poreze,prijavljene su i tako dalje.Sta placaju ovi sa pika?Nikom nista.
Sid the sloth

#608 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sid the sloth »

.
Last edited by Sid the sloth on 12/04/2017 10:19, edited 1 time in total.
Komsho

#609 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Komsho »

Neka on proda taj svoj za 500 kad moze.Nikom oni ne izlaze u susret nego gledaju da zarade i prevare koga mogu.
Zato im se vuku oglasi sedmicama,mjesecima pa poslje spustaju.Ni levati nisu kao sto su bili nekad.
Melami

#610 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Melami »

Sid the sloth wrote:Kad covjek nesto prodaje za 500KM, traziti 600KM u zamjeni je logicna stvar.
Ako ti vec izlazi u susret da ti ne moras prodavati svoj mobitel nego ga das u zamjenu zasto ne bi i naplatio vise, a tebi ako smeta sto je 100KM skuplje pa brate prodaj taj svoj mobitel i kupi njegov za 500KM, svi sretni.
Jesi vidio bisera, jos im pokusas objasniti al to kao ne vazi za mobitele :D
Melami

#611 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Melami »

Komsho wrote:
Melami wrote:

Auto kuca je sasvim druga stvar,to je firma koja mora na necemu zaraditi isto kao zlato kad prodajes pa ti daje nizu cijenu a prodaje ga skuplje.Smijesno je porediti neke stvari sa mobitelimaTe firme ipak placaju poreze,prijavljene su i tako dalje.Sta placaju ovi sa pika?Nikom nista.
Pa i on prodaje da zaradi, kao i auto kuca i sve drugo. Nema on potrebe da registruje firmu samo zbog tog jednog telefona kako bi ga tebi prodao i platio porez na to.
Tebi ako se ne svidja nadji boljeg, a ne pokusavaj da njeg mjenjas ili govoris kako je glup, varalica itd.
On nikg ne vara, on moze prodavati golfa II za 20k, a ti kupi ako hoces, ako neces onda cao.
Melami

#612 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Melami »

Komsho wrote:Neka on proda taj svoj za 500 kad moze.Nikom oni ne izlaze u susret nego gledaju da zarade i prevare koga mogu.
Zato im se vuku oglasi sedmicama,mjesecima pa poslje spustaju.Ni levati nisu kao sto su bili nekad.
Lijepo ti je covjek rekao.
Ako taj tvoj vrijedi 300KM, prodaj ga, dodaj 200 i kupi taj od 500. Sto on tebi taj od 500 dao u zamjenu za tvoj i kasnije prodavao tvoje smece,za koje mozda ne moze dobiti ni pola cijene koliko ti trazis??
roll_over

#613 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by roll_over »

dobro melami jasno mi je da se i ti sluzis istim trikovima na pik-u,nema potrebe da dalje razglabamo.

sretno ti u prodaji,vi ste svi pametni mi ostalo smo kreteni.
Melami

#614 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Melami »

roll_over wrote:dobro melami jasno mi je da se i ti sluzis istim trikovima na pik-u,nema potrebe da dalje razglabamo.

sretno ti u prodaji,vi ste svi pametni mi ostalo smo kreteni.
Upravo.
Niti sam sta kupio niti prodao preko pik-a.
roll_over

#615 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by roll_over »

pa ne znam onda sto tocno trazis u ovoj temi ? nemas nikakvih iskustava a ipak dijelis savjete.
Komsho

#616 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Komsho »

Melami wrote:
Sid the sloth wrote:Kad covjek nesto prodaje za 500KM, traziti 600KM u zamjeni je logicna stvar.
Ako ti vec izlazi u susret da ti ne moras prodavati svoj mobitel nego ga das u zamjenu zasto ne bi i naplatio vise, a tebi ako smeta sto je 100KM skuplje pa brate prodaj taj svoj mobitel i kupi njegov za 500KM, svi sretni.
Nemas ti pojima sta pricas.Moj vrijedi 300 njegov 500 moze dobiti 200km razlike 220 u vrh glave.Kraj price.
Sve iznad je pokusavanje zarade,prevare i slicno.
Komsho

#617 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Komsho »

roll_over wrote:pa ne znam onda sto tocno trazis u ovoj temi ? nemas nikakvih iskustava a ipak dijelis savjete.
Svi sve znaju to je politika danasnja.Jedno je pijaca,auto kuca a drugo su oglasi gdje nikom nista ne placas a ponasas se kao da placas.Bezobrazluk.
Melami

#618 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Melami »

Komsho wrote:
Melami wrote:
Nemas ti pojima sta pricas.Moj vrijedi 300 njegov 500 moze dobiti 200km razlike 220 u vrh glave.Kraj price.
Sve iznad je pokusavanje zarade,prevare i slicno.
Al si glup jebote.
KO TE VARA? HOCES? NECES? NEMORAS.
A otkud mu sad dajes 220 u vrh glave a razlika je 200KM?
Melami

#619 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Melami »

roll_over wrote:pa ne znam onda sto tocno trazis u ovoj temi ? nemas nikakvih iskustava a ipak dijelis savjete.
Ja kad sam kupovao online ti ni interneta nisi imao i ne bi na piku nikad nista kupovao i prodavao zbog debila kao sto ste vi.
Komsho

#620 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Komsho »

Melami wrote: Al si glup jebote.
Ja necu u tome je stvar posto nisam levat i dobro razumijem sta vrijedi koliko a sta je precjenjeno.20km moze dobit za kafe i da vidim hoce li pristat na tih 20 ili je pohlepan pa hoce 100.Nisam ja glup ti ili si bezobrezan ili zaradjujes na levatima pa si zavro ko konj.
Melami

#621 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Melami »

Komsho wrote:
Ja necu u tome je stvar posto nisam levat i dobro razumijem sta vrijedi koliko a sta je precjenjeno.20km moze dobit za kafe i da vidim hoce li pristat na tih 20 ili je pohlepan pa hoce 100.Nisam ja glup ti ili si bezobrezan ili zaradjujes na levatima pa si zavro ko konj.
Hvala Bogu daleko sam ja od pikove zarade na levatima i nemam vremena da se bavim tim zamjenama, razmjena i slicno, kupim u keshu sta mi treba.
roll_over

#622 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by roll_over »

Melami wrote:
Ja kad sam kupovao online ti ni interneta nisi imao i ne bi na piku nikad nista kupovao i prodavao zbog debila kao sto ste vi.
o mati draga... Koji si ti bloesni egoista jbt... Odjavljujem se sa ove rasprave, debil ti babo sto te napravio tako inteligentnog. Pozdrav.
guber90

#623 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by guber90 »

Jao diskusije :-) .

Nema mi nista gore nego kada neko ovako roditelje pocne spominjati :-) , stomak mi se okrene.
Komsho

#624 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Komsho »

Melami wrote:
Komsho wrote:
Hvala Bogu daleko sam ja od pikove zarade na levatima i nemam vremena da se bavim tim zamjenama, razmjena i slicno, kupim u keshu sta mi treba.
Drago mi je za tvoju finansijsku situaciju i ako te nisam nista pitao vezano za nju.Ne znam onda zasto se mjesas u nesto sto ne znas,cime se ne bavis?
Melami

#625 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Melami »

Komsho wrote:
Melami wrote: Hvala Bogu daleko sam ja od pikove zarade na levatima i nemam vremena da se bavim tim zamjenama, razmjena i slicno, kupim u keshu sta mi treba.
Drago mi je za tvoju finansijsku situaciju i ako te nisam nista pitao vezano za nju.Ne znam onda zasto se mjesas u nesto sto ne znas,cime se ne bavis?
Cime si se to ti bavio pa si strcnjak za te razmjene?
Ne treba ti fakultet da bi znao sabrati 2 i 2. Ovo su opste stvari i valjda bi svako treba znati da nije ista cijena kad se kupuje i placa gotovinom i kad se ulaze nesto u zamjenu pa prodavac i dalje treba da se vrti da proda taj tvoj proizvod koji mu niko ne garantuje da ce prodati za onoliko koliko si ti procjenio itd itd itd.
Post Reply