KINA

Post Reply
Opetja033

#601 Re: KINA

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:I bolje je da zaposleni u javnim sluzbama ne poste. Zamislite ljekara koji padne u hipoglikemijski šok dok nekome radi intubaciju :roll:
Kakav hinjski, perfidan pokusaj pranja krsenja osnovnih ljudskih prava.
Odmah ode na ljekare u sred operacije... Sta je sa cistacicama, opcinskim catama, salterasima, bibliotekarima, stotinama i hiljadama drugih radnih mjesta? I njima bi zabranio osnovna ljudska prava? Krsio bi ih brutalno?
I za njih vazi tvoje mudro, civilizacijsko "bolje neka ne poste".
A svi se prave ludi o cinjenici da se radi o komunistickoj diktaturi gdje ogromna vecina ljudi radi u javnom sektoru i zbog te diskriminacije moraju birati izmedju temeljnih, osnovnih ljudskih prava i posla?
Sto fino ne kazes: "islamofob sam, mrski muslimani i islamisti koje svaki dan moram gledati ovdje kako poste mi nanose dusevnu bol pa je lijepo cuti da je dzihatlijama neko negdje ipak stao u kraj". Budi posten. Ili nemas muda da tako nesto priznas?
SpecialOffer

#602 Re: KINA

Post by SpecialOffer »

_BataZiv_0809 wrote:I bolje je da zaposleni u javnim sluzbama ne poste. Zamislite ljekara koji padne u hipoglikemijski šok dok nekome radi intubaciju :roll:
Znas li ti sta je hipoglikemijski sok i kako se zapada u to stanje? Cuj ljekar ce pasti u hipoglikemijski sok ako posti :shock:
Co0l

#603 Re: KINA

Post by Co0l »

Glupost.Licno znam dosta ljekara koji poste citav Ramazan i uspjesno obavljaju sve svoje poslove.
Opetja033

#604 Re: KINA

Post by Opetja033 »

Zar je to bitno? Zar to igra ikakvu ulogu? Vi stvarno mislite da ce on doci i reci "fakat ste u pravu, zajebao sam se - neka poste ako hoce, osudjujem politiku kineskih komunista" ?

Bitno je samo aplaudirati i odobravati kada se muslimanima krse osnovna ljudska prava i kada im vlasti brane da prakticiraju svoju vjeru. Bitno je unistiti Islam i muslimane, poniziti ih.
Kakve ces argumente koristiti da bi dosao do tog cilja - nije bitno, nije bitno koliko ti "argumenti" bili idiotski. Sasvim nebitno. Bitno je u sitnoj dusi osjetiti zadovoljstvo makar na trenutak, sto neko tamo na nekom kraju planete ponizava muslimane. Kad su vec te sitne duse primorane da ovdje gledaju svakodnevno kako mrske dzihatlije slobodno i ponosno, javno, mogu prakticirati svoju vjeru.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#605 Re: KINA

Post by _BataZiv_0809 »

Opetja033 wrote:
Odmah ode na ljekare u sred operacije... Sta je sa cistacicama, opcinskim catama, salterasima, bibliotekarima, stotinama i hiljadama drugih radnih mjesta? I njima bi zabranio osnovna ljudska prava? Krsio bi ih brutalno?
A svi se prave ludi o cinjenici da se radi o komunistickoj diktaturi gdje ogromna vecina ljudi radi u javnom sektoru i zbog te diskriminacije moraju birati izmedju temeljnih, osnovnih ljudskih prava i posla?
Sto fino ne kazes: "islamofob sam, mrski muslimani i islamisti koje svaki dan moram gledati ovdje kako poste mi nanose dusevnu bol pa je lijepo cuti da je dzihatlijama neko negdje ipak stao u kraj". Budi posten. Ili nemas muda da tako nesto priznas?
I moje osnovno ljudsko pravo je da dobijem uslugu za koju placam porez-brzo, efikasno i zakonito, a ne da cekam dolaske sa namaza, gledam javne sluzbenike kako u papucama hodaju kroz hodnik javne institucije jer uzimaju abdest itd...A znam za slucajeve javnih institucija gdje su direktori zabranjivali uposlenicima da doruckuju na poslu jer ometaju postace :roll: Sta cemo sa tim?

Rjesenje:

Hoces postiti-uzmi godisnji odmor i posti u miru, a nas koji nemamo veze sa tim postedi i svi mirni ;-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#606 Re: KINA

Post by _BataZiv_0809 »

SpecialOffer wrote: Znas li ti sta je hipoglikemijski sok i kako se zapada u to stanje? Cuj ljekar ce pasti u hipoglikemijski sok ako posti :shock:
Znam. Prvi primjer koji mi je naumpao. Da znam primjera iz nasih javnih institucija, znam sasvim dovoljno. Pisao sam ovom 33-ci vec, pa eto pogledaj ;-)
SpecialOffer

#607 Re: KINA

Post by SpecialOffer »

_BataZiv_0809 wrote:
SpecialOffer wrote: Znas li ti sta je hipoglikemijski sok i kako se zapada u to stanje? Cuj ljekar ce pasti u hipoglikemijski sok ako posti :shock:
Znam. Prvi primjer koji mi je naumpao. Da znam primjera iz nasih javnih institucija, znam sasvim dovoljno. Pisao sam ovom 33-ci vec, pa eto pogledaj ;-)
Izgleda da ne znas sta je hipoglikemisjki sok i kako se u njega upada. Da si znao ne bi ni napisao takvu glupost. :wink:

Gdje su to direktori zabranjivali da se ne doruckuje zbog postaca, opet provale neke.

I ja se ne slazem da sluzbenik ode za vrijeme radnih vremena da klanja. Imao sam par slucajeva kada je otisao na dzumu i i svaku put sam problem napravio. Ne placa ga IZ!

Jos jednom da podvucem da se propisno provaljujes primjerima. :wink:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#608 Re: KINA

Post by pici »

Potres na kineskim berzama, Peking gubi milijarde dolara
Dionice na kineskim berzama nastavljaju padati iako regulatori pokušavaju obuzdati krizu koja je do sada "odnijela" milijarde dolara.
Potres na kineskim berzama, Peking gubi milijarde dolara

Danas je Shanghai Composite odmah po otvaranju pao za osam posto, dok se popodne oporavio na oko šest posto. Shenzhen je pao za tri posto dok je berza u Hong Kongu zabilježila pad od šest posto.

"U ovom trenutku osjeti se panika, a sve je ispraćeno iracionalnim trgovanjem dionicama", saopćila je Regulatorna komisija Kine.

Još od 12. juna berza u Šangaju je izgubila nevjerovatnih 32 posto dionica, dok je Shenzhen koji se često poredi sa američkim Nasdaqom, u istom periodu pao za 41 posto.

Najuvjerljivija teorija o tome šta se zapravo dešava povezana je sa činjenicom da je 2015. godina najslabija kada je riječ o kineskom ekonomskom rastu. Cijene dionica porasle su prije samog rasta profita kompanija koji su zapravo niži nego prošle godine.
koji je ovo div na staklenim nogama... samo malo im fali i odosHe u HendeK :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#609 Re: KINA

Post by _BataZiv_0809 »

SpecialOffer wrote:
Izgleda da ne znas sta je hipoglikemisjki sok i kako se u njega upada. Da si znao ne bi ni napisao takvu glupost. :wink:

Gdje su to direktori zabranjivali da se ne doruckuje zbog postaca, opet provale neke.

I ja se ne slazem da sluzbenik ode za vrijeme radnih vremena da klanja. Imao sam par slucajeva kada je otisao na dzumu i i svaku put sam problem napravio. Ne placa ga IZ!

Znam i vise nego sto bih zelio znati.

Zavod zdravstvenog osiguranja Ze-Do kantona i nekadasnji direktor S.D. Ako znas nekog iz Zenice, pitaj ;-)
SpecialOffer

#610 Re: KINA

Post by SpecialOffer »

_BataZiv_0809 wrote:
SpecialOffer wrote:

Znam i vise nego sto bih zelio znati.

Zavod zdravstvenog osiguranja Ze-Do kantona i nekadasnji direktor S.D. Ako znas nekog iz Zenice, pitaj ;-)
Pa da znas ne bi se ofiro. Ti jedino sto znas o hipoglikemisjskom soku je ovo:

Hipoglikemisjki sok, hmm sigurno je nesto vezano za glukozu. Glukoza? To su sigurno seceri? A negdje si nacuo da ako secer padne da se moze pasti u komu.

I to je to. A pojma nemas ni kako se regulise glukoza u krvi, kako nasta hipoglikemijski sok, sta je hipoglikemijski sok i sl.

Iz ivih jednostavnih primjercica se vidi kad neko bezveze trabunja na forumu. Kao nesto nacuje o necemu i sad on o tome pametuje i navodi kao primjere a ne zna nista vise o tome. Ali bitno je da se pise :oops:
Opetja033

#611 Re: KINA

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:
Opetja033 wrote:
I moje osnovno ljudsko pravo je da dobijem uslugu za koju placam porez-brzo, efikasno i zakonito, a ne da cekam dolaske sa namaza, gledam javne sluzbenike kako u papucama hodaju kroz hodnik javne institucije jer uzimaju abdest itd...A znam za slucajeve javnih institucija gdje su direktori zabranjivali uposlenicima da doruckuju na poslu jer ometaju postace :roll: Sta cemo sa tim?

Rjesenje:

Hoces postiti-uzmi godisnji odmor i posti u miru, a nas koji nemamo veze sa tim postedi i svi mirni ;-)
Opet lupetas. Europska konvencija o ljudskim pravima uopce ne spominje "dobijanje usluge za koju placas porez-brzo, efikasno i zakonito". Dakle opet ili proizvoljno lupetas zbog svog neznanja ili otvoreno lazes.
Ne znam za primjere direktora javnih institucija koji zabranjuju dorucak uposlenicima koji ne poste radi postaca, ali naravno radi se o grubom krsenju zakona i krsenju ljudskih prava. Naravno tu informaciju uzimam sa rezervom jer vrlo lahko moze biti na nivou hipoglikemijskog soka i izmisljanja nekakvih osnovnih ljudskih prava.
No sve i da je ta informacija istinita, argument ti je ravan nuli. Obzirom da gresku i krsenje osnovnih ljudskih prava opravdavas drugim krsenjem osnovnih ljudskih prava. Isto kao sto recimo cetnici Srebrenicu spominju u istoj recenici sa Jasenovcem. Da li sada shvatas koliko to glupo zvuci?

Ako hoce da hoda u papucama, neka hoda. Ne krsi nikakav zakon. To sto smeta tvom prefinjenom, estetskom ukusu je nebitno kao lanjski snijeg.
Po pitanju namaza - ako se radi o dnevnim namazima mogao bih se sloziti sa tobom. Ako se radi o dzumi - ima da cekas dok se dzuma namaz ne zavrsi. Musliman je duzan, strogo obavezujuci, klanjati dzumu namaz u terminu kada se klanja i u dzematu. To nije nesto sto se moze odgoditi. Obzirom da jevreji i krscani nemaju slicnih problema jer su subota i nedjelja neradni dani (sto li bas ta dva dana, a), svako onemogucavanje uposlenicima muslimanima da uzivaju prava koja uzivaju jevreji i krscani - jeste krsenje osnovnih ljudskih prava muslimana. Sasvim je druga prica sto se dobar dio ljudi nikada ne vrati na radno mjesto sa dzume ali i to se da regulisati na nacin kojim ne bi krsio njihova prava. Ali bilo kako bilo, pokazuje se da sam u pravu bio kada sam napisao da tvoji zluradi komentari veze imaju ponajvise sa mucninom koja se u tebi stvara zbog slobode prakticiranja vjere u BiH i zbog svakodnevnog svjedocenja tome.
Navikni se. Ocelici zeludac. Jer nista neces promijeniti. Ili emigriraj. Sta god je lakse i bolje po tvoje zdravlje jer nista neces promijeniti.

I naravno neces ti odredjivati muslimanima kada da uzimaju godisnji odmor. Puno sebi uzimas za pravo. Srecom jedino sto ti preostaje jeste upravo ovo prosipanje zuci i frustracija po forumu. :)
Drinski

#612 Re: KINA

Post by Drinski »

Iako mislim da treba zabrniti izlaske sa posla, volio bih da znam u kojoj javnoj instituciji hodaju po hodncima u papučama dok uzimaju abdest?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#613 Re: KINA

Post by _BataZiv_0809 »

SpecialOffer wrote:

Hipoglikemisjki sok, hmm sigurno je nesto vezano za glukozu. Glukoza? To su sigurno seceri? A negdje si nacuo da ako secer padne da se moze pasti u komu.

I to je to. A pojma nemas ni kako se regulise glukoza u krvi, kako nasta hipoglikemijski sok, sta je hipoglikemijski sok i sl.

Iz ivih jednostavnih primjercica se vidi kad neko bezveze trabunja na forumu. Kao nesto nacuje o necemu i sad on o tome pametuje i navodi kao primjere a ne zna nista vise o tome. Ali bitno je da se pise :oops:
Vidi prijatelju, nema potrebe da me vrijedjas. Ako ti se moje misljenje ne svidja ili imas kvalitetan kontraargument, slobodno iznesi, pa cemo diskutovati.

Sve i da ljekar kojim cudom ne moze, a moze jer i oni su ljudi, pasti u hipoglikemiju, ostaje otvoreno pitanje-smije li se izvrsavanje odgovornih javnih funkcija prepustiti osobi koja usljed nezadovoljenja osnovnih fizioloskih potreba ima smanjen nivo paznje?

Evo moje kolegice vec 20 dana kukaju kako ne mogu nista raditi, a posao im da kucaju na racunaru. Mlade zdrave prave. Nedo bog da su 50-togodisnji ljekari u Hitnoj ;-)

Sto se tice gospodina S.D. to je opcepoznata stvar, kao i egzodus muskih sluzbenika petkom iz svih institucija, ali eto to nije krsenje ljudskih prava platisa poreza :)
Bakir1

#614 Re: KINA

Post by Bakir1 »

mora da su klompe pa bati udara u mozak, urezala mu se slika u sjecanje :lol:
bas ovako kada citam komentare vrlih mrzilaca muslimana i islama pomislim da svi bas svugdje poste, kadli
Drinski

#615 Re: KINA

Post by Drinski »

ja bih sve doktore natjerao da moraju jesti vise puta dnevno i to ono sto im uprava bolnice propise...zbog pacijenata naravno.
SpecialOffer

#616 Re: KINA

Post by SpecialOffer »

Drinski wrote:ja bih sve doktore natjerao da moraju jesti vise puta dnevno i to ono sto im uprava bolnice propise...zbog pacijenata naravno.
I da moraju bar kocku secera po satu pojesti da im secer ne bio pao. :lol:
SpecialOffer

#617 Re: KINA

Post by SpecialOffer »

_BataZiv_0809 wrote:
SpecialOffer wrote:

Vidi prijatelju, nema potrebe da me vrijedjas. Ako ti se moje misljenje ne svidja ili imas kvalitetan kontraargument, slobodno iznesi, pa cemo diskutovati.

Sve i da ljekar kojim cudom ne moze, a moze jer i oni su ljudi, pasti u hipoglikemiju, ostaje otvoreno pitanje-smije li se izvrsavanje odgovornih javnih funkcija prepustiti osobi koja usljed nezadovoljenja osnovnih fizioloskih potreba ima smanjen nivo paznje?

Evo moje kolegice vec 20 dana kukaju kako ne mogu nista raditi, a posao im da kucaju na racunaru. Mlade zdrave prave. Nedo bog da su 50-togodisnji ljekari u Hitnoj ;-)

Sto se tice gospodina S.D. to je opcepoznata stvar, kao i egzodus muskih sluzbenika petkom iz svih institucija, ali eto to nije krsenje ljudskih prava platisa poreza :)
Pa i sam si svjestan da si se provalio sa hipoglikemijskim sokom ali nema veze uci iz gresaka.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#618 Re: KINA

Post by _BataZiv_0809 »

Opetja033 wrote:
Opet lupetas. Europska konvencija o ljudskim pravima uopce ne spominje "dobijanje usluge za koju placas porez-brzo, efikasno i zakonito". Dakle opet ili proizvoljno lupetas zbog svog neznanja ili otvoreno lazes.
Ne znam za primjere direktora javnih institucija koji zabranjuju dorucak uposlenicima koji ne poste radi postaca, ali naravno radi se o grubom krsenju zakona i krsenju ljudskih prava. Naravno tu informaciju uzimam sa rezervom jer vrlo lahko moze biti na nivou hipoglikemijskog soka i izmisljanja nekakvih osnovnih ljudskih prava.
No sve i da je ta informacija istinita, argument ti je ravan nuli. Obzirom da gresku i krsenje osnovnih ljudskih prava opravdavas drugim krsenjem osnovnih ljudskih prava. Isto kao sto recimo cetnici Srebrenicu spominju u istoj recenici sa Jasenovcem. Da li sada shvatas koliko to glupo zvuci?

Ako hoce da hoda u papucama, neka hoda. Ne krsi nikakav zakon. To sto smeta tvom prefinjenom, estetskom ukusu je nebitno kao lanjski snijeg.
Po pitanju namaza - ako se radi o dnevnim namazima mogao bih se sloziti sa tobom. Ako se radi o dzumi - ima da cekas dok se dzuma namaz ne zavrsi. Musliman je duzan, strogo obavezujuci, klanjati dzumu namaz u terminu kada se klanja i u dzematu. To nije nesto sto se moze odgoditi. Obzirom da jevreji i krscani nemaju slicnih problema jer su subota i nedjelja neradni dani (sto li bas ta dva dana, a), svako onemogucavanje uposlenicima muslimanima da uzivaju prava koja uzivaju jevreji i krscani - jeste krsenje osnovnih ljudskih prava muslimana. Sasvim je druga prica sto se dobar dio ljudi nikada ne vrati na radno mjesto sa dzume ali i to se da regulisati na nacin kojim ne bi krsio njihova prava. Ali bilo kako bilo, pokazuje se da sam u pravu bio kada sam napisao da tvoji zluradi komentari veze imaju ponajvise sa mucninom koja se u tebi stvara zbog slobode prakticiranja vjere u BiH i zbog svakodnevnog svjedocenja tome.
Navikni se. Ocelici zeludac. Jer nista neces promijeniti. Ili emigriraj. Sta god je lakse i bolje po tvoje zdravlje jer nista neces promijeniti.

I naravno neces ti odredjivati muslimanima kada da uzimaju godisnji odmor. Puno sebi uzimas za pravo. Srecom jedino sto ti preostaje jeste upravo ovo prosipanje zuci i frustracija po forumu. :)
Da i tebi jos jednom odgovorim. Prvo i osnovno, nisam te vrijedjao, samim tim, nema potrebe da ti mene vrijedjas.

1) Ima nesto sto se zove Nacelo efikasnosti rada organa uprave i to se mora postovati. Postoje zakonski rokovi koji se moraju postovati. EKLJP ti u ovom slucaju ne daje za pravo da krsis zakonsku obavezu izvrsavanja svog posla.

2) Hodanje u papucama mozda i nije krsenje zakona, ali jeste krsenje kucnog reda i pravilnika. Ako moze on, onda moze i zenska doci u minjaku, moze muskarac u potkosulji, pa da pravimo teferic kad je sve otislo u Honduras.

3) BiH je sekularna drzava i prava muslimana su jednaka pravima ostalih. Nijedno religijsko-filozofsko tumacenje nema prednost. Neka se pravilnikom odredi sat vremena petkom, koji ce se kasnije naraditi, nemam nikakvih problema sa takvim rjesenjem.

4) BiH je u Evropi, a ne u Aziji i tradicionalno se ne radi subotom i nedjeljom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#619 Re: KINA

Post by _BataZiv_0809 »

SpecialOffer wrote:
Pa i sam si svjestan da si se provalio sa hipoglikemijskim sokom ali nema veze uci iz gresaka.
Mozes me slobodno prosvijetliti po tom pitanju. Otvoren sam za nova saznanja. Naravno zelio bih pristojno obracanje.
Opetja033

#620 Re: KINA

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:
Opetja033 wrote:

Da i tebi jos jednom odgovorim. Prvo i osnovno, nisam te vrijedjao, samim tim, nema potrebe da ti mene vrijedjas.

1) Ima nesto sto se zove Nacelo efikasnosti rada organa uprave i to se mora postovati. Postoje zakonski rokovi koji se moraju postovati. EKLJP ti u ovom slucaju ne daje za pravo da krsis zakonsku obavezu izvrsavanja svog posla.

2) Hodanje u papucama mozda i nije krsenje zakona, ali jeste krsenje kucnog reda i pravilnika. Ako moze on, onda moze i zenska doci u minjaku, moze muskarac u potkosulji, pa da pravimo teferic kad je sve otislo u Honduras.

3) BiH je sekularna drzava i prava muslimana su jednaka pravima ostalih. Nijedno religijsko-filozofsko tumacenje nema prednost. Neka se pravilnikom odredi sat vremena petkom, koji ce se kasnije naraditi, nemam nikakvih problema sa takvim rjesenjem.

4) BiH je u Evropi, a ne u Aziji i tradicionalno se ne radi subotom i nedjeljom.
Vidis da mozes kada hoces.

1) Da, ali si ti govorio o ljudskim pravima. Ne ja.

2) Ako covjek ide sa tacke A na tacku B u papucama ne vidim apsolutno nikakav problem. Nije da tako hoda povazdan.

3) Sa boldiranim se u potpunosti slazem. Sa neboldiranim dijelom tacke 3 se ne mogu u potpunosti sloziti. Na kraju krajeva drzava BiH jos jedino sa IZ nije potpisala ugovor.

4) Naravno. Medjutim ne smije se braniti pravo muslimana da petkom dobiju slobodan sahatak kako bi obavili duznost koju im vjera strogo nalaze. I naravno naraditi to kasnije. Sve ostalo je ili brutalno krsenje ljudskih prava muslimanima ili sa druge strane iskoristavanje vjerskih sloboda (izostanak sa radnog mjesta ostatak dana).

Apsolutno sam za regulisanje pitanja dzume i udaranja po dzepu onih koji iskoristavaju to pravo.

Samo uopce nismo diskutovali o ovome, nego o necemu sasvim drugom ali helem nejse.
Bakir1

#621 Re: KINA

Post by Bakir1 »

sve ti je to isto, post, dzuma, muslimani, generalno to ne valja :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#622 Re: KINA

Post by _BataZiv_0809 »

Opetja033 wrote:

2) Ako covjek ide sa tacke A na tacku B u papucama ne vidim apsolutno nikakav problem. Nije da tako hoda povazdan.

3) Sa boldiranim se u potpunosti slazem. Sa neboldiranim dijelom tacke 3 se ne mogu u potpunosti sloziti. Na kraju krajeva drzava BiH jos jedino sa IZ nije potpisala ugovor.

4) Naravno. Medjutim ne smije se braniti pravo muslimana da petkom dobiju slobodan sahatak kako bi obavili duznost koju im vjera strogo nalaze. I naravno naraditi to kasnije. Sve ostalo je ili brutalno krsenje ljudskih prava muslimanima ili sa druge strane iskoristavanje vjerskih sloboda (izostanak sa radnog mjesta ostatak dana).

Apsolutno sam za regulisanje pitanja dzume i udaranja po dzepu onih koji iskoristavaju to pravo.

Samo uopce nismo diskutovali o ovome, nego o necemu sasvim drugom ali helem nejse.
1) Nije EKLJP jedini dokument, pobogu :roll:

2) Neprofesionalno je, ruzno i neprikladno. Ja da svoje klijente docekujem u papucama ili da ih pustim u wc potopljen vodom od abdesta, direktor bi mi jebo misli :D

3) Nek se potpise.

4) Niko ti vala ne brani. Ali nek udje u pravilnik i nek se zna. Stranke, u periodu od 12 do 13:30 smo na pauzi, s tim da smo srijedom duze na raspolaganju i to je to. A ne ovako dzuma, pa na kafu, pa kuci, a ti čami pred vratima jer ti treba papir da zavrsis posao iz kojeg ces platiti PDV, koji opet njemu ide :roll:
Opetja033

#623 Re: KINA

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:
Opetja033 wrote:

1) Nije EKLJP jedini dokument, pobogu :roll:

2) Neprofesionalno je, ruzno i neprikladno. Ja da svoje klijente docekujem u papucama ili da ih pustim u wc potopljen vodom od abdesta, direktor bi mi jebo misli :D

3) Nek se potpise.

4) Niko ti vala ne brani. Ali nek udje u pravilnik i nek se zna. Stranke, u periodu od 12 do 13:30 smo na pauzi, s tim da smo srijedom duze na raspolaganju i to je to. A ne ovako dzuma, pa na kafu, pa kuci, a ti čami pred vratima jer ti treba papir da zavrsis posao iz kojeg ces platiti PDV, koji opet njemu ide :roll:
U principu se ne slazemo samo oko tacke dva, ali i to je u nijansama. Sve ostalo nije problematicno, barem ne meni.

Ali ovo je povelik skok od tvoje prvobitne, sinocnje tvrdnje "ko radi u javnom sektoru, ne treba ni da posti" ili maloprijasnje "ko hoce da posti neka uzme godisnji odmor".
jao_situacije

#624 Re: KINA

Post by jao_situacije »

_BataZiv_0809 wrote:
Opetja033 wrote:

Rjesenje:

a đe si ti to vidio papuče u javnim institucijama, i otkad je to i gdje definirano da papuče nisu dopušten odjevni predmet ?
a inače u ostalih 11 mjeseci ti dobiješ brzu efikasnu i zakonitu uslugu :lol: ili je i to zato što se posti mjesec dana ?
inače znam hirurga koji operira dok posti dosad mu niko nije umro na stolu dok je postio
koliko ja znam postoji pauza, pa i u javnim institucijama, i za vrijeme pauze možeš raditi šta god hoćeš jesti spavati klanjati gledati film
znam i ja direktore koji su branili 50 godina postačima da poste i klanjačima da klanjaju, šta ćemo sa tim ?
znam ljude koji su bili na golom otoku 8 godina jer su izašli iz harema begove džamije
to ništa, 50 godina dikatutre i zatiranja ljudskih prava je super
LDLT

#625 Re: KINA

Post by LDLT »

I polako se nadzire kraj Kineskog ekonomskog "čuda" (kao da ono što su oni izvodili nije identično onomu što su izvodile sve zemlje jeftine radne snage). Negdje je moralo puknuti, većina je predviđala vezano za nekretnine, pošto Kina gradi značajno više stanova no što će im ikada trebati, već danas imaju cca 25% stanova za koje nema ljudi koji bi ih mogli uopće i kupiti.

http://qz.com/447630/chinas-plunging-st ... shut-down/
http://www.zerohedge.com/news/2015-07-0 ... ost-record
http://qz.com/445477/to-save-its-stock- ... m-at-risk/

2012. su mrtvi ozbiljni previđali da će Kinesko gospodarstvo jednog dana biti i dvostruko veće od Američkog. To da će postati supersila jača od Amerike se podrazumijeva :lol:
U najboljem slučaju za koju godinu slijedi zid, pa onda tko zna. Nekoliko desetljeća stagnacije ala Japan vjerojatno. Ako se partija održi, ovo je na kraju krajeva zemlja čiji je glavni problem kroz povijest bilo kako ostati u jednom komadu.
Uz jedan problem, Japan/Južna Koreja/Taiwan su postali bogati prije no što su postali starim, Kinezi to nikad neće doživjeti. One-child policy dolazi kao uber bumerang.

Finally, after all of this, who can honestly say China isn't capitalist? The fact that it has a capitalist system run by central-planning, short-term target-oriented socialists, only makes it more fragile and extremely dangerous in terms of potential consequences. Consequences that will, because of China's size, affect the global economy. Let's just hope this all happens when the West comes out of its recession. Time is running out.
Post Reply