Nikada se ovaj sistem nece promjeniti, na zalost nikada jer sve je vise ljudi koji vide priliku u njemu, bez ikakvom razmisljanja, truda, ideje dobiju posao na kojem ce ostati do kraja zivota. Nedostatak dinamike i generalno nas mentalitet da je drzava najbolji poslodavac nas najvise kosta jer ti imas jednu armiju koja zna kada se koji drzavni sluzbenik penzionise da bi dobio njegovo mjesto, nedavno sam svjedocio slicnom razgovou i sokirao sam se dokle to ide.-LIBERO- wrote:@Havatar, naravno. Nasljedje koje je tu generacijama. Ali, slozio se ti ili ne, zadnjih 20 godina je to toliko usavrseno, da je i vise nego karikaturno.
@Mastermind30, nisam se osvrtao na jednu opstinu. Prokomentarisao sam sistem "vrijednosti" i favorizovanje prilikom zaposljavanja na razne budzetske sise l. naravno, da je to uhodano i tamo gdje SDP ima vlast, primjer ti je i opstina Centar u Sarajevu.
Svakako, po vertikali, i po godinama kojima upraznjavaju taj metod i princip udomljavanja, prednjaci SDA. Naravno, ne amnestiram ni jednu drugu stranku ili ti interesnu grupaciju.
I onda se kao pitamo zasto smo u ovolikom K. a svima nam je postalo nesto kao sasvim normalno, da se po principu pogodnosti, familijarnosti, stranacke pripadnosti ..uposljava, pa cak i po pozicijama, i na mjestima, koje su presudne u sistemu organizacije i odlucivanja.
Sistem su ljudi, ljudi kod nas nece da rade i jedino ih zanima lagodnost koja ostavlja puno vremena za kafice i supljiranja, iole ozbiljni ljudi u ovoj zemlji lako mogu uspjeti, samo se treba izdici iz ove duboke uprosjecenosti koja je opceprihvatljiva.
Ne znam za vas ali bih se ja rokno da radim u opcini ili da sam neki fucking savjetnik