POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Malik Urcic

#601 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Malik Urcic »

lavorpunvode

#602 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

ne znam sta je cudno ovdje.. mlada je vjerovatno napisala u prijavi da ima VSS a bez diplomskog to ne moze i opravdati jer diplomu NEMA.
znam iz vlastitog primjera, gdje sam napisala da sam nezaposlena ali mogu pjevati sad jer se iskomplikovalo nesto oko prijave na biro. i necu ih dati u novine jer prihvatam da je do mene.
iako ne osporavam to da se svasta radi, al mnogi ne zele priznati da ipak i oni nekad grijese.
Last edited by lavorpunvode on 03/09/2013 22:06, edited 1 time in total.
Malik Urcic

#603 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Malik Urcic »

lavorpunvode wrote:ne znam sta je cudno ovdje.. mlada je vjerovatno napisala u prijavi da ima VSS a bez diplomskog to ne moze i opravdati...
Bit ce da je to. Nego jel jos neko dobio ovaj prirucnik kao ova iz clanka gore?
shmizlica

#604 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by shmizlica »

materijali za obuku bi se trebali podijeliti prije obuke....prema instrukcijama odozgo :oops:
kurty

#605 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by kurty »

Malik Urcic wrote:
lavorpunvode wrote:ne znam sta je cudno ovdje.. mlada je vjerovatno napisala u prijavi da ima VSS a bez diplomskog to ne moze i opravdati...
eo nije mi bilo mrsko pogledati...
Prvo nisu mi jasni novinari koji imaju vremena da saslusaju Miu, da zovu ove iz komisije, a nije im se dalo da pogledaju preliminarnu listu...
Ako sam dobro procitao clanak... Mia je polozila sve ispite na pravu, ali jos nije diplomirala, sto dalje implicira da je Mia SSS, a ne VSS ili VŠS...??? Zar ne???
Trece... Ako je i takva, kako da je onda u prijavi popunila da ima zavrsenu visu skolu???
u preliminarnoj listi pise da ima visu... ?

Image
usput, 653. popisivaca treba Mostaru

ma jel ijedan jebeni novinar moze malo istraziti prije nego napise koji clanak :-) :-) :-) :-)
GoodTaste

#606 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by GoodTaste »

Ima li sta za instruktore, opcina Novi grad - Sarajevo ? Zna li se kad je obuka i gdje (6-10.09) ? Gdje ce obavjest biti o tome ?
kurty

#607 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by kurty »

lavorpunvode wrote:ne znam sta je cudno ovdje.. mlada je vjerovatno napisala u prijavi da ima VSS a bez diplomskog to ne moze i opravdati jer diplomu NEMA.
znam iz vlastitog primjera, gdje sam napisala da sam nezaposlena ali mogu pjevati sad jer se iskomplikovalo nesto oko prijave na biro. i necu ih dati u novine jer prihvatam da je do mene.
iako ne osporavam to da se svasta radi, al mnogi ne zele priznati da ipak i oni nekad grijese.
eo primjer iz komsiluka... malecka prosla za popis...
zavrsila srednju i polozila je prijemni za fakultet.. normalno, nema sanse da dobije papir da je ona upisana na fakultet do sutra, ali su svi krivi samo ona ne...
lavorpunvode

#608 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

kurty wrote:
Malik Urcic wrote:
eo nije mi bilo mrsko pogledati...
Prvo nisu mi jasni novinari koji imaju vremena da saslusaju Miu, da zovu ove iz komisije, a nije im se dalo da pogledaju preliminarnu listu...
Ako sam dobro procitao clanak... Mia je polozila sve ispite na pravu, ali jos nije diplomirala, sto dalje implicira da je Mia SSS, a ne VSS ili VŠS...??? Zar ne???
Trece... Ako je i takva, kako da je onda u prijavi popunila da ima zavrsenu visu skolu???
u preliminarnoj listi pise da ima visu... ?

Image
usput, 653. popisivaca treba Mostaru

ma jel ijedan jebeni novinar moze malo istraziti prije nego napise koji clanak :-) :-) :-) :-)
nema veze sto ih je na ovoj listi vise od 653 jer ce svakako jos jedan dio ovih sa liste otpasti nakon testa koji ce se raditi po zavrsenoj instruktazi.
kurty

#609 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by kurty »

nije to ni bitno... ona je po preliminarnom spisku bila 686., a primili su 653...

a prvi na preliminarnom spisku koji ima 5.000 bodova (koliko bi ona imala da je stavila SSS) je tek 976.

Bitno je to, da je Mia slagala kad je punila obrazac... uletila je na konacni spisak.. trebala da potvrdi ono sto je zaokruzila i tu nastaje problem...

prema tome, ne znam kako je nije stid da se buni...
gnjev

#610 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gnjev »

Ma ne stoji ni ovo sto vi pricate. Ja znam osobu koja ima nekog u javnoj upravi i papiri i prijava i knjzica za biro su sredjeni u 2 dana. Obicnom smrtniku za to treba sedmica. Imaju pravo sto se ljute ha ja .
lavorpunvode

#611 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

gnjev wrote:Ma ne stoji ni ovo sto vi pricate. Ja znam osobu koja ima nekog u javnoj upravi i papiri i prijava i knjzica za biro su sredjeni u 2 dana. Obicnom smrtniku za to treba sedmica. Imaju pravo sto se ljute ha ja .
ne kontas ni ti nas. i ja sam kao i svi ti obicni smrtnici. kasnim sa dokumentima upravo jer treba puno vremena za dokumente, ali za to ne krivim njih jer sam sama sebi postavila odredjene uvjete, koje sada ne mogu da ispunim jer eto, nemam nikog u javnoj upravi. tako i ona ne moze da dokaze ono sto je navela. mada, meni je zavrsiti papire na birou nemjerljivo lakse nego njoj diplomirati za ova 3-4 dana. :D
kurty

#612 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by kurty »

gnjev wrote:Ma ne stoji ni ovo sto vi pricate. Ja znam osobu koja ima nekog u javnoj upravi i papiri i prijava i knjzica za biro su sredjeni u 2 dana. Obicnom smrtniku za to treba sedmica. Imaju pravo sto se ljute ha ja .
razumio bi ja da se Mia ljuti jer je diplomirala, a nema nacina da to dokaze ili koji vec dzavo...

ona se ljuti stosu joj naknadno rekli da ipak nije prosla, jer su ljudi skontali da je LAGALA...

jasno kao dan...

nema nikakve veze sa stelama, papirima, vremenom i slicno... ona nije diplomiralai samim tim nije ni mogla da dokaze da je VSS ili VŠS.
gnjev

#613 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gnjev »

Mia je levat. Ali ne slazete li se samnom kad kazem da bi ono sto je dostupno ovim sa vezama u smislu brzo zavrsavanje papirologije trebalo da bude dostupno svima ?
kurty

#614 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by kurty »

gnjev wrote:Mia je levat. Ali ne slazete li se samnom kad kazem da bi ono sto je dostupno ovim sa vezama u smislu brzo zavrsavanje papirologije trebalo da bude dostupno svima ?
ovo je tacno... svi jednaki...

s druge strane.. hajmo realno, imali su ljudi vremena da pozavrsavaju sve te stvarcice, ali svi cekali minut do 12... i belaj
gnjev

#615 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gnjev »

kurty wrote:
gnjev wrote:Mia je levat. Ali ne slazete li se samnom kad kazem da bi ono sto je dostupno ovim sa vezama u smislu brzo zavrsavanje papirologije trebalo da bude dostupno svima ?
ovo je tacno... svi jednaki...

s druge strane.. hajmo realno, imali su ljudi vremena da pozavrsavaju sve te stvarcice, ali svi cekali minut do 12... i belaj
Ovo je od pocetka sve neorganizovano toliko da ne znam kako se mozemo nazivati drzavom al eto .
azurna_obala

#616 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by azurna_obala »

Malik Urcic wrote:Jos malo o malverzacijama: http://www.bljesak.info/web/article.asp ... aa1c12c7ae :run:
jaooo drame...naravno da ne može reći da je diplomirala, ako je položila sve ispite, to što je napisala da je VSS to je njena greška...ona se vjerovatno nadala da će diplomirati prije dostavljanja dokumentacije, ali bilo je glupo osloniti se na takvo nešto. Šta je falilo da je stavila da ima SSS i mirna Bosna :roll:

I ovaj popis hoće svako da radi :roll:
kurty

#617 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by kurty »

azurna_obala wrote:
Malik Urcic wrote:Jos malo o malverzacijama: http://www.bljesak.info/web/article.asp ... aa1c12c7ae :run:
jaooo drame...naravno da ne može reći da je diplomirala, ako je položila sve ispite, to što je napisala da je VSS to je njena greška...ona se vjerovatno nadala da će diplomirati prije dostavljanja dokumentacije, ali bilo je glupo osloniti se na takvo nešto. Šta je falilo da je stavila da ima SSS i mirna Bosna :roll:

I ovaj popis hoće svako da radi :roll:
bodova, eto sta :lol: :lol: :lol: :lol:
azurna_obala

#618 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by azurna_obala »

:jbt:
jesam i i ja naivna :lol: :lol:
Huremika

#619 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

Obuka za instruktore op N.Sarajevo je u petak od 9-17 h ( !?? ) u prostorijama mjesne zajednice Grbavica 1.
GoodTaste

#620 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by GoodTaste »

Opcina Novi grad u 9 u osnovoj skoli Fatima Gunic ...
agbonlahor

#621 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by agbonlahor »

centar instrukcija za insrtuktore u zgradi svjetlosti od 9 do 17( ??? ), al rekli da se dodje u pola 9 da se uzmu neki dokumenti valjda papirologija za obuku..

i da 8 sati je predvidjeno za instruktazu, s tim da je moguce zavrsiti malo ranije mozda sat eventualno 2
GoodTaste

#622 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by GoodTaste »

pa sta cemo raditi od 9 do 5 :lol:
agbonlahor

#623 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by agbonlahor »

OVO JE RASPORED ZA PETAK 06.09.2013 - za INSTRUKTORE

vjezbe drzanja olovke 09:00 - 09:45 (5 min pauza)
vjezbe gledanja papira 09:50 - 10:35 (5 min pauza)
vjezbe popunjavanja papira 10:40 - 12:20 (5 min pauza)
vjezbe objasnjavanja za popunjavanje papira 12:25 - 13:10 (5 min pauza)
vjezbe deranja(povisivanje glasa) na popisivace 13:15 - 14:45 (5 min pauza)
vjezbe pregledanje papira 14:50 - 16:20 (5 min pauza)
vjezbe sortiranja papira 16:25 - 17:00 (skraceno radi pripreme za utakmicu)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
snaga_znanja

#624 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by snaga_znanja »

agbonlahor wrote:OVO JE RASPORED ZA PETAK 06.09.2013 - za INSTRUKTORE

vjezbe drzanja olovke 09:00 - 09:45 (5 min pauza)
vjezbe gledanja papira 09:50 - 10:35 (5 min pauza)
vjezbe popunjavanja papira 10:40 - 12:20 (5 min pauza)
vjezbe objasnjavanja za popunjavanje papira 12:25 - 13:10 (5 min pauza)
vjezbe deranja(povisivanje glasa) na popisivace 13:15 - 14:45 (5 min pauza)
vjezbe pregledanje papira 14:50 - 16:20 (5 min pauza)
vjezbe sortiranja papira 16:25 - 17:00 (skraceno radi pripreme za utakmicu)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
8-)
testertestni1

#625 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by testertestni1 »

Danas je objavljeno u sl. novinama da je za člana popisne komisije na ilidzi izabrana kćerka službenice u općini Nerina Zećo. Dotična se dosjetila da ako se izjasni kao "ostali" može imati šansu, iako je i pticama na grani poznato ko je i šta je. Maštovita je u izjašnjavanju i kao "Musliman" kad to zatreba, kao npr kad treba da bude član OIK-a. Sutra će vjerovatno pronaći svoje crnogorske, srpske ili hrvatske korijene, sve po PS-u.
Post Reply