Nastojaćemo da zamjene budu privedene kraju u što kraćem roku.Distortion wrote:Kada možemo očekivati da se završi zamjena starih resivera i da mi koji nismo imali resivere dobijemo nove kako bismo mogli gledati digitalnu tv? Ovo čekanje postaje iritirajuće za mnoge korisnike.
Ja sam zvao Telemach podršku i napravljen je nalog. Kada će biti realizovan samo Bog dragi zna...
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Telemach
#601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- fortaleza
#602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisi u pravu, kod ovih novih TRIO paketa što službeno startaju sutra za 50 KM dobiješ:motorola01 wrote:Ne bih rekao. Flat telefonija se u svim paketima placa 10KM i plus uspostava poziva. Samo mi nije jasno zasto je ovo povoljno kad jedan te isti razgovor placas dva puta. Prvi put platis dodatnih 10KM (da bi imao FLAT)na vec odredjenu pretplatu od 8KM i onda ti opet naplacuje u okviru tog FLAT-a svako dizanje slusalice sa dodatnih 0,03KM. Znaci dva puta ti naplati jedan razgovor i to bi kao trebalo biti povoljno. Da ne govorimo o tome da im je prema mobilnim telefonima cijena cini mi se oko 30 feninga, dok je kod BHT ta cijena oko 18-20 feninga. I sta je tu sad povoljno?
Da jos dodam da mi je stigla neka ponuda od BHT-a da se uveze cijela porodica(fiksni+mobilni) na nekom njihovom paketu. To jos nisam provjeravao na njihovoj stranici, pa bi i to trebalo uzeti u obzir kod uzimanja ovih paketa u Telemachu.
-70 digitalnih kanala
- D3GO
-Internet 10 Mb/s
-Digitalna telefonija (uključeni su flat pozivi prema fiksnoj u pretplatu od 50 KM, plaćaš samo uspostavu 0,03 KM)
Dok kod aktualnih SUPER MIX paketa se dodaje 10 KM ako želiš neograničene pozive prema fiksnoj mreži jer je to nova usluga.
http://www.telemach.ba/upload/document/ ... 0-2012.pdf
-
motorola01
#603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam gledao ponudu duo/trio paketa na njihovoj stranici gdje na one pakete treba doplatiti 10KM za flat tv i plus ide uspostava poziva 0,03 KM i normalno pozivi prema mobilnim mrezama gdje je minuta razgovora 30 feninga. Znaci neces nikad dobiti racun od 50 KM nego ce prije biti 60KM, a ko bude vrijedan ici ce i prekofortaleza wrote:Nisi u pravu, kod ovih novih TRIO paketa što službeno startaju sutra za 50 KM dobiješ:motorola01 wrote:Ne bih rekao. Flat telefonija se u svim paketima placa 10KM i plus uspostava poziva. Samo mi nije jasno zasto je ovo povoljno kad jedan te isti razgovor placas dva puta. Prvi put platis dodatnih 10KM (da bi imao FLAT)na vec odredjenu pretplatu od 8KM i onda ti opet naplacuje u okviru tog FLAT-a svako dizanje slusalice sa dodatnih 0,03KM. Znaci dva puta ti naplati jedan razgovor i to bi kao trebalo biti povoljno. Da ne govorimo o tome da im je prema mobilnim telefonima cijena cini mi se oko 30 feninga, dok je kod BHT ta cijena oko 18-20 feninga. I sta je tu sad povoljno?
Da jos dodam da mi je stigla neka ponuda od BHT-a da se uveze cijela porodica(fiksni+mobilni) na nekom njihovom paketu. To jos nisam provjeravao na njihovoj stranici, pa bi i to trebalo uzeti u obzir kod uzimanja ovih paketa u Telemachu.
-70 digitalnih kanala
- D3GO
-Internet 10 Mb/s
-Digitalna telefonija (uključeni su flat pozivi prema fiksnoj u pretplatu od 50 KM, plaćaš samo uspostavu 0,03 KM)
Dok kod aktualnih SUPER MIX paketa se dodaje 10 KM ako želiš neograničene pozive prema fiksnoj mreži jer je to nova usluga.
http://www.telemach.ba/upload/document/ ... 0-2012.pdf
Fakticki se ni ne dobija nesto puno jer je ovaj paket televizije u Zenici trenutno 17KM, 6Mbit je 22KM( ovdje dobijes 4Mbit brzine koja ti uopste nije potrebna jer je i 6 sasvim dovoljno) i dobijes flat telefoniju koja te izadje 11KM + uspostava 0,03 + potrosnja prema mobilnim 0,30KM po minuti... Znaci dobijes samo 4Mbit brzine koja ti ne treba.
Ako hoces bolje kanale, opet ti valja doplatiti 10KM...
Last edited by motorola01 on 10/10/2012 23:09, edited 1 time in total.
- plagijator1975
#604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala na odgovoru, moje naselje (Mokušnice) još nije došlo na red za zamjenu resivera, a kad će ne zna se.Telemach wrote:ernadr wrote:Telemach, može li i meni odgovor.
Mislim da pitanje nije teško
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Naravno da će paketi iz ponude biti dostupni našim korisnicima iz Zenice. Možete nam dostaviti tačne podatke na PP kako bismo Vas pozvali i detaljno upoznali s ponudom i ukoliko se odlučite odmah evidentirali Vaš zahtjev.
Podsjećamo da su u toku zamjene resivera na području Zenice, te da biste na realizaciju zahtjeva čekali par dana.
Ipak ću malo pričekati sa odlukom o izboru paketa, dok vidim malo kako to fercera, pa se čujemo!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Distortion
#605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zašto Telemach ne pusti cijeloj Zenici ovaj analogni paket dok ne dođu serviseri sa ugovorima za digitalni paket prilikom instaliranja novog resivera?
- fortaleza
#606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
motorola01 wrote:Ja sam gledao ponudu duo/trio paketa na njihovoj stranici gdje na one pakete treba doplatiti 10KM za flat tv i plus ide uspostava poziva 0,03 KM i normalno pozivi prema mobilnim mrezama gdje je minuta razgovora 30 feninga. Znaci neces nikad dobiti racun od 50 KM nego ce prije biti 60KM, a ko bude vrijedan ici ce i prekofortaleza wrote: Nisi u pravu, kod ovih novih TRIO paketa što službeno startaju sutra za 50 KM dobiješ:
-70 digitalnih kanala
- D3GO
-Internet 10 Mb/s
http://www.telemach.ba/upload/document/ ... 0-2012.pdf![]()
Fakticki se ni ne dobija nesto puno jer je ovaj paket televizije u Zenici trenutno 17KM, 6Mbit je 22KM( ovdje dobijes 4Mbit brzine koja ti uopste nije potrebna jer je i 6 sasvim dovoljno) i dobijes flat telefoniju koja te izadje 11KM + uspostava 0,03 + potrosnja prema mobilnim 0,30KM po minuti... Znaci dobijes samo 4Mbit brzine koja ti ne treba.
Ako hoces bolje kanale, opet ti valja doplatiti 10KM...
Dosad su bili aktualni samo Super Mix paketi, ima netko tko će potrošiti 1500 minuta prema fiksnim mrežama i onda se isplati novi TRIO paket.
6 Mb/s 22 KM - 12 Mb/s 35 KM, znači 10 mb/s 30 KM,
- mayab
#607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poslao sam podatke u Vas Inbox opet, a to sam uradio i prethodni put kad ste tako rekli
I prethodni put kada ste pisali reklamaciju, molili smo Vas za korisničke podatke koje niste dostavili, molimo Vas da sarađujete, kako bismo reagovali.
-
mrkalj
#608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prijatelju oni petljaju do bola.Pošalji im pisani zahtjev,pa ćeš da vidiš kako onda igraju.mayab wrote:Poslao sam podatke u Vas Inbox opet, a to sam uradio i prethodni put kad ste tako rekli
I prethodni put kada ste pisali reklamaciju, molili smo Vas za korisničke podatke koje niste dostavili, molimo Vas da sarađujete, kako bismo reagovali.
U nekom ranijem postu sam opisao šta treba uraditi.
- agent_zero
#609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Kad u Sarajevu počinje aktivacija ovih duo/trio paketa i hoće li u tom slučaju biti besplatno zamijenjeni risiveri?
Kad u Sarajevu počinje aktivacija ovih duo/trio paketa i hoće li u tom slučaju biti besplatno zamijenjeni risiveri?
- gradskadjeca
#610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni su rekli da nazovem slijedece sedmice. Mora se doplatiti 50 KM za novi receiver. Medjutim moze se raskinuti aktivni ugovor i potpisati novi i u tom slucaju se dobija receiver dza-be koliko sam skontao.agent_zero wrote:@Telemach
Ja npr imam aktivan ugovor i 12 mjeseci istice u decembru. Platit cu 20 KM kao naknadu za raskid ugovora prije isteka obaveznih 12 mjeseci, potpisati novi ugovor za DUO paket i dobiti receiver besplatno.
- agent_zero
#611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta mi imaju naplaćivati kad uzimam novu uslugu???????????????? To je protivzakonito.gradskadjeca wrote:Meni su rekli da nazovem slijedece sedmice. Mora se doplatiti 50 KM za novi receiver. Medjutim moze se raskinuti aktivni ugovor i potpisati novi i u tom slucaju se dobija receiver dza-be koliko sam skontao.agent_zero wrote:@Telemach
Ja npr imam aktivan ugovor i 12 mjeseci istice u decembru. Platit cu 20 KM kao naknadu za raskid ugovora prije isteka obaveznih 12 mjeseci, potpisati novi ugovor za DUO paket i dobiti receiver besplatno.
- Creasy
#612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
gradskadjeca wrote:Meni su rekli da nazovem slijedece sedmice. Mora se doplatiti 50 KM za novi receiver. Medjutim moze se raskinuti aktivni ugovor i potpisati novi i u tom slucaju se dobija receiver dza-be koliko sam skontao.agent_zero wrote:@Telemach
Meni su rekli da mi je ugovor 24 mjeseca i da ne mogu nikako dobiti novi duo ili trio paket. Jedino mogu da nadogradim ovaj Start Mix S koji trenutno imam.
EDIT: Sad sam nasao ugovore, za Start Mix paket mi je na 24 mjeseca, a za D3 uslugu 12 mjeseci (istekao). E sad me zanima da li mogu raskinuti ugovor obzirom da koristim Start Mix paket sa D3 uslugom i koliko bi trebao platiti za raskid ugovora?
- fortaleza
#613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A ako sam bez ugovorne obveze koja je istekla i raskinem trenutni ugovor i potpišem novi duo paket hoću li dobiti novi receiver džabe?gradskadjeca wrote:Meni su rekli da nazovem slijedece sedmice. Mora se doplatiti 50 KM za novi receiver. Medjutim moze se raskinuti aktivni ugovor i potpisati novi i u tom slucaju se dobija receiver dza-be koliko sam skontao.agent_zero wrote:@Telemach
-
iceman2010
#614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma to za telefon je barem lako izracunati. Placas 10,90 KM i uspostavu poziva 0,03 KM. Ako pretpostavimo da u prosjeku napravis 5 poziva dnevno to je 5 x 0,03 x 30 dana = 4,5 KM. To je ukupno 15,4 KM.
Sada podjelis 15,4 sa cijenom poziva bez popusta 0,035 KM i dobijes koliko minuta minimalno moras pricati da ti se isplati:
15,4/0,035 = 440 min. Ili 7,5 sati.
Za 10 poziva dnevno: 19,90/0,035 = 568 minuta ili 9,5 sati.
Dakle, moras pricati vise od 440 minuta, a manje od 1500 i to u sto manje razgovora (kratki razgovori se ne isplate jer je minuta vec uracunata u uspostavi poziva). Povecanje broja poziva (ja sam uzeo 5 poziva dnevno) povecava i troskove. Veca porodica znaci i vise poziva. Recimo, u cetvoroclanoj porodici ako svako obavi 3 poziva to je vec 12. Treba uzeti u obzir i skupe pozive prema mobilnoj.
Sada podjelis 15,4 sa cijenom poziva bez popusta 0,035 KM i dobijes koliko minuta minimalno moras pricati da ti se isplati:
Dakle, moras pricati vise od 440 minuta, a manje od 1500 i to u sto manje razgovora (kratki razgovori se ne isplate jer je minuta vec uracunata u uspostavi poziva). Povecanje broja poziva (ja sam uzeo 5 poziva dnevno) povecava i troskove. Veca porodica znaci i vise poziva. Recimo, u cetvoroclanoj porodici ako svako obavi 3 poziva to je vec 12. Treba uzeti u obzir i skupe pozive prema mobilnoj.
-
motorola01
#615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja sma o tome govorio. Nude neku "akciju" ali akcije nema s glave. Akcija je ali u njihovu korist. Opet, telekom nudi sad neku novu akciju koja se zove "moja porodica" ali i to ispade neka navlakusa jer danas u Avazu osvanuo tekst gdje se govori kako ce od od 01.01.2013. poskupiti pretplata na 13,50KM i gdje ce se smanjiti minute dzabnog razgovora sa 300 na 100 minuta. Znaci i oni su pukli "akciju" da navuku narod na vezanje ugovorom od 24 mjeseca i onda ce nakon dva mjesca podici cijene. Sve govnari do go. nara da izvineteiceman2010 wrote:Ma to za telefon je barem lako izracunati. Placas 10,90 KM i uspostavu poziva 0,03 KM. Ako pretpostavimo da u prosjeku napravis 5 poziva dnevno to je 5 x 0,03 x 30 dana = 4,5 KM. To je ukupno 15,4 KM.
- bosansko more
#616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koja ce biti razlika izmedju novog FOX kanala i FOX life, FOX crime, FOX movies?Rene Higuita wrote:FOX u ponudi Moja TV, Total TV, Telemach
Kao što smo već ranije pisali, FOX International Channels u zemljama jugoistočne Evrope 15. oktobra pokreće televizijski kanal FOX, vodećeg brenda i međunarodnog lidera u oblasti visokokvalitetne zabave.
FOX će se emitovati u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji i na Kosovu.
Kada je u pitanju BiH, odnosno ovdašnji TV operateri, prema našim saznanjima, očekuje se da bi se FOX od starta 15. oktobra trebao naći u ponudama Moja TV IPTV platforme, Telemacha te Total TV satelitske platforme. Također, kanal će se naći u ponudama svih većih kablovskih operatera u zemljama regiona o čemu ćemo vas svakako blagovremeno obavijestiti.
Kao dio FOX Entertainment Group i porodice 20th Century Fox, FOX ima za cilj da podrži prestiž legendarnih zabavnih brednova koji već decenijama proizvode najkvalitetnije sadržaje. Jedna od ključnih razlika FOX-a bit će fokus na ekskluzivne kvalitetne sadržaje svih žanrova kao što su drame, komedije, trileri i kriminalističke priče. Sve to će gledaocima otvoriti svijet potpuno novih mogućnosti.
FOX počienje emitovanje 15. oktobra premijerom legendarnih Simpsonsa od 20:30 sati.
http://www.teve.ba
- bosansko more
#617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I daj ne komplikujte bezveze, jasan cjenovnik kao dan, za 50 km TRIO paket = 70 kanala, D3GO, 10mb/s internet, FLAT telefonija.
Akcija pocinje od danas.
Gotova prica.
Ako zelite opet natuknutti da je ovo sranje a BHT nudi kule i gradove, idite na temu BH Telecoma. Smarate sa spinovima.
Akcija pocinje od danas.
Gotova prica.
Ako zelite opet natuknutti da je ovo sranje a BHT nudi kule i gradove, idite na temu BH Telecoma. Smarate sa spinovima.
- bosansko more
#618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Znaci, ljudi nacrtali da bude jasno, ne moze biti jasnije.
Prva dva su logicno DUO paketi, treci je TRIO i najisplativiji je, koliko logika nalaze prvi paket ne podrazumjeva internet uopste, nego DUO ponuda televizije i telefona. Ne koriste svi ljudi internet.
Za 34,90+15 km imas 70 kanala u digitalnom formatu, 10 Mb/s internet (dodao bih i duplo vecu brzinu uploada nego do sada, 1 Mb/s uploada, sada imam pola od toga), FLAT telefon po fair use klauzuli (1500 minuta, to je 25 sati razgovora pa da ga jebem ko moze vise od toga drobiti mjesecno na telefon) i D3GO usluga.
Za 50 km.
Najjeftinija moguca ponuda. Danas imam 6 Mb/s internet i tv, to placam 37 km, plus minimalno 30 km telefona lopovskom BH telecomu.
Ne da se isplati TRIO paket, nego...
- Creasy
#619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
bosansko more wrote:I daj ne komplikujte bezveze, jasan cjenovnik kao dan, za 50 km TRIO paket = 70 kanala, D3GO, 10mb/s internet, FLAT telefonija.
Akcija pocinje od danas.
Gotova prica.
Ama jasan je cjenovnik, ali nije jasno ko ima pravo na taj novi paket i pod kojim uslovima.
Zasto ja koji imam Super Mix paket vec vise od godinu dana nemam prava na novi trio paket? Zasto ne mogu dobiti HD kanale, osim ako cu uzeti neki drugi Super Mix paket koji automatski ukljucuje i brzi internet, sto znaci i dosta vecu cijenu...? Veoma sam nezadovoljan sa ovim SM paketom i razmisljam da raskinem ugovor.
- bosansko more
#620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E to ne znam stvarno, koliko dugo si vezan ugovorom?Creasy wrote:bosansko more wrote:I daj ne komplikujte bezveze, jasan cjenovnik kao dan, za 50 km TRIO paket = 70 kanala, D3GO, 10mb/s internet, FLAT telefonija.
Akcija pocinje od danas.
Gotova prica.
Ama jasan je cjenovnik, ali nije jasno ko ima pravo na taj novi paket i pod kojim uslovima.
Zasto ja koji imam Super Mix paket vec vise od godinu dana nemam prava na novi trio paket? Zasto ne mogu dobiti HD kanale, osim ako cu uzeti neki drugi Super Mix paket koji automatski ukljucuje i brzi internet, sto znaci i dosta vecu cijenu...? Veoma sam nezadovoljan sa ovim SM paketom i razmisljam da raskinem ugovor.
Nazovi ih pa pitaj, vjerujem da imas pravo preinaciti ugovor, i preci na TRIO paket recimo.
Ja sam prije nekih skoro dvije godine potpisao ugovor samo za S paket, internet, proslo 12 mjeseci i od tada sam na nekom kliznom ugovoru, pojma nemam. Stvarno ne znam kakva je situacija sa vama korisnicima Super Mix paketa, zovnite ovih dana. Sad im je guzva, ja zvao maloprije, tek pocinje to pa je navala. Bice sutra, prekosutra, pa se informisite.
- bosansko more
#621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nego, ja sad ne kontam, ja imam Cisco D3 prijemnik i to onaj sto se skartom poveze sa televizorom, gledam sad na njihovoj stranici, neki potpuno drugi reciver.. hoce li oni meni to mijenjati?
- plagijator1975
#622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svim korisnicima na području Zenice su pušteni kanali iz analogne ponude. Dovoljno je da preskenirate vaš TV prijemnik kako biste pratili iste.
Program Face TV možete pratiti na kanalu C08 / 196.25 MHz.
Ovo su objavili u komentarima na svojoj facebook stranici, ali informacija provjereno nije tačna.
Stvarno ne zam što im to treba
Program Face TV možete pratiti na kanalu C08 / 196.25 MHz.
Ovo su objavili u komentarima na svojoj facebook stranici, ali informacija provjereno nije tačna.
Stvarno ne zam što im to treba
-
iceman2010
#623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Majstore, BH Telecom nisam nigdje spomenuo ni poredio. Na cjenovniku se fino vidi, prva stavka, da ako imas analognu kablovsku i doplatis 10,90 imas taj telefon i da ga oni toliko cijene. Ti to poredis i to netransparentno. Ne zelim da se ponovo upustam u raspravu koju sam vise puta vodio na forumu. Samo kada poredis BH Telecom-ovu telefoniju sa Telemach-ovom onda bi bio red da poredis iste usluge. I Telecom ima telefon koji je u nekom paketu flat u pravom smislu te rijeci u fiksnoj mrezi BH Telecom-a, plus u nekim varijantama nudi i minute prema mobilnoj mrezi BHT-a. Bez ogranicenja minuta i bez naplate za uspostavu poziva. Ova ponuda Telemach-a nije losa i konkurentna je. Vadi je brz internet (kome treba) i monopolisticki sport klubovi.bosansko more wrote: Znaci, ljudi nacrtali da bude jasno, ne moze biti jasnije.
Prva dva su logicno DUO paketi, treci je TRIO i najisplativiji je, koliko logika nalaze prvi paket ne podrazumjeva internet uopste, nego DUO ponuda televizije i telefona. Ne koriste svi ljudi internet.
Za 34,90+15 km imas 70 kanala u digitalnom formatu, 10 Mb/s internet (dodao bih i duplo vecu brzinu uploada nego do sada, 1 Mb/s uploada, sada imam pola od toga), FLAT telefon po fair use klauzuli (1500 minuta, to je 25 sati razgovora pa da ga jebem ko moze vise od toga drobiti mjesecno na telefon) i D3GO usluga.
Za 50 km.
Najjeftinija moguca ponuda. Danas imam 6 Mb/s internet i tv, to placam 37 km, plus minimalno 30 km telefona lopovskom BH telecomu.
Ne da se isplati TRIO paket, nego...
P.S. Ni ova opcija te nece doci nesto jeftinije nego do sada. Jedino da ne koristis telefon nikako
- Creasy
#624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
bosansko more wrote:E to ne znam stvarno, koliko dugo si vezan ugovorom?Creasy wrote:bosansko more wrote:I daj ne komplikujte bezveze, jasan cjenovnik kao dan, za 50 km TRIO paket = 70 kanala, D3GO, 10mb/s internet, FLAT telefonija.
Akcija pocinje od danas.
Gotova prica.
Nazovi ih pa pitaj, vjerujem da imas pravo preinaciti ugovor, i preci na TRIO paket recimo.
Ja sam prije nekih skoro dvije godine potpisao ugovor samo za S paket, internet, proslo 12 mjeseci i od tada sam na nekom kliznom ugovoru, pojma nemam. Stvarno ne znam kakva je situacija sa vama korisnicima Super Mix paketa, zovnite ovih dana. Sad im je guzva, ja zvao maloprije, tek pocinje to pa je navala. Bice sutra, prekosutra, pa se informisite.
Ugovorom sam vezan od septembra prosle godine, s tim sto mi je ugovor o D3 usluzi vec istekao, a ugovor o SM start paketu je na snazi do septembra iduce godine (nidje veze). Zvao sam ih jutros i djevojka koja se javila ni sama ne zna kako je i sta je. U sustini, ne mogu preinaciti ugovor sto je po meni apsurdno.
Znaci fakticki, kakve god nove pogodnosti Telemach uvede, ja moram cekati iduci septembar...
- Creasy
#625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa i ja imam taj Cisco Nidje Veze Resiver. To je resiver za SD signal i ako hoces da gledas HD kanale, moras promijeniti resiver.bosansko more wrote:Nego, ja sad ne kontam, ja imam Cisco D3 prijemnik i to onaj sto se skartom poveze sa televizorom, gledam sad na njihovoj stranici, neki potpuno drugi reciver.. hoce li oni meni to mijenjati?