Smiješna strana izbora - all about

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
SmokingMan

#601 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by SmokingMan »

Ovi će izbori biti smijurija žešća,ima stomak da boli....Moji fovoriti su Arma.a.k.a Hugo i onaj Lopov iz Teslića...Oplako sam!!!!

:lol:
kadinica

#602 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by kadinica »

Miss D wrote:Predsjedniku SBB BiH uručeno priznanje “Kalman” radija
Radončić je novi Gazi Husrev-beg
.........
Nagradu je Radončiću uručio direktor Radija “Kalman” Enes Kršo, koji je kazao da je ponosan što je nagradu uručio čovjeku, koji je “napravio sve od nule”.

- Rekao bih da je on novi Gazi Husrev-beg. Zapravo, kada bismo izračunali kvadrate, Fahro ih je ustvari napravio više! On i ja smo narodni ljudi i mi ćemo služiti narodu. Od danas sam postao član SBB-a, iako do ovog momenta nisam bio ni u jednoj stranci – kazao je Kršo.

:run:
Gdje je onaj smajlikojipovraća :cry:
zedo_m

#603 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by zedo_m »

Nadam se da ne krsim pravila foruma ovom Miradu ko da je neko iz Dodikovog kabineta zadužen za medije. Ev jos malo pa ce Zenica biti prozvana Teheranom a ne Sarajevo kako ga inace Dudu zove.

http://zenicablog.com/zenica/politika/i ... ywood.html
Last edited by zedo_m on 18/09/2012 10:04, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#604 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Truba »

frajer ide na lokalne izbore
i obećava 13. penziju :shock: :shock: :shock: :shock:

zar to nije na federalnom nivou??? :lol: :lol: :lol: :x
Leftist

#605 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Leftist »

-LIBERO- wrote:Image

A nista Nana Torlak aka Kate Winslet ?

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 5787_n.jpg
Dozer

#606 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Dozer »

O'zone wrote:@Dozer-u znaš koje je najbolje riješenje? Da se mi normalni učlanimo u nenormalne stranke i počnemo da ih mjenjamo iznutra pa da se na saborima tih stranaka tresu gaće kolovođama hoćel ih kvorum izbacitit iz članstva ili ne. Drugačije bi se radilo vjeruj mi.

Naša a tu mislim i moja greška je što svi pokušavamo biti apolitični a politika je danas na žalost sastavni dio života svakog pojedinca i tu nema iznimke pa ako je već ona tu da .ebe mene zašto se ne bih okrenuo i odradio i ja nju?!

Zato svi redom do općih/opštih izbora da se učlanimo u jednu naopaku stranku i da počnemo da ih jedemo iznutra pa kom opanci kom obojci.
Ne pije vode, O'Zone...probano, islo jednim manjim dijelom donekle, a onda sam sve to zatjerao u neku stvar...
Opcija bi, mozda, bila osnivanje nove stranke koja bi pokusala okupiti iskljucivo mlade (do 35, i one starije, ne od 45,) i one koji nikada nisu glasali, + eventualno penzionere. Svi koji su vec bili u nekoj stranci - sikter. Pristupnica bi bila pisanje eseja od minimalno 3 A4 stranice, i to rukom. Nepismeni i polupismeni nisu dobrodosli. Ali...
Control panel wrote:
Dozer wrote:Mozda...samo, pitanje je - koju stranku?
Mislili smo da je SDP opcija. Ispade da nije...
A oni su najveca opozicija. NS, SDU, DNZ i sta ja znam sta sve ne, cak i kada bi se ujedinili,m opet usu premaleni, bez kapaciteta, znanja, moci, sredstava... Znaci - 0 boba. Nada. Nothing, Nista.

Sta je opcija?
nije valjda da si potpao pod uticaj medija?

SDP je opcija. jedna i jedina. jeli iedalna nije ali su oni jedini pokazali volju da hoce nesto da naprave i uradili su. jeli dovoljno nije. da su svi uradili kao oni,a ne da vrse opstrukcije, bilo bi stanje mnogo bolje.
SDA je sve ucinio da uspori SDP, kada su to ovi konacno skontali, nabili su ih nogom. a sada SDA pokusava da zablokira stvari. najbolji primjer je pokretanje vitalnog nacionalnog interesa, cak su i oni znali da to ne pije vode, ali su ostavrili svoj cilj i zakocili stvari 2-3 mjeseca. a udruzivanje sa SDS-om oko smjene Becirovica je kap koja je konacno pokazala pravo lice SDA.
Daleko sam ja od uticaja medija. Cak sta vise, BH mediji mi dodju nesto kao razbibriga, kao Monty Payton. Na zalost svih onih kojima to ne odgovoara, ali ja jos uvijek imam svoj vlastiti mozak, krecem se, slusam, gledam, razmisljam i - zakljucujem na osnovu toga, a ne na osnovu onoga sto mi oni plasiraju. To sto je SDP ispao gluplji od moje lijeve noge, nije moja stvar. Da su bili imalo pametniji, a ne samozivi i ubijedjeni da su najpametniji, pa da su kako treba citali samo ovaj forum (mislim na kolovodje), jos prije 3-4 godine bi u mojim postovima vidjeli da sam predvidio upravo ovo sto im se i desavalo i desava - SDA ima infrasturkturu koju gradi 20 godina, a SDP, sa Zlajom na celu, je totalno imbecilan ako ovo nije znao od prvog momenta. Ne kazem da sam ja nesto specijalno pametan, ali to je sve bilo toliko logicno da totalno iznenadjuje kako i SDP-u nije odavno bilo jasno. Jos tada sam rekao da ce SDA podapinjati SDP-u na svakom mogucem koraku, koristeci upravo tu svoju dugogodisnju ustaljenu infrastukturu na svim nivoima. I zato sad SDP pusi foru, ispada nesposoban, nedorastao, ovakav, onakav. Cinjenica je da i SDP ima bar tonu oraha po raznoraznim dzepovima, ali odustajanje od gradjanske opcije i priklanjanje postojecem stanju, sto realno rade, jeste orah kojeg se vise nikada nece rijesiti. I ovo je tako sto se tice mase njihovih biraca, ukljucujuci i mene, kao nekoga ko je iskljucivo gradjanski orjentisan. Ove godine ni ja NE izlazim na izbore. A ni za dvije godine. Jednostavno, ne da ne dam svoj glas bilo kojoj politickoj opciji, nego jednostavno ne dam svoj glas postojecem uredjenju. Kada vidim da je neko zaista krenuo u "obracun" sa postojecim diskriminatornim sistemom i Ustavom, taj ce imati i moj glas. A vjerujem i ne samo moj...

Misim da vecina ljudi u drzavi ne shvata da izbori, bilo lokalni bilo opsti, nisu samo biranje neke politicke stranke i njihovog programa. Mi ovdje trebamo poceti birati novi sistem. Ovaj trenutni, ocito, vise nego ne valja...
Last edited by Dozer on 18/09/2012 10:52, edited 1 time in total.
madjarski_lubenicar

#607 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by madjarski_lubenicar »

Dozer wrote: Misim da vecina ljudi u drzavi ne shvata da izbori, bilo lokalni bilo opsti, nisu samo biranje neke politicke stranke i njihovog programa. Mi ovdje trebamo poceti birati novi sistem. Ovaj trenutni, ocito, vise nego ne valja...
Imamo opciju, glasajmo bijelo - poništimo listiće. Napravimo izborni incident. Ja ne vidim druge opcije.
Do sada smo vidjeli da apstinente ne zarezuju. Možda im čak i odgovaraju - apstinenti prešutno dižu ruke od svog prava na uticanje na društvo.
Mi koji ćemo poništiti listiće želimo učestvovati u izborima kao glasači, želimo neposredno odlučivati u vezi stvari koje su bitne za opštinu, želimo da otvoreno tražimo nova pravila koja će umanjiti moć partija i vratiti moć građanima i spremni smo da se borimo za to. Kada i kako ćemo se boriti je naša odluka, a ne njihova.

Danas su neki od nas odlučili da se bore za naša i vaša demokratska prava glasajući za bijelo, sutra peticijom, prekosutra građanskim neposluhom ... a zašto sve odati. Znam samo da ćemo ovaj sistem dovesti u službu građana ili će naši predstavnici, kada stignu krediti na otplatu - prodati i vodu koju pijemo i zemlju po kojoj hodamo. Hoćemo li čekati da se zadužimo kao Grčka, dok oni veselo troše novac za svoje plate i neopravdano zapošljavaju nove i nove ljude u budžetskim preduzećima?
Hoćemo li dozvoliti da se postojeći i nefunkcionalni sistem zastupanja vaših građanskih prava - prirodno uruši u krvavom haosu ili ćemo promijeniti sistem?

Oni će učiniti SVE kako bi zadržali vlast i ničim zaslužena primanja. Mi nemamo opcija - ili ćemo se boriti da živimo kao ljudi ili možemo tiho umrijeti.
hamza_sa

#608 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by hamza_sa »

Primjetio sam da puno clanova foruma i posjetitelja ove teme pisu kako su nezadovoljni radom aktuelnih stranaka i kao posljedicu toga navode da nece izaci na izbore, jer ne vide alternativu trenutno vladajucoj politickoj oligarhiji, ali isto tako bezvoljnost pristupanju istim sa ciljem promjena unutar samih stranaka, ja sam odlucio ponuditi im rjesenje.

Naime, odlucio sam osnovati svoju (naglasak na "svoju") stranku, kako bih pomogao ovim neodlucnim, ali se nalazim u dilemi.

Imam dvije solucije, pa vas srdacno molim da mi pomognete.

Dakle, radi se o sljedecem. Imam dvije ideje za moje (opet naglasak na "moje") stranke tj. njihove nazive.

Prva bi se zvala UNiP (u produzetku moje ime i prezime), a druga SABiH (isto tako u nastavku moje ime i prezime).

Stranka UNiP - use, nase i podase. O planu i programu rada ove stranke ne bih puno pricao jer joj samo ime govori o tome. :D :D

Stranka SABiH - stranka alkoholicara BiH. Ova stranka bi imala i svoju zastavu na kojoj bi stajali znak srk i cepic, a takodje bi imala i svoju himnu pod nazivom "Od rakije nema bolje zene", pri cijem bi intoniranju clanovi stranke morali da se njisu. O planu i programu rada stranke ne bih pisao, jer ne postoji, sto ne znaci da bi se na sastancima u kafanama, restoranima i kaficima i o tome moglo raspravljati. :D :D

Da ne duzim puno, cilj osnivanja jedne od ovih stranaka ne bi bio da se bilo sta promjeni u politickom zivotu BiH i zivotima gradjana, sem naravno promjena u mom licnom i zivotu pripadnika stranke. Nabolje. :D

Zato vas molim da mi pomognete oko ove dileme, kako bih ja mogao sam sebi da pomognem. :D :D :D :D

Hvala!
Dozer

#609 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Dozer »

Ni bijela opcija nije opcija. Razlog je jednostavan - jebe se svima njima za to. Njihovo glasacko tijelo koje izadje na izbore i glasa, njima je sasvim dovoljno.

Tu opet dolazimo do sistema.
U nasem izbornom zakonu ne postoji pravilo o ponistavanju izbora ukoliko nije izasao odredjeni procenat glasaca.
U istom tom zakonu izborni prag je smijesno nizak, cini mi se 2 ili 3%, sto omogucava svakoj susi, pa tako i Eski Ahidronu, da plati par stotina glasaca i dodje na neku poziciju.
karanana

#610 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by karanana »

cijelo jutro pjevusim onu "sbb o je o je o je", ali nigdje ne mogu da je nadjem, a cuo sam je sinoc poslije utemeljiteljevog intervijua. mozda je ono bila promocija spota, mozda ce je kasnije staviti negdje, ali pjesma je bas ono pjevljiva i udje u mozak. ako nekom naleti nek mi je postavi za moju dusu.
So What!

#611 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by So What! »

Evo izgleda da ovu temu čitaju i novinari portala Dnevnik.hr:

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/video- ... akati.html
O'zone
Globalni moderator

#612 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by O'zone »

So What! wrote:Evo izgleda da ovu temu čitaju i novinari portala Dnevnik.hr:

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/video- ... akati.html
Ma svi čitaju i pišu o tome osim ovih naših podplaćenih uhljupa u BH novinarstvu
dragonz

#613 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by dragonz »

Black swan wrote:frajer ide na lokalne izbore
i obećava 13. penziju :shock: :shock: :shock: :shock:

zar to nije na federalnom nivou??? :lol: :lol: :lol: :x
Slično drobe ovi iz NS ali ih niko ne ismijava jer nemaju smisla za humor.
argyle

#614 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by argyle »

uskoro i kod vas :D

Image
karanana

#615 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by karanana »

ovo je vozi mishko autobus.

nije losa ona crnka u zivinicama.
mrgreen

#616 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by mrgreen »

molim ove spamere da ne zagađuju temu svojim neinteresantnim prepucavanjima :D
johnny_blazze

#617 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by johnny_blazze »

sjooj ti fkt mislis da ce neko procitati ovaj roman sto si stavio/la
Last edited by johnny_blazze on 18/09/2012 14:39, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#618 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by O'zone »

Evo i Dženi ili nekog njenog fana :-)

Ovi plavci su van ovog svijeta
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#619 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by plain vanilla »

O'zone wrote:Evo i Dženi ili nekog njenog fana :-)

Ovi plavci su van ovog svijeta
pa dobar je, okachio je post na pravu temu :lol: :lol: :lol: :lol:
argyle

#620 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by argyle »

Image
Image
Tayyip

#621 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Tayyip »

argyle wrote:Image
Image
hahahaha prejak dječačić :thumbup: :thumbup:

Image
hepekcina

#622 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by hepekcina »

hary wrote:Cuj Memica: "Ovo sto kaze kolega jest tacno al nije istina" :lol:
tako to ide kad misliš jedno do podne a nešto savim drugo poslije podne :lol: :lol: :lol:

PS

molim moderaciju da intervenira i briše ove teme dosadne upade stranačkih trolova
Tayyip

#623 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Tayyip »

danas na socijalnom grupa đuturuma sa prangijama uzvikuje mi smo titovi tito je naš. oplako sam.
kamen spoticanja

#624 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by kamen spoticanja »

ee da vam kazem,onaj pudaricev semafor u zenici ne radi :-)
isao ja da vidim to cudo sto otvori drugi covjek entiteta i vidim onaj semafor koji je vec postojao na istom mjestu samo nije u funkciji :?
gidora

#625 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by gidora »

hepekcina wrote:
hary wrote:Cuj Memica: "Ovo sto kaze kolega jest tacno al nije istina" :lol:
tako to ide kad misliš jedno do podne a nešto savim drugo poslije podne :lol: :lol: :lol:

PS

molim moderaciju da intervenira i briše ove teme dosadne upade stranačkih trolova
Smijemo li mi miradovi trolat ? :razz:
Locked